Elden Ring – recenze nejambicióznější Souls hry
-
Taky jsem po tom pátral. A Martin má na svědomí vpodstatě jen ten pantheon těch Demi-Gods a vztahů které mezi sebou mají. Ten zbytek je FromSoft.
-
No som niekde za polkou hry a zatial za mna tak 7/10. Ked si niekto vyhlada moje starsie prispevky tak si moze overit ako som sa tu bil do hrude ze ta hra bude super... no som mierne asi sklamany. Asi v tom smere koli hypu co sa vsade spustil. Ta hra je v pohode, bavi ma ale 10 ani 9 hra to podlamna nieje ani z rychlika, na to ma priliz vela objektivnych chyb. Svet je obrovsky a pestry... teda tam na povrchu. Lenze dungeony su furt dokola tie iste textury a aj enemaci a bosovia sa opakuju copy + paste az priliz casto. Brutalne to naburava toho ,,dobrodruzneho" ducha, ktorym sa tu tak recenzenti ohanaju a hra celkom pada do stereotypu ala Assasins Creed. Na druhu stranu stale je to ovela poctivejsia hra ako spominana konkurencia od Ubisoftu. Grafika by bola fajn, aj kôli tomu ze sa tu da vypnut grcny antialiasing nebyt jedneho detailu. Neda sa vypnut chromaticka aberacia. Strasne rad by som videl toho grafickeho diletanta pri vyvoji co dostal tento uzasny napad. Na pc, v 4K sa mi to podarilo zmodovat pri vypnutom antialiasingu aj s vypnutou chromatickou aberaciou a ten rozdiel by som prial vidiet kazdemu. Je drasticky a ta hra vypada mnohonasobne lepsie. Ale to uz je iny pribeh.... takze podlamna je to fajn ale ten hype je fakt prehnany. Je to klasicky openworld s plusmi a minusmi ake by sa dali ocakavat. Oproti trebars DS3 je to vecsie, rozmachlejsie no na druhu stranu je to menej prepracovane, menej pestre, menej detailne a menej atmosfericke. Takze hej.. za mna 7/10 :) Ale furt lepsie jak Tsushima :D ... a mozno to by zas bolo fer... ked niektgo napali tsushime 9/10 tak u eldenu by bolo nefer dat menej
-
(kých) humble brag alert (kých)
;)
-
Totálně off topic, ale přiznám se, že když vyjde nějaká nová hra, tak si rád zajdu na games.cz a řehtám se nad komentářema. Kam se hrabou novinky.cz...
-
Gamepad nevyřeší, že se brouk na začátku kryje štítem i tam, kde ho nemá, stejně jako všichni štítem vybavení nepřátelé, že se vozíčkář v prvním dungeonu dokáže teleportovat, takže přijede 2x ze stejné strany, že někdy zapomene zabít kostlivce, který stojí uprostřed cesty a ten pak zabije mě atd. Začátek mi stačil. Místo vyvážené, klidně vysoké obtížnosti, je obtížnost daná mizerným ovládáním, bugy, odfláknutým gamedesignem a úmyslně zabudovanými chybami. Ztráta času.
-
Můžeš to prosím trochu rozvést? Třeba se taky zasměju.
-
To je vtipný, jak jsi tady vystavěl sadu jakýchsi subjektivních konstrukcí na které se snažíš vztáhnout nějaká obecně platná kritéria.
-
Nepřítel se dá "zaměřit" tak že na něj postava zůstane locknuta.
-
Pořiď si gamepad a nebreč.
-
Musim rict, ze na hře me na PC hlavne vytaci ten stuttering, ani rady mistnich borcu nezafungovaly. A s tim se vaze i to, ze jakmile clovek zmackne nejakou akci, postava zacne delat animacku a nelze ji prerusit. Napriklad, kdyz clovek zacne sekat velkym mecem, zatimco jede na koni, tak nemuze zaroven skakat. Proste clovek musi pockat az se dokonci animace sekani a pak kun skoci. JAKO, wtf? Takovej dementni herni design jsem nevidel od 90 let. Svet vypada zajimave, ale .... a ano jsem PC hrac, ale uz nejsem skolak, abych travil hodiny a hodiny hledanim nastaveni ve windows, aby hra bezela. To je prace tvurcu, ne moje. Ja jsem pozadal o refund a uvidim, jestlli se to v budoucnu zmeni.
-
Mě, jako PC hráče mají zjevně někde a přesně tam si mohou tu hru strčit. Aspoň mi tam nebude smutno. Všechny ty jejich nápovědy plné trojúhelníků, koleček a čtverečků, to je hra na oliheň. K výstřelu z kuše je nutné přepnout zbraň, potom přepnout na obouruč, potom kuši natáhnout a dál se většinou nedostanu. Když stojím nepříteli za zády, nikdy nevím, jestli zaútočím na něho nebo na bednu vlevo ode mě. Kdy ho zezadu bodnu a kdy ho normálně seknu, je mi taky záhadou. Já to ovládání, kdy směr pohybu je dán směrovou klávesou, pozicí kamery a pozicí postavy zároveň dosud nepochopil a ty moje chaotické pohyby opravdu herní zážitek neslibují.
-
Hru žeru, je to fakt skvělý ale zajímalo by mě kolik toho má na svědomí v příběhu R.R. Martin protože to jak tam příběh funguje mi nepřijde o nic moc jiný než v ostatních Fromsoftware hrách 😀 což je za mě v pořádku ale nějak nedokážu poznat kolik toho má na svědomí on.
-
A zemi už jsi reklamoval u Boha? páč já bez GPS dnes nikam nejedu a dřív jsem taky měl vždy po ruce mapu
-
sorry já ale fakt nechápu ten Q log mohl být skrytý pod klávesou Q a prostě kdo si chce psát na papírek může prostě "Q" nezmáčkne a na mapu se taky dívat nemusíš klidně si kresli svoji na čverečkovaném papírku...😂
-
No antialiazing mi nevadi tolik jako blur to je mega HNUS který vše rozostří a v pohybu uměle rozmaže to je největčí hlína herního průmyslu 🤮
To nevím co máš z očima že tě za ně vyhlazené hrany tahají antialiazing já vnímám dobře spravně nastavení jen zahladí hrany nic nerozmaže!!!
-
No tak mne se tohle prave nelibi nejlepsi sandbox hra pro mne byla THE Saboteur prave proto ze kazda i bezviznamna vec mela aspon puntik na mape! Bylo to skvele clovek nevedel kde ta vec presne je (v budove,nastrese, ves klepe, na lampe pre budouvou...) Ale vedel kde ma hledat a netapal sem a tam nekde kde uz stokrat zbytecne prosel jen proto ze by tam mohlo neco bejt... Proste ten poct ze vse co tam je jsem nakonec nasel byl k nezaplaceni to v GTA mne sice chvili bavilo lovit kdejakeho holuba, ale kdyz jsem jich nasbiral sotva pulku tak uz mne fakt nebavilo lovit na YT kde jeste jsou pac jsem si nepamatoval jestli jsem tam pred desitkama dni uz byl nebo ne, to v The Saboteur bylo jasno hned svitil tam bod je tam drobek pribehu/predmet svitl tam Q nebo vedlejsi Q a dokud clovek nesplnil vse neprestal hrat...
-
Jo rozumím tomu, že někdo upřednostňuje určitý typ nastavení obrazu. Ale až tak to hrotit.... Opravdu mi přijde, že jsme strašně zhýčkaní.
-
Da se to zmenit v nastaveni...je pravda, ze ja na to taky prisel az nahodou druhy den :) Vic me stve, ze zase nebyli schopni udelat normalni podporu pro ,,mouse-look,, a je to snad stejne pitome jako v DS1.
-
Radši si nechám "káknout na hlavu" s chybějícíma popiskama atributů (který tam btw jsou) a slideshow místo CGI videa (souhlas, taky mě to trošku mrzí, ale tři body dolů bych za to nestrhl) u hry, která se skvěle hraje, než si nechat všechno dokonale vysvětlit u něčeho, co mě nebude bavit.
Nikdy by mě nenapadlo říct, že je Elden Ring dokonalej, výtky k němu rozhodně mám, ale rozhodně bych tu hru nenazval "bordelem".
Jak píše Radim, vypichuješ fakt naprostý drobnosti a závěr "tohle je záležitost pro fajnšmekry, kteří nám budou i ten bordel zobat z ruky" nezní moc jako že hraješ dále a ještě si utváříš názor.
-
Ačkoliv souhlasím že samo si složitě opravovat hru je na nic tak já osobně jsem zapojil gamepad, zapnul a hraju a neměl sem žádný problém. Všechny hry od Fromsoftware samozřejmě vždycky s gamepad.