Elden Ring – recenze nejambicióznější Souls hry
-
klasickej fanboy soulsovek, nic neni problem, vsechno je featura
-
Tohle ale tím pádem neznamená optimalizovaná a vyladěná hra. Optimalizovaná hra je, že zapneš, nastavíš si grafický nastavení, a hraješ bez problémů. Vše ostatní jsou výmluvy. A to jsem především PC hráč, na konzolích hraju jen exkluzivity, které za to stojí.
-
"Optimalizace je naprosto v pohodě"
Následují 4 odstavce, co dělat, aby jsem si pohodlně zahrál. Isn´t it ironic?
-
Člověk si tomu naprosto v pohodě navykne, je to pár kliknutí, které ti zaberou pět sekund, a pak ti hra jede lépe než na konzoli.
EDIT: Shader cache v globálním nastavení pomohlo, teď už žádné dropy/stuttery nemám.
-
Ať žije pohodlné hraní na PC :-D
-
O nic, nemyslel jsem to vážně.
-
Optimalizace je naprosto v pohodě, stutter není způsoben hrou, ale DX12.
Doporučuju vypnout Microsoft Device Association Enumerator v software zařízeních (tohle pomohlo se Sekirem). Vypnout Control Flow Guard (CFG) u Elden Ringu v Exploit Protection (tohle pomáhá u DX12 her obecně). A nakonec přidat "-USEALLAVAILABLECORES -high" do vlastností hry na steamu. Když jsem udělal tyhle tři věci, tak je tam stutterů daleko méně.
A ještě nehrej ve fullscreenu, ale v borderless window (a potom, co to změníš v nastavení, tak restartuj hru) nebo proti stutterům je ještě lepší windowed, když jsem to přepnul do toho, tak zmizely úplně, ve windowed ale nehodlám hrát.
Pokud máš setup se dvěma obrazovkami, tak tu druhou úplně odpoj, dvě obrazovky dělaly strašný bordel u Sekira.
Taky prý funguje když v Nvidia panelu v globálním nastavení nastavíš "Velikost mezipaměti shaderů" na neomezeně. To jsem ale nezkoušel.
-
Zase se jenom ukazuje, že dneska kupovat hry v den vydání je volovina. Koupit hru a pak dva měsíce čekat, než to uvedou do hratelného stavu.
-
Jo, já občas taky, je to hodně chytlavý :) Snažil jsem se jen vykreslit nějaký ideální typ casual gamera, ale samozřejmě i fanoušek soulsovek si rád dá casual hru, když je zkrátka dobrá :)
-
Pokud by poznávání účinnosti zbraně v boji bylo udělaný tak, aby to bylo zábavný, tak proč ne?
Správně "hardcore" je pro mě to, co mě baví a "moc" je to, co mě nebaví. Snaha zorientovat se ve světě s minimem pomoci mě baví, proto je to pro mě správně "hardcore".
Odhadování zdraví by bylo na škodu managementu healovacích resourců, takže by jedna mechanika šla proti jiný, to mi moc lákavý nepřijde.
-
me to sice necrashuje vubec, ale jsou tam brutalni fps dropy a vypada to pritom podstatne hur nez GoW
-
O o co se vsadíš, že to tak nebude a že jsi napsal kravinu? :-D
-
Sorry, ale ty jsi v souls hrách bloudil zmateně? V které části?
-
Z reenzí jsem pochopil, že na začátku jsou kratší (že ot dáš třeba za 10-15min), ale později jsou větší a větší, že v nich recenzent třeba strávil přes hodinu.
-
Těžko říct. Pro mě právě Bloodborne byla první souls hra kteoru jsou zvládl dohrát a ve které mi ten souls styl tak nějak docvakl. A až potom jsem se byl schopný vrátit k těm starším titulům.
-
Nepíše se snad ve všech recenzích že tahle hra je naopak nejideálnější titul pro vstup do Souls žánrů? Právě díky té otevřenosti a volnost tam nehrozí nějaké vleké záseky, protože když ti něco nejde, tak jdeš prostě jinam a vrátíš se až budeš trošku silnější. A ti nejtěžšší bossové mají být nepovinný obsah, takže by ti neměli zabránit v dohrání hry.
Já bych tomu na tvém místě šanci dal. Ta hra nemá v průměru jedno z nejlepších hodnocení ve hrách vůbec kvůli tomu, že by to byla nehratelná frustrující nefér kravina. ;-)
-
Koukám, na PC to chytá slušnej hejt, optimalizace stojí za vyližkapsu (na to jak ta hra vypadá) a crashuje to každou chvíli. To je škoda.
-
Tak nemusí to být úplně ode zdi ke zdi, tedy od žádné mapy k putování za šipkou. K openworldu mapa patří. Poznámky si v ER do ní musíš zadávat sám. Kdyby nezobrazovala pozici postavy ani pozici mapových značek ve světě, bylo by to trochu víc hardcore, ale úplně vyhodit mapu by znamenalo mít pojmenovaná všechna místa pro rychlé cestování a vyznat se v tom. To by byl v tomto případě masakr.
Podobně s tím quest logem. Klidně to může být jen zápis z toho, co která postava řekla, nemusí tam být GPS souřadnice a úkol převyprávěný polopatě.
Taky by zbraně ani tvoje postava nemusely mít číselné charakteristiky a poznával bys jejich účinnost až v boji. Nad nepřáteli by nemusely být health bary a nemusely by vyskakovat čísla po zásahu (to je pro mě asi nejotravnější). Tvůj vlastní health a stamina bar by taky nemusely být viditelné. Klidně by to mohlo být jako u jiných her, že když máš zdraví pod čtvrtinou, změní se barva obrazu a zbytek musíš odhadovat sám. Třeba v tomhle jsou soulsovky velmi výrazně orientované na číslíčka a to některé lidi vytrhává ze hry samotné
Co z toho bys bral ještě jako správně "hardcore", co by bylo už moc a co je pro "hráče Candy Crush?"
-
Jo ,myslím,že pro spoustu lidí ted pujde hraní stranou. Smůla pro Elden Ring ...
-
Jen bych rád zmínil, že hraju Candy Crush a je to NEJLEPŠÍ.