Elden Ring – recenze nejambicióznější Souls hry
-
Vzhledem k tomu, že Demon Souls vyšlo v roce 2009 a Dark Souls v roce 2011 a From Software ze svých "nároků" na hráče neustoupilo a hráči hru přesto milují a kupují, tak bych řekl, že tvůj nicotný názor a skuhrání nemá absolutně žádný smysl. Oni se nebudou podřizovat "neschopnému" zákazníkovi. Mají svoji vizi, a ta vize se lidem líbí, znají svoji cílovku. To, že je pár uplakánků na diskuzích na tom nic nezmění. Zvláštní, že tohle prostě nejsi schopný pochopit :)
-
Tam ještě někdo chodí?
-
No tak úzká skupina to rozhodně není a Elder Ring přitáhne mnohem víc lidí. Můj šálek to taky není. Nic proti hře jako takové nemám, jenom na to prostě nemám nervy:)
-
GALERIE!!! Proboga dokáže games něco udělat s galeriemi obrázků? To procházení náhledů bez možnosti procházení v nějakém lepším fullscreenu, je opravdu tristní ...
-
Já jsem tady zákazník, o mé peníze tady jde, a ve vztahu k dodavateli - vývojáři, potažmo vydavateli, můžu vznášet taková přání, jaká já sám uznám za vhodná. Takhle funguje tržní kapitalismus, milý příteli. Dodavatel dodá zboží nebo službu, zákazníci poskytnou zpětnou vazbu, dodavatel podle zpětné vazby dodá buď stejné, nebo pozměněné zboží nebo službu, a cyklus se opakuje. Je to velmi prosté, jistě to dokážeš pochopit, když se pořádně soustředíš.
-
Eh... ve Skyrimu minimapa ale je? Sice udělaná jinak, než je běžné, ale je ;)
-
Tak abych parafrázoval - jestli nedokážeš akceptovat hru tak, jak ji vytvořili a zamýšleli sami vývojáři, vyhledej odbornou pomoc.
-
Záleží jak je to vyhlazování implementovaný. V některých hrách kde chci hezký vizuál mi začítek opravdu pokazí když je všechno kostrbatý. V realu taky nejsou hrany všeho kostkovaný. Ale jinak když už vyhlazování tak na nejnižší úroveň aspoň.
-
Taky ony ty dalsi dily jsou prave cim dal tim vic casual ;] relativne dost obtizna mi pripadala prave jen ta jednicka.
-
Ok díky za vysvětlení. Je pravda, že jsem si toho hlavně všiml při TAA. Většinou nastavím FXAA, kdy mi to přijde mín rozmázlý.
-
Tohle asi nebude můj šálek kávy. Obávám se, že je to hra pro úzkou skupinu fanoušků žánru. Ale ještě si počkám na nějaký gameplay. Pak se rozhodnu, jestli ano či ne.
-
Tak to zase brzdi. S většinou toho cos napsal souhlasím ale Breath of the Wild minimapu má a za mě je to nejlépe navržený openworld. A můžeš si jí vypnout, ale napsat to že jí tam mají je přiznání že je herní svět navržený mizerně je hloupost, obzvlášť když Pavel i v podcastu ER k Botw přirovnával.
-
Po prvním díle DS na PC jsem taky skočil díky hypu, ale velmi záhy skončil a další díly nehrál.
Tady jsem doufal, že to bude trochu víc casual, ale asi ne 😀 Počkám ještě na recenze ze steamu, ale z videí se mi to líbilo.
-
Jenom nolifeři visí pořád na internetu a nepředpokládají, že lidi budou svoje příspěvky ještě upravovat. :) Ale vážně. Já nad tím, co píšu, přemýšlím, a když po odeslání usoudím, že jsem něco napsal blbě, tak ještě příspěvek upravím, aby lépe vystihoval, co jsem jím chtěl říct, a nebyly v něm zbytečné rýpance. Nedává moc smysl viset na diskusích a rovnou na mě reagovat. Ostatně pracující člověk si tohle přečte až večer /rýp.
"Všichni se shodnou" Ne, všichni se neshodnou. Vidíš to i tady v diskusi, že se všichni neshodnou. Ad fontes, řekli by vzdělanci. Odvozuj své závěry ze syrové reality, ne ze své představy o ní, říkám já.
-
Jojo, všichni kromě tebe jsou nolifeři. Ty máš vážně nějaké komplexy.
Pokud se ti hra nelíbí, tak si zahrej Assassin's creed, je tam všechno, čeho se ty dožaduješ. A jelikož jsi vyvolený, který jako jediný má život, tak jsi je určitě nemohl všechny projet, protože ty hry jsou na dlouho. Jsou dělané tak, aby "respektovaly čas hráče"(😂), ale respektují jej daleko méně.
U těch her, které to dělají, tak jak ty chceš, se všichni shodnou, že je ten otevřený svět příšerný. Zatímco u hry, která to dle tebe dělá špatně, se zatím všichni shodují, že to dělá dobře. Měl by tě tedy kdokoliv poslouchat?
Hráči západních her tak navykli na hraní špatných her, takže když vidí dobrou hru, tak se dožadují, aby byla taky špatná. Krásně vychování konzumenti, kteří se pak diví, že hry jdou do kytek.
-
Kolega neumí číst, no.
-
>>Ve hře mi taky chybí, aby za mě kůň dojel do cíle<<
Tomu se říká fast travel a je to celkem běžná věc. Ať už je přesun proveden mimo herní mapu, nebo se koukáš, jak kůň jede. Ono nikoliv překvapivě většina vývojářů chápe, že hráči potřebují taky dělat v životě jiné věci než jet dvacet minut přes celou mapu. To samé s questlogem. To samé s waypointy.
-
No za prve, vyhlazovani ti rozmaže obraz. Ked si to doteraz nevidel, dobre pre teba. Radšej to nerieš. Ja som odchovany este na obrazovo cistych hrach; preto vecsina dnesnych hier mi pride ako rozmazany grc... a to neprehanam. Ak ta to zaujima viac mrkni na reddite fuck taa, niesom sam.
No a za druhe nie, stalo sa modou ze vygrcane rozmazanie sa implementuje rovno do enginu aby sa prekryli diletantsky naprogramovane graficke prvky. Napriklad ked pouzijes na material polku polygonov než čo by tam malo byť ,,ušetriš" vykon; lebo to ajtak rozmažeš a človek to neuvidi. Hlavne, ze potom ides do obchodu a marketing ti trepe ohlavu ako potrebujes 4K :D
Ono je to logicke, konzolisti napriklad su zvyknuti hrat s rozmazanym obrazom tak sa z toho stala moda.
Preto si stojim za tym ze elden ring ma prekrasnu grafiku. Je tam kopa nedokonalosti ale to co tam naozaj je, je ozajsne a poctive; narozdiel od drvivej vecsiny dnesnej produkcie.
-
Co je na vyhlazování špatně? A vypnout jde snad skoro všude ne?
-
Pre tych, ktori pri hrani aj skutocne pouzivaju oci a maju kvalitne obrazovky..... v tejto hre sa da vypnut rakovina herneho priemyslu - antialiasing. Cize way to go je pc verzia. Urcite podporim a kupujem :)