Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • vonTossis

Já jen popsal své dojmy. Hraju dále, a je to prostě jen hra s mnohými vadami. Většina těch vad vychází z tarantino-nolanovského komplexu tvůrce/tvůrců.  A taky z fanoušků samotných, kteří si klidně nechají káknout na hlavu, když se to "dobře hraje".

• radim.zaty

Try harder!

A víš co je na tom všem nejlepší? Že všechno to, co popisuješ, je naprosto marginální oproti tomu, jak neuvěřitelně dobře se to hraje. 

• vonTossis

No, koupil jsem si to. Nedalo mi to. Musel jsem tu nejlepší hru všech dob zkusit. Otevřu hru, přivítá mě hezky hudební motiv. Menu nejde ovládat páčkou. Při vytvoření postavy a zoomnuti na náhled nejde náhledem posouvat. Chybí jakýkoliv popis skillů, abych věděl, proč si co vybírám. Help tlačítko v menu jen ukáže tlačítka, kterým se menu ovládá. Ta jsou ovšem napsaná i dole. Úvodní animace je jen laciná posloupnost obrázku, žádné super video. První věta v tomto intru je stejná jako v PP filmu. Upravena jsou možná tři slova. Nájezd do hry - velmi plochá, hladká grafika. Naprosto chybí nějaké částicové efekty, špína a pocit živoucího světa. Všude se válející texty, které nejde zavřít třeba tím, že bych od nich jenom odstoupil. Ta hra je už za první půlhodinu nacpaná neskutečně tristními designovými rozhodnutími, ale fanoušci to prostě žerou. Nerozumím tomu. A to ještě někde čtu o luxusní grafice atd. Jsem asi namlsaný level designem, úrovni grafiky, efektů a živoucím prostředím z Horizonu, ale tahle hra fakt vypadá jako chudý příbuzný. Což by bylo ještě ok, kdyby už od první minuty v menu nenasírala tím, že někdo sere na hráče, protože prostě tohle je záležitost pro fajnšmekry, kteří nám budou i ten bordel zobat z ruky.

• Jaká optimalizace? Vždyť se ani nenamáhali změnit nápovědu z gamepadu na klávesnici. Já 20 minut googloval, jak se běhá.

• Derp_1337

Bohužel někteří lidé nechápou nadsázku a všechno berou vážně. LOL

• Derp_1337

Jo, řekl bych, že ve většině herních redakcí to bylo stejné. O recenzi Elder Ringu si prali fanoušci série DS.

A ti fanoušci jsou schopni odpustit spoustu otravností, protože si zvykli a považují to za "feature".

• Derp_1337

Těch 95% nemyslel jako konkrétní známku hry (to dostali hry jako Zelda, RDR2), ale jako poměr situací, kdy hodnocení hry žurnalistů je vyšší než hodnocení samotných hráčů.

Myslím, že ten poměr bral z Metacritic. Tam by to tak mohlo odpovídat.

• Derp_1337

Neměl by jsi tak soudit lidi, co si chcou vychutnat lepší grafiku.

Jsou lidi, co údajně nejsou schopni poznat rozdíl mezi 4K a FullHD. Stejně tak nedokážou rozeznat rozdíl mezi antialiasingem.

Všechno to jenom záleží na ostrosti jejich zraku. Někdo ten rozdíl nevidí... někdo jiní si toho rozdílu všimne, ale zásadně to neovlivní jejich hraní... a pro někoho dalšího je to jako pěst na oko.

U antialiasingu je potřeba poznamenat, že těch metod vyhlazování je víc a ne každá je stejně dobrá. Nejpoužívanější typy: MSAA vs. SSAA vs. FXAA vs. MLAA vs. SMAA vs. TXAA vs DLSS.

Osobně považuju FXAA a MLAA za nejhorší, protože ty dvě technologie fakt dost rozmažou obraz. Můžu doporučit třeba SSAA. Ale SuperSampling je dost náročný, takže to chce fakt výkonnou grafickou kartu.

• Derp_1337

Ten rozmazaný obraz u Antialiasingu není samozřejmost. Záleží hlavně na tom, jaká technologie alliasingu byla použita. Ty lepší hry ti dají možnost vybrat si. (A pokud tam ta možnost ve hře není, tak často můžeš natvrdo změnit Antiliasing přes ovladače grafické karty.)

Takže automaticky nevybírej z nabídky tu "nejvyšší" možnost, ale je potřeba vyzkoušet jiné technologie a tu která ti nejlépe sedne. MSAA vs. SSAA vs. FXAA vs. MLAA vs. SMAA vs. TXAA vs DLSS.

Asi nejhorší ze všech je FXAA a MLAA, ty dvě verze znatelně rozmažou obraz. (Samozřejmě někdo si toho rozdílu nevšimne, ale pro lidi s ostřejším zrakem je to jako pěst na oko).

• Derp_1337

Jo, moc lidí se na obrázky na Games nedivá, protože ta galerie je fakt nepoužitelná.

Ale kdyby ji zlepšili, tak by se na to dívalo víc lidí.

Jako chápu, že z pohledu web designera prohlížení obrázků s minimálním náhledem ušetří trochu serverových prostředků... ale píše se proboha 21. století! Pro každý obrázek aktivovat Fullscreen a pak ho zase vypnout, aby mohl přepnout na jiný obrázek, je neskutečná otrava.

• Maxianimal

Já to beru a je "fajn", že se to dá nějak opravit. Ale zkrátka takhle to vypadat nemá a kor u 9-10/10 hry. Chápu, že se recenzují hlavně konzolové verze, ale aspoň v recenzíczh zmínit, že na PC to je trošku mess by neškodilo.

• Vogon

Ano, stutteruje to, jako mnoho dalších DX12 her, kde se to většinou řešilo tak, že prostě hru donutíš, aby jela v DX11, to ale v ER nejde. Třeba Control měl na DX12 naprosto stejné problémy, které se zase řešily úplně stejně, viz můj komentář výše, takže kdo chce, ten si pomůže. Není to dobré, ale aspoň to jde opravit. Horší to mají lidé, kterým to nejde kvůli EAC.

• Maxianimal

Zív.

• Maxianimal

Nedošlo mi, že nevíš, že optimalizace je široký pojem a zdaleka nezahrnuje jen HW. Protože to bych jinak napsal HW optimalizace. Lidem to crashuje, stutteruje. případně se to vůbec nespustí. Takhle vyladěná a optimalizovaná hra na všechny systémy nevypadá. Snažíš se působit chytře, ale bohužel ti to moc nejde. Pokus dobrej, to jo, ale tím to končí.

• Vogon

Oháníš se slovíčky, jejichž význam neznáš. Pak se snažíš být cool s anglickým memem, ale neumíš ani správně napsat apostrof.

Isn't it ironic?

• Vogon

Nedošlo mi, že existují PC hráči, kteří neví, co znamená slovo optimalizovaná, promiň. Problém není v hardwaru, ale v DX12. Neříkám, že to je správně, ale to s optimalizací nemá nic společného. Když se koukneš, tak zjistíš, že to má stutter, i když to CPU a GPU využívá třeba jenom na 30% a vůbec nesejde na tom, jak výkonný PC máš. Optimalizovaná je hra naprosto v pořádku, jede i na HW, který je pod minimální požadavky. Problémy, které má totiž vůbec nesouvisí s HW optimalizací.

• vonTossis

Přesně tak. Optimalizace je úplně v pohodě, takže tady máš návod na tvorbu vodíkové bomby s lanýžem. Nebo to je taky "kvalita" hry, že je hardcore ještě dříve, než ji hraju? 

• honcka

Na PC to nemá podporu ultrawide a mě nefunguje gamepad, ani dualshock, ani xbox - nechal jsem si vrátit prachy

• Je to tak. Právě mám rozehraný nový Horizon a ač je to parádní hra, tak v tomhle je tam prostě vidět obrovský rozdíl. A ve výsledku mi ten Soulsový přijde lepší. Lidi říkají,že Souls hry mají parádní level design. Ale abych pravdu řekl, tak si nemylsím, že je to čistě o level designu samotném (i když ten také není špatný), ale právě o té absenci těch minimapek a ukazatelů. Když v Horizonu uvidím nějakou budovu/landmark a na mapě nad ním není otazník, tak prostě vím, že tam vůbec nemá cenu chodit. Že je to jen kulisa a krom nějaké universální bedny a max nicneříkajícího deníku tam nic nebude. Když jsem v lokaci kde je nějaký quest, tak vím, že mám jít jen k bodům, kde je žlutý puntík, protože jinde nic zajímavého nebude. Člověk to prostředí vlastně ani nezkoumá, protože není proč.

V Souls hrách je to naopak právě tak, že když člověk něco uvidí, musí to jít prozkoumat, aby zjistil jestli tam náhodou něco není. A právě protože tam častěji něco je, než že by nebylo, tak z toho "náhodného" objevu má člověk mnohem větší radost. A ten průzkum toho prostředí je úplně o něčem jiném.

• michaelfoucault

V prvním díle celou hru. Teda tam kam jsem se dostal. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit