Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bože, co to tady je za názory (Smejki, Robotron, Ucho)? Pokud si koupím od prodejce jakejkoliv software (hru, program) ať už ve fyzicky nebo digitální podobě, tak si s nim kur*a mužu dělat co uznám za vhodný. Můžu ho prodat, můžu ho darovat, páč je MUJ.

A ty vaše argumenty jsou taky uplně trhlý...copak bazarovej prodej nebyl ještě před boomem steamu atd.? A zrušilo to snad herní firmy? Ne.
    • GlaDOS
      Jsi vedle jak ta jedle. Není tvůj. Tvoje je pouze licence na používání ale samotný produkt pořád nevlastníš.
      • Ok, a protože je licence moje, mohu ji darovat nebo prodat další osobě s tím, že moje právo (1 licence koncového uživatele) přechází z mé osoby na osobu jinou. Nikde k žádné rozmnoženině nedošlo. Takže v zásadě má pravdu. To, že díky lobby je zákon napsaný tak prasácky, jako je, je věc jiná.
    • Každý normálny človek-zákazník musí súhlasiť s výrokom súdu, inak by šiel sám proti sebe a upieral si vlastné práva na vlastníctvo. (ak teda nepracuje pre digitálny priemysel:))
    • No..kdybys mohl, tak by se o to teď nesoudilo. :) Ale zatím teoreticky můžeš.
    • "Můžeš" s ním dělat, co chceš. Stejně jako můžeš močit z okna na lidi.

"Smíš" s ním dělat to, co není zákonem zakázáno. Stejně jako smíš močit na WC, ale ne na lidi.
    • ucho
      nemůžu za to, že jsi žil posledních 10 let v jeskyni a s počítačem se teprve seznamuješ :)
  • V príspevkoch od Smejkiho a podobne vidno aké dôsledky má brainwashing EA, Steamu na ich IQ :-)

Namiesto podpory toho, čo je prirodzené a dobré pre bežných ľudí, obhajujú záujmy nadnárodných korporácií s miliardovými ziskami....tak by tučko Newell nemohol žiť celý rok na súkromnom ostrove, ale iba na Seycheloch a možno by konečne i začali robiť ten Half-Life3....alebo i EA konečne musela zľaviť digitálne hry s ohľadom na ich výrobné náklady.....

Tento rozsudok je len správny,,,,hyenizmus softwérových spoločností s mikrotransakciami, DLC, online passmi, nasilu tlačenými digitálnymi verziami ide už ad absurdum a len maximalizujú svoje zisky pri minimálnej námahe......
    • Cahir
      "Namiesto podpory toho, čo je prirodzené a dobré pre bežných ľudí, obhajujú záujmy nadnárodných korporácií s miliardovými ziskami" - Běžnej člověk by si měl uvědomit, že podpora podnikatelů = v konečném důsledku silná země.
      • viď Irak, Líbya, Afrika, kde sa nahrnuli najväčšie ťažobné spoločnosti sveta :-)

Achh,,,ten obrovský rozvoj v týchto krajinách ma napĺňa vierou v USA a dobrého tatka Obamu, ktorý rozhoduje o zabíjani ludí bez súdu a ktorého reklamná kampaň na prezidenta stála 240 mil. dolárov požičaných Goldman Sachs (kto dostal najväčšiu daňovú podporu v dobe krízi? :-)

Spämataj sa z toho naivného sna, ktorí ti podsúvajú média, hladaj si i iné zdroje.....všetko je o peniazoch...raz to pochopíš
        *1*
        • Kronoss1
          Pokud máš lepší systém, tak ho navrhni. Už i Winston Churchill řekl: ,, Demokracie je nejhorší systém vlády, ale lepší neznáme. "
        • Ne je to zbytečný se rozčilovat...
        • Cahir
          A co ti na to mám jako říct? Že lidi jsou sv*ně? Jo jsou a co jako? Co to má společného s faktem, že bez profitujících společností ze stát urychleně odebírá do prde*e. Všechno je totiž o morálce, o lidech a tudíž nikoliv o konceptech. Žádný zázračný koncept, který by vyšachoval faktor zneužitelnosti člověkem neexistuje - lidi, kteří zažili minulý režim, by mohli vyprávět. *3* Základem je poctivej člověk, kterej ve svý činnosti nezohledňuje pouze sebe, ale celé společenství. Firmy vydělávaj, platěj daně, stát má na platy zaměstnancům, na zajišťování bezpečnosti, vzdělání atd. Je to o lidech, tak mi tady nešermuj s Afrikou.
    • smejki
      nevšiml jsem si, že bych někde tlačil online passy, DRM, DLC a podobné zmrďárny. :-*

"Namiesto podpory toho, čo je prirodzené a dobré pre bežných ľudí, obhajujú záujmy nadnárodných korporácií s miliardovými ziskami" gratuluju. nejde o morálku, ani o zákony. Jde o to, jestli někdo náhodou nevydělává! Z cizího až do posrání, nárokování zábavy. Fuck yeah! Komunisti tu vážně nechali hodně křivé charaktery.

Copyright není rozhodně řešen ideálně, ale tohle, co se tlačí, je prostě jistá forma legalizace warezu.
    • ucho
      a já měl dojem, že by tohle rozhodnutí mělo mnohem větší rozmach na DLC :) a přestaly by existovat hry bez DRM, byl by to konec pro GOG... to zdá se nikomu nevadí...
  • Mopped
    Hry si za plnou cenu prakticky už nekupuji, takže je mi to celkem jedno, ale při četbě nadpisu jsem hned věděl, co se bude dít v diskusi. Ono se to totiž opakuje rok co rok u podobných článků. Normálně uvažující poctiví hráči taková rozhodnutí kvitují, jen Ucho a Smejki jsou vždy proti a ohánějí se zloději a komunisty. Jsem rád, že máme alespoň nějakou jistotu v této nejisté době, fandím vám kluci a zase někdy u podobného článku.
    • ucho
      divný, slovo zloděj a komunista jsem nikde nenapsal... :) ale je fajn, že ses zapojil.
      a co máš proti tomu, že v takové podobě, jak je prezentováno v článku, to nemůže fungovat? i když si svět maluješ seberůžověji...
  • Jestli se budu moct zbavit modern warfare2, abych se nemusel stydět, že mi tam straší, tak beru
  • Uz dlouho u filmu a vlastne i u her posloucham, ze auto bych neukradl. Ano, neukradl, ale taky bych svoje auto prodal, kdyz mi prestane vyhovovat. Konecne se nekdo zacal zabyvat i druhou stranou te mince a je to jen dobre.
    • Auto bych neukrad, ale naprosto sklidem bych si ho okopiroval. Jop, klido za to okopirovani sousedovi poskytu trebas i basu piv.
  • No nebylo by to špatný, ne kvuli prodeji, ale mám Hru na jiným ůčtu a potřebuji ji dostat na svůj současný.. Tak kdyby to zprovoznili aspon na den tak jsem pro.. *15*
    • Cypri
      přesně tohle bych taky potřeboval *4*
      • Tak v tom taky nejsem sám ? :)
        • GlaDOS
          Je nás víc *1*
  • Na jednu stanu... proč ne? Je to vskutku logické a mělo by se jednat o samozřejmost.
    Na stranu druhou vznikají komplikace. Nejen důvod, že toho mnoho lidí bude zneužívat, ale taktéž to, že digitální distribuce půjdou směrem ke dnu.

Nebo si snad z bazaru koupíte hru, která na sobě nemá známky používanosti? *7*
    • Tak nevím jak Vy, ale já si z druhé ruky koupil vždy jen hry které byli v perfektním stavu a s kompletním balením, jediný rozdíl proti nové byl vždy jen sundaný igelitový přebal. Hry vyžadující online pass kupuji zásadně "funglovky", ale většinou až když trochu zlevní :). Ono je dobré se vždy prodávajícího optat na stav balení, nebo si to prohlédnout při osobním prodeji. Snad jen jednou se mi stalo, že jsem dostal hru s naprasklou krabičkou ... i když prodávající uváděl perfektní stav, to mě jako sběratele trochu mrzelo, ale jinak vše bylo jako nové (medium, manuály atp)
  • Více než gratuluji Evropskému soudu k VELMI užitečnému rozhodnutí. Jelikož přenesení licence (ať už herní či na software) je legální cestou často nemožné. Jen tak dále
  • Jak tak čtu komentáře smejkiho, tak si říkám, že je něco špatně. To je problém internetu, kde je dopřáno sluchu jak omezenci, tak člověku znalého problematiky (za nějž se rozhodně tímto neprohlašuju) a to stejnou měrou.
    Tak smejki, jak už tu bylo řečeno, ty si kupuješ licenci na užívání toho softwaru a máš právo tuto licenci převést na někoho jiného dle libosti. To že to není věc, jak argumentuje Ucho, to je naprosto irelevantní. Nevím, proč z toho děláte nějakou super vyjímku jen proto, že se jedná o digitální distribuci. Udělat něco tak, že se to nesmí prodávat je přece hovadina :)
  • Hry nekupuji, protože:
    a) nemám na ně
    b) nemám ani na stroj, který by na ně měl
    c) vyjdou tak tři do roka, které mě zaujmou a mají potenciál, že by mě třetinu roka mohly bavit, ale je to tak málo, že tento argument není silnější než a) a i b)
    Těším se na dobu, kdy a), b) i c) přestanou platit. U c) si samozřejmě přeji posun spíše k lepšímu.
    • Trol.diskuzni
      Tak je to správně!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit