Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Musím taky přispět,když si tu tak pročítám ty příspěvky.Co se týče reality simulátoru,tu nemůžete zažít nikde jinde,než ve skutečném závodním voze.Je to proto,že před obrazovkou počítače prostě jen vydíte ale nikoliv cítíte.Co se týče hry samotné proti té samo o sobě nic nemám,všechno je tak jak má být.Grafika, engine i děj jsou Cdemstrovsky vyladěné a není to nuda.Jediné co mě osobně fakt nasralo,je absence normálního hraní přes internet a nutnost přihlašování přes Windows live.Protože jsem pouze průměrně zdatný uživatel a ne hacker nedokážu se on line připojit,jelikož Česko není podporovanou krajinou.Existují na to návody jak změnit svůj počítač na Anglický a i svoje ID přihlásit jako Anglické ale bojím se,že si poškodím pc a smažu data tak jsem to radši vzdal.Jsem zklamaný proto že jsem si za ty peníze koupil hru vlastně poloviční.
    • PC si nepoškodíš, ale při vytváření on-line profilu dělej vše pečlivě a s rozmyslem. Zemi zvol Velkou Británii a zvaž dobře i svůj nick ve hře, později jde změnit pouze za body nebo peníze. Postupuj podle tohoto návodu: http://www.eurogamer.cz/articles/jak-vyzrat-na-games-for-windows-live . CD KEY můžeš spojit pouze s jedním účtem, tak čti pozorně. Já hraji normálně on-line F1 2010 i Dirta 2 a nemám problém. *3*
  • Jde to hrát i bez registrace online. Stačí si vytvořit "local profile".
    • Jde to sice hrát i local profilu,ale s absencí on line!!
  • Ovládní hry a tím myslím menu, které vlastně žádné neexistuje je příšerně katastrofiká noční můra. Ten koho vážně zajímá řízení vozů F1, chce mít vše pod kontrolu ve svých rukách a není zvědavý na nějaké kecy nějaký přiblblý ženský. Jo a bez registrace ONLINE si nezahrajete, protože nejde nic ukládat. Ovládání hry hry je pro mimina s dudlíkem, které zvládnou vše odbouchávat entrem. Nic jiného vám hra stejně nedovolí.
  • No ja tou pitomou chybu udelal a regol sem si slovenkso ted ma v culu m
    ultiplayer.Co dodat k hre mne se libi nejsem hardcore sim gambler,mne se hodne veci nelibi na Rfactoru
  • To není pravda. V jednom kole se mi Hamilton zaseknul v šikaně před cílovou rovinkou na trati v Monacu. AI nebylo schopné vyjet. Dvě kola tam vysel, pak sem do něj strčil a pokračoval dál, časy tomu odpovídali. (mluvím o závodu)
    • Reagoval sem na "Koukám, že recenzent velkoryse nezmínil fakt, že v F1 nejezdíte proti vozům AI, ale pouze proti téměř náhodně vygenerovaným časům.", ale skočilo to jinam. :/
  • Nikde som nenasiel zhrnutie HW narokov?? Ak su v recenzii tak sorac, nebudem citat cely clanok na hru o ktorej na prvy pohlad neviem ci ju rozbeham..
    • HW su vpohode ak ti isiel Dirt 2 nebudes mat problem, CM vedia optimalizovat
      • Hanzales
        Grid mi jel naprosto plynule v maximálním nastavení a rozlišení jako med. V Dirt1 mi šla část tratí dost sekaně, Dirt2 opět absolutně v pohodě, u F12010 třeba z Ultra ubrat na High, aby to bylo v řízení volantem bez lagu. U většiny her opravdu těch 35fps stačí. U závodů s volantem je ovšem potřeba opravdu alespoň 50+, jinak dochází k lagům v řízení.
        U Gridu byl pro změnu problém (může být i zde) že hra jela 60FPS (s V-Sync) ale co 7-8 vteřin plynule rapidně na 2 vteřiny spomalila. Problém byl v AI Overclock (Bios u ASUS desek) kde bylo nutno přepnout z Auto na Manual (či vypnout ten OC profil) u jiných desek bude něco obdobného. Mohlo by to pomoct :o) Všeobecně pak platí, že pokud jakákoli hra s v-sync laguje, můžete zkusit (nvidia - maximum pre-rendered frames: 0) (Ati-je tam obdobná volba)
      • No abych rekl pravdu, tak Dirt 2 alespon tedy u me facha vyrazne lepe nez F1 2010. Dirt 2 mi jede temer na maximalni nastaveni 40-60fps, F1 na stredni nastaveni 20-30fps. Sestava: C2D 1.87Ghz, Ati 4830 512MB, 2BG RAM.
        • Jo jo, DIRT2 je jiný kafe a přitom by F1-2010 prej měla makat na stejnym grafickym enžínu, že? zajímavé *9* každopádně kdyby grafika F1-2010 šlapala stejně, jako grafika Dirt2, měl bych tuhle novou F1 o 100% radši a i bych tvůrcům odpustil ten jejich "podvod" s demo-verzí, která před vydáním hry vůbec nevznikla a poctiví uživatelé kupovali "zajíce v pytli"! *1* *9* *10*
      • Uvedené HW nároky jsou opravdu v pohodě, ale skutečnost je jiná. Optimalizace se zjevně nepovedla. Stačí mrknout na forum Codemasters. Někomu to jede a druhýmu na stejném železe nebo i lepším ne. Tweaky co se na fforu objevily někomu zabírají, někomu ne. Takže dokud nebude patch, je to loterie.
  • hra obsahuje podla istej newsky na n4g.com .. viac ako 10 herne kritickych chyb, dat jej 8/10 je usmevny priklad recezentskej idiocie.

http://www.thegamingreview.com/2010/09/f1-2010-hit-by-major-bugs/
    • Ak su to tie chyby co boli prelozene na sectore, tak to je cisty blud jak z noveho casu
      ze Ai nechodi do boxu blbost
      ze pri poskodeni sa nic nestane blbost - menej to zataca
      ze Ai zahrieva v race - nevsimol som si blbost
      A ze oneskorene podradovanie, ked to niekomu laguje co uz, ja mam starsi PC a este aj prstom hybe presne, same bludy
      Proste vsetci cakali aky to bude prepadak, teraz hladaju chyby aj tam kde niesu
      A vela vela dalsich

jedina chyba je v tom Boxe.
      Ale ked to nehrate na klavesnici ale na volante , mate setko Off, a Expert AI, tak je to parada, neni to sice rFactor, ale nema to ani tak daleko od neho, len to je viac stabilne, umna 9/10
  • Myslim ze by se nemeli vubec srovnavat tyto 2 hry R Factor a F1 2010.
    Kazda hra je uplne pro jine hrace,ale myslim ze to vsichni vi.
    F1 2010 je proste pro ty svatecni,co ci chcou hru jen uzit.RFactor je zase pro ty narocnejsi,ktere bavi pilovat sve jizdni schopnosti.
    F1 2010 se opravdu povedlo,sice ma sve mouchy,ale ktera hra je dneska nema.
  • Koukám, že se tu sešli samí odchovanci rFactoru *3* Taky jsem jezdil rFactor on-line (nějaké baráže, ligu ne), i mód F1 mám ještě nainstalovaný (a tam jsou F1 opravdu "splašené bestie", se kterými se nejezdí zrovna snadno). Je pak jasné, že F1 2010 je pro tyto jezdce tak trochu sranda ježdění, ale podle mě si F1 2010 vyšší hodnocení docela zaslouží. A to za celkem slušné zprostředkování zážitku z "kariéry" závodníka F1. V rFactoru žádnou vysmívanou omáčku sice nenajdete, ale pro spíše sváteční jezdce je F1 2010 vyvážená kombinace zážitku z jízdy i toho okolo. A když si nenecháte od hry kecat do řízení, tak to není zas tak úplně lehké, a strávíte-li u 1 závodnho víkendu řekněme cca 1 hodinu v tréninku a kvalifikaci + 40 minut závod (40% délky), tak je to pro většinu hráčů tak akorát. A tak to nejspíš Cdemasters i chtěli. Když budete pilovat 1 okruh spoustu hodin, tak i s tím Virginem budete soupeřem pro Red Bull, ale na to se většina nehardcore hráčů vykašle. Takže moje zkušenost s touto hrou a hodnocení (i přes ty uváděné nedostatky - chybějící údaje na obrazovce, safety car, praskající pneu apod. ) určitě palec nahoru. Není to zkrátka simulátor, ale arkáda vypadá určitě jinak... A pro autora - jakto že nastavování auta spočívá pouze "v šoupání mezi několika presety"? Zkoušel jste vůbec použít obrazovku co vám dají na auto v boxech? *3*
    • Tak to přesně je. Je to simulátor pilota F1, ne pouze simulátor auta. Ne každý má chuť a hlavně čas pořádat si kariéru online (taky jsem jezdil LFS). Vím, že pravý simulátor musí být absolutně nepřátelský, težký a nudný a pokus codemasters o zábavu a atmosféru je naprosto neodpustitelný a je nutno jim to dát sežrat... *3*
      Pravda je, že je to zabugované více než by bylo zdrávo, a chybí spousta věcí (zvláštní, že tu nikdo z "hardcore F1 pilotů" nevzpomenul absenci telemetrie), ale nemohu si pomoci, libí se mi to. Přinejmenším je to směr který bych rád viděl dále se rozvíjet. A to například i u leteckých simulátoru - tedy simulovat prostředí, nikoliv jen suchou techniku.
      • Vsechno marny, vsechno bylo receno uz tady http://games.tiscali.cz/prvni-dojmy/prvni-dojmy-z-f1-2010-53799 F1 2010 si na Formuli 1 vazne jen hraje. Nikomu to neberu, jako arkada na oddech je to pouzitelne a MP me zatim docela i bavi, ale singl zavody a podivna kariera to vazne srazeji hodne dolu. *7*
        • Ale jedno mi povec ako Rozosnas simulaciu od Arkady, ok teraz sa nebavime o NFS ale o F1 a rF. ja hravam obe, A rozdiel je len v stabilite pri brzdeni, inac je to to iste. na rF mam najazdenych urcite vyse 1000 kol ked nie viac, co myslim ze urcite.

Ako A.Sutil povedal, vsetky hry na PC su len HRY a nikdy sa nepriblizia k realite.
          Ak si na F1 vypnes momocnikov, das Expert a vies si nastavit volant, je to super.
          Ja som si dal prvy a zavod a povedal som si: DPC nic moc
          nadalsi den som to ponastavoval dal si trening a po parkolach pohoda. A to mam radsej Simulacie, ale toto neurazi, ani hraca simulacii, jedine zakomplexovane deti, ktore to ani nehrali.
          --A ten bug s Casom, a co chcete jazdit cely zavod sam , co ta to tak trapy ake dava AI casi, budes sa snou hadat o casi o desatinky , je to len AI to pochop,
          A v CM uz Robia Patch a na tie casi AI povedali ze to nieje mozne, lebo mas v treningu a inde zrychlenie 30 X No a teraz bud mudri, co by to bol za cas.
  • Že tady nikdo nezmiňuje potíže s FPS. Na foru codemasters se to dost řeší. Nebo to tady všem šlape?
    • nemam vubec zadnej problem hraju v rozliseni 1920x1080 8xAA a nemam ani nejmensi problem 4Jadro, Ati Radeon 4870 1Gb, 4 Gb ram
      • loz.
    • Hra šlape velmi dobře, až nečekaně. Nějaké propady FPS jsem zatím nezaznamenal. Vše na full i s vyhlazováním (2x), rozl. 1920x1200. PC: 4jádro, 4GB RAM, Radeon 4870...
      • Tak to seš z těch šťastnějších. Mě max 50fps a bolí mě z toho hlava. ATI HD 5800 1GB, 3GB RAM, dvoujádro E8500 3,16GHz. 1680x1050. Nastavení grafiky mi nedělá prakticky žádný významný rozdíl.
        • Bohužel musim souhlasit, mam doma podobný železo a moje oči se trápí *11* takže pokud to budu dál hrát, bude to opravdu jen "křečovité postupování levely za účelem hru pokořit" *1* *1* hrál jsem desítky závodních her a bylo mezi nima i pár takovejch, od kterejch jsem utekl kvuli zk****** grafice, takže uvidim, jak dlouho to ještě vydržim u týhle efjedničky *1* věřim tomu, že kdybych si pořídil volant, užíval bych si alespoň jízdu s formulí a i grafiku bych nejspíš přetrpěl líp, ale to už je jinej příběh, to sem nepatří *1*
          • stačí nejlevnější 4jádro a těmto "lagům" předejdeš... Jako kdyby na netu nebyly články typu: Vliv procesoru na výkon grafiky.. jestli si někdo pořídí 5800 na dvoujádro není asi úplně soudný..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit