Přejít na výpis diskuzí
Fallout 4 slibuje morální dilema i boje s androidy
5.11.2015 | Honza Konfršt
205 příspěvků
-
Protože kočky vymřely
-
Obávám se, že v tom se právě pleteš. Zatímco matematika (do jisté míry i logika) se dá zobecnit soustavou rovnic, kdy se na vstupy i výstupy můžeš spolehnout, emocionalita, sociální vztahy a celý složitý vějíř vztahl a vazeb člověka ke světu, sobě samotnému (zejména asi podvědomí, že) matematickými pojmy vyjádřit nemůžeš; respektive člověk toho není schopen. Stroj by potom asi neměl motivaci takový druh inteligence vyvíjet, proč taky? Jednoduchá matematika aProtože kočka když hoří, tak u toho otravně mňouká. Hafan něco vydrží.n : Já to právě v potaz beru. Myslím, že se proti tomu nedá moc namítnout.
Drizzt : Protože nedáváš žádné argumenty, nemám na co reagovat. Snad jen: "I ty si mysli, co chceš".Celkem fajn trailer, zdaleka ne taková emo tlačenka jakou bych čekal. Premisa vypadá poměrně podobně New Vegas, tak uvidíme. Kéž by šlo o lepší pokud navázat na Fallout: A Post Nuclear RPG než čtyři předchozí Fallout hry. *5*Potkáš ho po svojí smrti ale to už bude pozde.zajimavy, ze vubec nezvazujete moznost, ze lidi jsou taky jenom naprogamovani skrz dna a berete nas automaticky jako neco vic nez jen shluk bunek a elektrochemickych impulsuProč je tam pejsek a ne kočka? Já psy nemám ráda, protože jsou hloupí a nemají čest.Bůh? Až nějakýho potkám, dám ti vědět.Tak to bych tedy opravdu netvrdil. Myslím, že sociální a emoční inteligence by neměla být příliš těžká. Obojí je z větší částí relativně jednoduchá rovnice IF X THEN Y ELSE Z.
Edit: Ó ano, augmentace těla, sem s ní! Hlásím se jako laboratorní myš!Tudíž spíš bych čekal že se lidstvo (ve své neuvěřitelné hlouposti) alespoň v užším časovém horizontu vydá cestou "zdokonalování" člověka skrze nanotechnologie a prodlužování života. Samozřejmě AI by byla ještě hloupější cesta, navíc zcela zbytečná.sorry, na ten blog jsem reagoval výše - je to imho naivní nesmyslpsychotic, věř si čemu chceš, ale to že lidská AI je za rohem se tvrdí už 70 let a pořád jí jsme na hony vzdáleni. To že nějaký naivni amatér vylepí na web své přání vytvořit lidskou AI vůbec neznamená, že se mu to povede. Ono se mu to nepovede, akorát to vyšumí do ztracena. Problém těchto lidí je, že nic neví o mozku a lidské inteligenci a příšerně ji podceňují a vůbec si neuvědomují, v čem se liší od té počítačové. Neurověda dodnes neobjasnila, kde v mozku a jak vzniká lidské vědomí, ale nějaký fantasta už si věří, že dokáže lidské vědomí simulovat. Ha ha ha. Uvidíš sám za 50 let, že lidská AI pořád nebude.Problémem funkční AI je výpočetní výkon + energetické zdroje (+ samozřejmě etický rozměr; lidé si s představou schopnosti stvořit život lámou hlavu pořádně dlouho a odpověď zatím nikdo nenabídl). Lidský mozek je zřejmě mnohem komplexnější struktura než počítače, které samozřejmě řadu výpočtů zvládají lépe než mozek, ale soudím, že třeba sociální a emoční inteligence je výpočetně mnohem náročnější než inteligence matematická.človeka netvori jen inteligence ale taky duše kterou stvoril BuhTeď se připrav na palbu mínusů za genderově nevyváženej příspěvek. *9*Teda nevypadá to moc "legit" :-)Dej tomu čas, jen jeden z projektů: http://blog.marekrosa.org/2015/04/introducing-our-general-artificial_8.html
Za 20 let pokud se tu nepomeleme, nebo si nepodmeleme planetu pod nohama, ani ty technolohie nechci domýšlet :)To mě to tedy pěkně štvalo. Pořád re-loadovat...Jak libo. Sám jsem arogantní jak noha, takže ti to nemůžu dávat za vinu, byl bych pokrytec. Pokud bychom se bavili o zahnutých šavlích, byl by Drizzt zcela jistě expert, ale v tomhle budu věřit spíš tomu Hawkingovi a jemu podobným.