Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jasne ze to je modifikace, v bethesde nejsou uchylaci.

Jinak tohle jsi mel napsat k tomu odkazu a ne az ted..
  • Diskuze zničena dvanáctiletými Witcher's fanboys...
  • Fallout není realita, Fallout je hra, fikce, takže tam klidně může obživnout John Eden a nebo tam může být mluvící slon v růžovém pyžamu, to je zcela irelevantní.

Říkám ti že o strojovém učení něco vím - náhodné lesy, neuronové sítě, support vector machines, genetic programming, deep learning atd. Třeba i PageRank algoritmus v googlu patří do strojového učení. Ano, tyto primitivní algoritmy lze naučit sledovat burzu a reagovat na její trendy. Ale pořád je to nahody vzdálené lidské inteligenci. Ale klidně si mysli opak, nebudu ti tu brát tvé naivní iluze.
  • Psychotic
    To je fakt :-)

Ale dohady, zda je to možné už z principu, můžou být zajímavé.
  • Psychotic
    Myslím, že dnešní nejnovější softwaroví boti (třeba ti obchodující na burze) jsou samoučící. Tzn. nikdo jim neřekl jak na to, dali jim je základy...

Nicméně tyhle spekulace jsou irelevantní, protože v univerzu Falloutu už stroj, který nabyl plného vědomí, existuje, viz. edit v příspěvku výše. Takže ať už je to ve skutečnosti možné nebo ne, tam je to realita.
  • Děti normálně ve Falloutu zabít nejdou, stejně jako psi. V tom videu se jedná o mod. Ty děti totiž v té hře byly hrozně otravné, a tak tam spousta hráčů tuto možnost postrádala. Já ne, protože jsem Fallout 3 nějak moc nehrál.
  • Hlavne by bylo dobře si uvědomit ze Fallout je fikce, stejne jako romany Asimova, i když mají hodne spolecneho s realitou. Supermutanti jsou taky kravina, ještě vic vzdalena nez funkcni lidska AI:)
  • Skynet obživl v roce 1998 a dnes máme 2015 a nikde nic. Stroj, který překoná lidskou inteligenci, tu nejspíš nebude nikdy, i když pár "futurologů" a pár vědců typu Hawking budou tvrdit, že je to možné a že je to za rohem. Stroje dokáží lidskou inteligence překonat v jednotlivostech - napríklad jde naprogramovat stroj, aby lépe hrál šachy, nebo hrál lépe pokr nebo řešil diferenciální rovnice. Ty stroje to však řeší uplně jinak než lidská mysl. Neřeší to vůbec kreativně a logicky a přemýšlením, ale tím, že jsou schopni vykonovát miliony kombinací za sekundu, tak je prostě projdou všechny a najdou nejlepší. Je to naprosto hloupý a primitivní způsob řešení problému, který je na hony vzdálený lidské mysli.
  • Mikrokokr
    Ty by jsi to měl mít zakázané! Určitě ti nebylo osmnáct... Pak se nemají parchanti jako ty střílet ve školách v Americe! Přesně tu je to černé na bílém. Rodiče kupují smradům hry, na které nemají věk a pak jsou jen problémy!!! Škoda, že sem rodičů moc nechodí... Být mé dítě, tak s takovými hrami by jsi měl smůlu!
  • Psychotic
    Obávám se, že se mýlíš. Stroj, který bude umět sám sebe zdokonalovat do nekonečna a překonat lidskou inteligenci ve všech ohledech by mohl přijít poměrně brzo. Takzvaná technologická singularita by podle odhadů mohla podle některých odhadů přijít klidně už za našich životů.

Válka ve Falloutu přišla v roce... 2077, myslím? To už by klidně prototyp mohl existovat. Mimochodem, co John Henry Eden z Falloutu 3? Paměť už mi neslouží...

EDIT: Jo, podle Fallout wiki nabyl John Henry Eden plného sebeuvědomění. A to k tomu ani nebyl účelně naprogramován.

EDIT 2: A taky Skynet (F2) a Harkness (F3). Tak teď už je to jasné.
  • Působí to strašně nepřirozeně, když nejde zabít a všechno přežije, je to designerská vada, nikoli přednost, zvláště u Falloutu. Navíc já raději lidi za parťáky. Líbilo se mi, že třeba ve Falloutu 1 a 2, ty parťáci prostě umřeli, a už ve hře potom nebyli, navíc jste se mohli rozhodnout, zda je mít či ne.
  • stroj vážně není a ještě hodně dlouho nebude živý. I když sestrojí přístroj, který projde Turingovým testem, což dle mého nebude dlouho trvat, tak ten stroj nebude živý a nebude mít vlastnosti lidské mysli - emoce, kreativita, spontaneita, flexibilita, schopnost uvažovat o sobě samotném a korigovat sebe sama atd. Všechny tyto věci by totiž někdo musel naprogramovat a stroj nikdy nedokáže překročit své naprogramování a vždycky bude omezený.
  • no ja jen ze někdo v tom nevidi logiku, tak by si to měli precist, mozna jim to pak dojde.
  • Psychotic
    Je zvláštní, kolika lidem přijde zcestná myšlenka, že i stroj by mohl být živý, že?

Občas věřím, že lidstvo spěje k empatičtějším, osvíceným zítřkům. Občas tahle víra dostane pěstí do zubů.
  • Narcissist, Psychopath and Sadist?

Jo, to vážně zní jako já. *1*
  • 1) knihy jsem kdysi četl. Ano, líbily se mi. Je to nejspíš hned po Clarkovi (Hvězdy a město atd) mé nejoblíbenější sci-fi
    2) nechci tu o sobě psát žádné detaily, ale o strojovém učení resp. umělé inteligenci něco vím. Ty současné algoritmy mají do skutečné inteligence nekonečně daleko. Nevěřím, že někdo dokážeme vytvořit AI na urovni té lidské, minimálně ne v nejbližšíh několika stech letech.
  • Ty vole Drizzte doufam ze to co jsi napsal myslis jako nejakou parodii na sebe sama, protože clovek co nejvic prudil v diskuzích o W3 jsi byl ty *7*
  • Psychotic
    Co je za člověka? Tohle:

https://www.psychologytoday.com/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists
  • Doporucuju precist knihy Isaca Asimova Ja robot..Nadace atd..pak se mozna na ty dratky budete divat jinak.
  • nic jiného jsme od tebe ani necekal. jak uzasne, ON ZABIJI DETI..parada *7*

Ne vazne jen chorej mozek tohle muze povazovat za minus když ve hre není..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší