Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • cumpi3

Ono je to se zmenami tezke v kazde herni serii.  Spravny balanc v cesku neexistuje. Je nekolik moznosti: 1) ta hra nema zadne zmeny a novinky - spatne. 2) Ta hra ma jenom par zmen a novinek, je to ale porad to samy - spatne. 3) Ta hra ma mnoho zmen a novinek, hraju vubec jeste pokracovani te hry? - spatne 4) Ta hra je uplne odlisna, co to ma jako byt? - spatne 

• Morlang

Co je na tom těžkého? Můžeš si vybrat spoustu způsobů jak starej produkt nasadit do novýho kabátu - tohle vylepšíš, támhleto předělá, přidáš to a to a je to. Když to posereš, ta to holt dopadne takhle.

• Jack1947

česku ? to spíše i be zbytku světa nebo mi chce někdo TVRDIT že se na tohle "dílo" čekalo jak na smilování😀

• Realtoltek
    Tak já jsem z hry nadšený. Otázkou je ještě endgame.
    • Gollem007

Jsi dlouholetý fanoušek série Fallout? 

• twicer

Hele hrál sem od dvojky všechny díly a docela se těším i na f76, jasně že to špinavo a atmosféra zmaru už zdaleka není tak silná jako dřív ale tak už to dnes prostě je, počkej na další plnohodnotnej díl, nebo s nostalgií vzpomínej na starý časy.

• dworkin

Je ještě něco, co v univerzu Falloutu nebylo odvyprávěno a vás by to zajímalo?

Já bych se rád dozvěděl, kdo teda - a proč - začal Velkou válku.

Pak už je mi všecko jedno.

• Lukyz

Myslím, že na většinu věcí ti dá odpověď (nesmrtelný) web MadBrahmin

• booczech

Válku vedli hlavně USA a Číňani. Boje o poslední zdroje (ropu) .... Čína pak napadla USA přes Aliašku. No a pak se neví, kdo zmáčkl "tlačítko" jako první.

Takhle nějak si to teda pamatuju z F 1, nebo 2.

• JohnyTheZik

"Čelit přepadení nabroušenými mutanty za pokřikování po telefonu"

Co tohle znamena :D? Nekdo hraje hry a u toho si vola po telefonu? To snad ne.

• nightborne

To znamená "s jakýmkoliv způsobem přenosu hlasu, jelikož napsat Skype už by dneska nebylo úplně přesný, když polovina lidí volá přes Discord, a psát VOIP se člověku nechce, aby to nebylo přezkratkovaný". Ale jistě uznáš, že je údernější říct prostě po telefonu ;). 

• JohnyTheZik

Vzhledem k tomu, ze znam par lidi co si u PSka volali na telefonu.. ne, neprijde mi to udernejsi :D

• Fallout 76 vypada uplne stejne jako Fallout 4 a to je dobre. Je to znameni, ze hra bude mozna treba stejne tak dobra jako ctvrty dil. Podle screenu tomu tak je. Jedine co s tim multiplayerem, ale ten snad nebude prekazet.

• Graficky to možná vypadá stejně. Ale vzhledem k tomu, že F76 nemá NPC (zatímco F4 jim měl hromady a byl založený na questech od nich), tak to bude dost jiná hra.

• Derp_1337

Fallout 76 vypadá úplně stejně jako Fallout 4, protože Bethesda už hromadu let pracuje se stejným enginem (a prakticky žijou z recyklace assetů).

Bohužel jádro jejich enginů je už příliš zastaralé a v posledních letech prakticky u každé jejich vydané hry si lidi stěžujou na velmi zastaralou grafiku. Ono se není čemu divit, když jádro enginu se používalo už v Morrowindu v roce 2002 !!!

Sice od té doby ten engine přejmenovali a updatovali přidáním nových funkcí, ale jádro je pořád stejné 😐

• Ja osobne jsem byl z grafiky u Vegas i F4 nadseny. Textury nic moc, ale kdyz se chodi venku, tak rozborene dalnice, vesnicky, jezera, je tam vse a vypada to hezky. Co kdyz setri misto na texturach, abyc bylo videt dale a aby to CPU utahlo?

• Derp_1337

Je sice pravdou, že engine nemá přiliš  velké nároky na CPU, ale to určitě není prvotním záměrem. Ten engine nemá krvavé nároky, protože je zastaralý a prostě nedokáže udělat nádhernou téměř fotorealistickou grafiku.

A s tím "aby bylo videt dále" si děláš srandu, ne? Zrovna engine Bethesdy je proslavený špatným dohledem do dálky (velmi rychle ztrácejí textury na kvalitě, atd.)

• To mi vysvetli, proc firma, ktera proda Skyrim, proda Fallouty, musi mit vejvar jak ....., tak proc si neporidi lepsi engine alepsi assety? Takhle to vypada, jakoby to patlalo par lidi na koleni a jako ze z tech her vlastne nic nemaji?? Zadne penize?

Cetl jsem blog jedne party bylo jich 5 a delali Legend of Grimrock krokovaci dungeon. Za jeden rok prace si vydelali za 300,- Kc za hru tusim nekolik desitek milionu ci snad stovku milionu, ted bych kecal, kazdopadne hodne na 5 lidi. Tak fallout musi vydelat vice?

• Derp_1337

Vše co jsi napsal je pravda. Bohužel důvodů nepřecházet na nový engine má Bethesda asi víc.

Za 1.) nový engine znamená, že by se jejich vývojáři museli učit pracovat s novým prostředím a to by zabralo nějaký čas.
          Buď to a nebo by museli nabrat nový a zkušený lidi, co už budou mít zkušenosti s novým prostředím. Jenže zkušení vývojáři budou chtít hezky zaplatit.

Za 2.) Jaký je nejprimitivnější způsob maximalizace zisků, který pochopí i stupidní Američan?? Minimalizace nákladů. To, že si Bethesda udělala vlastní engine a běží na něm (s drobnými úpravami) už skoro 20 let, jim ušetřilo dost peněz.

Co na to říct? Ačkoliv hráči brblají nad zastarou grafikou, tak dokud se jejich hry budou prodávat, tak nebudou mít potřebu přejít na něco novějšího.
          Snad si s Fallout 76 konečně vylámou zuby, protože to na dnešní dobu fakt vypadá zastarale.

• Jack1947

Bude není tam žádnej příběh jen questy a zadávané robotami a neživýma NPC 🤮

• Treba je to citliva reakce, aby se nestrileli NPC lidi, ale jen roboti a mutanti? Jakoby citlive reseni strilecky ale ne na zive lidi? Kdyz jsem tuhle hral tusim Black Ops nebo co to bylo za hru a bojoval jsem za mafiany a strilel do policajtu, tak jsem si pripadal trochu blbe a citil se divne, ze strilim do zivych lidi a proti zakonu... co takovyto nazor?

• Morlang

... nejsi náhodou velice jemný troll? :D

• Tipnul bych, že hrou roku to nebude. 😀

Bethesda si ale musela udělat průzkum. Fakt by mě zajímalo, pro koho je tahle hra. Já to nevím. Survivalů a to dobrých tu máme dost. Ty lidi se tam podle mě budou nudit. Ne každý má partu přátel mající čas hrát ve stejný čas. 

• twicer

Dobrých survivalů pro coop tu máme dost? Můžeš nějaké jmenovat? 

Rust je jeden velký deathmatch s nulovou motivací ke zkoumání, či budování. Ark je i po letech neoptimalizovaný bugfest, s kterým ztrávíte přijemných 100hodin ale pak už se nemá člověk důvod vracet a nový obsah nepřibývá. Conan Exiles je Rust v jiném universu. Ve Forestu strávíš 15hodin a přichází nuda.. Nevím, všechny zmiňované hry projdeš s partou kamarádu za rok občasného hraní. Takže by mě skutečně zajímalo co určuje kdy je her v daném žánru dost, když už teď není co hrát v coopu a ani F76 tohle na delší dobu nevytrhne.

Jak sám říkáš ne každý má partu přátel mající čas hrát ve stejný čas a už ztohodle prostého důvodu není tahle hra očividně pro tebe, tak nevím co je stále tak obtížného pochopit pro koho je podobný tip her tvořen.

• Derp_1337

Zapomněl jste na tu hromadu coop "zombie survivalů". Sice spousta z nich se nedá s čistým svědomím označit za "dobré", ale...

• twicer

No právě, všechno jsou to takové hříčky na odpoledne. Vždycky mě dojímají tyhle moudra jak toho je v daném žánru spousty, když pak ve skutečnosti na jejich sečtení stačí pět prstů :)

• Zaho
      Ta hra je jen pro rýžování na mikrotransakcích. Vtipné jsou ceny o kterých autor zapoměl napsat.
      • To by mě zajímalo co jste hrál :-) Já jsem hrál všechny bety a vážně krom nějakých designových prvků (oblečení, skiny na pipboye, emoticons) jsem tam žádné mikrotransakce neviděl. A ke všemu když plníte různé challenge tak je dostáváte i tak (a ne v malém množství)

• Wolfcastle

Posledni Fallout co jsem hral byla isometricka tahova strategie a koukam ze nic novejsiho rozhodne hrat nehodlam😉

• až na to že není isometrická, taky to neni strategie ale taktická hra 😉

• Morlang

Nejlepší věc, co můžete pro Fallout udělat, je tu 76ku nekupovat. Prostě si zahrajte znova Borderlands 2 a na tuhle rychlokvašku se vykašlete. Bethesda by pak možná mohla pochopit, že jsou herní studio s nějakým renomé a ne jen továrna na peníze.

• Tušíte někdo, jak je řešený ten multiplayer? četl jsem že to bude hrát cca 8 lidí jakoby najednou. No nechápu. To začnu hrát s poartu osmi lidí. Druhý den 3 z nich budou v práci a budu hrát už jen s pěti? A co když začnu hrát zase za 3 týdny? To už bude mít někdo dohrané? Vůbec nerozumím. Nebo budou všichni hráči hrát na jednom serveru? :-)

• nightborne

Hra má instancovaný servery pro já nevim, dvacet hráčů max. Při spuštění tě to, zdá se, náhodně hodí do některýho z nich, tudíž neustále potkáváš jiný a jiný lidi. Pokud si někoho přidáš do přátel, můžeš ho ještě před zapnutím samotný hry pozvat v menu do party, pak spustit hru a budete oba (všichni tři, všichni čtyři atd.) ve stejný instanci.

F76 je čistá multiplayerovka s trochou survivalu, nemyslím si, že bys ji mohl mít "dohranou" v pravým slova smyslu. Nejspíš půjdou dokončit questový linky, ale nic jako tradiční výpravnej příběh bych nečekal. Pointa má, zřejmě, ležet v kooperativním grindu a troufám si odhadnout, že endgame bude klasický skupinový PvP, potažmo možná něco na způsob raidů.

• to zni hrozne. co kdyz sejme jeden potvoru a druhy ne a pak by mely se objevit na stejne mape? to se budou i nahodne generovat nove potvory?  to je jak mmorpg, coz ja moc nerad. to je asi proc tu vsichni resi ze bude chybet pribeh.

• Jack1947

Mě to zklamalo pak nechápu tu část "Můžete hrát sami, není potřeba coop"

Ještě to nevyšlo a má to plno mínusů.. to tam budou dávat měsíčně obsah ?

To bude mít, určitě hodně placených DLC :P

• Kdo jste to hrali... mam i5 6600k, 390x 4gb, 16gbram... prvni den bety ok, ale vcera se mi to sekalo, ze to bylo nehratelny(vsechno na low)... jediny co jsem nezkusil bylo prepnout z fullscreen do okna... mel nekdo podobny problem nebo odkaz... diky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit