-
Taky se mi libi NV vic. Aby ne - dva roky mohli venovat vlastne jen novemu pribehu a lokacim.
Ale ze by to bylo "nebe a dudy"? (Krom tech dialogu teda)
To zas neprehanejme.. -
Tim zes nasel otce v Tranquility Lane jsi hru teda ani zdaleka nedohral. To je tak max. v pulce hlavni linky..
-
Neznám to takhle z hlavy, ale pokud si někdy četl doktorské zápisy z pitvy supermutanta a všechny poznatky z toho plynoucí včetně účinků F.E.V. tak by si se v životě nemohl divit, že mutant je schopný přežít zásah do hlavy, ale to by si musel hrát první díly, že?
Ale jestli ti vadí, že někdo neumře po jedný ráně do hlavy, tak to máš pech, to pro tebe musí být každá hra kde se střílí úplnou blbostí s výjimkou tak možná Half Life, Project IGI a dalších možná dvou titulů, kde se umírá po jedné ráně do halvy,...ale..počat...moment...v těch hrách ale zase vydrží třeba zásobník do hrudníku, to je asi taky špatně, což? A co mluvící kytka v F2 ta ti nevadila? co škorpion co hraje šachy, taky nic? jen ta střela do hlavy mrška jedna. -
S clankem se da jedine souhlasit, jsem hardcore fanda F1 a F2, ale libil se mi i F3 a neodsuzoval jsem ho, i kdyz jsem se v poslednich levelech postavy uz znacne nudil. Proste jsem se po letech konecne dockal alespon nejakeho Fallouta, ktery byl slusny, tak jsem drzel hubu a hajil ho. Sok ovsem nastal vcera, kdy jsem 5 hodin mastil Fallout: New Vegas a zapomnel zrat a pit. Pustil jsem si potom okamzite F3, abych ho konecne dohral (zbyvalo mi asi pet minut, byl jsem pred zaverecnou bitkou) a byl to opravdu total sok. Jednoduchoucke dialogy z vet slozene o trech slovech, nevyrazne postavy, divne usporadany svet v divnych barvach. Opravdu to je jako nebe a dudy. Je to takova zjednodusena hra s nevyuzitym potencialem ze sveta Falloutu, kterou jakoby s porovnanim s New Vegas vytvorila skupina amateru. Divny, ze jsem si te prostoty nevsiml uz driv, kdyz jsem ten milovnik prvnich dvou Falloutu, ale proste me to bavilo do nejakeho sestnacteho levelu, pravdou je, ze jsem se potom uz docela u te hry nudil, nemel zadnou motivaci hledat neobjevene lokace. A vrcholem nedostatku F3 je to, ze asi nejzajimavejsi lokace je Oaza, lokace, kterou clovek nemusi ani najit, protoze je na mape dost skryta a nevede k ni zadny ukol. Jeste vcera rano jsem rikal, ze v dobe vydani F3 jsem byl v prvnich hodinach hry tak nadseny, ze jsem daval devitky mozna desitky a dnes bych dal tak osmicku vzhledem k nedostatkum, nedodelkum a nude na konci hry. Po parbe FNV bych to ale videl uz tak na sedmicku.
-
Také přidám troškou do pléna. Pro mě se F1a2 od F3 lišily především neuvěřitelným příklonem k akci. Sotva v F3 vylezete z vaultu jste nuceni střílet, musíte střílet na přerostlé vosy, myši, kraby a nájezdníky. Navíc mě udivil samotný začátek F3 tím, že vedle jeskyně s vaultem je most osidlován nájezdníky, které hráč vystřílí jako první – člověk vyleze po x letech z vaultu a už je z něj rambo – a hned za jeskyní je stodola, kde se povaluje lovecká puška. Když jsem dál hrál, po třech hodinách jsem získal kolt magnum s optikou, který se stával v kombinaci s rozdělením expů do mé postavy jednorukého krváka se 100% štěstím procházkou růžovým sadem. Každý mutant byl na jednu ránu do hlavy.
Nedá se svítit, ale postupné zlepšování postavy z F1a2 se nedá srovnávat s F3. Navíc staré díly byly opravdu o chození od jednoho NPC k druhému a když se věci nedařily vyargumentovat, přišla na řadu střelba.
Pokud někdo vyzdvihuje do nebe DLCéčka, musím říct, že jsem začal a skončil s UFO přídavkem, který jsem dohrál tak do půlky a potom jsem musel hru smazat. Shiiiiiiiiiiiiit!
Podle komentářů, které jsem tady zatím četl, jasně z diskuse vyplývá nepochopení RPG základů zmíněných her a proto se hráči rozdělují na dva tábory. To mě i trochu mrzí, že autor Vávra nerozepsal více. Zatímco F1a2 byly čisté RPG a na statistice a lvl hráče záleželo u F3 jsou k ničemu!
p.s. jinak autor easyyy napsal zajímavý postřeh, který bude za pár let pravdou -
Vsak to ja s tebou naprosto souhlasim. Hlavne me bavi, jak se ten klan "antiF3" ocividne povazuje za nejvyzralejsi mentory, a pritom je schopny pouzivat i ty nejtrapnejsi/nejprekroucenejsi argumenty..
To prirovnavani k Viewighoj a Haline bylo opravdu neco "uzasnyho" : D -
"a jestli nekdo hral puvodni, miloval je a ted peje ody na F3, nema to v hlave v poradku" : D
Mozna mas diplom z psychologie, ale stejne bych rekl, ze nepeknej bordel v hlave ma spis nekdo, kdo je schopnej vypustit podobnou perlu : )) Docela ti i zavidim - ve tvym svete musi byt vsechno tak krasne jednoznacny : ))
Mimochodem - vsiml sis nekdy speedrunu prvnich dilu, kde se da na nejakem tom tretim levelu hra i dohrat? Nevim teda jestli to nebylo s nejakyma podfukama..
Jinak pri vsi ucte ke starym dilum (ktery sam miluju) musim rict, ze cloveku kterej zije v realite prijde dementni asi prave to, ze mutant po par headshotech nechcipne. Ona jim ta radiace vykouzlila pancerovy lebky? V iso.pohledu se ta dalo omluvit, ale abych ted ve 3d vypalil do hlavy zasobnik a byl to ja kdo umre.. Realismus mozna nepatri tak uplne do RPG, ale do pustiny se hodi skvele a kdyz uz neco, je to mozna diskutabilni.
Oznacit to za demenci muze ale jen nekdo, komu je ta demence asi az moc vlastni. -
ufo series ?
-
no a o tom to je. kde vzal pan Vávra tu drzost v tomto článku mluvit o lidech, co vytvořili fallouta 3 slovy (cituji) "na co nemají buňky...". tohle prostě není profesionální, takhle vývoj her nefunguje a on by to měl moc dobře vědět... a nedokážu pochopit, proč nezůstal u pomlouvání toho produktu, ale pustil se i do lidí s tím, že dokáže říkat, kdo na co má a kdo na co nemá a čeho není schopný... tohle mi například vadí, přestože souhlasím s výtkami, které v článku proti falloutu 3 padly, zbožňuji fallouty 1 a 2, se kterými jsem vyrůstal, ale už mi nepřijde v pořádku ta demagogie proti lidem, tvůrcům...
-
Ty jsi hochu vazne kriplik, vid? : )) Hadam, ze v realu jsi urcite taky takhle uprimnej provokater - osobne bych te rad propleskl.
Spis bych hadal ze Vavra od vyvoje znechucene/nasrane odesel vicemene sam. Nebylo by se cemu divit, protoze to je fakt hnuj.
Vlastne se to sem perfektne hodi - je tady rec o pokracovanich, ktery nenaplnily ocekavani.
A snad vetsina lidi uzna, ze u mafie je to asi stokrat znatelnejsi nez u falloutu.. -
Design sveta je na vysoky urovni. Pokud mluvis o nelogicnostech - ty tam jsou, ale urcite ne tolik, aby to bylo "katastrofalni"
Nevim proc by meli treba ti "upiri" urazet tvoji inteligenci : D
Ja uz si to presne nepamatuju, ale je to snad proste kult, kterych jsou fallouty plny. Co na nich bylo tak hrozne hloupyho? Ja se asi teda musim zeptat nekoho jako jsi ty - nekoho s tou vysokou inteligenci.. -
:D.. tesim se, az vyjde nekdy za hodne, hodne dlouhou dobu fallout 5/6/7.. a jak na nej budou nadavat milovnici F3 a rikat, jak to zprznili oproti jejich "originalu". Bude to stejny pripad jako ted - F1&2 - dokonaly RPGcka s.. ale co bych to psal, autor to v clanku vsechno krasne popsal. F3 - dokonaly paskvil.. jen pro srovnani demence tenhle hry: Zkuste jit v F1/2 na levelu 3 s pistolkou na supermutanta.. nez skonci prvni kolo, budete na sra*ku.. v F3? ubere tak 1/10 HP.. ta hra je dementni od zacatku do konce, ale jen pro hrace puvodnich falloutu ( a jestli nekdo hral puvodni, miloval je a ted peje ody na F3, nema to v hlave v poradku) Kdybych hral jen F3 a o F1 a 2 slysel jen z vypraveni a videl ho jen na screenech, asi by se mi take libil.
.. hold, kdyz je ted hracum F3 10-12 let, neni se cemu divit, ze nehrali F1&2 a i kdyz si to ted zkusi, nebudou to hrat a to hlavne kvuli grafice.. skoda, ze ty pocitace sly tak rychle dopredu a vetsina vyvojaru sazi na kulervouci grafiku.. ta me u hry udrzi ale jen par hodin, nez se ji nabazim.
F1&2 me drzel uplne kvuli necemu jinemu.. jenze to dnesni generace nepochopi..
Jelikoz se mi zda, ze autor je podobnej falloutofil jako jsem byval ja, objednal jsem si New Vegas.. tak doufam, ze nebudu zklamany a aspon trosku mi to pripomene staricke fallouty ;)
Clanek super, cuka mi prava ruka a chce najit v supliku F1&2 :) -
jinak o té mafii 2 bych si zde rovněž přečetl nějaký článek, jak je možné, že základní hra neobsahuje ani to, co měla jednička a jak je vůbec možné, že ta hra vlastně nijak nekončí... zlatá jednička
-
ale kdeže, ve falloutu 2 ses taky mohl dostat takřka ke konci nebo k power armoru, aniž bys ho znal (samozřejmě je to výhoda). buď chceš volnost nebo vodit za ručičku, nemůžeš mít vše a volnost se velmi špatně designuje, protože nikdy v životě nevyřešíš všechny možnosti, pokud neomezíš tu volnost...
-
Už se neděje, že stará babka má za barákem hnízdo deathclawů. *1* *1* *1* *1* *1* ale super članok
-
njn, mafie 2 ani nemá konec, nekompletní hra. je s podivem, že tomu ani ten konec nedokázali dát, neschopní lidé, co nedokáží udělat kompletní příběh :D (ironie)
-
Chybí mi tady volba "report spam"
-
Tys to ale moc nepochopil. Já jsem trojku dohrál se speedrunem omylem, hned při prvním hraní, vůbec jsem nevěděl, kam jdu a co tram najdu. Jaká je šance, že dohraješ jedničku nebo dvojku se speedrunem, aniž bys věděl, kam jdeš? V jedničce musíš všechno znát, abys to mohl projet za těch 9 minut a u dvojky taky, navíc musíš využít nejednoho bugu...
-
no dobře, název je pro tebe vším, až pak následuje obsah. a to já bych měl robocopa rád, i kdyby se film věnoval Červená karkulka, protože miluji všechny Verhoevenovy filmy :) ale jak jsem psal, mně je jedno, co k té hře cítíš. je to tvoje svobodná věc. stejně jako jiných lidí, kterým se líbí...
-
fallout1,fallout 2,gothic 1=nejlepší hry