Přejít na výpis diskuzí
Fight Club #160 HD: S Danem Vávrou o Kingdom Come
21.12.2013 | Redakce Games.cz
357 příspěvků
-
Ved ja ani nepisem ze 35 milionov su predaje. To by sme tu mali do dvoch rokov aspon 2 nove vesmirne hry od kazdeho velkeho vydavatela.
-
Warband se hraje a dost. Tam je komunita pořád silná.
-
Jo, presne tak to taky vidim. I s tim tvym tipem niz (vys?), to jmeno a tusim i nejaka narazka v blogu tomu presne nahrava.
Coz pak vyvolava otaznik, jestli to bude dobre a jak se s tim pochlapi... Otevreny svet, ale rozkouskovany na epizody? -
Ja to mam presne naopak. Nevadilo by mi mit nejakou znacku na mape smer les u Sudomere, proste protoze to aspon cloveka hned trkne do oka. Ale stve me, kdyz me pak hra vede za rucicku a vlastne porazi svuj vlastni smysl - neco v duchu "najdi v obrovitanskem lese schovavajiciho se zakamuflovaneho a tajuplneho muflona..." a BUM sipka me dovede az k nemu, jak se schovava zakamuflovany a zamuflovany na parezu.
-
Tu jsme tenkrát dohrál ze zatajeným dechem.... a pak marně čekal, že vyjde něco podobnýho :-(
-
Dá se někde zjistit, jak a na kom ty průzkumy probíhají? Ono skupin hráčů existuje neskutečné množství a musí být tedy dost obtížné "přečíst" celou herní komunitu. Zrovna s tím tvrzením o RPG a MMORPG bych nesouhlasil, respektive bych ho sám vynesl tak před 3-4 lety. Osobně si myslím, že problémem velkého herního průmyslu jsou spíše velké oči. Než vyplivnout do světa 4 hry s tím, že každá prodá, střelím, 1m kusů, tak by všichni nejraději chtěli hru, které se prodá rovnou 4m kusů byť za 4 násobné náklady. Malé hry rovněž umožňují vyšší flexibilitu a schopnost zaplácnout díry na trhu. Také umožňují předcházet těm momentům, které popisuje Dan Vávra v podcastu, kdy si dnes velcí vydavatelé trhají vlasy, protože se nové konzole prodávají a oni nic nemají.
-
Ani pro fanoušky RPG.
-
Skyrim rozhodně není sr.... Jen to není pro fanoušky stříleček.
-
Takže je to hra přesně pro náš trh a určitě se zaplatí
-
vic nez jinde by me zajimalo kdyby sli ted na kickstarter kolik by dokazali nasbirat
-
Tak já bych neřekl, že jsou to sračky, ale na druhou stranu ani nechápu lidi, kteří je vyzdvihují jako nějaké modly herního průmyslu ... DA, ME, Skyrim jsou průměrné hry. Mainstram zábava ... já dohrál oba díly DA, Všechny ME, Skyrim a u každého jsem se bavil, ale minimálně DA a ME už bych znova nezapnul. Skyrim možná jo, ale jen díky modům.
Fallouta a Fallouta 2 jsem ve své době hrál pořád dokola ... hru kterou dohraju a zahodím nemůžu nazvat ničím lepší, než mainstream průměrem. -
Vávra ví, co chce. Stejně mluvil i když tvořil (vedl gamedesign) Mafii a nikdo ji do vydání taky moc nevěřil (tuším že vyšla souběžně s GTA3). Nechci si nasazovat růžový brýle, ale přeji mu úspěch. Nebot současné západní hry mi skutečně povětšinou přijdou jak přes kopírák, vidět to lze na CD Red a jejich Zaklínači (a snad již brzy i té kyber-scifi)
-
Ale 35mil není počet prodaných kusů ... 35mil jsou peníze co mu dali lidi ochotní si hru koupit skoro dva roky před vydáním. Hromada lidí čeká na to jak to dopadne. Myslím si, že mají šanci se dostat na milion prodaných kopií.
KS je dobrý na to aby člověk ukázal, že si investoři spočítali potencionální zisk špatně a to pomůže najít další investice, nebo taky ne ... je to zase risk který na sebe bere člověk, který začíná takový projekt. A je dobré mít takové investory domluvené dopředu.
Stejný přístup měl Braben s Elite ... vybral asi 1,5M liber a zbytek mu dali investoři.
Ale bude to mít Vávra těžký ... jak už si psal dělá žánr, který je někde jinde ... RPG je hodně saturovaný a i když většina na trhu jsou nic moc, tak i hadcore RPG to bude mít těžký. Bylo by potřeba zapracovat na fanoušcích Mount and Blade ... ale ti zase čekají na další díl. Mohl by taky zkusit japonsko ... tam sou do středověku diví. *1* .... přidá velký meče, krátký sukně a velký kozy a má Japa verzi s miliony vydělaných dolarů. -
Je to lepší, spousta lidí v Česku by z toho více uchcávala, ale za velkou louží by to ovace nezpůsobilo. Jestli tam teda nějaké nyní byli.
-
Rhulad (a jeho milion trapných fakenicků) už se tu nejednou přiznal, že je schovaný za proxy, tudíž si těch plusek může dát třeba padesát. Holt když píše takové kraviny, které nikdo jiný nepodporuje, tak si ta pluska musí klikat sám *7*
-
Hodně jsem se rozesmál, jak Pavel Dobrovský rychle bránil AC4 proti Vávrovi.
PS: Funny jak Rhulad normálně dostává mínuska za to, že oprávněně nazývá Mass Effect, Dragon Age a Skyrim sračkami. Ale stačí to udělat v kontextu Vávrovi hry a najednou milion plusek.
PS2: Nepochopte to špatně, Skyrim, DA2, ME2 a ME3 jsou hrozný sračky... jen mi přijde, že by s tím lidi měli souhlasit vždy. -
Ještě dodám: Můj typ je takový, že se dohodl s tím menším vydavatelem z Japonska, který chtěl rozdělit hru na části. Dan to také v podcastu lehce naznačil, alespoň mi to tak připadalo. Minimálně název hry k tomu vybízí :)
-
osobně si myslím, že vydavatele popř. nějakou alternativní cestu už mají vyřešenou, proto o tom mlží a jak jsi správně zmínil - blogy nepopisují aktuální průběh, ale dění několik měsíců zpět.
-
Já budu asi netradičně naladěn na pozitivní notu. Spousta lidí vytýká Danu Vávrovi negativně působící blog, rovnou na hlavní straně nového webu. Ano pro případného investora toto vypadá minimálně pochybně, "vylévat si srdce rovnou pod teaser". Nepochybuju o tom, že Dan Vávra je natolik inteligentní, tudíž nějaký plán už do budoucna je dávno vyřešen. Ostatně z posledních třech blozích popisuje události od února do srpna letošního roku, přišel s nima po několika měsíčním zpožděním- nevyléval si srdce rovnou od uvedených zážitku. Jeví se mi, že to má zkorigovaný správně. Alespoň v to doufám. Ostatně uvidíme za měsíc.. Teaser ale nebyl ideální.. no uvidíme.
-
Otazne je, ci je pre velke vydavatelstvo pri ambiocioznom titule 35 mil. podstatny argument... to snad nie je ani milion predanych kusov. Totiz zanre ako adventury, rozne simulatory, ci strategie maju stale sancu pri urcitej miere rizika a potrebnej kvalite vyprodukovat peniaze. Problem je, ze asi absolutna vacsina zaujemcov je prave to jadro, ktore uz do toho investovalo a pritiahnut dalsich ludi moze byt dost tazke. Druha vec je, ze tento pripad nepatri ani do spominanej kategorie, toto je tematicky okrajova hra, v podstate este viac ako prvy Witcher a napriklad kritizovat Americanov za to, ze ich to nezaujima, je proste ulet... to je ako keby v Amerike chceli vyrobit historicku hru o ich prezidentoch a cudovali by sa, ze sa im z penazi vychodoeuropanov nezaplati.