Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • RegularJohn
    Ano, ti anonymové, kteří sem chodili jen nadávat, měli obrovský přínos pro diskusi. Mimochodem registrace zabere 10 vteřin a ani se neověřuje mail.
  • Mart9
    Konečně je zavedená povinná registrace? Tak to je paráda. Špatně jsem vydýchával ty hrdiny píšící pod anonymem. Vlastně ani nechápu, proč tady taková možnost byla.
  • tahle diskuze je jen pro prihlasene? Mno, jak chcete. Ale jen upozornuju ze po te co tohle zavedli na Bonuswebu několik let tam diskuze byly o par prispevcich, kolikrat zadny..
    Me osobne, i když se prihlasit muzu, tohle vadi. Rad si prectu názory všech lidi, a diky tomu ze sem mohl každý to bylo daleko zajimavejsi a rozmanitejsi. Kolikrat sem napsal někdo kdo sem prijde třeba jednou za pul roku a bylo to i zajimave. Povinna registrace u prispevku je pro me jasne minus. Spis bych doporucoval nekoho kdo bude diskuze aktivne moderovat a omezovat ty největší trolly, povinna registrace vede do pekla.
  • ZvacA
    Asi bych to tak přímo nespecifikoval, ovšem je určitě pravdou, že už z podstaty člověka tam těžko všichni byli beránci a když se do toho přimíchá ona počáteční vyhrocená náboženská a mocenská a vojenská otázka, tak pochopitelně se celá záležitost nebude odehrávat v nenásilných kytičkách. Máš jako recht, bořilo se, kradlo, ničilo a zabíjelo, zvlášť to, co bylo prvně spojeno s náboženskou otázkou protistrany a nelíbilo se radikálům. Je taky pravda, že celý to po těch letech "zkorumpovalo" a rozdělilo a rozskupilo a každej, napříč duchovenstvem a městy a vrstvami šlechty, kdo se angažoval si to začal vykládat a jednat po svým v závislosti na vývoji událostí. Osobně to třeba interpretuju tak, že se z toho později pro řadu lidí s nejrůznějšími pohnutkami stal mimojiné takový logický byznys, takže z toho nelze pravda dělat stoprocentní "český jednoznačný, jednotný a spravedlivý úsilí party vidláků nakopat to zločincům kolem nás, ať už mají korunu nebo berlu". Stejně tak ale z toho nelze udělat černobíle jen prozměnu jatkovou blbost, která to jen všechno zazdila.

Tohle všechno podle mýho se obecně dnes ví, že husitství nebylo zrovna tak ideálním patriotistickým a bezúhonným a neškodným dobrodružstvím, jak nás tím většinou krmili ve škole. Vždyť to ani není možný z rozumu. A tak rozhodně nepočítám, že zrovna Vávra nechá vykreslit Husity nebo alespoň tu dobu v řůžových brýlí. To by mě taky překvapilo.
  • No on je Romantismus taky spojovanej se zrodem nacionalismu. Je až vlastně trošku paradoxní, že v dobách Středověku národnost zas tak podstatnou otázkou nebyla. Na druhou stranu nevím jestli kdy byli nějací germanizovaný respektive němečtí Husité. :-)
  • Veskoslav
    Neboj. Do 4 do rána to opět bude v "pořádku" *1*
  • Kliká ti to... Tady ještě nebyl. *1* Hele to je sranda. Já s tvými příspěvky taky dost často nesouhlasím. Ale abych trávil čas, tím že ti budu dávat - 50? :D I blázen by strávil ten čas plodněji. *4*
  • life28
    vyzerá to tak, že po stlačení útoku pohneš myšou (joystikom) tým smerom, ktorým chceš útočiť. Takto je možné slušne útočiť, aj odrážať útoky, navyše si myslím že tam bude nejaký counterattack, ktorý aktivuješ pri dobrom načasovaní pravým tlačidlom. Takýto súbojový systém by mi rozhodne nevadil
  • Veskoslav
    Děkuji. To by bylo dobré, kdyby si člověk mohl vybrat stranu konfliktu:) Romantizace v 19. století spíše souvisela s upadající českou "morálkou", jazykem a praktickým zánikem původního českého státu, kdy jsme plně byli pod vůli R-U. Ale je pravda, že oba názory, že romantika i fanatismus mají něco do sebe a podle mě samotní Husité byli obojí. Bojovníci proti církvi a fanatičtí vrahové, loupežníci a drancíři.
  • ZvacA
    Ano, konfiskovali drancováním a děláním z toho pole, likvidovali sobě nepohodlný a dělili se na čtyřicet tisíc větví, z nichž jedni chtěli neustále blbnout mečama, druzí blbnout křížama, třetí názorama a čtvrtí ekonomicky si jistit jistoty, až to stejně všechny unudilo tak, že z toho vznikl deathmatch své doby, do kterýho se snažila vměstnat protistrana. To je sice fakt, ale kde se tak nedělo a kdo tak neudělal do dneška? Myslím si, že romantický obraz husitství z 19.století, ač má stále pro nás svůj význam, už byl nalomenej, ovšem pořád to neznamená, že se jen tak může obrátit mince a začít prohlašovat, že hnutí mělo pro změnu jen prasata, kteří si jednou epizodkou chtěli jen tak zablbnout, protože neměli zrovna komu zapíchávat vidle do zad.

Myslím, že tohle hra, pokud se teda těch Husitů dotkne tak, jak se předpokládá, postihne a ukáže, že hnutí mělo nějakou radikální a umírněnou stranu. Možná, že na tom bude založeno i rozhodování postavy v průběhu děje, pokud se vůbec ten letopočet bude posunovat - viz daný rok, no.
  • Veskoslav
    Ou děkuji. To jsem musel přehlédnout.
  • walltar
    Bych řekl, že se tomuhle celkem vyhnuli tím, že vybrali rok 1403.
  • Veskoslav
    Jenom se trochu u téhle hry bojím, že budou husité vybarvení jako zachránci zemí Koruny české. Přitom to byli jedni z nejhorších hrdlořezů středověké Evropy, kdy počáteční správná myšlenka církve a její role byla naprosto překroucena a ke konci to byly už naprostí fanatici, kdy se proti nim samotným postavilo spojenectví katolíků a umírněných husitů.
  • Ja z toho nedohral ani jednu (hral jsem jen DA1 a ME1 a zkousel Skyrim) a za slusnou hru z toho povazuju jen DA1.
  • walltar
    Já si myslím, že by možná stačilo vypnout anonymní psaní a prostě vyžadovat login ... pořád by to bylo dost trollů (ti jsou i když se spojíš s FB, protože není nic lehčího než si založit pár FB účtů) ale třeba to odradí ty líné co jenom přepisujou jména.

Ale myslím, že úroveň nejde zvednout nějakou změnou systému pro uživatele ... nebo snad zdá se vám, že idnes a novinky mají diskuse na úrovni, jen kvůli tomu že tam musíš používat jméno?

Bohužel lidi na internetu se chovají jako hovad* (mě nevyjímaje) ... a na tom už pravděpodobně nic nezměníme. Nejlepší je si najít na netu komunitu lidí a diskutovat tam..
  • Doufám, že když pujdou na Kickstarter, tak jim aspoň 5000 lidí z čech dá aspoň těch 1000 Kč.
    Sice nevím jestli by jim těch 5 mega něco řešilo, ale každopádně by se pak vyjednávalo líp s investorama. Navíc tady nejde jenom o tu jednu skvělou hru z českýho prostředí, která potěší (doufám) každého rpg šílence, ale i o to že z warhorse může vzniknout dašlí cdprojekt red, který v budoucnu může přinést další zajímavý rpg tituly navíc z českého prostředí. A který český hráč by tohle nechtěl.
  • RegularJohn
    Tak zrovna youtube je příklad sám pro sebe. Google umí totálně domrvit vše, na co sáhne *1*
  • No jistě a nesmíš zapomenout na twatter a šmírinG+ .. na jewtube je tento systém velice oblíben. *14* *3*
  • Mne se to libi, vcetne hudby. Mozna by se mi libil vic husitsky choral, ale nevim o cem ta hra bude a zda by se hodil ani zda by ho chapali cizinci. Ale tak jak je to neni spatny.
  • Ktož jsú boží bojovníci a zákona jeho, prostež od boha pomoci a dúfajte v něho,
    že konečně vždycky s ním svítězíte. Kristusť vám za škody stojí, stokrát viec slibuje,
    pakli kto proň život složí, věčný mieti bude; blaze každému, ktož na pravdě sende.
    Tenť pán velíť se nebáti záhubcí tělesných, velíť i život složiti pro lásku svých bližních.
    Protož střelci, kopiníci řádu rytieřského, sudličníci a cepníci lidu rozličného, pomnětež všichni na pána štědrého! Nepřátel se nelekajte, na množstvie nehleďte, pána svého v srdci mějte,
    proň a s ním bojujte a před nepřátely neutiekajte! Dávno Čechové řiekali a příslovie měli,
    že podlé dobrého pána dobrá jiezda bývá. Vy pakosti a drabanti, na duše pomněte,
    pro lakomstvie a lúpeže životóv netraťte a na kořistech se nezastavujte!
    Heslo všichni pamatujte, kteréž vám vydáno, svých hauptmanóv pozorujte, retuj druh druhého, hlediž a drž se každý šiku svého! A s tiem vesele křikněte řkúc: Na ně, hr na ně!
    Bran svú rukama chutnajte, bóh pán náš, křikněte!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší