Filmy, které se inspirovaly hrami (ale často to nepřiznají)
-
No, to víte, ono totiž SAO je....prostě SAO.
Ano, je snadné ho hejtovat (a popravdě, občas si prostě o to to anime říká samo), ale neviděl bych to až tak špatně.
Jistě, ne každému to sedne (a popravdě na Kirita JSEM poněkud alergický), ale ta myšlenka nebyla zase tak špatná. Jen realizace se úplně zase tak nepovedla.
Ovšem na druhou stranu, mnohdy bylo krásně vidět (kdo vidět chtěl), co s člověkem a jeho psychikou dokáže udělat to, že jste uvězněn ve hře a smrt ve hře rovná se smrt v reálu.
-
OPM rozhodně je zcela záměrná dekonstrukce klišé, a taky podle mýho názoru, jedno z nejlepších anime vůbec =). Alespoň teda první řada.
A žes to teda zmínil, zrovna irregular at magic high school mám fakt rád... jasně, že je mc je prakticky doslova bůh, ale žejo, to k tomu patří =D. Naprosto rozumim pointě, že hrdina musí čelit nějakejm potížím, aby mohlo vzniknout napětí a drama, ale na druhou stranu... mě to vlastně tak nějak uklidňuje, když o nic nejde a protagonista si všechny maže na chleba =D.
-
Díky za tipy. Většinu těch novějších anime neznám.
Jinak já se trošku přejedl OP hrdinů a zjistil jsem, že absence obtíží udělá hlavní postavu trochu nudnou. Prostě to chce, aby se hlavní postava prodírala nějakými obtížemi.
K tomuhle názoru jsem došel po shlédnutí Mahouka Koukou no Rettousei. Jako celkově fajn anime, ale hlavní postava byla až moc OP. Komunita se s tímhle názorem víceméně shodla, protože překřtila jméno hlavní postavy na Godsuya. 😂
PS: samozřejmě můj názor na OP hrdiny neplatí v případě One Punch Man. Ale tam to dovedli až do takových extrémů, že to je spíš satira a parodie.
-
U většiny uvedených titulů se mi chce říct: "Samé lepší". Je tam totiž spousta přehypovaných blbostí.
-
SPíše tak trochu vyčerpávajicí, akle o tomhle jsem nevěděl... jinak je to inspirované Mendesovým pradědou co bojoval v první světové válce.
-
Tak ten s tím vlastně začal 😉😋
-
TO je vp odstatě příma adaptace hry!
-
Jen škoda toho konce a sekvelu v nedohlednu :/
-
TO je ANIME adaptace ne úplně herní nebo s herními prvky 😬🤔
-
SUpr film celkem se hrama nic moc společného ( to už by se dalo říct že jakýkoli Marvel je v podstatě hra :P ) ale myslím že pokračování někdy ještě bude těžko říct jestli hlavní záporák bude jako ten nakonci lol
-
Když už jsme u těch filmů prý se chystá brzy TV Call of duty(bylo zrušené před lety a znovu vzniklo docela zajímavé) - které mělo celkem obstojnou akcí inspirovanou filmovou Act of Valor.
-
Joo GAMER, Hardcore Henry ,SUcker punch FREEGUY byl supeer film těším se na pokračování 👌😊😎
Ještě bych doplnil italskou sérii ( myslím že jsem zatím viděl jen první) Hotel Inferno což je celkem povedená doomovka pak jsem viděl ještě jeden který vypadal jak doom ale vypadl mi název😬😐 bylo to proti zombíkům v nějaké léčebně a byla ta dvouhlavnovka a dokonce i ukazatele z DOOM snad! FPS POV filmů bych bral více - to je dost nevyužité téma.
-
V seznamu mi chybí film Zastav a nepřežiješ (2006) s Jason Statham. Pro mě je to GTA SA ve filmu.
Na Hardcore Henrym jsem byl v kině a dal jsem mu plný počet bodů.
-
Hele, a co Soudce Dredd?
-
Bez úspěchu SAO by možná ani Mushoku Tensei anime nevzniklo a zůstalo by to jako další obskurní netnovela + předloha SAO je starší než MT. Co se týče anime provedení, není to přelomové ale to mimochodem není ani MT, za to jeho dopad na průmysl je tak výrazný, že na spočítání podobných událostí mi stačí prsty jedné ruky. A co se týče hodnocení už jsem se smířil s tím, že s komunitou co dodneška považuje za nejlepší anime všech dob FMA brotherhood prostě nemám šanci shodnout
-
Ja by som do zoznamu dal aj Raid(2011)
-
To sice existovaly, ale samotny "last man standing" princip z hry jeste nutne battle royale nedela. Neni okatejsiho uznani inspirace, nez kdyz si zanr vezme nazev podle filmu (potazmo knihy, podle ktere byl natoceny). Nicmene i kdyz to vztahneme na sirsi zanr nebo hry obecne - kniha podle her napsana take nebyla, kdyz by se slo az ke zdroji. ;)
-
k tomu SAO. Za mě má mnohem větší význam .hack//Sign. Určitě je tam daleko lépe propracovaná psychologie postav, je to jedno z prvních anime v rámci VR a má to skvělou hudbu. Pokud neznáte, zkuste mrknout.
Overlord, Log Horizon etc. naopak považuji za mnohem větší odpad než SAO, ale chápu, že je moderní hejtovat SAO.
-
Nemusí to nutně mít hru, pointa článku jsou spíš filmy, který používaj herní zvyklosti / mechanismy =).
A Alita je teda zrovna případ filmu, od kterýho sem čekal odpad a přišlo příjemný překvapení. Škoda že to zařízli =/.
-
Konosuba je samozřejmě taky fajn, ale v mým osobním, subjektivním žebříčku ji neřadim úplně nejvýš, protože... jsem úchylnej na OP hrdiny =D. Každýmu, co jeho jest, žejo =)).
Ale pro dobrý zástupce žánru ani nemusíme chodit tak moc nazpátek, třeba world's strongest exorcist teď v zimě byl překvapivě fajn. Nebo by the grace of the gods, což má teď druhou sérku... nebo BOFURI, což teda neni isekai, jenom vr/mmo, ale beztak je to boží =D.