Filmy, které se inspirovaly hrami (ale často to nepřiznají)
-
ale jo
-
Dostat se plnohodnotně do světa VR, na to není třeba třeba ani toho kabelu. To dokládá jak manga/manhwa s využívaním "game pod" (ne nebudu to překládat), tak Shadowrun 4th edice kde se dá do Matrixu připojit už bezdrátově.
Jinak můj tip na pohyblivé obrázky inspirované hrami? Jednoznačně mnohými proklínané Sword Art Online.
A když byl zmíněn Matrix, myslím, že by slušelo zmínit i jeho cyberpunkové inspirace, především Ghost in the Shell a díla Phillipa K. Dicka.
-
usel, ale nikdo se mi zdal o neco lepsi
-
Ackoliv u nekterych filmu je inspirace zjevna, treba Extraction, Snowpiercer, atd. bych k nim zrovna neradil. Proste se jim dane pojeti "hodilo do kramu", hry nehry. Stejne tak bychom mohli odvazne tvrdit, ze Slunce, seno a par facek se inspirovalo starymi adventurami LucasArts. ;)
-
Rally smrti, teda Death Race 2008 s Jasonom Stathamom (ten krížnik!)
-
Jeden díl Mandaloriana je velmi výrazně inspirovaný jedním questem z KotORu (a spolu s dalšími inspiracemi z filmů mi ta míra připadá až nezdravá). Ostatně celý seriál má hodně videoherní strukturu - plnění questů, vyzvedávání odměn, vylepšování zbraní, shánění party na obtížnější questy...
-
Hardcore Henry je klenot.....hned si ho pustím
-
Do seznamu bych ještě přidal film 1917 Sama Mendese. Je to jakoby na jeden záběr a k formě režiséra inspiravalo to, když viděl svého syna hrát Red Dead Redemption.
Také strukturou film připomíná videohru - jakou roli hrajou vedlejší postavy a co se tam vlastně deje.
Jo a taky je to strašně dobrý.