Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Derp_1337

To má nějakou hru? Já myslel, že Alita je dle jenom "knižní" předlohy (novela).

• Derp_1337

Overlord, Mushoku Tensei, Log Horizon je fajn.

Osobně ale nejvíc zbožnuji Konosuba (Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo, v angličtině různé variace Gifting This Wonderful World with God's Blessings). Jeho knižní předloha (tzv. novela) je tak dobrá, že ji dodnes mám uloženou v telefonu a občas si to začnu číst, když mám chuť se zasmát.

• Derp_1337

Máš trošku divné chutě, když SAO řadíš na stejnou úroveň jako Konosuba nebo Mushoku Tensei. To je dle názoru absolutní většiny diváků na úplně jiné úrovni.

Stejně bych tak mohl říct, že jsou na tom podobně jejich "knižní" předlohy. Novely Konosuba (Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo) a Mushoku Tensei jsou téměř dokonalé. Zatímco předloha SAO je jakýsi průměrný mainstream, který sice neurazí, ale taky moc nenadchne.

• Derp_1337

"alespoň na první sérku."

A tady je ten problém. Kdo se díval až do konce 2. série SAO, tak ten seriál nesnáší.

Kdesi v 2. sérií tvůrci seriálu úplně rezignovali na jakoukoliv koherenci děje a celé to "vykompenzovali" jakousi formou japonského "fan service", kdy několikrát za epizodu kamera zblízka zabírala ženské zadky a rozkroky v úplých šortkách.

Hele, nemám nic proti sexualizaci a zobrazování ženského rozkroku v úplých šortkách. Ale to by seriál měl být upřímný a hned od začátku ukázat, o co půjde. A ne aby se ten seriál tvářil tak, že je to pro lidi, co mají rádi dobrý děj, a pak kdesi v polovině to půjde do žumpy.

• Derp_1337

"...už jsem to prostě nedokoukal"

Tohle jsou zlatá slova.

Co bych za to dal, kdyby mi někdo tehdy řekl, ať se na SAO dál už nedívám. Kdybych se na to nedíval až do konce 2. série, tak bych to bral asi jako takový průměrný seriál.

Jenže v té době jsem byl ještě naivní člověk. Říkal jsem si, že je přece nemožné, aby seriál s tak velkým potencionálem poslali do hnoje. Naivně jsem si myslel:"To se určitě ještě spraví. Scénáristé si určitě ty nejlepší nápady šetří nakonec." Kdybych se mohl vrátit zpátky v čase, tak bych dopadl asi jako Ryan Reynolds v potitulkových scénách v Dead Poolovi, když se vrátil ke čtení scénáře Green Lantern. 😂

Ale aspoň mám dobrou životní lekci. Od té doby, když začnu mít pocit, že seriál jde do hnoje, tak se okamžitě přestanu dívat a nedoufám, že se to ještě spraví.😂

• KrPa

polovina zde zminenych filmu je hlavne vytvorena dle knizni predlohy

• KrPa

Unreal tournament - 1999

• Máš pravdu zpoloviny.
    BR dal inspiraci vzniku herního subžánru.
    ALE
    v roce 2000 už dávno existovaly hry s prvky survivalu, setupu teamu/coopu, inženýrského vhození do předdefinovaného prostředí, nadefinování inventáře, observingu herní plochy, s cílem: last man standing...

• dethro

Já bych ještě doporučil Alita: Battle Angel 

• Hidden

Film Battle Royale neni podle her, ale naopak dal jmeno (a tematickou inspiraci) celemu hernimu zanru. ;)

• Na SAO by se měl podívat každý fanda anime, alespoň na první sérku. Proč?

1) Aby si udělal vlastní názor a nepřejímal slepě myšlenky druhých

2) Jak už bylo řečeno, tohle anime udělalo z VR/MMO-RPG a Isekai mainstream, ať už se to někomu líbí nebo ne.

Že existují lepší isekai věci? Jistě, třeba Visions of Escaflowne.

Že existují lepší VR/MMO-RPG? Určitě, třeba KonoSuba či Log Horizon.

Ale SAO je typickým zástupcem a zároveň kategorií samo o sobě - v dobré i zlém.

• hulibalda

A přitom ten nejzásadnější film, který se hrami nejen inspiroval, ale taky ono médium využíval naprosto revolučním způsobem tak, že i hry samotné si později ony prvky přivlastnily tu není 😐

•  Battle Royale (2000)
  • Mně tu chybí trestuhodně opomíjený film Mistrovská úroveň (Boss level). Víc už se film inspirovat hrou nemůže.

• No právě. Vyjmenovat těch 5, co jsou trochu zábavný, nebude tak složitý, když jich ročně vyjde 40. 😅

• 0011

Co mají všichni proti SAO? Viděl jsem že na youtube si z kálení na SAO někteří udělali kariéru a mluví o tom jako by jim zabilo babičku. Za mě je to jedno z nejlepších moderních Isekai anime a to sleduju skoro všechno a řadím ho na stejnou úroveň jako Konosuba nebo Mushoku Tensei a to je jak říkají amíci kopec na kterém jsem se rozhodnul zemřít. Jediný důvod co mě napadá proč je  SAO takový otloukánek že z Isekai udělal poprvé v historii anime mainstream žánr a skoro každé druhé anime je isekai (a já osobně to žeru). A btw člověk nemusí být trol aby chtěl vidět svět v plamenech 😉přineste pochodně! 😀

• nightborne

Souhlas i nesouhlas =D.

Ano, SAO jsem koukal prakticky z povinnosti a přiznám se, že po velmi drobným náznaku naděje, že by se to snad mohlo zvednout, v první polovině alicization, to pak provedlo takovou (další) šipku do hnoje, při který už nikdo ani nepředstíral jakoukoliv snahu o koherenci děje, že už jsem to prostě nedokoukal.

Ale isekai sám o sobě imho neni "nejnudnější žánr", jenom jich prostě vychází moc a většina z nich se ani nesnaží bejt něčim zajmavá a parazituje na popularitě... což ale neznamená, že se nenajdou i dobrý kousky. Overlord je boží, třeba. Nebo jobless reincarnation (mushoku tensei). Log horizon byl taky fajn. Cautious hero. První řada Shield hero taky šla. A Slime mě baví =D.

• Náhodou čumět 12 dílů na pofidérní snahu o romanci ve hře, kde umírají lidé, aby závěrečná konfrontace proběhla takhle: "Proč jsi to dělal? Tedy proč jsi se stal největším masovým vrahem moderní historie?" Odpověď na tuto otázku? "Já už nevím, jsem zapomněl sorry" Tak po tohle skvostu jsem vyzvracel duhu a zahodil to. A podle toho co přišlo pak a to okořenit tyhle dětinské estrády znásilňováním, incestem a zbytečným sexualizovaním jako jsou neustále pohledy na zadky a zvýrazněná ženská přirození v upnutých šortkach z 2. serie, tak je jasné na koho SAO bylo primárně namířeno. Na milovníky kvalitního děje to nebylo. Pro film veledůležitý záběr na nahou hlavní postavu ve vaně byl už jen taková třešnička na dortiku v tomhle blitku, který zpopularizoval na dalších 20 let nejnudnější žánr v anime. Jako každý chtěl mít svůj Marvel Universe, tak tady každý chce svoje SAO. Jakožto samozvaný odborník bych z toho co jsem viděl a dohledat na internetech hodnotil SAO krásnými 007 body z 69. 

• nightborne

ále... sao bylo celkem fajn... první asi tak... tři díly =D.

Je nicméně fakt, že různý vr/mmo/isekaie se herní inspirací fakt neskrývaj a různý staty, skilly a levely sou prakticky žánrovej standard. Ale vypisovat bychom je mohli do alelujá, vždyť jenom tuhle sezónu jich vychází snad pět =D.

• Derp_1337

Za zmínění SAO by se mělo upalovat! Tohle může doporučit asi jenom troll, který chce vidět svět hořet. 😈

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit