Přejít na výpis diskuzí
Filosofování o Mass Effect aneb motivy, které nejsou vidět
17.4.2012 | Aleš Smutný
512 příspěvků
-
Jestli si Polreich, tak to o sobě klidně hrdě prohlaš, ale jestli si ten Smutný kuchař dole od Matoušků, co mi minule uvařil tu rozblemcanou svíčkovou se čtyřma, tak radši mlč...
-
Bohuzel je to jeden z nejcasteji vyuzivanych argumentu lidi,branici nejaky objekt kritiky.
-
Napsaný je to hezky, ale celou dobu je cítit postoj člověka komu se konec prostě líbil (duvody nedulezite) a analyzuje proč se ostatní mílí a ne proč mají takový názor jaký mají.
-
Starchild je vcelku dobrý song od Wintersun...
-
Bez toho aniž bych pořádně četl článek a hodnotil jestli má Troll pravdu ti musím říct, že tenhle argument je bezzubý. Dá se totiž nacpat na úplně každou situaci.
Jdeš do kina a film stojí za nic. -> Natoč si vlastní, o filmech nic nevíš!
Koupíš si auto a okýnka nejdou otevírat. -> Tak si postav vlastní!
atd. atd.
Tento agrument prostě nemá žádnou váhu. Naznačuje totiž, že lidé nedokáží subjektivně zhodnotit něco, co sami nedokáží vytvořit.
Když se objevi barevná hra v kresleným stylu jako Kingdoms of Amalur, tak spoustu lidí v klidu řeknou, že se jim ten styl nelíbí. Podle mě na to mají právo.
Ale kdeže! Od teď jim začnu říkat, že si nemají co stěžovat, že sami by takovou grafiku stejně neudělali. A basta! -
Nehrál jsem to, ale projížděl jsem ME wiki. Neboť konec docela úspěšné série mne zajímá...
Protože jsem ságu vlastně nehrál tak pár otázek - Co je to Starchild? To je ta vidina dítěte na konci? aaa to je vlastně celý :-D
No jestli je to tak - tak je to docela dobrý... Ale stejně Konec Battlestar Galacticy ( jediný vážný seriál a sci-fi seriál, který jsem byl schopen dokoukat) je víc kule-rvoucí
Ale je vidět, že se Bioware asi inspirovali... -
No jo, přiznávám, že jsem těžkej fanboy Bethesdy... *6*
-
Jelikož vím, že bych nebyl dobrým autorem/redaktorem, tak se o to ani nepokouším... Bylo by mi totiž hanba psát nečitelné bludy a ještě za to žádat peníze, jak to v ČR předvádí drtivá většina recenzentů napříč kulturou.
-
Myslim,ze plakat na stene by v tvem pripade byl ten nejmensi problem *1* .
-
No Liaru nad postelí vyvěšenou ještě nemám, takže je to pořád v normě... *3*
-
Ja s tim článkem naprosto souhlasim možná to někdo neuvidí napoprvé ale vaše volba má nedozírné následky
-
A co kdybys ty zkusil napsat něco podobného? Ať to tady všichni mužem zhodnotit
-
"Nejlepší" je silně diskutabilní.
"Nejvýznamější" asi sedí, vzhledem k shitstormu jaký proběhl kolem ME3. -
Kdyz srovnam jeho projev a ten tvuj,ktery nam tu kazdy den predvadis,tak nevim,kdo je vetsi fanatik a fanboy . *1*
-
Život je někdy těžký, ale neboj, zlepší se to! *4*
-
Je vidět, že pan Aleš Smutný má velký přehled a určitě i literární záběr. S názorem souhlasit nemusíte, ale ocenit skvělou stylistiku i velmi inteligentní formu, to musí každý
-
Jinak článek jsem už dočetl a považuji jej za ryzí fanboyismus, kdy se nám autor marně snaží přes půl článku vsugerovávat, že konec je promyšlený a masitý. Přesto se tam pár zajímavých myšlenek objevuje... 2/10
-
Pre mna je vacsi puser ako tri z 90% identicke videa fakt, ze v poslednej minute sa tam doslova vycaruje ten maly smrad. To je pre mna lacne a ubohe. Ale tak ked sa v dvojke na konci objavil reaper terminator ktory tiez nedaval zmysel... *4*
-
Ja myslim,ze se tim snazil rict trochu neco jineho,nez na co tady narazis ty *3* .
-
Přesně tak, z uměleckého pohledu má ten článek naprostou pravdu. Bioware vytvořil velmi kvalitní zakončení, které nemá v herním průmyslu obdoby. Ale to technické zpracování všech konců je velmi odbyté. Velmi jednoduché a krátké videa, ze kterých musí hráč veškeré informace jenom domýšlet. Snad to to DLC napraví. Podle mě takovou kvalitou konce ME3 hodně pokazili celou serii. Člověk strávil u této herní serie téměř 100 hodin (v mém případě) a dostane takový nemastný neslaný konec. Myšlenku to má, ale to zpracování je hrůza.