Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • toto je skoro na smiech...fakt...ako nechcem znevažovať prácu, ale toho bola až škoda

btw. nechcem úplne ad hominem ale má autor nejaké vzdelanie v oblasti literatúry, filozofie či podobne?

ale dalo sa čakať, keby Leonardo namaľoval jeden obraz tak, že by skrátka vydžabal všetky farby na plátno ako by mu prišlo, aj tak by sa našlo veľa ľudí, ktoré by v tom už z princípu videli vyšší zmysel (ako vtipne naznačuje AC v Brotherhood)

http://www.youtube.com/watch?v=7MlatxLP-xs toto ste videli? keďže nechcem písať 100x napísané/povedané

aby som len nehovoril, že sú to samé floskule tak budem aj konkrétnejší - celá idea syntetického života je veľmi veľmi ožehavé téma - nemáme s tým skúsensoti, je to len predpoklad, postaviť na tom zlomový bod konceptu je už samo o sebe tenký ľad (viď. Matrix kde takisto dosiahli len skončenie genocídy ako cyklu, ale 99 percent ľudí zostalo v Matrixe a dokonca šťastných)- postaviť to tak 10 minút pred koncom je číry amatérizmus...cena za víťazstvo nie je problém, problém je zbytočnosť boja...Shepard nie je Budha, je to vojak...Crucible + Starchild nie sú Deus Ex Machina, skôr Diabolus Ex Machina...také lapsusy typu, že Reaperi vždy útočia cez Citadelu, vďaka Proteanom nemohli a tak sa tentoraz môže galaxia ako tak konsolidovať a zrazu bum, len tak sa dozvieme, že Citadelu už majú a ešte ju premiestnili k Zemi - čo sa stalo s "mali všetky dáta, odrezali nás a sektor po sektore nas vyhladili"? - a nakoniec Starchild povie, že to, že si tam je dôkaz, že cyklus zlyhal???...akože sme prežili zásah Harbingera a Maraudera Shieldsa? *1* ...lebo neviem ako to neguje to na čo Reaperi slúžia, keby im to tam tá flotila natierala tak nepoviem, ale inak?...a hlavne - autorita...to je ten problém...z gréckej mytológie vieme, že Zeus vraj chcel ľudí 2x zničiť, ale bol odhovorený...potopu z Biblie tiež poznáme...všetky genocidálne predstavy západnej civilizácie vyvierajú'predovšetkým z týchto konceptov...tu podobne Reaperi nám obmedzujú slobodu a život, inak zničíme všetko...Shepard je teda dôležitý ako paragon toho, že to tak už neurobíme...navyše ak sa aj niečo ukazuje v tomto konflikte (ktorý je ale počas hry rovnocenný problematike kolonializmu, eugeniky, reálpolitiky a pod.) tak to, že problém je v strachu organikov, v 1ke s atuším vraví, že Gethi sa 300 rokov neukázali za Perseus Veil až čo prišiel Sovereign, vojnu začali Quariani - z toho čo sme videli, logicky vyplýva, že ak organici neblbnú, harmónia je možná...toto mal Shepard ukázať a tým mal presvedčiť, že cyklus má skončiť...ale o tom ani slovo...len akýsi algoritmus, že máme tu človeka a crucible (čo je btw. tiež dosť problematické, to je ako keby si indiánske kmene pri vyhlazovaní európanmi postupne odovzdávali plány na at. bombu), tak skúsme niečo iné - ešte tak zničenie alebo ovládnutie reaperov ok...ale syntéza?...mágia?...v talky and techy?...problém je, že syntetik nie je niekto kto má protézu...syntetik je kód, (gethi ako hovorí Tali), organik je DNA resp. RNA...a zmergovať to v celej galaxii....fuuuha...to skôr uverím Lucasovi, že Ewokovia sú kľúčovou silou v porážke Galaktického Impéria....jednoducho....zmätenosť nie sú hlboké úmysly, nútená tmavosť - sivosť nie je "dospelosť"...redaktori a menšina fanúšikov mi pripomínajú babu, ktorá hovorí "musíš ma chápať"...pod čím si predstavuje súhlasiť, schvaľovať...ale ono nie je problém chápať a vôbec neschvaľovať...koniec má kopec floskúl, ale nič hmatateľné, dotiahnuté...ak Bioware chceli trochu tajomna a mystiky, mali tak veci štylizovať...ale oni predstavili reálpolitický, pestrofarebný, pseudotechnický svet podrobných vzťahov...tam "vzletné konce nemajú čo hľadať"...mixovanie žánru, rozklad tragédie a pod. sa netolerujú ani stredoškolákom...čo keby sme si radšej otvorene povedali, že okrem chuti sa vymedziť voči väčšine nespokojných je asi hlavným dôvodom obhajoby racionalizácia ....že jednoducho Bioware by nevydali šunt...že to jednoducho nie je možné, že oni by sa nepomýlili...stále po DA2?...stále po kúpe EA...áno autorita, Bioware bola autorita, predobjednávky ich hier samozrejmosťou....to asi končí a asi aj oni to vedia...
  • Tak chyby se najdou vsude,at uz to jsou filmy,hry,knihy atd.
    Muj nazor je,ze ani jeden z argumentu,ktere jsi uvedl bych nepovazoval za chybu tak vaznou,ktera by zpusobila,ze konec tak jak je,by byl naprosto nelogicky,jak se to snazi nekteri prezentovat.
    Konec zcela jiste obsahuje nemale mnozstvi chyb,nepresnosti a nelogicnosti.
    Nektere by se dali pri trose snahy a predstavivosti vysvetlit,protoze hra sama dany problem nevysvetluje,nektere jsou zpusobene odflaklou praci a jine jsou proste chyby z nepozornosti nebo blbosti.
    Presto v zadnem z uvedenych argumentu nevidim nejakou zasadni logickou chybu,ktera by ze zaverecne pointy udelala naprosty nesmysl.
  • Myslim ze cela polemika ohladom koncov, spociva v tom, ze je to koniec. Tak ako nacrtol autor koniec zauzivanych veci a niektorym je smutno, bolo aj mne, ze je koniec. Som zvedavy co sa bude diat dalej ci mass Effect bude pokracovat nechame sa prekvapit ;). Nie som sklamany koncom, ale Final videom, ktore je uplne rovnake Zatial pre mna dva konce (modry a cerveny). A nemyslim si ze pre zeleny sa zmeni... tot ku koncu
  • Kdyby tu svojí Deus Ex machina použili tak jak se má,protože ta má vysvětlit neřešitelnou situaci či vysvětlit vše,ale vychází z toho co se odehralo nedodává žádná svoje vysvětlení když při konci antické hry po použití tohoto principu divací neříkají WTF CO TOHLE SAKRA BYLO.......ten konec je prostě špatnej ne co tam je ale už a hlavně svojí formou a nezvládnutím....plus myslím si že spíše je to v tomto případě hlasitá většina než menšina a nebo je ta většina sarka tichá *2*
  • aha, takze BW mi zatajali i to, ze se se bitva od zeme presunula nekam jinam a shepard lezi na nezname planete :) nebude pravdepodobnejsi spis to, ze vyvojari udelali chybu (kterych je na muj vskus hra plna; nejvice me dostalo salutovani spatnou rukou a mirandy magicky pasek)? ... budu rad kdyz mi objasnis i dalsi veci, ktere ma opici mysl nebyla schopna rozlustit :) predem dekuji alberte einsteine
  • Vzhledem k tomu,ze zadna hra z ME univerza se nema UDAJNE odehravat po udalostech z tretiho dilu,ti muze byt celkem jedno,jestli mass relays byla nebo nebyla znicena ne?
  • Co je vlastne ME3 hovori nam vsetkym?

V pripade ze nastane nieco podobne v skutocnosti, tak bohuzial vyzeny by sme boli hotovi. Inymi slovami vojna takeho rozsahu neskonci nikdy bez strasnej ceny. A ta cena by bola velmi vysoka. Verte mi. To co pouzili na konci je ekvivalent atomoviek druhej svetovej.

Mam otazku. Aj kedy pohli vesmirom, myslite si ze to moze skoncit v reale dobre? Podla mna su konce super. Myslite si ze civilizacie stare par milenii maju sancu proti niekomu staremu aspon par milionov rokov (ani nahodou)?

Ja jedine co vidim je, ze hraci akosi maju strach z konca (ich vlastneho). Pretoze ludska psychika nepripusta bolestny koniec. A jaci ked vidi nieco ine.
  • reaper987
    to mě taky ;) ale ta scéna byla luxusní :)
  • Pravda, Shepard v podstatě zahubí i nevyvinuté rasy (ty které Smrťáci "nesklízejí") a ostatní nechá odříznuté na různých planetách, kde patrně pomřou hlady.
  • Jop, Sol se nachází jinde. Tvůrce té animace se pravděpodobně ani nepodíval na mapu galaxie ve hře, nebo mu nedošlo, že "Local Cluster" obsahuje právě Sol. A podle skutečné mapy galaxie to taky není, protože Sol není a dlouho nebude až takhle na okraji ramena galaxie.
  • mě Grunt přežil :)
  • No. To je vcelku jen tve imaginarium. *2* Nikde nevidis, ze by to byl Shepperd a byl zrovna na zemi. Navic tezko znicis reapery jinak nez zapomoci mass relay... Ale tohle popravde nema cenu rozebirat s lidmi, kteri sezrali moudrost sveta. Radsi si podepiste petici at to je srozumitelne i opici *3*
  • Mně přišlo že autor článku hrál a fandil za smrťáky. Nejvíc co mi vadilo na konci ME bylo zničení relé hmoty. Tím se ME jako takový stal bezcenný. Pro mě byl ME možnost setkávat se s cizími rasami, poznávat jejich kultůru ( a některé byli fakt geniální a originální ) a po zničení relé co vám zbyde? Koukat se z okna na hvězdičky a vzpomínat a to mi prostě nestačí.Sheparda obrečim, ale zabít duch ME ? To asi nerozdejchám. Není tu prostor pro pokračování a to je alespoň pro mně depresivní. Jakékoli DLC je v podstatě ztráta času. A je mi z toho fakt smutno . Po dohrání jsem neměl chuť se k té hře vracet. Nakonec jsem si to znovu rozjel, ale stalo se z toho už jen podprůměrná střílečka s podprůměrnou grafikou a u 1 i s blbým ovládáním a už si to neužívám jen nostalgicky čumím na videjka *9* *9* *9*
  • Trol.diskuzni
    Neva... Ono já vůbec nemám představu, co posloucháš za hudbu (jestli vůbec). V každém případě co se Wintersun týče, tak hitovější (a o dost kratší) je určitě Beyond the Dark Sun. *4*
  • reaper987
    No vzhledem k tomu, že se chystají použít Crucible jako superzbraň, která má Reapery vyhladit, tak bych řekl, že rozhodnutí by mohly mít velký vliv. Jen můj názor *3*
  • Otazkou je,jak velky vliv ty rozhodnuti maji ,kdyz celi technologicky vyrazne vyspelejsi hrozbe.
  • tak dobre zapojim imaginaci :) v RED konci, ktery jsem dostal ja, uvizla nejvetsi flotila galaxie u vydrancovane zeme, takze si krogani ze vsech udeleji svoje kurvicky a hamburgery :) ... moji partaci se na pterodaktylech dostali na normady a utekli z boje, takze se stali dezertery :) ... starchild se ukazal jako pekny lhar, protoze EDI PREZILA ... Shepard mi prezil taky :) jeste, ze mel v propalenem brneni padak (brneni spalil reapersky paprsek, ktery v pohode kraji lode, ale na brneni N7 nema) a tak se nerozmaznul pri padu z Citadely o zem :) ... zniceni MR = vybuch supernovy, takze bud sem udelal jeste vetsi skodu nez reapri, nebo se ta energie pred znicem poslala dal (chudaci obyvatele soustav jejichz MR uz nebude mit kam energii odeslat) ... pak jedna vec, kterou si nedokazu vysvetlit :) Nistej vystrelil podle hvezdne mapy z jine soustavy nez je zeme (prosim nejakeho proendera o vysvetleni) ... hned, kdyz jsem si to takhle sepsal, mam lepsi pocit, ze jsem udelal neco pro to vyssi dobro :))))
  • To,ze konec nezohlednuje predchozi volby hrace je jeden z tech argumentu,ktere chapu a prijdou mi rozumne,coz se neda rict o vsech.
    Na druhou stranu, opravdu je tak tezke si predstavit,ze i ty nejzasadnejsi volby ,ktere hrac udelal ,maji minimalni vliv na kolotoč udalosti,ktere reaperi dali do pohybu?
    Vzhledem k jejich obrovske technologicke prevaze mi to neprijde az tak nelogicke.
    Ale z ciste herniho pohledu mi tenhle argument prijde jako jeden z tech rozumnych.
  • reaper987
    Nemusela končit jedním happy endem, v další verzi konce mohli klidně umřít skoro všichni jako ve dvojce, kde záleželo na volbách a zda jsem to hrál jako Paragon či Renegate.
    No jelikož Shepard celou galaxii sjednotil a urovnal spoustu sporů (za Paragona), tak bych čekal, že nějaký vliv to mít bude.
    Navíc jsem čekal konec, který bude opravdu velký a předčí už tak skvělé scény s Gruntem, Thanem a Mordinem. Bohužel *9*
  • Ringwraith
    Tak jsem si to poslechl a není to špatný.

Ale není to můj šálek čaje.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit