Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pan Ales Smutny asi pochopil jen to ze fanouskum jde o dobry konec...ja osobne nepotrebuji a ani neocekavam zadny Happyend (ikdyz bych ho jako jeden z moznych koncu uvital) a co jsem cetl diskuze tak to vetsina vidi podbne jako ja...nejde o dobry konec,jde o LOGICKY konec.To ze jsou pro vas 3 konecne moznosti (modra,zelena,cervena...) zajimave a dobre vam neberu,ale premyslejte,vetsina turianu a kroganu jsou u Zeme a se znicenim prevadecu zustanou turiani i krogani na Zemi...a oni nemohou jist nase jidlo takze vsichni pojdou hlady,ok beru ze to nema byt happyend ale tohle je trochu sila.Jdu dal,zda se vam logicke ze vase posatka se jen tak objevi u Jokera na Normandii atd. atd. atd.? Celkove na me konec pusobi jako uplne odtrzeni od jakesi reality co v mass effectu vzdy byla...to uz neni snad ani sci-fi ale uplny ulet,mista na citadele ktera nikdy nikdo neobjevil,starchild ktery vam asi cte myslenky kdyz si veme podobu ditete ktere jste videli umirat a ty konecne moznosti jsou take o nicem,btw cekal jsem ze maji reaperi nejaky velky smysl,ze zabijeji z nejakeho duvodu,na konci je to vsak dane jako by to bylo pomalu ze zabavi-kdyz vyspejete tak vas zabijeme....bomba duvod. Je to proste nelogicke a usite horkou niti,moc jste nad tim asi nefilosofoval,kdyz resite jen happyend a nevidite ty nesmysli co tam jsou.
  • Já to přečet a je to dost dobrý a docela s ním i souhlasím. Je fakt zvláštní kam až se jedna hra dostala. Potažmo až k filozofii , morálním otázkám a mystickému pojetím . A autoři chtěli jen dobrou hru *4*
  • Tohle si nemyslím že jen ti nespokojení jsou slyšet a spokojení mlčí.Tohle je dokola využívanej nazor jak zmírnit kritiku všeho co se někomu nelíbi že on je ta řvoucí menšina.Viz to přirovnám k Lostu fanoušci řvali že konec je blbárna,řeklo se že je to jen ta menšina ale udělalo se to dovysvětlení....když pak měl lost první reprizu no sledovanost byla ta tam ......takže to nebyla jen ta mala či nenši část.
  • Trol.diskuzni
    Doufal jsem, že většině dojde, že jsem tím myslel ten dlouhý... *1*
  • Vubec bych to na TG necekal, ale souhlas s clankem prakticky uplny. A i diky tomu charakteru konce (ac provedeni ma sve chyby) pro mne ME zustane jednou z nej her, co jsem mel tu cest potkat :)
  • jako že by to umocnilo ten pocit... že by se par lidi navic třeba i rozbrečelo :D
  • Prispevek nad tebou ,je ten muj.A vzhledem k jeho delce,je dost pravdepodobne,ze si ho precte vetsina *1* .
    Ale jinak dobry *3* .
  • mě se třeba konec líbil :) jen bych dodal torchu změn... třeba jak shaperd jakoby vzpomina na svou posádku... proč jen na pár z nich? proč ne na všechny kteři třeba i umřeli v minulich dilech... možna se to tu i řešilo, nevim... ale osobně byhc z toho měl lepší zážitek. nebo bych ještě ten pocit umocnil shaperdovim pohřbem..
  • Ano vsechny 4 argumenty se nabizi,ale stejne tak vsechny 4 by se dali pravdepodobne nejakym zpusobem vysvetlit.
    Problem je,ze hra tyhle problemy jaksi neresi.Treba se vysvetleni dockame v tom planovanem DLC.
  • MAJOR SPOILERS!!! Nesouhlasím, konec ME3 je nepromyšlený a je špatný na mnoha rovinách. Proč, to lze zjistit buďto přečtením asi milionu příspěvků na BSN, nebo poslechnutím tohoto pána: http://www.youtube.com/watch?v=FnMkTx3ATkQ&feature=plcp&context=C4f3624dVDvjVQa1PpcFMK_blZH0MAa3P7aFG3YdOIZ0Xv-6_T0Po= . Jde o čtyřicetiminutové monology o ME3 v angličtině, takže asi ne pro každého :), ale po delší době se na YT objevil člověk, který to má v hlavě dobře srovnané a dovede skvěle argumentovat. Ale pár mých vlastních poznámek: Kdo četl Revelation space od Reynoldse, Xeelee od Baxtera a viděl konec Battlestar Galacticy, ten zažívá při hrání série nepřetrživé pocity deja vu. Jen namátkou - Reynolds: Každých x desítek tisíc let roj strojů zlikviduje všechny rozvinuté civilizace v galaxii. Jejich metody jsou kruté, ale nakonec se ukáže, že jejich logika je neúprosná a sledují racionální cíl převyšující zájmy "organiků". Baxter: Tady odsud si podle mě tvůrci chtěli půjčit fotinové ptáky a udělat z nich ten důvod, proč Reapeři koncentrují civilizace do... reaperů :), dokonce Tali dělala v ME2 nějaká pozorování o změnách uvnitř hvězd, ale pak se na to autoři vybodli ve prospěch... BSG: To snad ani není třeba komentovat, cyklus vzájemných ničení organiků a anorganiků je totál rektál vykradený odtamtud. Další věc - není žádný šťastný konec. Srovnání s filmem nebo knihou kulhá. Film trvá dvě hodiny, knížku přečtu za dvě odpoledne. Série ME trvá kolik? 90 hodin? Hrubým odhadem, možná víc. Já prostě neutratím přes tři tisíce korun a neinvestuju 90+ hodin do hry, ve které nemám možnost zajistit hlavnímu hrdinovi šťastný konec. Nota bene když ten špatný konec (liší je fakticky jen barvou explozí) vypadá jako z nouze ctnost (LOST, anyone?) narychlo nalepená na dějovou linku, aby se to nějak ukončilo. Poslední poznámka - zničení Mass Relays znamená konec galaktické civilizace. Čili to, co jste 90+ hodin pomáhali stmelit, je během deseti vteřin rozbito. A druhý důsledek - na orbitě Země je teď několik tisíc kosmických lodí plných emzáků, kteří potřebují jíst, pít, energii a kteří jsou několik desítek let FTL letu od domova, na kterýžto let nejsou vybaveni. You do the math. Čili gratulace, autoři ME zakončili hru pravou a nefalšovanou kosmickou genocidou.
  • Ringwraith
    Kdeco japonskýho. No, kecám, hlavně anime openingy... hodně se mi stává, že na první poslech si říkám jak je něco hroznýho, ale postupně se mi to zalíbí.

Poslední dobou posluchám často R/a/dio, i když někdy tam hrajou kdejakou blbost.
    http://r-a-dio.com/
  • Na druhou stranu,nekdy je lepsi skoncit driv,nez se dane tema vycerpa a je z toho pak uz jen zdimacka penez.
    A ze takovych kousku je na soucasnem hernim trhu nekolik.
  • Rikejte si co chcete, ale clanek je neobjektivni slatanina. To ze dnesni herni novinari nemaji koule neco zkritizovat je smutny fakt. Staci aby hra byla vydana EA nebo Ubisoftem a devitky se jenom hrnou.
  • Trol.diskuzni
    *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16*

!!!!!!!Tomu, kdo si příspěvek nademnou (ten dlouhý) přečte celý a poté zapne Mass Effect, se zobrazí link na tajné DLC s HAPPYEND koncem celé série!!!!!!!

*16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16*
  • ale toto vsecko snad zalepi DLCko a pak budu i ja spokojeny :)
  • Neodvazuju se odhadovat,jak to je s pocetm spokojenych/nespokojenych pripadne tech,kterym to je tak nejak jedno.
    Ale osobne si myslim,ze obecne nejvice slyset jsou vzdy ti nespokojeni.
    Spokojeni vetsinou nemaji duvod chodit po forech a diskusich a vypisovat svoje pocity ze hry,filmu ci jakehokoliv jineho produktu.
    Staci se podivat napriklad na fora Steamu k libovolne hre a vetsina temat se bude tykat nejakeho problemu nebo nespokojenosti se hrou.
  • ano chyby se najdou vsude a ty co jsem a mas pravdu ... mirandy magicky pasek a spatne salutovani jsou jen pest na oko :) ... nejvetsi chyby, ktere mi vadi na konci:
    1. zahadna teleportace partaku na normandy
    2. jak se mohl dostat anderson dostat do paprsku driv jak ja a proc, kdyz jsem se belhal do paprsku me nespatril velitel hammerhadu
    3. jak mohl vedet hacket, ze jsem na citadele
    4. proc paprsek vedl vedle ridici mistnosti
  • viděl jsem část speciálu o mass effect, protože mě zajímalo proč většina recenzentů chválí konec ME3. nic jsem se nedozvěděl ... jen že hra vlastně byla(ve zkratce) o organicích vs. synteticích :-/.
    Nevadí.
    Přečetl jsem si tento článek a opravdu jsem se rozlobil.
    Alešy Smutný ... vůbec nevíš proč ostatní hráči chtějí indoctrination theory. není to o tom že prostě nenávidíme God child a že nám jde hlavně o konec. je to o tom že logicky konec nedává smysl a rozbijí hlavní část hry.
    Klidně ať extended DLC není indoctrination theory, ale ať díky němu nejsou v ději do očí bijící logické chyby!
    ale co bych se tady dále rozepisoval ... z toho co jsi napsal jsi asi vůbec neviděl tohle video :
    http://www.youtube.com/watch?v=7MlatxLP-xs
    redaktoři jsou prostě retardi co snaží filozofat nad vším co jde jen aby mohli ukázat ostatním že vidí ve hrách více než ostatní.
  • To je sice pravda, ale už tam bude pořád ta pachuť potopení ME. Neříkám že to nebude dobrý, ale už se na to nebudu koukat objektivně ale skrz prsty. A to rozhodně není dobře. Mě to přišlo líto. Je pravda že bych chtěl pokračovat dál v sérii a né se vracet v čase ( dělá se to ve filmovém průmyslu a je mi to dost proti srsti ) Možná se autoři báli že po porážce by nedokázali nastolit zajímavý příběh nením. Takhle můžou vznikat nové serie z ME univerza ale pokaždé se špatným koncem *9*
  • A to vazne cekas,ze to nekdo precte cele? *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit