Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: hrajeme technologickou alfu českého RPG Kingdom Come
23.10.2014 | Redakce Games.cz
188 příspěvků
-
Ty si nehrál Skyrim, když vyšel?
Levitování NPC tam bylo zcela běžné. I nyní v "hotové" verzi občas levitují NPC, mamuti padají z nebe, levitují stromy či propadávají věci skrze kolize. Animace byly otřesné. Dveře se tam sice nemusely otvírat, protože tam jsou oddělené interiéry a exteriéry "portem", ale zase při tomhle "portu" docházelo někdy k nekončenému loadování, někdy CTD.
To jen na okraj. A to byla hra vydaná, zatímco KCD je stále v rané alfa verzi. *3* -
jednoznačne nejslabší rpg za poslední dobu, je tam jen jeden quest, žadny vyvoj postavy a spousta bugu. tohle nema cenu ani stahovat
-
myslim, ze taky raz rikali ze kazdy akt bude mit mapu z jineho dnesniho statu. Ale nejsem si jisty. *4*
-
Vídeň byla tipována, protože tam byl nějakou dobu vězněn Václav IV. Vzhledem k tomu, že v propagačních materiálech se objevují obrázky zřejmě z bitvy u Tannenbergu / Grunwaldu (1410), řekl bych, že je docela dobře možné, že se Václavovo zajetí vyřeší už v prvním aktu.
Já osobně bych rád ve druhém aktu viděl Kuttenberg - Kutnou Horu. Doly, kostnice, staveniště chrámu sv. Barbory a královský palác Václava IV. -
A právě ten slib již byla chyba. Zbytečné ukazovat nedodělky. Navíc grafika má k dokonalosti ještě velmi daleko, vlastně nevím, nad čím se tak rozplýváte. Mají engine, nejlepší pro PC řekl bych a jediné co dokázali, že se procházíš v mapě, to je myslím zatím hooodně málo.
Obávám se, že to bude propadák. Vzali si moc velké sousto. -
Ano Rataje nad Sazavou jsou uz v aktu 1, ikdyz to je docela male pidimesto. myslim, ze nekde zaznelo ze akt 2 se bude odehravat ve vetsim meste. nektery tipuji Viden ktera mela v te dobe myslim okolo 10 000 obyvatel tak nevim jestli by ji vedeli zpracovat. Ale kazdopadne mesta budou
-
Tak si to předčti ještě jednou. ;) Truhlář dělá nábytek a tesař exterier, tedy hrubou stavbu. Za prvé za druhé reagoval jsem na "design" interieru ne na kompozici a rozmístění předmětů/nábytku atd.
Ale máš pravdu že tyhle detaily a vlastně i základy měli mít v malíčku přesně jak jsem psal výše...
PS:Nikde jsem nepsal, že barák stavěl truhlář. ;) -
lzes, zadne bojkoty se nechystaji. od bojkotu jsou tu gamergateri, kteri by nejradsi zruinovali kazdy web, kam pisou jimi nenavideni autori...
-
Další stretch goal pokořen. *4*
-
Prostě je tam kousek lesa přísptupného, ale ne moc. Jo je tam pak neviditelná bariéra.
-
Naivisto, detaily jsem mel na max.
-
No vis hosane, kdyz vemu libovolnej engine, klidne nejakej zcela free, sosnu si ho, a naflakam do nej jako totalni lajk modely ktery si zmastim trebas v blenderu, tak to bude zcela funkcni, nikde nic chybet nebude. Jiste, bude to mit spoustu dalsich nedostatku, ale graficky to bude zcela funkcni.
A pokud jsem navic nekdo, kdo se rad(a jak uz tu nekdo zminil vejs, a ja zcela souhlasim, po pravu) opira do cizich vytvoru, tak bych si dal kua zalezet na tom, aby se z toho co vyplodim, byt jako alfu, posadili vsici naprdel.
Podobny stadium bych jeste pochopil, pokud by si tvurce delal vlastni engine, ale prave to v tomto pripade neplati. -
Nikoli, spintires DEMO neni plna hra, ta vysla cca 3 roky po zverejneni technologickyho dema, ktery na jedny (pomerne rozsahly) mape ukazovalo to, co technologie umi. A fungovalo to, zadny viditelny bugy v tom nebyly.
Vis co? najdi si nekde nejakej ropik a vlez si do nej. A co zjistis? Nj, ze tma tam rozhodne neni, a to presto, ze misto oken tam mas jen strilny. Ono se svetlo totiz kupodivu odrazi (mimo jine). V tomhle sem vlez do baraku a ani sem nevidel, ze na podlaze sedi nejaky NPC a neco nad nicim tam jakoze dela. To sem si vsim, az kdyz sem sel z toho baraku ven a videl ho proti dverim.
Historicky ma vesnice nejaky usporadani, ale rozhodne neplati, ze by vsechny baraky byly totozny. Taky by me zajimalo, proc ze farmar uprostred leta (podle lucni kveteny) ma holy pole a to chodi okopavat.
Stamina mu nedosla, tu na to vubec nepouziva. Ta mizi akorat pri sprintu co sem si vsim. Jinak samo (a tohle teprve neni problem, protoze faze vyvoje) je opravdu uzasny, kdyz vypada jedno NPC jak druhy a mr lucisnik mi rekne "tak si najdi praci ve vsi", tak bych tady ocekaval alespon nejakej hint (jako zajdi za kovarem ... trebas). Ale jak rikam, tohle beru jako ulitbu, tohle by v alfe vubec bejt nemuselo, ale co v alfe chodit tma, je technologickej zaklad. A ten v tomhle je totalne rozbitej. -
Jasne, jeden truhlar == presne stejny rozmisteni nabytku, presne stejny ohniste s presne stejnym kastrolem .... jinak pro tvoji informaci, barak nestavi truhlar, ale tesar. Od technologickyho dema ocekavam precizni predvedeni toho, co technologie umi => neocekavam, ze tam bude nejaky obsah, ale zaroven taky neocekavam, ze postava bude az pokrk v podlaze, nebo ze bude sedet skrz lavicku. To naopak ukazuje technologickou neschopnost. A nikdo me nepresvedci, ze tu jednu vesnici nejde behem par dnu odladit tak, aby to tyhle vyfikundace nedelalo => tezce na to dlabou.
-
pro mně osobně jsou všechny tyto grafické záležitosti víceméně detaily. Hratelnost bude určovat příběh té hry, tj zda se do toho světa dokážu vcítit. Jaký ta hra má vlastně mít příběh? Fantasy to nebude, takže hlavním nepřítelem bude nějaký zlý šlechtic? Budou tam i jiná prostředí než vesnice, třeba středověká města?
-
Pride mi smutne, ze pan Vavra kritizoval SKYRIM v mnohych ohladoch, kde vytykal hlavne blbu AI, stupidny pathfinding a take tie detaily ktore proste posobili nedorobenym dojmom a MAL ABSOLUTNU PRAVDU, vyssie uvedene veci mi vskutku dost znicili zazitok z RPG co malo monster potencial.
Je jasne ze ide o ALFU ale veci typu otvranie dveri, pripadne zasekavanie npc v pomyselnych vzduchovych barierach, textury v texturach pri rozhovoroch alebo pohare v stole by som predsa uz len dufal ze hra je postavene na dobre odvedenej praci a zmysle pre detail a toto by ani v alfe nemalo byt uz.
Dedinka a priroda je nadherna, jedno z naj veci ake som videl, ale co z toho ak jedno PC akoby sralo v mlake a druhy clovek sa opiera o pomyselny stol?
Velmi verim, ze to daju dokopy... -
Tak kdo najde Luboše ve hře? (modří vědí)
https://pbs.twimg.com/media/B0tRu8IIUAAB4G1.png -
kousek je přístupný. Běž podél vody
-
By si nevěřil, jak jsou tyhle vesnický chalupy tmavý. Já mám starou chalupu stavěnou v 19. století. Je stavěná v podstatě dost podobně jako ty ze středověku. Když přijedu na chalupu a otevřu hlavní dveře, chalupa je uvnitř temná (a pěkně chladná).
Stavení se stavěla podobně, o tom žádná. Přesto tam vidím aspoň nějakou variabilitu - ve Skyrimu vzali celý model a bez jakékoli modifikace o vrazili na několik míst. Tomu říkám kopírování a generické domy.
Rozhovor jde přeskočit.
Ploty vymezují dostupné prostory vymezené alfou.
Slepice nereagujou, ale líbila se mi reakce ovcí. To jsem nikde jinde neviděl. -
Ono je to způsobené i tím, že alfa a beta jsou dneska špatně asociované vinou blbostí jako "technical alpha" v heroes of the storm.
Kolem dokola skutečná alfa je ráda, když funguje. Proto si myslím že to, co ukázal Dan, je solidní začátek. Hlavní je, aby se jim podařilo držet tempo a nadšení.