Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechápu jak někdo může obhajovat piráty. Je vidět, že většina lidí nemá vůbec ponětí co je to práce něco vyrobit. Dřív jsem si taky hry stahoval ale dneska už to nemám za potřebí a to můj plat je dost nízkej. Buď si hru koupím nebo jí nehraju protože je to šmejd ( a nebo čekám na slevu na steamu ) Mě by zajímalo jak by se tady klučíkům líbilo, kdyby něco sami vyprodukovali ( hudbu, umění, program, nedej bože hru ) a místo aby čekali na návratnost by to každej stáhnul, řekl jim jak je to super ale že dostanou prd.
  • diskuze na toto téma pomalu ale jistě začíná ztrácet smysl...vývojářům (DRM) prostě nedochází, že "crackeři" jsou stejně (i více) schopní lidé než oni sami a ŽÁDNÁ ochrana nevydrží. Je sice hezké, že od vydání AC2 se všichni snaží napodobovat aktivaci přes internet, protože prolomení této ochrany trvalo déle=>hra se déle prodávala=>bylo víc peněz, ale nerozumím tomu, co je na tom baví, když předem vědí, že je to jen dočasné řešení a jejich "inovacemi" si od sebe odvrací i poctivé lidi (které se snaží uměle podržet prohlášeními, že to je nutné zlo, aby si hru koupilo co nejvíce lidí a oni nebyli za hlupáky, že si to koupili)...
    ...distributory zahltila touha po penězích a z toho nikdy nekouká nic dobrého...
  • Tohle je s prominutim cele ptakovina... Stejne jako sechny ty radoby vychytrale protipiratske ochrany a ja nevim co jeste... vrazi se do toho miliony a stejne se vzdycky vsecko za par dnu prolomi... Jen idiot si sezene piratskou hru a pak ji hraje pres svuj steam ucet, kde ma i placene hry... poradny pirat, nema steam ucet, jelikoz za hry neplati, takze mu jaksi neni co zabanovat...
    Nejsympatictejsi jsou mi firmy jako Stardock, co zadne ochrany nepouzivaji, ukazuje to jejich zdravy rozum...
    • Hanzales
      Tak o tom zadna. Kvalitni a vyjimecna hra bez ochrany se proda mnohokrat lepe, nez zahypovany paskvil s DRM skrz naskrz. Jen kdyby to pochopili ti spravni lidi tam nahore. Pridana hodnota k originalce v jakekoli podobe a absolutne snadna dostupnost a instalace je vzdy lepsi, nez kdyz k originalce dostanete ochranu, ktera vam prinejhorsim rozj*b* komp a prvni den koupe to nespustite, nebot maj na serverech nejaky problem a pirati davno hraji, tohle nikam nevede. Tyhlety vtipky (viz clanek) muzou byt prinosne v nekterych pripadech to jo, ale on celkove pristup ochran a hype masazi, ktere stoji vice nez vyvoj hry, tohle nikam nevede, fakt ze ne.
      Edit: Mno výroky z filmů moc nemusím, bývají často časem ohrané, ale když ono opravdu ...je to marný... ...je to marný.... ...je to marný...
      • Zayl
        No pirát nepirát, jedna věc je udělat si kopii virtuálního majetku (tzn z ničeho něco) a druhá je psát si na oficiální fóra pro pomoc. To podle mě ukazuje na nesrovnatelně větší zhovadilost.
  • Nejlepsi byla "ochrana" proti warez verzi ve football manageru 2008 ... pri Evropskem sampionatu se do zakladnich skupin misto vitezu kvalifikace dostaly tymy z poslednich mist a hraly tam Faerske ostrovy, Andorra apod. Nasledoval peknej brekot, co ze je to za bug ?! *1*
  • Ano, a nejlepší nápad je to vytroubit do éteru. Ale těším se, až nějaká DRM bude schopná zapálit monitor, nebo něco. Nebo aspoň smazat půlku disku. To by bylo žalob, hmm.
  • tyhle "zákeřný ochrany" maj jednu nepříjemnou vlastnost. pokud měl výrobce aspoň nějakou malou šanci, že zkoušející pirát hru později ocení a koupí, tak tímto jí úplně ztratí, protože hráč pak hru vnímá jako zabugovanou srágoru se kterou nemá cenu ztrácet čas, natož peníze. ostatně tato pověst pronásleduje operaci flashpoint a.k.a. armu do dnes.
    • Hanzales
      To je taky fakt. + 1 . Ideální je prostě v těch dvou třetinách hry udělat na hráče nějakou jednu dvě bačkory (vyloženě natvrdo sdělit, líbí, chceš dohrát? Kup ;o) a dále pokračovat jako trial s omezeními. *3*
      • Cajk
        Ehm..a crackeři na tu hlášku chvilku budou čumět a pak to radši vzdaj né..
        • Spades
          ne... budou chvilku cumet, a pak si stahnou crackfix od reloaded :P
          Takove ochrany uz tu byly:
          Halo 2: Po odehrani prvni mise ti to nahlasilo vloz cdkey
          LotR Conquest - zablokovane dvere ve treti misi atd atd
    • USER47
      Nutno podotknout, že u Army či OFP to není jen kvůli ochraně. Rozdíl v zabugovanosti mezi origo a neorigo verzí je totiž minimální (alespoň první dva roky po vydání).
  • Ryba9
    Pěkný no :-) Netušim jak může být někdo tak drzý něco ukrást a ještě jim narvat před ksicht že mi to nejede :D Asi jako kdybych ukrad auto ujel 20 km a pak se vrátil k majiteli začal na něj řvát, že to nemá rádio :-) (P.S. Občas taky zhřeším)
  • Škoda, že se to nepoužívá víc. Já bych piráty nechal dohrát do dvou třetin, a potom pic kozu do vazu - smazat všechny savy a hezky se jim in-game animací vysmát do ksichtu. ;)
    • Ty ses teda pekny ptak, mam origo koupenou Stalker: Clear Sky. Zhruba pri kazdem 4 spusteni hry mi mechanika chroupa 2-3 minuty a pak mi napise, ze nebyl nalezen origo disk a ze jej mam vlozit znova. Pote hru spustim znova a funguje mi. Super at zije DRM. A podle Tebe by mi hra smazala i savy *10* . Staci,l ze je i tak zabugovana, ze i 2 roky po vydani hra pada cca co pul hodiny a z nekterych ulozenych savu se neda nahrat pozice.
    • Spades
      tak ať ti maminka dál kupuje hry... někteří nechcou platit za pár hodin zábavy jak za jídlo na týden...
      • Tak ať neplatěj, to je jednoduchý. Můžou si třeba číst, aspoň se nebudeme propadat v žebříčcích gramotnosti. :)
        • že se s ním bavíš, s primitivním křupanem. Jen ať si kradej, když je socka.
          • Spades
            aha,aha... dobrý to názor ><
        • Spades
          Na západě si hry může dovolit kdokoliv ze střední vrstvy - dokud budou ceny vyšší (v poměru ku průměrnému platu), tak si koupím jen to, co jinak hrát nemůžu.
          Je to holt ku*evsky předražené... Vždyt v rusku mají hry tak třetinovou cenu, tak proč nemůžou tady prodávat třeba za 50%-60% ceny ?
          • @Sebastian
            Nenalhávej si do kapsy. U konzolí to funguje přesně jak říkáš - na 5 prodaných kopií je 1-2 upirátěných a jsou tam snad hry levnější? Nejsou. Naopak - pirátství je blahodárné i pro ty, co si hry kupují - snižuje totiž cenu. Navíc je blahodárné i pro tvůrce a distributory her (pirátství je forma reklamy a marketing, bez pirátů by třeba takový Microsoft neexistoval, bez pirátství by neexistovaly ani FPS - kdo nehrál pirátského DooMa je buď moc mladej nebo lhář), ale to je už jiná story.
            • @Sebastian
              Ekonomie mě nikdy moc nebavila. Ale něco mi říká, že pokud by se přestalo piráti a lidi by začali nakupovat originálky 4x víc tak cena na 99 % neklesne ale spíš vzroste. Když je o něco zájem tak přece není moc důvodů proč zlevňovat, ledaže by pokles ceny zapříčinil ještě větší poptávku (což je nereálný, protože si to koupěj všichni, když není žádný piráství:p ). Právě z toho důvodu jsou hry na konzole dražší než na PC.
              Ono kdyby nebyly takový výdaje na marketing a reklamu tak by hry mohly bejt hned o něco levnější…
              Jo a ten tvůj výpočet trestu podle ceny – ty asi pracuješ pro OSA popřípadě jinou organizaci, která parazituje na autorech, že? Je to fajn žít z práce jinejch, poslat autorům almužnu a z vybranejch poplatků si nechávat desítky procent pro sebe, ne?
            • Spades
              jo, ale dokud budou hry drahe, tak je stale budem piratit...
            • V tom je ten problém, počet pirátských kopií na PC se kompenzuje dražšími konzolovkami...
              Při "odstranění" pirátství na PC by se ceny stabilizovaly na přijatelnější úrovni jak na PC tak na konzolích.
            • Spades
              pravda pravdouci - 90% Windowsů je upiratenych :D:D:D
              i kdyz pochybuju, ze by piractvi snizovalo cenu her :/
            • ucho
              nenalhávej si do kapsy (nebo ostatním :) ) to že pirátství u her snižuje cenu je pouze tvá pouhá doměnka. nebo to něčím podložíš?
          • ucho
            kecy, kecy, kecy... :) kolik chceš, aby hra stála? musíš ji hrát hned? co třeba rok počkat.
            je třeba 100,- za bioshock 2 pořád moc? většina her se dá do dvou let sehnat do 150,- ... assassins creed 100,- je moc?
            • Lidé se mohou divit cenám a nadávat, že jsou hry drahé, ale kdyby na 1 prodanou kopii hry (obecně) nepřipadalo cca 4-5 pirátsky stažených kopií a místo toho by na 5 prodaných připadala +/-1 pirátská kopie, pak věřím, že by byly ceny rozumnější již při vydání a mnohé tituly by se prodávaly pod 1000 Kč. Pirátství na PC je opravdu jako podřezávat si pod sebou větev, neboť na konzolích tento problém v porovnání s PC scénou prakticky neexistuje. Jestli se nakonec vývojáři od PC odvrátí a přejdou jen na konzole, pak si teprve lidé budou přát, aby hra stála 1000 až 1300, protože jak známo, tak již dnes jsou konzolové hry mnohem dražší, než jejich PC verze, a pokud PC verze vymizí, pak nastane diktatura cen!!! A na závěr bonbónek pro piráty: Stáhnete-li novou hru, je předpokládaná cena >= 1000 Kč. Tak si spočítejte, kolik jste ukradli a pak si najděte minimální výši trestu... a pak si to rozmyslete
            • posila
              D2 a WoW se zase neslucuje s placenim jen za par hodin zabavy. Navic u WoWka jsou schopni nekteri umrit na dehydrataci, tak myslim, ze by s WoWkem mohl clovek vyrazne usetrit za jidlo :D
            • Spades
              diablo 2 stalo 8 let po vydani 1000
              a co treba takove wow?
            • presne tak jsou to jen kecy je plno her ktere stoji takove penize a stejne to lidi kradou ...
            • posila
              Toto je velmi dobry argument. Takova hra, na kterou se tesim tak moc, ze ji musim mit v den vydani, se nejde jednou nebo dvakrat do roka (loni RDR a Starcraft 2, letos L.A. Noire) a jednou za rok si koupit hru za plnou cenu pro me neni zas takova financni zatez. Myslim, ze by to nebyla zatez ani pro spoustu dalsich lidi v CR.
    • Super by bylo kdyby se taková drm pokazila a smazala savy lidem co by si to koupili ..... jo to by zase byla pěkná aférka. Ale podobné ochranu mělo třeba sacred 2 ... si pamatuju že trvalo asi tři dny než byl funkční crack .... ale dobře taková ochrana podle mě funguje na nedočkavce co nepočkají ani hodiniu aby tu hru měli a radši si to dou rychle koupit .... ti co stahují tak týden až čtrnáct dní po vydání se s žádnou ochranou nesetkají protože už ju za ně odesrali zástupy nedočkavců..... jj taková ochrana her mě vyhovuje *1*
    • nebo klasickej trial jak býval u nějakych her 60minut odehrát a konec. Samozřejmě by to muselo byt tak ošetřený, aby nestačilo posunout hodiny v pc *1*
      • 60 minut už dneska stačí na odehrání průměrné FPS *1*
        • Za co jsi dostal tolik bodů? Za ten populistický bulvární žvást?
          • Za karikaturu reality, nový borku.
  • Nejlepsi ochranu meli Settleri 3, kradena verze zacala ve slevarnahc produkovat praseci hlavy misto kovu a po nejaky dobe (3h?) myslim zacali panaci ignorovat novy baracky, takze se po nejaky dobe zhroutila ekonokia a bylo.
    • Náhodou ekonomika postavena na prasečích hlavách je poměrně stabilní. Ale má to taky pár drobných chyb, protože když jdeš platit za chleba tak ty prasečí hlavy by se ještě daly unest. Ale ale pokud chceš kupovat spotřební zboží druhé a vyšší urovně, tak nosit u sebe 50 prasečích hlav je poměrně obtížné. Proto je potřeba zaměstnat vozky, kteří ti budou na vozíku vest ty prasečí hlavy. Tím se zásadně sníží nezaměstnanost, protože každý bude potřebovat vozku na prasečí hlavy. A jelikož vozka bude dostávat výplatu také v prasečích hlavách, tak bude potřebovat další vozky na prasečí hlavy. Tím nastane vysoká poptávka po dalších pracovních silách. město se tedy může exponenciálně rozrůstat. *4* Zkrátka dokonalá ekonomika!
      • *1* .....tak takhle dlouho už jsem se pořádně nenasmál.....kvíííí *12*
        • To je vidět, v záchvatu sis spletl slovosled *1*
  • Hanzales
    hh, si to říkám pořád, že na pirátství žádná ochrana nefunguje (spíše to pirátsví ještě podněcuje).
    Jo na ty zaryté stahovače se musí jinak. Tento přístup se mi velice zamlouvá (bylo to tuším ještě v nějakém rpg a v Batmanovi AA taky). Pěkně poschovávat do hry bugy a chybky tak, aby ani cracker dohráním hry vše neodhalil a hra byla ve výsledku s prvními ojebátky nedohratelná ;o) A tahle storka je uplně ideál případ. Ještě se i blbci nahlásí sami :D
    Já nevím no, já mám vždycky radost, když si hru koupím a pak čtu na diskuzích, jak to pirátům zlobí a čekají na crackfix apod. Určitě lepší tato forma ochrany, než neustálé online připojení. A pokud je to v pirátské verzi zamaskováno tak, že si hráč ničeho nevšimne a jen se vzteká, že se nemůže dostat dál, je to uplně perfect. Ideálně až po nějaké době. Přeci jen je ještě pár duší, které si vyzkouší dva tři levely (není li demo) a pak buď smažou, nebo koupí) a bug v prvním levelu dokáže pěkně odradit ;o)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit