Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Amylee.Anderson
    Prezentace pěkná, jenom jsem čekala, že nám slečna poví i něco z vlastních názorů a né jenom fakta. Ale taky jsme se dozvěděli zajímavé věci. Feminisky moc nechápu a ani nepodporuju. Podporuji tradiční vidění muže a ženy, že každé pohlaví má nějaký ten "účel" a to, že ženská je pohlaví něžné pohlaví a tak dále :) A to, že většina žen ve hrách jsou miss a vědátorky... No, to neřešim a nevadí mi to.
    K té Laře - mě osobně nijak neuráží, jenom co se týče jejího poprsí - je jedno, že jej má moc velké, ale s takovou váhou by jí hodně bolela záda.. a do toho ještě poskakovat :)

(a btw. jak se tu někdo vyjadřoval k té přednášející, já jsem taky taková a jak mě máte rádi *15*)
    • Kein
      Děkuji. Děkuji, že to zde někdo řekl. A děkuji, že to byla žena. Nechápu dnešní trend jakéhosi "spojování" obou pohlaví, mazání evidentních rozdílů mezi nimi a ignorování jejich predispozicí.

Z většiny projevů feministek dostávám pocit, že starost o rodinu berou jako cosi podřadného a často odsuzují ženy co vychovávají své děti na úkor kariéry v zaměstnání. Ano, péče o rodinu a výchova dětí možná nevydělává peníze a tudíž nezajistí ženě samostatnost, na druhou stranu, kariéra a samostatnost, nezajistí rodinu. Je každého věc (muže/ženy) čemu dá přednost.
      • Amylee.Anderson
        Mě se líbí dřívější model, že muž pracoval a žena se starala kompletně o domácnost a děti. To bych někdy v budoucnu brala, ale copak se dá rodina slušně živit z jednoho platu? Pokud otec neni politik...
      • x_ander
        Souhlas. Nedávno jsem vedl vášnivou diskusi na tohle téma s jednou kamarádkou, která má dost feministicky vyhraněné názory. Ve výsledku z ní vypadlo, že dává za vinu společnosti, že ona, jakožto žena, je diskriminována tím, že porodí a vychová dítě, což ji omezí v profesním rozvoji... co na tohle říct, že...
        • Kein
          No je to jasný, za to, že ženy rodí děti mohou muži a dnešní společnost. Podle její logiky bych pak měl já dávat za vinu ženám a dnešní společnosti to, že muži nemohou rodit děti. *1*
      • Robotron3
        I Love Lucy! A vůbec se za to nestydim. (snad to někdo pochopí, i když ten seriál u nás neběžel :)
  • Tikov
    Vrátím se zase k obsahu přednášky- z nějakého (dozajista úchylného) důvodu jsem se musel kouknout co je pravdy na tom, že Laru nikdy žádný muž nedělal v reálu- a voala http://www.flickr.com/photos/helenalove/2770223959/in/set-72157604204772666/
    http://funlittleguy.blogspot.cz/2011/05/horrible-lara-croft-cosplay.html
    • Asharak
      Skvěle! Konečně zajímaví příspěvek, díky :) ;D
    • Ataker
      To je takové hmm no.......................... netradiční :P
  • Ronox
    Klidná a zajímavá přednáška. Dobrý pro zjištění, jak vlastně vnímají hry. Slečna je sympatická a mluví plynule. Škoda, že jí většina hned odsoudí kvůli vzhledu "Venuše".

Opět děkuji Games.cz a donatorům za to, že nám tohle zařídili. Ikdyž se nemá z YT stahovat, tak tohle do archívu prostě patří :)
  • N7N7
    Kurňa to je aspoň samica, já bych se na ní tak poválel... *14* Pár kilo navíc, ale co, zato má moc přijemný sexy hlas a v obličeji je opravdu pěkná a chytrá. Večer si ji pustím ještě jednou a možná trochu pohoním. *14*
  • Paulcz
    Koukám, že by tu řada lidí uvítala kvóty (a nejlépe z EU) o tom jaké parametry by měla mít ženská postava ve hře. Nemůže existovat nic lepšího než je svobodné myšlení a svobodné umění. Nechci žít ve světě kde je regulace svobody.
    • Dávám 8 bodů z 10. Do dokonalého hospodsky diskusáckého rantu tomu chybí už jen nějaký chrchel na adresu Klause a židozednářů.
      • Paulcz
        Raději tak, než si myslet, že za menším poprsím v novém Tomb Raideru může nějaká gender analýza. Může za to jen chladná kalkulace peněz.

Jinak Klause si docela cením
        • A co takhle chladná kalulace na základě genderových analýz s cílem přitáhnout k sérii nové hráče a hráčky? Jistě, že za vším jsou kalkuly, nikdy jsem nic jiného netvrdil a vše níže řečené je míněno ve prospěch rozvoje videoher jako průmyslu, ne (pouze) umění. Taky jsem nepopisoval nějaká vybájená přání, ale reálné aktulání proměny, které se dějí právě proto, že si vývojáři a distribuotři moc dobře uvědomují, že jim donedávna unikal ohromný segment trhu. Tady opravdu nejde o nějakou feministickou revoluci, ale pouze o to, aby videohry byly přitažlivé pro co nejvíce lidí (a generovaly tudíž větší zisky, které pomůžou, aby se médium vyvíjelo).
          • Paulcz
            Ano, to je dost chladná kalkulace a nechápu co tím chceš říct - bez souvislostí to nemá význam. Firma vydělá více peněz, investuje je a pak prodá více nových produktů. To už asi všichni víme.
    • Robotron3
      Stejně s tím mají problém, jak vidět, jen feministky a feministé. Normálním lidem je to jedno *2*
      • Paulcz
        holt jsou trošku odtržený od reality :)
  • Můžete mi laskavě říct, proč ste mě smazali? Tlustá prostě je a jakmile začne věřejně vystupovat, musí se smířit s tím , že to někod bude i veřejně komentovat. Navíc mě de opravdu spíš o její zdraví, než že bych se jí chtěl posmívat. Sám jsem kdysi trpěl obezitou a potom co jsem změnil životní styl jsem hubenej jako tyčka a v mnoha ohledech jsem na to m líp.

A proto je velice důležitý aby společnost okolo nezavírala před těmito problémy oči a dělala, že to nevidí. Tloušťka je nezdravá, špatná a nesmí se tolerovat.
    • aspoň nebuď takovej pokrytec a přiznej, že jseš omezenej vidlák, co nesnáší cokoliv, co je mimo normu (teda tu tvojí...), a nemaskuj to tim, že ti jde o její zdraví. Každej má právo dělat se svým tělem co se mu zlíbí a nikdo mu nemá právo do toho kecat.
      • No vidíš a zrovna si narazil na člověka kterýmu jde opradu o zdraví. Stejně jako si každý má právo si dělat se svym tělem co chce, tak já mám právo to komentovat.
        • A opravdu jsem byl pěkně tlustej, zhubl jsem 27 kilo. Hodně jsem si kvůli tomu sestudoval, znám příčiny i jak se toho nejlíp zbavit (normálně,ne nějaký blbí prášky apod.)
  • Kdy bude přednáška Viktora Bocana?
    • smejki
      Bocan byl v malým sále, nevím, jestli se tam vůbec natáčelo
      • Asharak
        Nemělo se tam natáčet, jak sem slyšel, ale pokud to, kde byl Zawada byl malý sál, jak měl v rozvrhu, tak by možná video být mělo.
        • smejki
          ne, Zawada byl ve velkým. Pořadatelé po přecpaným Bocanovi přesunuli veškerý WH do velkýho sálu. malej sál je opravdu kamrlík pro odpolední besídku, ne posluchárna.
          • Asharak
            Škoda no, kámoš co tam byl říkal, že to byla právě ta nejlepší přednáška skoro.
  • Popravde me ta prednaska pekne zklamala, myslel ze bude rozebirat nejaky svuj vyzkum treba o jednotlivych hrdninkach ale misto toho rozebirala recenze nejakych posahanych lidi kdyz z toho nakonec stejne vylezlo ze to hrali 10 minut. To je sice sranda, ale dalo by se to zhrnout do tri vet. Je to skoda, Zuzana pekne mluvi a dobre se ji posloucha ale myslim si ze na toto tema by se nasly i zajimavejsi veci.
    • Tak podle toho jak mluvila, je zjevně na začátku nějakého vlastního výzkumu, kdy zatím stihla částečně zhodnotit prameny a kritiku daného tématu. Třeba se v budoucnu doškáme něčeho hlubšího. Já bych to bral, kdyby z českého prostředí vyšla nějaká zajímavá a nepovrchní studia k tomuto tématu. Schopných výzkumníků na to máme dost, ale všichni si raději volí konzervativní témata, než aby riskovali.
  • Robotron3
    Dobrý, ale tohle je zrovna podle mě taková věc, z které se až nemusí vytvářet takový problém, nebo něco, co by se muselo řešit. Pro mě jsou veškerý postavy, za který hraju asexuální a bezpohlavní, ať hraju za ženskou, nebo chlapa. Prostě mám před sebou úkol, něco řešim, mám se někam dostat a tam něco udělat a nic jinýho na postavě moc nevnímám. Spíš si do ní profiluju sám sebe a to i když hraju za tu ženskou. To třeba po deseti hodinách si řeknu, je aha, vždyť já vlastně hraju za holku a na chvilku si to uvědomim. Je to něco, co neřešim. Nevim ale jestli neni třeba zrovna tohle chyba, že by jednání a možnosti pro ženu a muže měli být ve hře o něco odlišné a ne jen to, jak vypadají.
    • Trisska
      Asexuální nemůžou být veškerý postavy ve hrách, to spíš ty sám budeš asexuál...
      • A ty budeš zase pěkně blbá.
        • *blbej, je to chlap čo sa vydáva za ženskú *2*
    • Asharak
      Člověk s fantasií je na tom nejlíp. umí se představit (vžít) v roli opačného pohlaví a zůstat normální, ikdyž jedná z pozice např. ženy.

Ale je fakt že by bylo dobré, kdyby to bylo např. jak v Dragon Age byl systém začínání za každou rasu a titul jiný, tak by se to lišilo podobně i u výběru pohlaví.
  • Feministky a hry? Jen to ne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit