Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Moc zajímavá přednáška... přesto že to téma bylo jakoby "o ničem extra zajímavým" a ze všech co zatím vyšli mělo jakoby nejmenší "potenciál zajímavosti".... ale dané téma bylo pojato velmi zajímavou formou, přenášející byla výborná, uměla to dobře podat, mluvila tam o zajímvejch věcech.... působila sympaticky... takže fakt fajn přednáška....
  • Kdyz to jde tak hry hraju zasadne za zeny. Na chlapa se divam kazde rano v zrcadle , takze nemusim jeste ve hre :)
  • Ked som hral Mass Effect nevedel som si predstavit hru bez femshep, hlavne preto ze Jenifer Hale spravila super vykon pri nahravani Com. Shep taktiez co sa tyka sexualizacie characteru tak to sa bohuzial menilo s novsim tytulom, je taky zabavne porovnanie poprsia z ME u com Femshep ME1 - fajn, ME2 - este fajn, ME3 - bOObs...
    • Teda...já si nějak nepamatuju, že by tam byl nějakej razantní skok. To třeba u Dragon age, tak tam z jedičky do dvojky to vyskočilo aj z monitoru
    • Viktor_H
      Přestaň prosím šířit nepravdy. *3*

http://jamiecotc.com/ME/femshep/Jaime/dress.jpg
  • Je mi uplně jasné co jí na hrách vadí. Že jsou tam štíhlé a pěkně stavěné ženské *1*
    • Resp jí to nevadí, ale těm co dělají ty studie.
  • Tak jsem si na začátku říkal, co že to tam chce 45 minut řešit... a ono to bylo překvapivě dost zajímavý.
    • Asharak
      No to jo, Lara Croft je transvestita! *8* "A já bych chtěl být taky", heej ! *15*
      • Mě nepřestane udivovat, co všechno se dá řešit u genderových předsudků ve hrách. Respektive, jak moc do hloubky a co z toho dokáží lidi vyčíst *1*
        • Asharak
          Nejhorší je, když ti dojde, že to dává i smysl *12*
          Bych rád viděl/osi přečetl nějakou diskuzi vývojáře, který o tom mluví, proč to tak dělají a tak. Jestli k tomu mají taky nějaké určité hlubší důvody.
          • To dává, viz ta část o tom, že raději hraju za ženskou postavu, když mám na výběr, protože na mužskej zadek mě koukat opravdu nebaví, přesně můj případ :D
            • Když už se něco namane, tak jsem striktní lesbička *15*
            • Asharak
              No a pak popřemýšlej naopak nad tím, když: si založíš v DA:O ženskou postavu a randíš s Alistairem *5*
  • eeeee
    Feministkam se nelibi masove zobrazovani zen jako bezmocnych obeti stylizovanych jako sexualni symbol. Lara je stylizovana jako sexualni symbol, chovajici se jako chlap. Je to pokrok, ale dost slaby. Diskutujici jako by uz ani jinou moznost nevideli.
  • Robotron3
    Teď jsem to dokoukal celý, a výrazně mi tam teda chybí nějaký zhodnocení, co si z toho máme vlastně odnést, nevim.
    • eeeee
      To je naopak dobre a seriozni. Byla ti prednesena nejaka fakta a komentare k nim, zever si, mas-li mozek, udelej sam.
    • Trisska
      Ono by stačilo mít zapnutej mozek během přednášky a odnesl by sis toho celkem dost!
      • ha zrovna ty pises o mozku :d
    • A uz se ti nekdy stalo kdyz nekde mluvi zenska o zenskych aby sis z toho neco odnesl? To se snad ani neda:)
  • Myslím že to bol komunista Lenin, kto povedal, že zavedú ženskú hrdinku. Teda akčné hrdinky ktoré sa vyrovnajú mužom, v komixoch, filmoch, románoch. Ide o to, presvedčiť ženy, aby sa hanbili za svoju ženskosť a jemnosť, a aby chceli byť ako muži. Aby nechceli deti, ale aby chceli byť navždy mladé sex-symboly. Týmto spôsobom sa snažia rozbiť rodinnú jednotku, kde žena prestáva plniť svoju úlohu a chce byť ako chlap.
    Na založenie feminizmu bola vytvorená celebrita, žena menom Margaret Sanger, ktorá bola fanatická eugenička, rovnako ako Hitler. Teda chcela vyhladiť nevinných ľudí len na základe rasy alebo spoločenského postavenia. Nazvala chudobných a farebných ľudí burinou, ktorú treba zlikvidovať. Angažovala sa v inštitúciách pre plánované rodičovstvo, čo je v podstate zníženie a regulácia pôrodnosti. Predala ženskému publiku slobodu, ktorá je v podstate len slobodou ísť na potrat. Niekto tu rozpútal vojnu pohlaví, a cieľom je zničiť tisíce rokov overené funkčné postavenie muža a ženy. Muži sú vykresľovaní ako egoistické svine, alebo hlupáci, a ženy sú vykresľované ako dominantné, agresívne a silné, čiže ako muži.
    Hry s postavami sú väčšinou akčné a bojové. Na boj sa najlepšie hodí muž. Ak by chcela hra napodobňovať realitu, ženská hrdinka by sa pravdepodobne snažila uspieť šarmom, intrigami a manipuláciou, a na fyzický boj by sa snažila využiť nejakého zmanipulovaného svalovca. Alebo by mohla využiť zbrane na diaľku, vo fantazy použiť mágiu, a v cyberpunkte by mohla mať navrch vďaka vyspelejším zbraňovým technológiám, alebo robotickým implantátom. Ale ako bojovnica s mečom, ktorý váži viac ako ona, to je blbosť. Pretože muži majú už od prírody v sile a obratnosti navrch. Ten kto tvrdí, že muži a ženy sú rovnako silní a v boji rovnako zdatní, buď boj nikdy neskúsil(a), alebo presadzuje klamstvá a propagandu kvôli cielenej agende.
    Nechápem čo je divné na atleticky vyzerajúcich hlavných hrdinkách ako Lara Croft. Aj mužský hrdinovia vyzerajú atleticky. Od týchto akčných hrdinov sa očakávajú atletické výkony, výdrž a rýchlosť. Preto hrdinovia s ne-atletickou postavou by vyzerali divne. Či už ide o muža alebo ženu. Čiže feministky sú neobjektívne. Ale za to sú platené.
    Koho zaujíma viac, nech si naštuduje chemikáliu Bisphenol A.
    • Viktor_H
      Ronda Rousey *3*
  • Spades
    Nechápu co přesně se tady řeší... Stejnak většina ženských postav je ve hrách jen k zvýšení prodeje...
    Neříkám, že je to dobře, ale upřímně, kdyby se například v LoL otočili pohlaví, asi by se to moc lidem nelíbilo :D
    • Já už vůbec nechápu co se tady řeší..když babám vadí, jak je ve hrách znázorňují, ať dělají hry jinak. Fakt miluju chytráky, co místo toho, aby něco měnili, raději budou kecat do práce jiným, ať to mění oni. A ještě raději jsem, když jsou tu mrskači, co budou této všeobecné změně přicmrndávat..ačkoliv se měnit nemusí, jen budou dál kecat ke změně ostatních! Hurá, ať žije svobodná společnost. Svorvně budu přikyvovat, že jsem sexistický prase protože hraju hry a tím diskriminuju ženy a dělám z nich jen sexuální symboly místo lidských bytostí. Co dodat, jsem hovado, asi se přestanu i dívat na porrno (zakázaný slovo? Tak už chápu, proč u některých názorů je hvězdička redakce!), páč se dívám na porrno jen s pěknýma holkama. Jo, přeháním, ale příjde mi tahle diskuze, kde chlapi mluví za názory bab, dost divná.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit