Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jo já vim už si je nechávam narůst
  • Game design je můj finální cíl, ale nejde se většinou dostat na game design jen tak. Chtěj jsem jít cestou programování ke game designu, ale já sem spíš umělec a programování mi tolik nejde. Dokážu pochopit programování v rámci základů jako je potřeba pro game design ale samotné napsání programu je pro mě dost ošemetné.
  • S tou anglictinou to neni uplna pravda, i nekolik pomerne veteranu CZ herniho vyvoje dodnes neumi anglicky *3*. Ale v kazdem pripade to pomuze.

A abych odpovedel i na puvodni otazku: V CZ zadna skola, ktera by ti vazne pomohla se zkusenostma pro game development neni. Pokud chces delat grafiku, urcite je dobre mit nejake alespon zakladni "umelecke" vzdelani (sem tam narazis na blba, ktery si na tom primo zaklada), ale ve vysledku Ti nic neda vic, nez Tvoje vlastni praxe. Zacni modovat nejakou hru, zacni se pohybovat po forech, kde se grafika resi (na spouste z nich, mozna vsude, potkas profiky z oboru ... ceske i zahranicni). Umelecka prumyslovka, nebo nejaka podobna skola je urcite plus, ale v tomhle oboru je zatim snad jeste porad primarni to, co doopravdy umis a to nemusi mit v dusledku se skolou nic spolecneho (zazil jsem absolventy umeleckych skol, ktere bych z herniho studia hnal lopatou a naopak)
  • Asi neni dobre divat se na prednasky na znama temata ... Vubec nemam nic proti prednasejicimu, ale tohle jsem proste nedokoukal *3*. Peace. Btw. kdyz na zacatku ukazoval tu kostku - box chamfer nic?
  • Existuje spousta online i onsite kurzu, skol apod. Jen to stoji silene penize. Daji se ale koupit i velice kvalitni tutorialy na Gnomon, Eat3D ci 3DMotive. Vsechny se venuji jak modelovani, tak texturovani, sculptum, UDK, CryEngine atd. Staci jen hledat. A umet anglicky. Pokud neumis anglicky, tak bohuzel an tuto praci zapomen.
  • este som nevidel tu prednasku ale ani v udk ani v crysdk ani Unity si model objektu nevytvoris. Zakladne objety sa robia v 3d modeleri - 3ds Max, Maya, MODO su take najpopularnejsie. V pripade charakterov este Zbrush a mozno 3d Coat s Mudboxoom. V nich si spravis 3d model, otexturujes a az vysledok sa importne do enginu kde potom to pouzivas ako assety do sceny. To co tvoris v editoroch tychto enginov je vlastne az vysledna scena, ale aj tak to neni zrovna ako pisanie vo Worde.
  • Jedna věc je mít engine a druhá věc dělat hru. Stejně musej pořád dělat tu hru, to jim nikdo neprodá. Navíc podle přednášky z minulého roku si dodělávaj do enginu svoje vlastní
    vychytávky. Takže taková sranda to vůbec není.
  • Keyz
    Každý přece ví, že schopnost herního designera se měří délkou fousů.
  • GlaDOS
    To není pravda. Přece nebudeš vymodelovávat všechny místnosti v domě, když do nich hráč nebude mít přístup. Je to pouhé plýtvání časem. Perfektní hru nedělá to, že má detailně zpracované vnitřky komínů.
  • to se jim lehce dela machry kdyz maji licencovany engine, tyhle veci maji vetsinou intuitivni uzivatelske rozhrani a pak jen modelujete jako kdybyste delali ve Wordu nebo excelu.
  • takhle skončíš za nejakým stolem, budeš modelovat 3d predmety v pracovni době 9 hodin denne a šef te bude neustale servavat a ponižovat.
    Začni jinak, stan se hernim designerem, tam nemusíš nic umet a budeš jen všem do všeho kecat a z te pozice se lehce staneš šéfem
  • Robotron3
    Prostě pracuj na nějaký hře. To vydá za 10 škol.
  • taky sem rád, že to video vyšlo "brzy" po tom prvním. Snad to tempo udrží :)

Pěkná přednáška
  • Bioshock infinite ? Myslíš ten těžce naskriptovanej tunel tvářící se jako otevřenej svět s podělanýmm a strašně nudným soubojovým systémem a nepoužitelnými schopnostmi jak hl. hrdiny tak té kundyy s naprosto idiotskýým dějem jinak pěkného herního světa ? Největší zklamání a naprosto těžce promrhaný potenciál..
  • C-BEAM
    ak sa nemýlim chodil na filmovú vošku v Zlíne ale to je tak, že v našich končinách žiadnu slušnú školu v tejto oblasti nenájdeš, jednoducho musíš vycestovať alebo aspoň navštevovať workshopy ľudí z branže v zahraničí. Technológie navyše postupujú rýchlo a okamžite idú do praxe, ak máš preto talent choď cestou kurzov (aspoň internetových) a samovzdelávania a ideálne sa špecializuj na oblasť ktorá ti ide najlepšie a po ktorej bude v budúcnosti rásť poptávka.
  • Jsem grafik samouk. Pracuji s různými programy jako je Zbrush, Photoshop, Maya, 3D Max, sleduju mnoho tutoriálů na internetu a všude možně ale stále nemam tu profesionální přívravu zaměřenou na herní průmysl, zajímalo by mě jakou školu studoval pan Jakub Holík, nenašel jsem školu v Praze co by se zabývala digitální grafikou ani žádný kurz. Samostudiem se toho dá hodně naučit, ale takové ty fígle a znalosti, které jsou potřeba při profesionální kariéře ve vývoji her se hodně špatně hledají i na internetu. Moc rád bych dělal grafiku v herním průmyslu a chtěl bych se spoléhat na víc než jen samostudium a vlastní tvorbu.
  • spis my z toho bylo smutno pac v hodne hrach si uz vsimam jak nektere veci jsou perfektne odladene a jine hrozne odflakle pak se lehce pozna kdo to dela jen rychle rychle a premejsli co neudelat pac si toho 90% lidi nevsimne a takhle nikdy zadne perfektni hra nevznikne tu pak musi udelat nekdo kdo je perfekcionalista mozna to pak bude drazsi, ale to je prave ten rozdil jako mezi iPhone a Samsungem, dokonalost chce sve...
  • booože Vávra sa vyvyšuje nad Bioshock Infinite??? :D hahaha...takú hru by nespravil ani keby porodil zlatú rybku....normálne sa mi znechutil. tú husitskú srajdu nech si predáva za 100 českých kačiek na Václaváku rusákom...
  • Keyz
    Tvl ten tam řekl tolik věcí co se mohou pokazit a jak se to dělá aby to obalamutilo hráče, že mě to bude štvát jakmile to uvidím. Díky tomu borci bohužel vím, na co čumět abych viděl ty nedokonalost.

Snad to rychle zapomenu.
  • super triko, super pozadi :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit