Přejít na výpis diskuzí
GDS 2015: Dan Vávra - Game design v praxi IV
29.1.2016 | Redakce Games.cz
273 příspěvků
-
Jak psal Vavra u sebe na fb:
" Mafii jsem vymyslel já, HD vymyslelo pět lidí, Vietcong Zdenek Mezihorak, Mafinger to je Čížek a Rabas, Bohemka to byl Bocan, Španělé, Buchta a Hall no a pak je tu Dvorský a Rosa. To jsou tvůrci úspěšných českých her. Bez nich by tu posledních 20 let nic nebylo a to jsem myslel tím co jsem řekl."
:-D :-D
Za sebe mohu rict, ze jako gamedeveloper tuhle prednasku rad obejdu (vydrzel jsem par minut). To vousaty tululum koncentrovany deb*lity mi popravde nikdy nijak zadnej obzor nerozsirilo :-D (a ze prednasky gamedeveloperu indie posloucham rad). -
Vo Falloute New Vegas tiež sa mi zdá, že môžeš každú postavu v hre zabiť, a sú tam aj deti, ale teraz neviem, či sa dajú zabiť alebo nie
-
snad se hra povede!
-
btw, to byl sarkasmus, konzolisti jsou samozrejme nejvetsi jouzove... *15*
-
Myslim, ze CR uz v ocich zbytku sveta hloubeji klesnout nemuze... Vavra je posledni mezi temi, ktery tady vyvorili povest bananistanu...
-
...já to třeba řeším pořád, ale zatím sem nic nevyřesil, moc tomu totiž nerozumím.
-
Problém je, že se celá hra odehrává v Posázaví. A tam v roce 1403 asi moc černochů opravdu nebylo. *4*
-
Myslím, že určitě černí otroci v Evropě ve středověku byli, asi ne u nás, ale klidně bych je tam dal, když by to SJW udělalo radost...
-
kdo by také neznal Dana z médií *7*
-
No tak Vávra ve videu vyloženě říká, že by s tím bylo moc práce. A ty etické důvody jsou velmi snadno řešitelné - stejně jako kůň nebude jen nástroj a některé věci prostě neudělá (čímž se Vávra rovněž chlubil), tak ani hlavní postava nemusí některé pokyny hráče poslechnout.
-
Kupodivu, děti tam pravděpodobně nebudou spíše z etických důvodů. Jelikož by ve hře mělo být možné zabít každého, tak by to pak asi mělo znamenat že půjdou zabít i děti.. a to je v dnešním světě velké no-no
-
Panebože, kr*ténů jako ty už je v českejch diskuzích fakt příliš. Od kdy, kdokoli na světě nemá právo kritizovat nějakou hru? To je ten Skyrim nějak posvátnej nebo co? A za druhý, to je to co si myslíš že má bejt, proč až jeho hra vyjde, musí bejt dokonalá bez jakýchkoli chyb, i těch za který kritizoval Skyrim?
I kdyby tam ty chyby měl, absolutně ho ospravedlňuje to, že on dělá RPG první, ale Bethesda jich dělala už hafo. -
Nepřející škarohlídi opět na scéně, jak vidím...
-
Na to,že dělají nové věci tak ty problémy se dali čekat. Jako u mafie. Jako u bethesda prvních her....to, že to nesekaji jako ubi ac je snad jasné. Tam dělají stejné hry dokola a pak to jde jinak. Když dělali první ac, také to bylo problematické. Jen to veřejnost neviděla jako zde. Stejně to má starcizen
Ze, tam nejsou děti je blby a snad budou v dalším aktu.
Není to sandbox kde je nějaký příběh jako u skyrymu a posledního dragon age...tak co zde chcete stavět dům a další divnosti.
Jestli to na games nedostane maximální hodnocení, tak to bude konec internetu. -
Tak kazdymu asi dojde, ze hlavni duvod proc tam decka nejsou neni, ze by je tam Vavra nechtel ...ale proste je to silene moc a prace a nakladu a oni uz ted defakto nestihaj. Ja bych ty decka taky chtel, ale dokazu se s tim smirit ...a verim, ze i vetsina ostatnich a hodne lidi drzkuje vlastne jen proto, aby mu dali ten jeho "otravnej" perfekcionismus sezrat.
-
Konstatujes akorat ze jsi urazeny a ublizeny. *3*
-
Řek bych, že by to byli ti samí, na které Vávra cílí - tj. ti, kteří si dovedou všímat detailů a ocenit je.
-
V AC 3, ale ne tak úplně jak jsi to myslel.
-
a nejvíce v herní oblasti(PC sféra). Konzolisti jsou samozřejmě nad věcí.
-
Nerozčiluj se Samíku a raději běž řešit, co je a co není RPG, to je totiž otázka, která lidstvo trápí od nepaměti...