Přejít na výpis diskuzí
GDS 2015: Dan Vávra - Game design v praxi IV
29.1.2016 | Redakce Games.cz
273 příspěvků
-
...cože? *15*
-
Mě přijde reálnější, že přijdu do vesnice, kde nejsou žádné děti(banditi všechny unesli, dospělí jsou všichni neplodní atd... nepravděpodobný scénář, ale možný) než nesmrtelné děti(dítě které nejde propíchnout je zázrak, to není možné nikde a nikdy... alespoň v reálném světě, který stále Vávrovi omlacujete o hlavu... *2*
-
jo jakože někdo řekne že zabíjení dětí ve hře je morálně špatný a Vávra je takovej king že si jde za svym a radši ty děti do hry ani nedá :) to je jako když frajer napadne na diskotéce tvojí přítelkyni a ty budeš hrát hluchoněmýho, fakt kádr ten pán :D
-
Njn uspech se neodpousti a kdyz si jde nekdo za svym cilem a snazi se ho prosadit, tak je to hned namyslenej egoista
-
mě by to nevadilo, nějací Mauři se v té době po Evropě asi pohybovali, kdyby nám ale udělali černého krále, s tím bych už trochu problém měl *1*
-
navíc to ani neni pravda, takovýto typ zoufalců najdeš v jakékoliv internetové diskusi na světě
-
"Čím to je, že tito zoufalci se objevují jen v CZ diskusích? To je zase nějaká součást české povahy - Když nic neumím, tak aspoň budu pořádně nadávat?"
hahaha -
a vylučuje se to s pravdou, to o tom nejlepším českém vývojáři?
-
Ta představa o té práci je opravdu dost mimo. To není, že jsou charaktery "rybář", "dřevorubec", "selka", dalších třicet lidí a teď stačí přidat "dítě". Je jenom postava "muž" a předpokládám, že jako všude jinde všichni muži sdílí kostru a animace, což je zdaleka nejvíc práce (jako "roky práce"). Teď se přidá "žena", což je vlastni model, vlastní kostra, vlastní milión animací. Přidat ženu znamená zdvojnásobit tu práci. Přidat dítě v jednom jediném stádiu znamená další postavu, to už je trojnásobek práce oproti variantě "pouze muž" a o polovinu víc, oproti "muž a žena". Předpokládám, že to mají dobře spočítané a prostě to udělat nejde, pokud by děti neměly být jen "nějaká rekvizita, asi jako židle". Což by zase popřelo ten pokus o realismus. Designové problémy, jako co s vražděním dětí, je asi to nejmenší.
-
Třeba Daniel Vávra, že? *15*
-
Dobrý den vážení diskutéři, vážení diskutérky,
Vracím se, a chci znovu říci, že pan Vávra si neuvědomuje, že jeho hra upadá do takzvané marketingové krátkozrakosti - hra bude mít tolik zbytečných vedlejších vlastností, že budou ubíjet ty hlavní.
Mgr. Phdr. Ing. Jan Bílý 13:18, 30.1.2016 -
Parodické účty jsou ve světě úplně normální. A když si přečteš jeho opravdový twitter, zjistíš, že vlastně ta parodie je hodně jemná, v podstatě jenom to, co píše originál, dovedené trochu dál. Výsledek není nějak kolosálně vtipný, ale insidera pobaví. Já jsem si dost jistý, že to píše někdo, kdo s ním pracoval. Mindrák to asi nebude, na druhou stranu je to Vávra, kdo kolem sebe vytváří kult nejlepšího českého vývojáře, takže možná spíš snadný cíl?
-
To by mně taky vadilo.
-
Za me, take bych privital, kdyby deti ve hre byly, ale nevidim to jako KO kriterium pro hru, ani pro posouzeni jejiho realismu. Doufam, ze v dalsim dile budou, protoze jdou k detem navazat zajimave questy (napr. jejich vytvareni *5*).
Jinak komu deti ve hre tak hodne chybi, tak at si udela doma alespon 2.
1. Pomuze tim ceskemu narodu
2. Prejde ho potreba mit deti ve hre. -
Já Vávrovi, a potažmo celému Warhorse, přeju velký úspěch s jeho prvotinou. Minimálně takový jako u první Mafie. Líbí se mi jejich vize a snad se jim z ní podaří splnit co největší část.
Samozřejmě ta hra to bude mít velmi velmi těžké...zde na games...v diskuzích. Ale to je vedlejší. -
Opravdu hrozná vada. Mně by víc vadilo, kdyby kvůli Polygonu tam museli frknout nějaké černochy.
-
Nestraš. *4*
-
Protože evidentně nenavštěvuješ zahraniční internet, tak tě můžu ujistit, že falešné twitterové účty a všelijaké různé parodie a kritiky se objevují úplně všude a není to rozhodně nějaké české specifikum. To za prvé.
Za druhé, tenhle konkrétní twitterový účet není nic, kvůli čemu by Vávrovi advokáti mohli brousit tužky na osobnostní žalobu. Je to zjevná parodie a není to za hranou - v zásadě si pořád dokola dělá legraci z Vávrova vytahování, ale podpásovky to nejsou. Mně taková zábava přijde poněkud pofiderní, ale protiprávní to není. -
Tak si jedno, dve udelej doma a ve hre Ti nebudou chybet *5*