Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jedna vlaštovka jaro nedělá.

• redicius

tak ono, hraješ 4 roky starou hru :D

• Rowenta

Upřímně, není to dobře naprogramované.... stojíte vedle nepřítele a nevidí vás apod., klasika takovy nedomrdly hry.... hral jsem par hodin, ale nebavilo me to....

• Kminek

Na nižší nastavení to vypadá jak z prd... playstationu 4

• Kverulant

Znám ošklivé množství lidí, co mají účet na Steamu, aniž by si v životě koupili víc než pár her. Steam a jeho účty bych určitě nebral jako měřítko komerční rentability pro Sony.

Ukrajina má PSN, ale registraci si musíš udělat přes PS4 nebo PS5 konzoli. :)

Ve Filipínách brání i přes solidní podíl PS na videoherním trhu zavedení PSN složitá legislativa (byrokratické peklo a úplatky).

Ale děkuji, že sis pečlivě vybral z toho dlouhého seznamu aspoň dvě země, abys mi zkazil fantasticky šovinistický sociologický vtip a zredukoval tu množinu o pár zemí, kterým křivdím. 😇

• Derp_1337

Ve Filipínách je 2,1 miliónů aktivních účtů na Steamu. Ale Sony tam PSN nezavede. Z jakého důvodu? Když ti lidé mají na herní PC a vysokorychlostní internet, tak nějaká konzole by neměla být problém, ne??

A třeba Ukrajina má 2 milionů účtů na Steamu, ale PSN tam taky není. (Pro porovnání Česká republika má jenom 628 tisíc účtů na Steamu).

Určitě to bude přesně tak, jak říkáš, a Sony tam PSN nezavede z toho důvodu "otroctví a prodávání 10 letých dcer sousedním náčelníkům". (sarcasm)

• Kverulant

Naprosto, leč možná více realistickému než představy recenzenta o krásném světě, kde se mezi zpěvy muezzinů, boji o vodu, aktuální prezidentství jihozápadní Libérie nebo snahou prodat 10letou dceru do otroctví sousedního náčelníka bůhvíproč nechce arogantní Sony zavést PlayStation network. 🤡

• Derp_1337

Haha, to naštve. 😂

Jinak už týden je venku Mod na přeskočení těch závěrečných titulek. Tak sis mohl ušetřit to čekání. 😉

https://www.nexusmods.com/ghostoftsushima/mods/79

• michaelfoucault

Pane, jste prostě ignorant a jazykové dřevo. 

• michaelfoucault

Kámo, tvé představy o světě globálního jihu vycházejí z europocentrického šovinismu. 

• nightborne

Rozumím, ale hele, myšlenka, že dobrá GPU je automaticky záruka, že všechno běží skvěle a bez propadů, se bohužel vůbec nezakládá na pravdě. 

Docela dost nových her má na stejným počítači problém se dostat přes 100 FPS (a na bomby typu 15 FPS v Cities Skylines II se snažím radši nevzpomínat) a frame dropy jsou často úplně běžná realita, tak když pak vidím 150 FPS v Tsušimě bez propadů, logicky přijdu se závěrem, že je to kvalitní port, ne? 

Tldr: Zkrátka nemůžu souhlasit s tím, že na silným počítači nelze zhodnotit optimalizace. Jde to imho úplně v pohodě, jenom porovnáváš v základu vyšší čísla, ale rozdíly prostě vidíš.

• Kverulant

Nějak nerozumím nářku nad  "Co země, kde PSN není k mání? Je jich na světě 121, mimochodem." v rámci české recenze.

Pokud je tedy v módě prožívat jakousi empatickou bolest i za země, co nejsou v EU, ale když se mrknu na ten seznam - Afgánistán, Albánie, Arménie, Bělorusko... v těch zemích dost možná ani nějaký PS, hraní her nebo dokonce vysokorychlostní internet potřebný pro multiplayer nefrčí, tak proč tohle psát v recenzi pro trh, kde vše máme.  😂.

• honcka

Nejvíc mě asi naštvaly závěrečný titulky, zjistil jsem, že ani ty nejdou přeskočit, dal jsem si kafe a šel ven na cigáro a když jsem se vrátil domů, tak stále běžely. Ztratil jsem chuť, tak jsem to vypnul a další den jsem chtěl začít DLC, dám load a závěrečné titulky běžely od začátku, já myslel, že mě omyjou, tak jsem to vypnul a pustil si Hellblade 2. Navíc to nejde ani pustit na pozadí, zejtra ráno to pustím, než půjdu do práce a když se vrátím, tak snad už bude po nich. 🙂

• Úplně jednoduše, mně by to běželo ještě líp, protože mám 4070 a hraju ve Fhd..

Kdo není lama, tak si jednoduše najde benchmark a podívá se jak co běží, ne?

https://www.techpowerup.com/review/ghost-of-tsushima-benchmark/5.html

• dworkin

Podle mě je ta věta nešťastně formulovaná. Naprostá většina lidí takovou high-endovou sestavu nemá a napsat, že konzolový port běhá výborně, protože běžel výborně na high endu (když právě high end odpouští i poměrně špatnou optimalizaci při portování), je to, co kolegu evidentně praštilo do očí. Přitom to stačí přeskládat:

Na konfiguraci R9 5900X + RTX 4090 mi Ghost of Tsushima běží výborně.

Sice si většina čtenářů stejně řekne "a jak to by to asi běželo mně, když si o takový sestavě můžu leda nechat zdát", ale přeci jen to vyznívá líp.

• XXDarthVaderXX

On je někdy lepší to nechat na technickém okénku a otestovat to na více konfiguracích, takhle to většině nic neřekne. 

• Derp_1337

Ty cutscény jdou přeskočit, ale až v New Game +

Někdo asi usoudil, že bude lepší, když si hráči napoprvé vyslechnou úplně všechny cutscény, aby jim náhodou neuniklo těch pár důležitých a zajímavých momentů. Není to moc šťastné řešení.

• Derp_1337

Že se vždycky objeví nějaký "chytrák", který během svého hraní na své PC sestavě nepotkal žádné optimalizační problémy či bugy, a tak bude všem vnucovat svůj názor, že bugy či jiné problémy nemůžou existovat.

• michaelfoucault

To pro Boha není překlad. Chápeš rozdíl mezi překladem a fonetickým přepisem do latinky?

• Inquisitor

Díky:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit