Přejít na výpis diskuzí
GOG spouští výprodej skvělých her v omezeném množství
13.11.2013 | Aleš Smutný
544 příspěvků
-
Nechápu, cokoliv free nidky nic nedostanu :D Mimochodem, byl tam už Freelancer?
-
Ták, Sacred Gold koupen (pápá pirátská verze) a teď eště vyčkat na Theme Hospital a mám splněno.
-
No, tak ten jsem nechytil, a to je dobře. Mám koupenou Complete Edici *1* . A Jade Empire ze SCORE, takže mi vychází v podstatě to, co chci... *4*
-
no jo, jde to. teď jsem chytil Postal 2.
-
Elementarne na to pravo ma. Technicky (v zakone napsane), jeste nema. Proto za to bojuji, aby to v tom zakone skutecne bylo. Je opravdu tak signifikantni problem to pochopit? Zapni sve mozkove zavity, konecne.
Podivej se, ohledne tveho prikladu s Baldurs Gate. Ja se muzu podivat na videa, ja si muzu precist oslavne recenze, ja si muzu precist hodnoceni mych kamaradu, ja si proste muzu zjistit pate pres devate, ale porad to nebude moje osobni zkusenost s tou hrou. Porad to bude zprostredkovane. Porad to nebude autenticke. Porad se mi treba nebude muset libit neco, co zrovna nikdo nezminuje. To je proste fakt. A stava se to casto. Jelikoz nejsem ovce a hipster a mainstream osoba, zalezi mi velmi casto na vecech, na kterych ostatnim lidem nezalezi.
Tve poznamky o tom, ze ti konci sichta a ze uz na me nebudes reagovat me absolutne nezajimaji. Zdrcujici pravdou jsem zvitezil nejen ve tvem pripade, ale i v pripade tohoto celeho diskuzniho fora. Nedik za malo projevenou inteligenci, diky za pomerne komicke argumentovani a naprosto fatalne ubohe snazeni se me "dostat". -
V jednom příspěvku píšeš, že to právo má. V jiném píšeš, že bojuješ za to, aby to právo měl. Buď bojuješ za něco, co již má a tím pádem si zmatenej. Nebo bojuješ za něco, co nemá. A tím pádem mám pravdu já.
Uděluji ti právo odpovědět, i když zase napíšeš nesmysl. Končí mi šichta, takže už na tebe nebudu reagovat. Děkuji, že jsi mi ukrátil dlouhou chvíli v práci.
PS: když se podíváš na video třeba z Baldur's Gate, tak nevidíš, že se hra ovládá myší, že má kreslenou grafiku, že je to party-based RPG? Tomu říkáš zajíc v pytli, ty třetí ruko? -
A to není špatný! Já jsem už chytnul 3 a všechny hrát budu! Strike Suit Zero, Total Annihilation: Kingdoms a Shadowman (!) *1* . A pak, že to nejde... *5*
-
Ne, nevim predem jak se hra ovlada a ani jak se hraje. Jsi sileny? Jak bych proboha predem mohl vedet takove veci? Ze lze tyto informace snadno ziskat nikoho nedojima - to jsou informace z treti ruky, ne tvoje osobni. Tudiz naprosto irelevantni pro tvoje rozhodovani, kdyz nemas ani moznost budouci reklamace.
Nic se mi nemota, mladence. Bojuju za to, aby zakaznik mel pravo vyzkouset si hru predem. To je jednoduche, jasne. Aby nemusel kupovat zajice v pytli. Ze se porad snazis neco zamotavat, premotavat a reagovat na nereagovatelne me zacina lehce iritovat, nicmene i tak jsi mirne komicky a tudiz ti dovoluji pokracovat ve psani, pokud chces. -
ha, tak jsem chytnul free hru, ale teda byla to Septerra Core: Legacy of the Creator, což nevím, jestli budu hrát teda... :)
-
Koupit hru neznamená, že kupuješ zajíce v pytli. Víš žánr hry, víš jak hra vypadá, víš jak se ovládá a jak se hraje. Tyto informace lze snadno získat.
"Zadny paragraf o vyzkouseni hry samozrejme neexistuje, proboha. To je to, o cem tu mluvim. O zmene pravidel. Protoze tohle pravo je fundamentalni a melo by byt pro kazdeho zakaznika stanoveno v zakone. Ze tam ted neni je fakt, na ktery upozornuji a ktery se snazim zmenit."
Sám tady píšeš, že to právo nemá a měl by jej mít. Proto bojuješ za změnu. Jaká by to byla změna, kdyby to právo měl, jak tu pořád opakuješ? Nějak se ti to motá. -
Deus Ex se vypařuje jak vroucí voda :-D
-
Pravo by melo byt. Bez diskuze. Kupuji produkt nebo sluzbu, mam absolutni pravo o ni vedet predem co nejvic, mam pravo si ji vyzkouset, popr. reklamovat, kdyz nefunguje / nejsem uspokojen. Tento system je aplikovan na vse, krome her a filmu (mimo kino). A toto se zmeni. Velmi brzy. Na tve zakomplexovane zblebty o me osobe nereaguji, je evidentni, ze jsi se stale nevzpamatoval ze zdrcujiciho ponizeni, ktere jsem ti tu nastolil.
-
Koupit hru znamena, ze kupujes zajice v pytli. Tudiz ma predchozi argumentace ja naprosto platna. Kdyz uz teda podle sebe pouzivas mozek, co takhle ho obcas skutecne zapnout, hm?
Zadny paragraf o vyzkouseni hry samozrejme neexistuje, proboha. To je to, o cem tu mluvim. O zmene pravidel. Protoze tohle pravo je fundamentalni a melo by byt pro kazdeho zakaznika stanoveno v zakone. Ze tam ted neni je fakt, na ktery upozornuji a ktery se snazim zmenit. Kdybys alespon napul cetl co pisi, misto sveho neustale plkani jak se nekdo myli nebo je zaslepeny, vedel bys, ze o tohle mi jde od zacatku.
Vzpamatuj se a zacni mluvit skutecne k veci, misto sveho neustaleho breceni o tom, ze nekdo reaguje na neco co jsi nenapsal nebo ze reaguje tak, jak si ty nepredstavujes, ze by mel reagovat na tve nebeske psani. Proboha. -
Pravo treba nikoliv ale mohla by to byt alternativa/ci moznost. Neoficialne je to jedina cesta jak si "bezplatne" vyzkouset jen tady pan Znicujici neptravda se to jen snazi srazet az do nehlubsich vod a ze bez toho by ani nebyl. *4*
-
Já mozek používám, ale u tebe to tak již nevypadá.
Opět reaguješ na něco, co jsem nenapsal. Nikde nepíšu nic o povinnosti zákazníka koupit zajíce v pytli. Tímto nesmyslem se tu oháníš pouze ty.
Já říkám: zákazník má dvě možnosti. Hru koupit, nebo hru nekoupit. Nic jiné netvrdím. Ty tu neustále omíláš nesmysl o právu zákazníka si nelegálním způsobem hru vyzkoušet. Řekni mi, který paragraf hovoří o tom, že v případě, kdy vydavatel nedá k dispozici svou hru na zkoušku, má zájemce o koupi právo si hru pořídit nelegálním způsobem a hru vyzkoušet.
Bavíme-li se o právu, pak toto právo musí být ukotveno zákonem, což si zřejmě ještě nepochopil.
Jediné, co je zde zničující (nikoli zdrcující) je tvá zaslepenost, se kterou setrváváš ve svém bludu. -
No tebe uz myslim politovat muzeme urcite. Pouze placas z vody.
Prava ma zakaznik absolutni. Pokud vyrobce chce, aby u nej zakaznik nechal hotovost, musi nabidnout vsechny moznosti, aby tak zakaznik ucinil. Ze si myslis, ze nakupujici ma jakousi povinnost automaticky zaplatit za zajice v pytli, aniz by vedel jeho kvalitu, je naprosto, naprosto silene. Prodavajici ma povinnost ukazat onoho zajice (v tomto pripade hru) zakaznikovi. Konec diskuze. Ze jsi pomateny z toho, ze vyrobci her aplikuji vyderacsky zpusob prodeje (kup zajice, ale nesmis vedet jake kvality), neni muj problem.
Kvuli tomu take sirim zdrcujici pravdu, aby se lide jako ty, konecne probudili a zacali pouzivat mozek. Na hry neexistuje zadna zaruka, zadna moznost testu predem, zadne lety proverene zarucni skutecnosti. Pouze krabicka nebo mnohdy jen digitalni kod. To je naprosto ohavne zachazeni se zakaznikem ktere se brzy zmeni. Tento system, jak jsem uz nekolikrat psal, nemuze a zcela urcite nevydrzi. -
Je mi tě skoro líto, ale pomýlený jsi ty.
Ano máš absolutní právo. A tím je hru koupit nebo nekoupit. Tím dáš najevo svůj nesouhlas s jeho politikou prodeje. A to je vše. Nemáš právo si nelegální cestou jeho produkt zpřístupnit na zkoušku.
Žádná vyšší práva jsem nezmínil. To je výplod tvého chybného uvažování.
Hráči proti tomu prostestují. Krádež není protest. -
Nesmysl. Vydavatel lpi a je zavisly na nakupujicim. Bez zakaznika nevyda hru. Bez zakaznika hru ani neudela. Tudiz ja, jakozto naprosto druha nejvyznamejsi cast teto symbiozy, mam vsechna, absolutni, totalni prava, na to, abych si hru nejdrive vyzkousel. To je zaklad. Proste neexistuje, abych kupoval neco, co si vydavatel mysli, ze je dobre, abych za to platil dopredu. Neexistuje. Takovy system mi pripomina Orwella a vetsina hracu jsou skutecne jen hloupe ovce, ktere proti tomuto systemu neprotestuji.
Tudiz obecne, jsi naprosto pomyleny v tom, ze vydavatel ma nejaka "vyssi" prava nez nakupujici. To je zcestny omyl. Oba subjekty maji stejna prava, protoze ani jeden se neobejde bez toho druheho. To jsou zaklady ekonomiky, chlape, netusil jsem ze se dotknes samotneho dna. -
Tak to mi naštěstí uniklo, ale to je extrém *1* to tam dali aby si lidi mohli uvařit, najíst se, dojít na záchod :-)
-
Vydavatel nabízí hru za jím stanovených podmínek. Ty s tím buď souhlasíš, nebo ne. Když prodávající rozhodne, že ti právo hru vyzkoušet neudělí, je to jeho rozhodnutí. Tobě to nedává právo mu hru ukrást. Ty máš právo hru koupit nebo nekoupit. To je vše. Ostatní názory jsou mylné.