Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jen ať jde Jowood k čertu, zaslouží si to.
  • ROFEL. kto uz by len chcel hrat stvorku a cokolvek predlzujuce utrpenie z nej? musi jebat
    • ucho
      až bude stát stovku, koupím a zahraju... :)
      • Erien
        Až se bude rozdávat zadarmo na reklamní akci, vemu, založím, ale hrát nikdy nebudu :).
  • http://www.youtube.com/drakensangonline
  • pokud by si chtel nekdo zkusit neco nove ze sveta gothicu, tak nedavno vysel velky opravny patch na datadisk ke gothicu 3: forsaken gods. vice informaci treba na gothicz.net. jde o stejne lidi co stoji za community patchem pro puvodni gothic 3, tak se neni treba moc bat o kvalitu :)
    • ucho
      čirou náhodou nevíš, jestli ho už obsahuje ta verze ze steamu nebo se musí nějak doinstalovat?
      • Je v ní už obsažena, proto se jmenuje "Enhanced Edition".
  • yenda1
    Na JoWood jsem byl zprvu hodně nakvašenej. Uspěchaný třetí díl byl doopraven a poslepován nedávno. Čtvrté pokračování jsem odzkoušel pouze jako demo. A herní mechanismy mě nenadchly ( i když to je hodně slušný slovo). Hře sem nedal žádnou šanci a po zkušenostech z dema ignoroval a není důvod na tom nic měnit. I přesto krach JoWoodu nepřeju. Myslím, že spousta dalších vydavatelských domů by si s nimi, co se týče praktik, s klidem potykala. Skalní příznivci serie (ke kterým se hrdě hlásím) našli útěchu v Risen, a tak dobrá práce PB, díky Innosovi, žije dál.
  • Zdar, chapu nazor vsech, ale ja osobne Gothicu fandim at uz ho dela jakakoliv firma, je pravda ze Gothic 4 byl opravdu neslabsi, ale hru mam doma na policce a s radosti jsem ji hral, sice to nebylo buhvi jake, ale rozhodne bych si zahral i datadisk :)
    • Ysquanir
      Mnoho z nás taky Gothicu fandí a u prvních tří dílů jsme strávili stovky hodin. Jenže Gothic 4 není Gothic, oficiálně posvěcené jméno na tom nic nemění. Pokud tě G4 bavil, tak je to fajn, a rozhodně ti to nehodlám brát.

      Ale pro velkou množinu lidí pokračuje Gothic série Risenem, který funguje podobně jako první tři Gothicy a nabízí stejnou atmosféru, volnost a pocity při hraní. Na samotném názvu hry, nebo firmě která ji vyrábí vážně nezáleží.
      • ucho
        Gothic už není Gothic, Fallout už není Fallout, Oblivion už není jako Morrowind... lidi, vždyť je to jen název, je to tak se vším. ani ta Kofola už není to, co bývala...
        • Ysquanir
          Nesouhlasím. Nejde o název, nebo o to, jestli je ta která hra stále hardcore jako kdysi, jde o ducha hry. Gothic je stále Gothic, akorát se teď jmenuje Risen. Fallout, alespoň podle nadšených reakcí na New Vegas, které jsem měl možnost číst, je opět zase Falloutem tak, jak ho máme rádi. A s Oblivionem a Kofolou nemám problém. :)

          Evoluce je v rámci herní série nutná, revoluce nikoliv.
          • ucho
            dobře tedy, jiný příklad :)
            Robocop...
    • ucho
      ale to nemůžeš, všichni ti to tady zakazují :) jako kdyby je někdo ty hry, které se jim nelíbí, nutil hrát nebo něčemu vadí, že jsou :)
      • Nikdo tady nic hrát nezakazuje, jen pro hráče a fanoušky Gothicu 1 a 2 je Gothic Arcania zkrátka odpad a s opravdovým Gothicem má společné jenom to jméno v názvu.
        • ucho
          a? to opravdu někomu trhá žíly u her název? když se někomu nelíbí nový Gothic, ať tedy sáhne po Risenu nebo čemkoli jiném. u filmů je to stejně, když je to na víc dílů. v rychlosti mě napadá třeba Terminátor nebo Alien... no tak nemá herní série všechny díly dokonalé, a opět, co na tom vadí? tak v těch lepších stopách může pokračovat někdo jiný s jiným názvem. každého baví něco jiného a jinak. proč mají někteří lidé potřebu na něco neustále nadávat (když tu hru ani nevlastní a kolikrát ani nehráli)...
          • Musíš se na to podívat v souvislostech. Gothic série byla výborná dokud ji vydavatel nezabil "šikanováním" tvůrců... Proto to rozhořčení kolem.
            • ucho
              elpin: to s tou automobilkou je přirovnání trochu přitažené za vlasy, ale budiž, neštvalo by mě to. zvolil bych tedy na vození svého pozadí v tu chvíli lepší auto. já chápu, že značka v dnešní době znamená hodně, ale není to všechno. člověk by neměl značku brát jako hlavní ukazatel kvality a ignorovat proto ostatní značky.
              tou kvalitou tvůrců jsem nemyslel pouze zabugovanost ale celkové technické zpracování (neříkám že špatné, ale mohlo být klidně lepší), u Gothic 1 působí dokonce neprofesionálně. ale tak názor přehodnotím po zahrání Risenu, ke kterému jsem se ještě nedostal.
            • To ucho:
              Hele, je to stejné jako bys měl automobilku co dělá skvělá auta. Měl bys je rád a na tu značku nedal dopustit. Pak se vymění vedení/personál/cokoli a z těch aut jsou kraksny co se porouchávaj a nevím co všechno. Taky by tě to štvalo ne? A s Gothicem je to to samý. Musíme přihlížet jak nám ikonu przní nějací šašci...

              Jinak nechápu tvou námitku že tvůrci nejsou příliš dobří protože měli ve hře enormní bugy. Snad je všem známo že to byl jen problém Gothicu 3 a to právě kvůli vydavatelům... Risen jede perfektně.
            • ucho
              já se na to dívám v souvislostech. a takovéto série nejdou těžit donekonečna. sám doufám uznáš, že ta hra nestojí na pevném universu, který by nešel nahradit jakoukoli jinou hrou. není podstatné, aby se odehrávala na stejném místě, není potřeba budovat rozsáhlou mytologii světa a lze to aplikovat na libovolný svět, který autoři vyvtoří.
              další věcí je, že oni tvůrci sice zvládli udělat perfektní hru, ale na druhou stranu je nepovažuji za příliš dobré, protože ta zabugovanost byla enormní na kohokoli. jednoduše ten tým podle mě nepatřil mezi kvalitní po technické stránce. co se týče herního systému, tam jsem spokojen. vydavatel nemá nekonečno peněz, které může lít do vývoje, potřebuje produkt, který může prodávat a získat zpět investované peníze. svým způsobem jowood položili oni "šikanovaní" tvůrci.
        • Jsem hráč a fanoušek a tento názor nesdílím :D
  • Gothic 2 a Nght of The Ravenje pro mě nejlepší RPG všech dob, zato Gothic 4 Arcania nej odpad vsech RPG(nechápu jak se vubec tato hra může řadit mezi RPG, je to spíš adventura:) a nezaslouží si jméno Gothic
  • Gothic je mrtev....at zije Risen *4*
    Dokud budou kluci Piranacti delat kvalitni hry tak je mi jedno, jak se budou jmenovat.
  • "Nebo byste o deset extra hodin Gothicu 4 nestáli?"
    Desať hodín??? Pri takzvanom "Gothicu 4" som strávil tak 5 minút, dlhšie som nevydržal! Neviem si predstaviť ako by som prežil 10 hodín... takže presne tak, nestáli :P
  • Kravaťáci ničia štúdia a série: Gothic 4, Dragon Age II, Oblivion bez OOO, Gothic III bez CP, ale nech Risen II, Zaklínač II, Skyrim, Drakensang to istia, i keď ako poznám kravaťákov, zrejme vybavia nejakú štátnu dotáciu, či eurofondy. *12*
    • smejki
      ty v tom teda máš guláš *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit