Přejít na výpis diskuzí
Grafické srovnání PC a X360 verze Alan Wake
16.2.2012 | Petr Poláček
155 příspěvků
-
Čti než mi odepíšeš, to co jsi vyjmenoval jsou pecky, které nebudou zapomenuty a dostanou se i na konzole dalších generací. To je ale 0.01 promile z toho co stojí za to!
-
Říkám když se nejdená o naprosté pecky... Uncharted bude jistě převedený na PS4 i PS5... Myslel jsem právě tu hromadu skvělých PS2, Xbox, Gamecube titulů. Nabídka na PSN je ubohá, pro každýho komu nestačí ICO a God of War 2.
-
Teoreticky jo, ale prakticky se to stejne vsechno narve do grafiky, protoze ta je videt na prvni pohled a prodava hry. Dnesni konzole jsou nasobne vykonnejsi a maji nasobne vice pameti nez mely 486, na kterych bezely hry jako syndicate, system shock, ufo enemy unknown, jagged aliance a v cem jsou dnesni hry na konzolich lepsi? V cem treba Deus Ex 3 prekonava System Shock? Akorat v tom audiovizualnim podani.
-
Portovany hry z konzoli na PC jsou vzdycky pomalejsi, protoze jsou optimalizovane na specialni hardware a s PC jeho mnohocetnosti ruzneho hardware se nepocitalo. Proto pak se do hry pridava dalsi a dalsi optimalizace aby to chodilo na vsech mozny PC a tim se stava hra vlastne pomalejsi, nez kdyby byla primo vyvijena na PC. Tak to proste je.
-
Uz sem ti to rikal!!! Kup si hru a pak pis. Takove lidi mam nejradsi, neco ukradnou a pak si jeste stezujou. *11* *11* *11*
-
akoto ze moj srot rozbeha metro2033 bf3 crysis atd?
pozri sa na ten graf a ako je na tom 460GTX. to je katastrofa.
a ked ta hra bezi absolutne s totoznym frameratom na low a hgh je jasny dokaz ze probelm je niekde inde.
ty lama. -
Jestli mas ps3, tak ted zacinaji vychazet na PSN PS2 hry za 130Kc, nebo tak nak. To ja bych zase radsi, abych nektery hry z PS2 vubec nehral a ted si je zahral poprvy, protoze na poprvy je to vzdycky nejlepsi :))
-
Ja si rad priplatim za to, co me vic bavi a to je proste hrani na konzoli. Mam ji ani ne dva roky, pred tim jsem hral na pc (uz od casu 286), ale fakt me to chytlo a bavi vic. A lituji, ze jsem se o konzole nezajimal driv a nechal si utect zlate casy s ps2.
-
Vykon hardwaru neni potreba jen na vizual, ale taky na vypocty komplexnosti, ai, fyziky, mnozstvi dat, co se uchovavaji v pameti, aby se nemuselo nahravat na kazdem kroku, vubec cely propracovanosti prostredi s moznostmi vetveni dualosti atd.
-
mne to príde tak že PC to vykresluje ostrejšie (čo je zámerne asi kôli výkonu PC) ale aj tak tam vidím rozdiely naozaj minimálne aj tie môžu byť riešené na základe DX...
tam je práve ten problém "si zo zväčši a pozorne pozeraj" a v pohybe na toto jednoducho času nie je... preto to človek ani nepostrehne -
Ja jsem s grafikou her jako batman, dark souls, uncharted, crysis, borderlands, red dead redemption, resident evil, darksiders a podobne na ps3 opravdu spokojeny. Teda trochu mam problem s crysis 2, tam je videt nezkusenost a pc minulost vyvojaru. Takze pro mne za mne, neprichazejte s novou generaci konzoli, delejte hry ve stejne vizualni kvalite a hlavne konecne vylepsujte gameplay, level design, a komplexitu hernich mechanismu (dark souls na hrad) a ja opravdu budu spokojeny. Grafika (a vubec audiovizualni stranka her) za poslednich 15 let udelala obrovsky pokrok, ale ten zbytek spis stagnuje.
-
"Textury jsou co do kvality identické, jediný rozdíl je ve vyšším rozlišení u PC verze." supr protimluv, tak trochu. Umělecký dojem je samozřejmě identický, ale tady se bavíme o technické kvalitě. Tak jak může být identická a zároveň jiná? O_o
prostě "jediný rozdíl je ve vyšším rozlišení u PC verze" = "řádově hnusnější textury" -
Ciste konzolovky, co nikdo nezna a nikdo nehraje, to myslis takovy jako Uncharted, Gran Turismo, Forza, Gears of War atd? :)
-
no dyt rikam ze je to k nicemu. V dnesni dobe holt uz tu grafiku tolik netreba resit, se zastavila nekde v roce 2006, krome par vyjimek.
-
si to to zvětši a pozorně koukej na jednotlivé plochy. Stejně tak pozoruj, kdy dochází dokonalému rozmazání textur na nezřetelnou vodovku.
-
ale svojím spôsobom sa aj tak hráč nemá čas zamerať na detail ak to vyložene nechce sám... takto sa to v BF3 riešilo blurom... ale ináč drtivé percento zo zážitku aj tak zanecháva spracovanie deja a herných mechanizmov ako samotná grafická stránka... takže ak je prinajmenšom obstojná tak to bohate stačí si myslím...
-
Já tedy upřednostňuji PC verze, pokud mám na výběr. Rád totiž platím méně, za zpravidla vyšší kvalitu. Nemluvě o tom, že když má hra PC verzi, tak "žije věčně", na konzolovku už po dvou letech každý prdí, pokud to není nějaký extra hit. Multiplayer má u většiny konzolovek her životnost 3 měsíce, než se na to hoši vykašlou a emigrují dál. Dlouhý seznam povedených konzolových her, které byly zazděny jen tím, že vývojáři jaksi zapomněli vydat PC verzi je opravdu dlouhé a smutné čtení. Nikdo je nezná, nikdo je nehraje, být na PC měli by komunity dodnes.
A s kvalitou portu Alan Wake jsem navýsost spokojený, mnohem lepší než xboxová verze. -
fíha teda ty máš oči :D ... ja som vážne postrehol iba "zmenu v počasí" aj to je svojim spôsobom iba efekt...
-
Vzdyt ty naroky naprosto odpovidaji pouzitemu nastaveni a tomu jak hra vypada. Ze ty mas srot PC za to nikdo nemoze.
-
http://www.pcgameshardware.de/aid,867466/Alan-Wake-PC-14-AMD-und-Nvidia-Grafikkarten-im-Benchmark-Test-Test-des-Tages/Action-Spiel/Test/
aj oni mali zly crack?
a len tupec by si kupil takyto polotovar.