Přejít na výpis diskuzí
Grafické srovnání PC a X360 verze Alan Wake
16.2.2012 | Petr Poláček
155 příspěvků
-
Crysis na max je urcite mnohem narocnejsi nez Alan na max
-
-
bohuzel crysis jsem na aktualnim PC nezkousel, nicmene BF3 jede cca od 40-50% rychleji .. to nic nemeni na tom, ze i Alan Wake bezi hratelne (+/- 40fps) a neni to typ hry kde je by zalezelo na tom jestli ti to jede 30, 40 nebo 80 fps ..
-
-
Mohl by mi nejaky majitel PC verze rict jak je to s kamerou a ovladanim? Cetl jsem ze predevsim pohled ve hre je volaky divny. Kdesi z ramena a porad se sam staci nejak do boku nebo co - aneb "konzoloidni auto-kamera". A ovladani je dobre na klavesnice+mys? Nebo je potreba gamepad? Jedine dve veci, co me muzou odradit od koupe...
-
-
ovladani je naprosto v pohode, velka pochvala REMEDY! - lze premapovat jakoukoliv klavesu vcetne mysi... u kamery mas obcas pocit, ze Alan zaclani, ale jde jen o zvyk neco jako napr. ME serie
-
-
To už hrajete? Sakra, já si musím počkat na březen, až přijde z Amazonu *9*
-
-
Zrovna koukam, ze uz je to na warezu:(
-
-
-
-
Zrovna nedavno jsem ho hral a grafika mi prisla uz na Xku naprosto skvela. Rozhodne ne tak mazla a sediva jako na mistnich obrazcich. imho je to spatne zachycene, v pohybu to vypada uplne jinak.
-
-
Ja myslim,ze timhle jsi to naprosto trefil. Pokud hrajete hru na konzoli a jste stale v pohybu, tak vam vse pripada pekny.Ale kdyz se zastavite a chcete si neco vychutnat,tak zjistite,ze to zas az tak pekny neni. Taktika vyvojaru zalozena na HW omezeni.
-
-
ale svojím spôsobom sa aj tak hráč nemá čas zamerať na detail ak to vyložene nechce sám... takto sa to v BF3 riešilo blurom... ale ináč drtivé percento zo zážitku aj tak zanecháva spracovanie deja a herných mechanizmov ako samotná grafická stránka... takže ak je prinajmenšom obstojná tak to bohate stačí si myslím...
-
-
-
Se mi libi jak tu nekteri krici ze robehnou Bf3 na max ale todle nee a hned je to sh*t *1*
-
Trošku mě prudí,že se na Wakea na PC muselo čekat tak dlouho.... během té doby se totiž milý Alan lehce okoukal a ztratil tak na atraktivitě :/
-
-
Ale proto teď stojí "jen" 21 Eček na Steamu zas na druhou stranu...
-
-
Detailnejsi grafika lepsi zazitek neprinese, neni-li vyznamna po herni strance - coz u tohoto remaje neni. Takove rozdily v dateilu jsou u vsech her na pc a na konzole. Presto osobne davam zpravidla prednost konzolovym verzim her, mam-li na vyber.
Pri porovnavani obrazku mejte na pameti, ze ty xboxove jsou designovane pro televizni obrazovku a prime srovnani na monitoru je zavadejici. Pokud to zvladnete, zkuste si ty obrazky porovnat na televizi z bezne pozorovaci vzdalenosti.
Zajimalo by me ale, proc je takovy rozdil v palete barev a proc ta xboxova vypada tak vyblite. Neni ti poprve, co jsem si toho vsimnul. Ze by televizory meli jinou barevnou charakteristiku nez monitory? -
-
Já tedy upřednostňuji PC verze, pokud mám na výběr. Rád totiž platím méně, za zpravidla vyšší kvalitu. Nemluvě o tom, že když má hra PC verzi, tak "žije věčně", na konzolovku už po dvou letech každý prdí, pokud to není nějaký extra hit. Multiplayer má u většiny konzolovek her životnost 3 měsíce, než se na to hoši vykašlou a emigrují dál. Dlouhý seznam povedených konzolových her, které byly zazděny jen tím, že vývojáři jaksi zapomněli vydat PC verzi je opravdu dlouhé a smutné čtení. Nikdo je nezná, nikdo je nehraje, být na PC měli by komunity dodnes.
A s kvalitou portu Alan Wake jsem navýsost spokojený, mnohem lepší než xboxová verze. -
-
Ja si rad priplatim za to, co me vic bavi a to je proste hrani na konzoli. Mam ji ani ne dva roky, pred tim jsem hral na pc (uz od casu 286), ale fakt me to chytlo a bavi vic. A lituji, ze jsem se o konzole nezajimal driv a nechal si utect zlate casy s ps2.
-
-
Pokud máš cash, můžeš si dopřát zlaté časy PS2 kdykoliv, na PS2 kupuju zatavené originálky, ale hraju je s myší a klávesnicí na PC, neb je to pohodlnější a přesnější, s víc fps a občas jde vytáhnout i rozlišení. Viva-la PCSX2!!! *15*
A Bios mám samozřejmě ze své konzole. -
Jestli mas ps3, tak ted zacinaji vychazet na PSN PS2 hry za 130Kc, nebo tak nak. To ja bych zase radsi, abych nektery hry z PS2 vubec nehral a ted si je zahral poprvy, protoze na poprvy je to vzdycky nejlepsi :))
-
-
Říkám když se nejdená o naprosté pecky... Uncharted bude jistě převedený na PS4 i PS5... Myslel jsem právě tu hromadu skvělých PS2, Xbox, Gamecube titulů. Nabídka na PSN je ubohá, pro každýho komu nestačí ICO a God of War 2.
-
-
-
Ciste konzolovky, co nikdo nezna a nikdo nehraje, to myslis takovy jako Uncharted, Gran Turismo, Forza, Gears of War atd? :)
-
-
Čti než mi odepíšeš, to co jsi vyjmenoval jsou pecky, které nebudou zapomenuty a dostanou se i na konzole dalších generací. To je ale 0.01 promile z toho co stojí za to!
-
-
To teda urcite ne, zbytecne prehanis. Jasne, ne tolik vyrazny hry, tam multak treba za rok i za pul nema vyznam, ale neni to takovy pomer jak pises.
-
-
-
-
typický jejdasek :) ... inu vývojari zlatí kašlite na detaily, stačia 4 steny, prdnite na ne textúry a ľudia ako jejdasek budú spokojní :) ... a vzhľadom na ukážky z novej mapy do MW3 tuším nebudem ďaleko od pravdy.
-
-
Ja jsem s grafikou her jako batman, dark souls, uncharted, crysis, borderlands, red dead redemption, resident evil, darksiders a podobne na ps3 opravdu spokojeny. Teda trochu mam problem s crysis 2, tam je videt nezkusenost a pc minulost vyvojaru. Takze pro mne za mne, neprichazejte s novou generaci konzoli, delejte hry ve stejne vizualni kvalite a hlavne konecne vylepsujte gameplay, level design, a komplexitu hernich mechanismu (dark souls na hrad) a ja opravdu budu spokojeny. Grafika (a vubec audiovizualni stranka her) za poslednich 15 let udelala obrovsky pokrok, ale ten zbytek spis stagnuje.
-
-
Vykon hardwaru neni potreba jen na vizual, ale taky na vypocty komplexnosti, ai, fyziky, mnozstvi dat, co se uchovavaji v pameti, aby se nemuselo nahravat na kazdem kroku, vubec cely propracovanosti prostredi s moznostmi vetveni dualosti atd.
-
-
Teoreticky jo, ale prakticky se to stejne vsechno narve do grafiky, protoze ta je videt na prvni pohled a prodava hry. Dnesni konzole jsou nasobne vykonnejsi a maji nasobne vice pameti nez mely 486, na kterych bezely hry jako syndicate, system shock, ufo enemy unknown, jagged aliance a v cem jsou dnesni hry na konzolich lepsi? V cem treba Deus Ex 3 prekonava System Shock? Akorat v tom audiovizualnim podani.
-
-
a vieš že obloha je modrá a koleso sa zvykne točiť ?
-
To bych teda nerek, ze DE3 prekonava SS jen v auidovizualo, ale do porovnani se radsi nebudu poustet, protoze sem System Shock hral tak davno, ze uz to snad ani neni pravda a detaily si nepamatuju. Je ale pravda, ze grafika sla hodne nahorou, zatimco ty ostatni veci moc ne. Proto by ale bylo dobry mit na konzolich novej hardware, kde by vyvojari sli vic do hloubky a nevyuzivali ho jen na vic polygonu na scene a obemnejsi textury, ale to uz je zase o necem jinem.
-
-
-
-
-
Ano, TV maji oproti monitorum jinou gammu, dokonce maji rozdilne hodnoty i jednotlive konzole mezi sebou (x360 a ps3), takze kdyz se takhle ciste vedle sebe postavi obrazky z verzi her, svetlost snimku je jinde. Coz ale kazdy si stejne tu TV nastavi jak potrebuje, tak je to uplne jedno :)
-
-
Z toho vyplyva, ze porovnavat obrazky pro televizi s obrazky pro monitor na monitorech je docela hloupy napad. Ale uz aspon chapu, proc video pouziva takove divne barevne kodovani, aby bylo nezavisle na vystupnim zarizeni.
-
-
-
no mal som si moznost tento "skovst" zahrat a poviem vam, ak by som za to dal co i len 5 eur bol by som nasrany lutoval by som kazdy jeden cent. preco?
optimalizacia.
takto priserny port som este nevidel. na compe zo zvlada bf3 na full toto prosim pekne seka. ci dam detaily na low alebo high nehra rolu, seka to stale.
ovladanie.
prsierene, nepresne. cele zle.
pribeh.
tak to uvedenie hraca do deju je absolutna katastrofa. a ked uz na mna hovorilo z vrchu svetlo ktore mi poslalo dole baterku a pistol musel som to vypnut. KATASTROFA. -
-
Asi mas zly crack. Zkus si to prvni koupit a pak pis!! *12*
-
-
http://www.pcgameshardware.de/aid,867466/Alan-Wake-PC-14-AMD-und-Nvidia-Grafikkarten-im-Benchmark-Test-Test-des-Tages/Action-Spiel/Test/
aj oni mali zly crack?
a len tupec by si kupil takyto polotovar. -
-
Vzdyt ty naroky naprosto odpovidaji pouzitemu nastaveni a tomu jak hra vypada. Ze ty mas srot PC za to nikdo nemoze.
-
-
Kockopes: Kua ty by sas uplne hodil do pozice politika! Jeden zm*d vedle druheho.
-
-
podle me kdyz neco stahuju tak to kopiruju a ne kradu
-
Nejsi nahodou jeden z tech co tvrdi ze kdo si crackne originalku tak ju ukradl? *15*
-
-
Tanbou: Trosku mimo ne?? pletes sem neco co neni nezakone s tim co je nezakone.
-
-
Hovadina je stahnout = ukrast mily pane. Kdyz neco stahnu tak nikomu nic nevemu. Tim debata konci.
-
Kockopes: Promin, ale uz to nehul!! Precetl sis vubec cos vyplodil za hovadinu? *1*
-
To ze si nekdo stahne hru tak krade? Takze kdyz si vyfotim tvoje auto tak jsem ho ukradl?
-
Tanbou- Spoustu her si může hráč vyzkoušet na Onlive jako plnou (leč časově omezenou) hru takže to rozhodně není omluva když někdo krade a pak se vymlouvá na absenci dema.
-
Nepletu nic. Ano, stavím proti sobě nezákonný čin a zákonný čin. Skutková podstata je stejná - vyzkoušet.
Warez nepodporuji, když narazím na linky, tak je reportuji. Sám při chvíli programuji, vím co je to za dřinu.
ALE
Pokud chci prodat, měl bych nabídnout možnost ozkoušet, je-li to možné. Pokud nenabídnu tak mi právně nehrozí nic (je to moje věc), nicméně riskuji, že si potenciální zákazníci produkt ozkouší "pod rukou".
-
-
akoto ze moj srot rozbeha metro2033 bf3 crysis atd?
pozri sa na ten graf a ako je na tom 460GTX. to je katastrofa.
a ked ta hra bezi absolutne s totoznym frameratom na low a hgh je jasny dokaz ze probelm je niekde inde.
ty lama. -
-
Adam - taky se stěhuješ do bytu jen podle vzletných řečí realitního makléře, tedy aniž bys byt napřed osobně navštívil a prošel si jej?
-
a alan wake je narocnejsia hra ako battlefield 3? ma lepsiu grafiku ako battlefield 3?
skratka a jedoducho je to odflaknuty absolutne neoptimalizovany port.
to je fakt na ktorom nezmenis vobec nic.
GTA IV bol doteraz najhorsi port no updaty to napravili. no ale ani v den vydania to nebola taka prisernost ako toto. -
Ja ti klidne odpovim i5 2500K,8GB ram a GTX560ti. Jinak dobra vymluva-neni demo tak to ukradu.
-
tomu hovorim argument.
a preco by som si to kupoval? ja si chcem produkt najprv vyskusat nez si ho kupim. vyslo snad nejake demo na alan wake pre pc? nevyslo? a ako mam potom vedet ci neni hra odflaknuty port z konzole? aha takto sa to da zistit.
aky mas ty HW ak sa smiem spytat. a vlatne sa pytat ani nemusim. ak mas nieco slabsie ako 460gtx tak aj tak nepovies pravdu. -
Portovany hry z konzoli na PC jsou vzdycky pomalejsi, protoze jsou optimalizovane na specialni hardware a s PC jeho mnohocetnosti ruzneho hardware se nepocitalo. Proto pak se do hry pridava dalsi a dalsi optimalizace aby to chodilo na vsech mozny PC a tim se stava hra vlastne pomalejsi, nez kdyby byla primo vyvijena na PC. Tak to proste je.
-
Uz sem ti to rikal!!! Kup si hru a pak pis. Takove lidi mam nejradsi, neco ukradnou a pak si jeste stezujou. *11* *11* *11*
-
-
-
-
-
-
To jsou zase komentáře :D. Lidi, zamyslete se než tady něco vyblijete...
Zajímavé komentáře:
"To bude chtít 4jádro" :D:D:D:D:D
"Nice :) Jje vidět, že si na konzole verzi moc záležet nedali... alespoň teda od pohledu na screeny -.- dle mě to mohlo být totiž lepší... ale zase jde o engine no" - To bude asi tím že z těch konzolí se asi víc vypotit nedá :-)
Jinak podle mého názoru tenhle článek naprosto postrádá pointu. Je jasné že současné počítače konzole naprosto rozdrtí... -
-
Nevím čemu se směješ. Já vidím, že to na 6jádru vytěžuje 4jádra pořádně. Takže logicky s 2jadro bude omezovat fps.
-
-
Ale ne, konzole přece nejsou zastaralé....Škoda že tu není Jejdásek, aby nám vysvětlil, že hnusná pc verze se neliší od XBox a navíc ji stejně ukradneme...Nic nemění na faktu to, že je mezi nimi rozdíl 2 roky. Konzole jsou někdy z let 2005/2006 a už by se měly pomalu vyměnit, ne čekat další dva roky a brzdit vývoj. Vím, e je to o penězích, ale jak sleduji CoD, tak je to jenom o penězích.....
-
A jéje to je zase keců na adresu konzolí prosim vás uvědomte si že ta hra vyšla na konzole skoro před dvěma lety kdežto na PC teď takže by bylo hodně divný kdyby tam žádnej nebo minimální rozdíl nebyl. *3*