Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • firebug
    Otázka k ovládání: Mám-li připojený gamepad, můžu plynule během hry přehmatávat na klávesnici s myší a hra se tomu přizpůsobí? Třeba v Sleeping Dogs to bylo vyřešené parádně - stačilo stisknout jedno tlačítko na gamepadu a okamžitě se ve hře změnily hinty a člověk hned věděl, co má mačkat.

Jinak trošku škoda, že není nějaký oficiální GTA V benchmark. Můj procesor je těžce zastaralý. Normálně zkouším před koupí "torrent-demo", ale tahal bych to asi 3-4 dny, a to se mi moc nechce...
    • faitheater
      Bolo to uz v GTA IV a v V je to tiez. Mozes pouzivat obe rozhrania a vsetko sa ti prisposobi pocas hry.
      • Na mysi/klavesnici mam uprimne receno trochu problem s rizenim kola a behem. Nevim proc, ale chovaji se jinak. Byt ovladani jsem zase tolik nezkoumal, proste kdyz na to dojde, vezmu gamepad. Ale mily to neni.
      • firebug
        Super, díky. V době hraní GTA IV jsem ještě neměl gamepad.
  • Kucíí neukamenujte mě - asi se to už milionkrát řešilo, ale nechci hledat v historii diskuzí. Je hra spustitelná na grafické kartě NVIDIA GTX 290? ta 90 byla dělaná na výkon, takže má 512 bit sběrnici a je opravdu dost silná - v některých výpočtech pořád silnější než GTX 660, 460, což je vlastně osekanej šmejd, kterej má snad jen 192 bit sběrnci ALE UMÍ Direct 11, což moje 290 neumí, ta má jen Direct X 10. Díky za informaci
    • Nemal si nahodou na mysli 295? Ziadna 290 neexistuje pokial viem. Ak mas 295 tak ta je hodne silna a urcite by mala stacit, ma skoro 2TF(= moja r7 260x ma okolo tolko) processing power a dostatok ostatneho. Mozno nie na plnych detailoch ale i tak by to malo ist celkom fajn hlavne ak vypnes veci ako SSAO a MSAA.
      • Ano měl jsem na mysli model 295, který vlastním. Díky pánové za rady, až tolik se už v PC komponentech neorientuji, proto jsem psal sem, hráčům. Od roku 1996 do roku 2011 jsem HW hltal a byl jsem v obraze - teď už to pro mě začíná být španělská vesnice, tak jen čerpám z minulosti, kdy pamatuju, že GeForce 2 Ultra trhala ještě několik řad, které následovaly a právě ta moje 295 je něco na způsob Ultry. Hru koupím a uvidím - v nejhorším budu muset někde koupit novější GK, alespoň bude po 5 letech důvod upgradu :) tak příjemnou pařbu pánové a zdar!
        • Díky Stash Luke a ostatním za shrnutí
  • Sr_Lobo
    Chtel bych podekovat Honzovi "Trevorovi" Volejnikovi, za tuhle recenzi co me presvedcila strelit PS4 verzi a koupit si za to PC verzi *15*
  • 10/10 ...skvele,ale mam dat 50e za originalku v anglictine?
    • kup si krabicovku za 1250, časem ti na to vyjde i čeština. ty peníze za to stojej.

klíč na netu bych nekupoval, tu šílenost bych celou stahovat nechtěl...
      • Pri dnesnich rychlostech netu to mas stazeny rychleji ze kdyby si to instaloval z DVD.
        Stahoval jsem to cca 50MB/s nekdy i rychleji, takze jsem to mel do hodky doma.
        • Teď už je to asi jedno, ale při startu to prej z přetíženejch serverů teklo hodně pomalu
          • Proto měl Steam Pre-Load týden dopředu.
      • 60GB ti přijde moc ?:-D
  • Keyz
    Na max to vypadá velice slušně. Hlavně četnost vegenace apod.
    http://www.gamersnexus.net/game-bench/1909-gta-v-graphics-optimization-guide

Navíc na normal to rozjedou i staré stroje.
    Tedy PC verze obsahuje verzi pro staré konzole, pro nové konzole a pro PC *15* . Podle nastavení to vzhledem odpovídá....

Příběh klasicky tupý a přehrávaný, ale to asi již jinak nebude. Po zážitku s Mafii to prostě vypadá komicky. Hlavně ty dialogy někdy nejsou tak vtipné když jsem to již viděl skoro v každém GTA...Ty online hovadiny bych tam klidně osobně nemusel...Ale je to možnost a někoho to očividně maximálně baví. To samé akcie a další věci kde lze ztratit čas a není to ani (pro mě) zábava.
    To samé zcela změněná fyzika, která je absolutní arkáda a nějaké super schopnosti na lepší zatáčení nejsou potřeba při této arkádové fyzice pro opice...Auto se pořádně neničí atd... GTA IV v daném ohledu nepřekonáno.

Ale jestli předchozí verze měla velká hodnocení, tak tohle si logicky zaslouží více. (nechápu ovace u verze pro staré konzole ohledně grafiky, to je prostě hnus jako rozmáznuté ho*no - ale díky za Alfa test *3* ) Je to stejné jen to má o dost lepší grafiku a možnosti nastavení (časem snad i mody). #PCMasterRace *3*
  • pc verze by byla skvela, kdyby mi po 3 hodinach hrani nevyhorel komp:D
  • ringmancz
    kolik procent času zabírají v Onlineu loadingy? je to lepší než na oldgenu?
    • Určitě je, celkový loading sou kratší tak o třetinu ( v mém případě). Najít funkční lobby s hráči není takový peklo, hrajou se teď všechny mody, ale nic není růžový. Občas je problém se napojit společně do lobby, ale proti třeba ps3 je to bájo
  • Mart9
    Hraje to nějaký borec s grafickou kartou AMD Radeon HD 5700?
  • Můžu hrát gta 5 na dvou počítačích i když mám jen jednu koupenou verzy
    • Ano, ale nemuzes to mit pusteny na obou pocitacich zaroven
  • Ristoro
    No... Optimalizace je vynikající. Fyzika aut je více arkádová, nicméně to té hře docela prospělo. Létaní s vrtulníky a letadly je naprosto vynikající zážitek, ještě když se odráží slunce, nebo měsíc od hladiny moře... fantastický pohled. Co se týče postav, asi není co řešit. 90% lidí bude mít nejraději Trevora, zalíbil jsem si ho hned při první misi. Co mě štve, způsob ukládání aut je pořád špatný. Koupil jsem si auto za 500 tisíc, ztratil jsem ho, čekal jsem, že se objeví v garáži, když mě stálo takové těžké prachy. Nestalo se. V GTA Online je to vyřešeno daleko lépe, když si dáte tracker a pojištění na auto (když se zničí, jednoduše dostanete nové a zadarmo). Minihry jsou výborné, hlavní mise taktéž, přepínaní mezi postavami v průběhu mise působí filmově a není k tomu třeba dodávat film grain a "filmových" 30 fps:). Tahle hra si jednoznačně desítku zaslouží, tolik snahy v jedné hře se jen těžko vidí. Jediný zápor je Rockstar Social Club. Když jsem přišel z obchodu začal se jakože "stahovat" patch, který se asi ve 20% sekl a už se nepohnul, stalo se to více lidem. Patch jsem musel dotáhnout z torrentu. Poté už ale jede všechno OK, Online šlape taky jak má, ačkoliv načítací doby jsou enormně dlouhé.
    • V online to neni zadarmo, kdyz si auto znicis sam vyplaznes za supersport klidne i 10k. Pokud ti ho znici jiny hrac, caluje to on. Nicmene zadarmo to urcite neni
      • Ristoro
        Je to zadarmo. Zavoláš na pojišťovnu a je tam ve volbě napsáno FREE.
        • TED sem to psal tyvl..... ano je to zdarma pokud ti ho znici nekdo jinej, pokud si ho znicis sam je to za prachy, stejne tak je za prachy pokud znicis auto ty nekomu jinymu.
    • malo video ram?
      • oops. to melo bejt o thread niz *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit