Přejít na výpis diskuzí
Grand Theft Auto V utržilo víc jak 1 miliardu dolarů za tři dny
20.9.2013 | Adam Homola
427 příspěvků
-
Já si myslím, že PC verze vyjde na PC až po vydaní verzích Xbox ONE a PS4 pak to teprv portnou....
-
Tohle je názor PC hráče, který nikdy neměl potřebu nadávat na konzole. Pokud takový jste ani to nemusíte číst. Do teď jsem byl čistej PC hráč, teď v září jsem byl rozhodnutý, že koupím 760ti a vyměním ji za 560ti. Pak přišlo GTA V. Začal jsem sledovat videa a streamy a řekl jsem si že nechci čekat. A tak jsem místo karty pořídil PS3 z inzerátu za 4200 Kč. Byla to 500Gb slim verze s dvěma bezdrat. ovladači a několika hrama. Dokoupil jsem GTA 5. Měl jsem trochu strach, protože jako čistý pc hráč jsem mohl narazit na hned několik problémů. Ovladání přes gamepad, když pominu můj xbox ovladač u pc, přes který hraju akorát závody a fifu, tak to byla věc, ze které jsem měl největší obavy - střelba a míření. A dopadlo to dobře, autoaim je fakt skvěle přirozený, prvních pár minut jsem byl zmatený hlavně, co které tlačitko dělá, ale stačila hodina a nebyl s tím problém. Není to myš ani zdaleka, ale taky to není nic co by mi znechutilo hru a díky hraní z postele to dokůžu i odpustit. Další věc byla grafika, mám monitor full hd a jsem zvyklej i díky docela výkonému stolnímu PC na opravdu hezkou grafiku. Takže jsem měl obavy jestli to nebude škaredé. Nutno přiznat že hře chybí citelně vyhlazování, ale jsem realista a je jasné, že vzhledem k rozloze světa a míře detailu by to prostě nešlo udělat lépe na takovém HW, jinak hra vypadá opravdu skvěle těžko popsat, každý by to měl vidět. Občas při rychlé jízdě doskočí nějáký objekt. Bohužel konzole má prostě limit, taky mě to štve, ale po čase hraní tyhle vady člověk vypustí. Poslední věc byl strach z poklesu fps a z videi pro mě patrná malá hustota dopravy. Poklesu fps jsem si v podstatě nevšiml a jako PC hráč zvyklej na 60 fps v každé hře, musím uznat, že 30fps je úplně v pohodě hratelných a nemám s tím jediný problem. Co se dopravy týká, nechápu jak lidi dělají, ale příjde mi že tam mám tak dvojnásob aut. Na dálnici mám občas problém přes ty auta vůbec projíždět, ve městě jich možná mohlo být víc, na druhou stranu se tam krásně jezdí. Kdyby to šlo, zvedl bych dopravu opravdu jen o trošku. V GTA 4 jsem měl dopravu chvíli na max a přes totálně zacpaný NY, jsem se v podstatě nehnul z místa. Chodců tam pravda mohlo být klidně o něco víc, ale bohužel je to opět limit konzole. Abych to shrnul konzoli jsem koupil hlavně na GTA, ale nepohrdnu časem ani Uncharted nebo Last of Us. R* se povedlo v mých očích něco neuvěřitelného. A z PS3 výtahl snad maximum možného. Nevím jestli si tahle hrá zaslouží 10/10, ale vím že moje peníze to dostalo zaslouženě, že u tohodle prosedím ještě hodně hodin. A jak výjde koupím i PC verzi. Snad tohle někomu, kdo se nemůže rozhodnout pomůže, protože pokud na to máte peníze běžte do toho. Pokud tu je někdo kdo hraje na PS3 klidně napište, můžeme pak dát online. :)
-
A další magor.
-
A ty jako vážně věříš, že Rockstar bude informovat v našem "prdelákově" nějakou malou vesnickou prodejnu o tom, kdy hodlají vydat PC verzi? Nebo jsi jen další blb, který tu provokuje a hodlá jen vyvolávat další flame?
-
Ty se mozna pohybujes v nejake spolecnosti kde lidi na PC nepirati ,ale je jich min nez lidi co pirati. Proc by potom byla kazda hra port z konzoli? Urcite to nebude tim ze jim PC vydelava na podobne urovni jako konzole. Kdyby byly hry prodejne na stejne urovni jako konzole ,tak by zadny porty nebyly a delali by vsechno zvlast na kazdou platformu.
-
Ty rád smajlíky? *1*
-
Výsledek je to vážně famozní a určitě zasloužený... *4* Včera jsem neodolal a od kasy se přes celý krám vrátil pro tu svojí verzi... *1* A i když je pravda, že to současné konzole těžko rozdýchávají, že hra musela udělat spoustu kompromisů a hodně ubírat na grafice...Člověk musí myslet na to, co bylo kdysi mnohem důležitější, než nějaká grafika - hratelnost...A tohle má GTAčko vážně dobře promyšlené a na vysoké úrovni...Kdo to hrál, tak ví, kdo to nehrál, měl by to aspoň někde zkusit, jinak to člověk asi těžko pochopí... *3* Není mise, kde bych se tupě neusmíval blahem a moje první vyloupení klenotnictví...první návštěva Trevora...Tahle hra se vám zavrtá hluboko do paměti a už ji nevydolujete, je to jedna z těch her o které budete vyprávět kamarádům a dlouho na ní vzpomínat, to vám dneska nabídne opravdu málo titulů... *5* Jinak pro upřesnění nejsem žádný fanboy ani jedné z platform, PC je pro mě prim, Xbox jsem kupoval kvůli ex ale nakonec jsem na něm byl mnohem víc, než ona... *1* Teď měl putovat na Aukro a zase do světa, ale řekl jsem si proč ho ještě trochu nepotrápit...Dobře jsem udělal, pokud jste doteď přemýšleli nad konzolí a nebyli přesvědčeni na 100%, i kdyby to mělo být jen na půl roku, asi už bych déle neváhal... *3*
-
Pořád s tím RDR. Možná to byla úspěšná hra na konzole, ale s GTA serií se srovnávat (co do úspěchu) nedá. Myslím si, že nevydáním GTA 5 na PC by přišli o víc peněz, než nevydáním RDR.
-
Jejich mínus...
No to je pěkný, že na PC je arma 3, já chci GTA 5 -
Bohužel pro PCkáře mám špatnou zprávu, dneska jsem se vyptaval u nas v gameshopu a říkali že to už letos nevyjde, že to není na release listu. :( Řekl bych že to vyjde tak v březnu v unoru?
-
Tak u nás na Slovensku som videl tiež bilboardy ale od progamingshopu takze to si platili samy myslim
-
ja to mám podobne : Mafia , CoD 2 , Ac2 , GTA SA , Warcraft 3 a teraz už aj GTA V ;)
-
Okrádaní sú len tí čo sa chcú nechať okradnúť x;p.
-
O tretinu? Jsou mensi spis tak o 80%. Kdyby o tretinu, samozejme to na PC vyjde hned.
-
Zatím to tak bohužel vypadá. Spousta lidí co maj PC a konzoli, tak to nevydržela a hru si už koupila, a pochybuji o tom, že si ji znovu koupí na PC. Dokladem toho je i Red Dead Redemption. Já bych to tak tragicky neviděl, na PC jsou jiný hry, např. ARMA 3 apod.
-
To je všude samý chvály...já si snad koupim ten debilní xbox a taky si to zahraju *5*
-
To je FAKE, už se o tom psalo. S PC verzí se zatím moc nepočítá... Nebudou tam takový prodeje, navíc spousta lidí, a to z těch co mají PC, si ji už koupila na konzoli.
-
Pro mě jsou hry desetiletí první Mafia, první Far Cry a Call of Duty 2. Protože tohle jsou jediné tři hry, které si už od doby jejich vydání pravidelně vždycky tak 2-3 do roka nainstaluji a zahraji.
-
No jo na Veskoslava se tu bude vzpomínat ještě dlouhá léta!
-
Tak já myslím, že u her jako je GTA nebo třeba Diablo až tak nutný ten marketing není (i když byl samozřejmě asi značný). Tyhle tituly se prodávají díky svému jménu téměř samy. Jak jinak si vysvětlit skvělé prodeje Diabla 3, když přitom šlo jen o průměrnou rubačku, která kdyby měla jiné jméno, nevěřím ani tomu, že by dopadala v recenzích tak dobře.