Přejít na výpis diskuzí
Grey Goo - recenze RTS, co se zasekla v čase
31.1.2015 | Ladislav Loukota
120 příspěvků
-
tak se koukni na tohle
https://www.youtube.com/watch?v=9MEbzIUbkFk
btw v tom tvem videu ma UI uprostred skryte ale když na to klikne (zrejme když chce stavat jednotky), tak to zabere 1/3 obrazovky. -
cauky cumim na twich ze hry
http://www.twitch.tv/eghuk
Kde mate to obrovske ui??? Hra prijde svizna -
To samé platí o tobě. Si s veskoslavem muzete podat ruce *3*
-
není divu že pod recenzi na zastaralou RTS prileze veskosav a začne ji chvalit *1* ja se tešil (predčasne) že už odtud definitivne zmizel. byl tady nejakou dobu od nej klid
-
Redakce mohli byste pls promazat ten Veskoslavův flame? Chci si něco přečíst o hře a ne spam nějakého butthurt fanboye. Děkuji.
-
Nahlasil jsem tebe, cocksuckere.
-
na veskoslava nereagovat, rovnou nahlasit
-
Quake = skill rychlosti a přesnosti. Ale těžko bych to nazýval příkladem logiky a strategie (i když tam samozřejmě nějaká malé množství je).
-
Zrovna Quake je hra, kde požaduješ nejenom rychlost, ale i schopnosti. Už jenom skok pomocí raketometu či střelba na pohyblivý cíl. A mnohdy se podívej, že i zvolení taktiky jako zbraň a pohyb vyhrávají hry. To byl hodně špatný příklad. Protože kdo si myslí, že Quake je pouze o ruchlosti pohybu a střelby, tak na to rychle dojede.
-
Ne, to jenom ty všem okolo ukazuješ svou hloupost, když nechápeš, že microklikačka se nerovná strategie a logika :-* Nebo mi chceš říct, že Quake 3 je vrchol logiky? :-)))) To jsi vážně nezvládl.
-
Asi správně řečeno, sice mi není jedno jestli prohraji nebo ne :D ale je lepší si dobře zahrát a právě v tomto SC 2 upadá, podle mě protože to tak opravdu vypadá občas. Spousta her má asi určitě "build", ale k tomu si rád prostě postavím základnu jak chci bez toho aby mě po 3 minutách obtěžovala armáda, která mě může zničit protože sem omylem klikl špatně a utratil sem spoustu peněz za něco jiného.
-
takze mel Veskoslav, nebo kdo to rikal vlastne pravdu. Jenom proto, ze jsi pomalejsi a neumis klikat, tak je to pro tebe stupidni. Asi nebudes moc chytry, kdyz se takhle sam naprasis a udelas ze sebe totalniho hnupa. *3*
-
Chápu, že pro-gamery štve "náhoda", ale to právě vytváří tu potřebu improvizace a zajišťuje tu větší dynamiku celého souboje. CoH ale především umožňuje krytí a útok do zad. Dva naprosto zásadní strategické (či spíše taktické) prvky, který v klasických RTS chybí.
-
A neni to taky tim, ze nektere hry ani nemaji ranked zebricky apod., takze vlastne ani neni zadane hrat nejake buildy, protoze je vlastne burt, jestli vyhrajes ci prohrajes, hlavne ze si dobre zahrajes? *3*
-
vyborne a muzes tedy par titulu, ktere splnuji tve parametry vypsat? Nejsou ty buidy v nekterych hrach rozsirenejsi prave proto, ze je hraje radove ci dokonce rozdilem nekolika radu vice hracu nez nejake Men of War apod. a tudiz je komunita daleko sirsi a tudiz se najde vice nadsencu, kteri popisuji "buildy"?
-
to jsi evidentne nikdy nehral proti kvalitnim hracum a nebo nesledoval ty nejlepsi v akci. V konecnem dusledku maji frekvenci klikani stejnou, jako hraci Starcraftu apod., jen se to hraje trochu jinak. CoH ma pro profi hrace jednu velkou nevyhodu a tou je faktor nahody, kdy bitvy casto rozhoduje mensi ci vetsi faktor nahody pri pouziti zbrani jako artilerie, sniper apod. Ja CoH miluju, ale dokazu pochopit ty "narky" profi hracu.
-
Veskoslave, promiň, ale Xek je tady více, než jen já. Nepamatuju si, že bych kdy něco říkal proti MOBA hrám, protože o nich absolutně nic nevím a vůbec mě nezajímají.
-
Dobře, tady máš určitě pravdu, ale já měl spíše namysli nutnost rychle klikat a microvat. Krom toho, blitzkrieg probíhal v konkrétních bitvách stejně takticky a pomalu, jako jiné bitvy. Rychlost blitzkriegu spočívala především v přesunech na delší vzdálenosti a moment překvapení, ale rychlost bitev muže proti muži to neovlivnilo.
-
Ano a proto se Blesková válka nazývá bleskovou, protože tam nepoužili taktiku a strategii;)
-
Je pravda že toto se mi nelíbí na SC 2. Prostě všichni jedou Build kterej mají naučený a když vidí, že děla zas toto tak přeskočím na jinej build. Mám rád v RTS volnost, dělat si co chci, užívat si mapy a zabavit se příběhem, ale už je jedno jestli je to hardcore nebo ne, prostě to tam mám rád a klidně 1 hru budu hrát 40 minut. Například: Stronghold, Age of Empires, Warcraft 3, LOTR, RUSE. Možná proto mám radši jiný druhy strategií, protože toto dnešní RTS nezvládají:
PŘÍBĚH+GRAFIKU+TAKTIKU+VOLNOST.