Přejít na výpis diskuzí
Grey Goo - recenze RTS, co se zasekla v čase
31.1.2015 | Ladislav Loukota
120 příspěvků
-
ty dve hry nejsou pokrok, ale odklon. Je to spise jina vyvojova vetev. To je prece uplne neco jineho, nez SC, CaC, CoH, ci recenzovana hra.
-
Jak jsem řekl dole, "starý styl" není určení kvality jako takové. Starý styl RTS však bohužel kvalitu určuje. Stejně jako staré letadlo, stará loď, starý počítač nebo staré rádio...
U některých věcí prostě "starý" opravdu znamená horší. A RTS je, ve většině případů, jedna z těch věcí. -
Pointa je v tom, že old-school RTS mají v jádru stupidní hratelnost. Je to prostě neštěstí žánru jako takového. Pouze pár RTS kousků dokázalo ze stupidní hratelnosti udělat něco zajímavého, kde člověk musí alespoň trochu přemýšlet.
Na druhou stranu třeba old-school RPG znamená sofistikovanost, propracovanost, nutnost přemýšlet a rozhodovat se.
Takže na old-school jako takovém není v podstatě nic špatného. Je to individuální pro každou oblast zvlášť. Old-school neznamená nutně hned něco skvělého. -
Tak hlavně si na ten blábol naklikej :)
-
Soldiers: Heroes of WW2, Men of War...
-
ne ja patrim k lidem co si o hre neco zjisti predtim nez si ji koupí, ale gameplaye mam rad - je to levnejší a clovek se nemusí snažit
-
Další vtip celému rozporu dodává vychvalování starých mechanik u Grimrocku. Kde to je najednou dobře i když to je "starý styl" a hra není lehká. Jako tohle...
-
Old school je mozna tak duna ale od roku 2000 zadnej pokrok neexistuje.
-
Crusader 2 je strašná a všichni, kdo vlastní HD edici původního Crusaderu se tomu titulu vyhnou, Homeworld Remastered není nová hra. Původní RUSE je zabugovaná hříčka. A po posledním TW jsem prozatím sérii TW poslal k ledu.
-
A já se ptám. Je to špatně probůh? Pokud takto přísně hodnotíte skvělou RTS, tak prosím o přepsání poloviny AAA produkce CoDem můžete začít. Co je špatného na tom, že má mechaniky, které zamrzly? Může mi to někdo vysvětlit? Doufám, že si redakce vzpomíná na katastrofální 4. díl Command & Conquer Twilight, jak se snažili oživit nějaké ty mechaniky a udělat to "zajímavě". A přitom předchozí díly vycházeli z klasické RTS s heslem: "Natěž, postav, pošli a znič." A přesto je Twilight nejhorší odpad a předchozí díly patří skvělým RTS minulého desetiletí.
-
cac
-
???
Tady nikdo nemluvil o grafice, ale pouze a jenom o herních mechanikách a hratelnosti.
Old-school strategie jsou hratelnostně a mechanikami dávno překonané. -
Ty patris k tem lidem co radej koukaj gameplay jako hrajou ze
-
p.s.
tak ono zaleži na tom jakou frakci zvolite, ale stejne mne UI irituje - moc velka minimapa vpravo dole (kdovi jestli se da prispusobit) a zbytečnej čtverec nalevo dole ktery asi neslouži ničemu -
prave jsem videl nejaky gameplay na YT a uplne me odradil ten interface pres tretinu obrazovky, navic tam je spousta prazndeho prostoru. Na screenech tady to tak moc neni videt protože jsou asi 4:3 ale když mate širokouhly monitor tak UI zabira tak 1/3.
nevim co si mysleli, prece když hraju strategii chci mit co nejlepší prehled co se deje -
presne! furt to porovnavat s timhle a s tamhletim. trapne.
-
Kluci, ne tak nahlas nebo dorazí peasant kavalerie v čele s Hnisavcem a Gajínkem a dostanete přednášku o tom, jak je na konzolích strašně moc hardcore her a bude uveden jako jediný příklad DS - strašně moc komplexní a hardcore gamepadová rubačka. Zvládnout tolik tlačítek a naučit se patterny potvor, na to prostě musíš být genius.
-
Ja teda nevim, ale kdyby se kazda hra měla hodnotit podle toho, kde vzala inspiraci a kolik toho zkopirovala, tak by musela vetsina Ackove produkce dostavat dost mizerne hodnoceni v cele s poslednimi dily CoD a BF. Ty 2 serie od sebe kopiruji az to hezke neni.
Ale tam je to v poradku, protoze je to prece CoD a BF ze ano?
Pokud se nejedna o vylozene vykradani a kopirovani konkretni hry ve snaze na ni parazitovat, tak nevidim duvod, proc na tom stavet hodnoceni.
A pokud tedy ano, tak vsem stejnym metrem. -
lepší grafika ≠ překonaná
-
musite to furt s necim porovnavat omg nemuzete proste zapomenout na ostatni strategie a jen hrat samotnou hru. nesouhlasim s hodnocenim