Přejít na výpis diskuzí
Grey Goo - recenze RTS, co se zasekla v čase
31.1.2015 | Ladislav Loukota
120 příspěvků
-
a ja myslel, ze x je recenzent. Tvrdit o necem, co se ti nelibi, ze je to "stupidni" spise vypovida o stupidite toho, co to rika, nez o cem to rika. Uplne staci to nesmyslne srovnani s dechovkou. To je totiz to same, jako bych ja tvrdil, ze adventury, nebo rpg jsou naprosto stupidni, protoze je nehraju a nebavi me ani za mak. No alespon jsi vyjasnil jak jsi uplne mimo misu a uz neni potreba s tebou nadale diskutovat. Pekny vecer preji.
-
Víš Xko, tvůj zásadní problém je ten, že téměř stejnou argumentaci si používal u diskuze u nějaké MOBA hry. Takže myslím, že nemá cenu se s tebou bavit. Mimochodem v Sc II na posledním větším turnaji byly tři zcela odlišné taktiky, které nikdo z vrcholové scény nepoužil. A to je jenom jeden turnaj. To, že se naučíš taktiku, tak tě někam dostane. Ale dokud ji nevytváříš, tak zůstaneš v průměru kopírovačů.
-
Nejsem nijak skvělý hráč klasických RTS, protože neumím dost rychle a přesně klikat. Proto preferuju tahovky, kde můžu v klidu rozvážit taktiku a strategii a vyhrát na základě logiky a ne rychlosti. A o tom je strategie. O logice. Ne o rychlosti.
-
Jsem v diskuzi, protože souhlasím s recenzí, že hra zamrzla v čase a oponuju těm, kteří oponují recenzentovi.
-
Jinak pointa těch okoukaných strategií je ta, že jsou zcela funkční a využívají naplno možnosti dané RTS hry. To dokazuje slabost žánru, když je hráč schopný všechny jeho možnosti pokrýt pomocí pár okoukaných strategií. Opravdová strategie by se neměla opírat jen o pár naučitelných postupů. Opravdová strategie je o improvizaci.
-
Ty jsi nepochopil na co narážím. Tvrdíš, že klasické RTS jsou stupidní. Jenom bych tě fakt chtěl vidět, jak ty stupidní hry hraješ, protože si myslím, že v nich budeš hrozné ucho...
-
Stupidní možná tak pro tebe. Většinou to bývá, že daný člověk to těžce nezvládá a proto je pro něj stupidní. Navíc když je to pro tebe stupidní, tak proč jsi v diskuzi ke hře, která žánrově nesnášíš? *7*
-
CoH je právě jedna z těch RTS, kde má taktika v boji alespoň nějaký význam. Rychloklikačky SC a CaC s ní v jednom seznamu nemají co dělat.
-
Já ale tvrdím, že některé žánry jsou prostě stupidní samy o sobě. Klasické RTS je prostě stupidní žánr. Je mi jedno, že je žánrů více. Já kritizuju jeden konkrétní a tím jsou klasické RTS. Je to stejné jako s dechovkou. Je mi jedno, že je to jen určitý hudební žánr. Je prostě stupidní. Hotovo. Jsou tady jiné a lepší žánry. Např. "neklasické" RTS, které se nebojí sofistikovanosti a pokroku.
-
Tady jsi jasně dokázal, že jsi vůbec nepochopil, co mám namysli. Nejde o banality, které zmiňuješ, ale o velké, hratelnost ovlivňující prvky.
-
Stavět základnu a zničit protivníka JE skvělé, ano. Ale to je jen kostra celé hratelnosti. Já mluvím o tom detailnějším "zbytku", jako například a především možnosti taktiky a boje. Oblast, která v old-school RTS těžce zaostává za pokrokovější konkurencí.
Prostě si všichni zahrejte Men of War, abyste pochopili, co to je mít boj opravdu pod kontrolou, kde člověk nečumí jen na postavičky s pár základními statistikami, kde zvítězí ten, kdo měl na začátku střetu více HP. Boj v MoW je o taktickém manévrování, krytí a přesně cílených úderech, které opravdu rozhodují o výsledku bitvy. Ale to je pro old-school RTS hráče asi už moc... -
Proboha. Nechceš rozebírat i to, že dělníci těží zlato na povrchu v AoE a ne v dolech? *7*
-
Takže si nám vlastně řekl, že místo toho, aby jsi hrál vlastní strategie a vytvářel je, tak jsi natolik jednoduchý, že se na ně podíváš, pár si jich zahraješ a řekneš, že je to nuda. Kdybych takto měl hrát například Sc II, tak mě přestane bavit po týdnu...
Prostě to nehrej. Nějaká stamina atd. jsou mi naprosto jedno. Když budu chtít, tak si zahraji RTS, kde to je. To, že ty to naprosto nechápeš či spíše nechceš, to už je věc druhá. Chápu tvůj mozek, že není jenom jeden druh RTS, ale více? Stejně jako není jenom izometrické RPG? *7* -
Na tom, co jsi jmenoval, nic špatného ani zastaralého není. Špatný je ten detailnější obsah všeho toho, co jsi jmenoval, resp. nedostatek možností zejména v boji...
-
Třeba ty "filmové RTS" jakožto nový styl zcela nenahradily klasické RTS. Ovládá se to stejně a navíc tam často nestavíš anebo tam máš nějaké body které musíš držet.
Klasicky postavit základu a zničit protivníka to je přeci pořád skvělé. Navíc tohle co jsem koukal vypadá graficky skvěle a opravdu to chce myslet. Je smutné, že dnes se debatuje o tom zda je známka kvalita obtížnější hra která od hráče vyžaduje nějaké soustředění. Nic extrémního jako u simulátorů.
Bohužel podobná hodnocení ovlivňují hráče, kteří nepamatují "klasické RTS". Poté tuhle hru klidně přejdou a zapomenou....Pořád tvrdím, že recenze má být rádce k danému produktu anebo službě a proto by se autor měl sakra snažit aby poradil dobře nenapsal pouze vlastní silný názor. Ten patří do komentáře k něčemu, kde lidé sledují daného komentátora a znají jeho styl. -
Já nikdy nehraju na easy. Nepovažuju za vrchol strategičnosti naučit se zpaměti nejlepší vlastnosti nějaké rasy a pak je dokolečka opakovat v každé hře. Stačí si přečíst návody na hraní AoE a zjistíš, že stačí memorovat pár strategií, které takřka univerzálně fungují na každého protivníka. To nepovažuju za strategii, ale za "sériovou výrobu". Nenávidím stupidní RTS souboje, kde útok do zad nemá absolutně žádný význam, kde krytí nemá absolutně žádný význam, kde morálka a stamina jednotek nemá absolutně žádný význam... dávno překonaná nuda.
-
Ha, Veskoslav ma novy slovo. Do ted vsem s jinym nazorem nadaval do trollu, ted nadava ze fetujou. *15*
-
Myslím, že drogově závislí by neměli mít přístup na net. Je zvláštní, že když jsem měl i -80, tak jsi prohlásil, že komunita ukázala, co si o mě myslí. Ale když mám pitomých +16, tak si naklikávám. Nefetuj tolik nebo se ufetuješ k smrti.
-
Stupidní hratelnost? Fetuješ nebo co? Znám tolik debilních oldschoolových RPG, že tvoje argumenti jsou pfff ve vzduchu. Mimoto ani klasické AoE atd. se systémem: Těž, buduj a znič nešlo nikdy hrát bezhlavě. Ani jednoduché RA nestačilo naklikat si miliardu vojáků a ty poslat do nepřátelské základny přes "bojový" přesun....Nesmíš hrát na easy.
-
Docela by mě zajímalo, co považuješ za stupidní hratelnost. Na systému "postav základnu, buduj armádu, válči" mi nepřijde nic špatného ani zastaralého.