Přejít na výpis diskuzí
Guild Wars 2: Deník šampóna Karrulla #1
27.8.2012 | Karel Drda
246 příspěvků
-
Mě by zajímalo kolika lidem co tady píšou a co tu hru hrajou je víc jak 15 let, protože tyhle lidi by bylo zapotřebí ve skutečnym světě, zakládat občanský sdružení, učit se orientovat v politice a plnit questy v pomáhání ve skutečnym světě. Při tom se taky skamarádíte s lidma a dokonce potkáte mnohem více žen. Neberte to ode mě špatně, nechci nikomu říkat co má dělat, jenom věc k zamyšlení.
-
-
chybu ve výchově rodičů nemůžeš svalovat na hru. Omezovat kvůli nim všechno ostatní je největší možný zlo. Zakážeš McDonalldy, protože děcka nesportujou a tloustnou? Neni chyba v tom, že rodič prostě nedokáže u svého potomka najít jinej adekvátní koníček a společně se mu věnovat?
-
-
Já bych McDonaldy zakázal i Burger King a další takové s*ačky, alespoň dokud by nezačali dělat normální jídlo.
-
-
a pak se budeme mít stejně dobřeje, jako severokejci :-) taky bys mohl zakázat motorky, jsou nebezpečné. A spousta filmů a knih má nevhodná témata....
Jenom hnup mě bude soudit podle nicku...ale nižší existence to očividně uspokojuje -
-
Ono zakazovat s*ačky ve fastfoodech a motorky je velký rozdíl. To bys podle toho, co jsi řekl mohl zakázat úplně všechno. Mně je jedno, co lidi jí, klidně ať jí ho*na, když jim chutnají, ale vydávat ty s*ačky, co se dělají ve fastfoodech, za jídlo je vrchol.
-
Jenom šullík me bude povazovat za dite podle kratkyho prizpevku, kterej ani poradne nepochopil...
-
-
-
-
hra je bohuzel od 12+, ale souhlasil bych, ze vetsina MMO by mela byt 18+ hlavne tech free to play, kde pokud do hry neinvestujete realne penize, tak musite investovat cas a to je proste pro dite spatne a je jedno jestli mu je 9, 13, nebo 17
-
-
Proc je to pro dite spatne ? Protoze jsi King a rekl jsi to ?
U lidi, jako jsi ty, je jedno, jestli jim je 20,30 nebo 40 - porad uvidi vsechno jen cernobile. -
-
jenom dítě napíše takovej nesmysl bez hlavy a paty jako ty
-
-
Nenapsal jsem o nic moc vetsi nesmysl, nez pan King a napsal jsem to tak cilene.
Bystrejsim by to mozna doslo, ale tebe omlouva tvuj prihlouplej nick.
-
-
-
A v čem si myslíš, že 18+ pomůže? Že se podle toho někdo tady řídí? Nenech se vysmát.
-
-
muj nazor je v nicem. pokud clovek nema stale zamestnani :-) nemam nic proti tomu, aby deti hrali hry. ja je taky hraju od malicka, kdy sem mel doma atari 800XL :D vadi mi pouze MMO hry, protoze je potreba ve hre tavit spoustu casu a deti jsou nachylnejsi k tomu, aby se hre venovali na ukor jinym vecem. na druhou stranu je to skvela pruprava pro pozdejsi zivot kde se dite naucit podvadet, krast, ..... proste vse co je v dnesni spolecnosti potreba k tomu, aby jste uspeli
-
-
kING: Já ti nevím, ale pochybuji, že se naučíš základy ekonomie z her. To, co jsi popsal, to je velký extrém a mně osobně nikdy žádné dítě nezkazilo zážitek ze hry. A hlavní věc, co je potřeba říct, je to, že je to všechno o VÝCHOVĚ. Dítě je svým způsobem odrazem svých rodičů, a proto je na rodičích, co dítěti dovolí a kolik peněz mu dají. Když je chce utratit za MMO, tak dobře, ale pak si třeba nekoupí něco jiného i tohle je výchova. Ale řešit to nějakým 18+ nebo tak podobně je k ho*nu, protože je to každému jedno.
PS: Debaty o ohrožování morálky miluji, strašně se nasměji.
PSS: Nezatracoval bych dnešní společnost ani kapitalismus, hlavně proto, že kapitalismus v ČR není. -
kecy, prdy, beďary
-
-
...reakce na to rádoby moralistický hov*do kING
-
-
Aha, a ze se tam naucej treba teamovou spolupraci, komunikovat na urovni ( treba diky prikladu starsich hracu ), starat se o finance, chapat zakladni ekonomiku, atd. ? To k nicemu neni co ? Hlavne vyzdvihnout to negativni !
-
-
rozhodne by deti takove znalosti meli mit !!! jenze prave v MMO hrach s virtualni ekonomikou by se je ucit nemeli, protoze cesta k necemu co chteji vede pres nejakou herni menu. tu si hraci vetsinou koupi za realne penize, nebo se rozhodnou zda ma smysl venovat hre volny cas a pokusi se vydelat si na to co chteji pres farmeni....jenze diteti vetsinou NE nestaci a tak zacne zebrat, vymyslet si veci jako, ze vsechno co ma aspon trochu vetsi hodnotu, potrebuje na svou treti postavu pro sveho bratra, zacne resellovat veci, atd..... v horsim pripade zacne hledat cheaty, hacky, ..... a je mu uplne jedno, jak neskutecne tim kazi hru ostatnim hracum. jiste se pritom nauci spoustu veci a to nemyslim ted nijak spatne, ale v normalnim zivote se pak zacne chova nejspis docela podobne. v nasi spolecnosti se tyto znalosti, dovednosti budou jiste hodit a pomuzou se mu prosadit, ale staci se podivat kolem sebe jak pak takova spolecnost vypada....
dite je podle me kazdy kdo si sam nedokaze, nebo nedokazal nikdy vydelat na vlastni zivot a to je mnohdy daleko vice, jak 18 let
proti sexu nic nemam :-) jen to bylo mysleno tak, ze se vede debata ve spolecnosti o tom jak sex a nasili ve hrach ohrozuje moralku deti, ale to ze decka (viz vsechno co sem doted napsal) ma podle me daleko horsi dopad na dite -
kING - Ty jsi naprosto mimo mísu. Jestli si myslíš, že je špatně, aby děti věděly základní principy ekonomiky, hodnotu peněz a nakládání s nimi (kapesné), tak jsou tvé děti (pokud je máš) chudáky. Taky jsme se z tvého příspěvku dozvěděli, že člověk, kterému je 18 let, je stále dítě, a proto by dle tvé logiky nemělo nic vědět o ekonomice a financích, ale zapomínáš na to, že na gymnáziu mají ZSV, kde se ekonomie, politologie atd. vyskytuje. Vychovávej si své děti jak chceš, ale už teď je lituji, že jim nechceš předat své zkušenosti, které oni nikde jinde nasbírat nemůžou, protože to jinak nezjistí. Naopak by sis s nimi měl sednout a zasvětit je do "běžného" života, vysvětlit jim, že ti hodní pánové v sacích a kravatách z pojišťoven a bank a jiných institucí nechtějí jejich dobro, ale pouze jejich peníze a v tomto případě je nedůvěřivost jejich největším přítelem. Měl bys je vést k tomu, aby třeba, až jim bude 25 nebo víc k tobě přišli pro radu a nebáli se za tebou jít. Tím přístupem, co jsi popsal je pouze poškozuješ.
PS: Co je na sexu špatného? *7* -
Ze k tomu staci jakakoliv multiplayer hra bych rozhodne nesouhlasil. V CODU nebo BF se decko asi tezko nauci jazyk a teamplay, protoze tam neco ziska i bez toho, kdezto v MMORPG, jestli chce neceho dosahnout, tak se tomu nevyhne.
-
Ano, mam stejny nazor na kapitalismus, taky ho povazuju za zlo dnesni spolecnosti, jenze tyhle znalosti jsou bohuzel zaroven taky dnes potreba k preziti, resp. k alespon trochu slusnymu zivotu v tyhle na hlavu postaveny dobe.
-
je super, ze se dite nauci jazyk a nejake tymove spolupraci, ale k tomu staci jakkoliv hra s multiplayerem. co se tyce MMO, tak to negativni bohuzel prevazuje. muzes se zeptat v jake koliv guilde v jake koliv mmo hre na chovani deti. mnohdy i starsich 18 let. starat se o finance a chapat ekonomiku ? to je prave to co by se melo od deti drzet co nejdale, protoze to je daleko horsi jak sex a nasili..... touha po majetku je mozna hnaci silou kapitalsimu, ale zaroven je to i zkaza nasi spolecnosti. staci se podivat kolem sebe, precist noviny, .....
-
-
-
-
-
*Cink*
Dobry den pani Penickova, mate pro me nejaky quest ?
Ale jiste synku, umyj mi tamhle tech 10 taliru a dostanes dvacet korun a ponozky. -
Teprve úterý a už tu máme žblebt týdne. Ještě by mladý mohli chodit na spartakiádu... OMG
Lepší sedět u PC než čumět na vymatlaný koko*iny v TV. -
hahahaha dobrej byl
-
-
Zdravim jde Vám se lognout ? psali že pro Evropu se odstartuje v 9:00 dneska a furt nic ...
-
-
Zkoušej to průběžně nebo po chvilkách. Na Twitteru to odůvodňují velkým návalem v loginech.
-
-
no jo ale mě to nenahlásí ani že mám špatně třeba heslo nebo jméno když tam dám nějakej nesmysl .... Tobě to jde ??
-
-
Bohužel to nemůžu teď zkusit. *9*
-
-
a mohl by si mi potom prosím napsat až to budeš moc zkusit ? třeba na mail .. : cerny@spstrutnov.cz
-
-
Dobře, bude to jen někdy kolem 16.-17. hodiny, až se budu vracet. Koukám SPŠ Trutnov, tam jsem měl tu čest 2000-2004 *4*
-
-
-
-
-
-
Capture the sud - minihra je super
-
Tak co? Jaká je ta hra? Chtěl bych názor od ex-wow hráče.
-
-
Dobrýho dne, to bych byl ja... s WoW sem seknul potom co vyšel Cataclysm. Podle mě je to nejlepší MMO co můžeš teď hrát. Je to velká změna, jak graficky, stylově, hratelností, ale zároveň se to drží takové... normální :D myslím styl. Fantasy ale ne hentai. To se mi dřív líbilo na WoW, ale to už to dnes nedodržuje, takže pro mě je GW nové no life MMO.
-
-
Může mi nějaká dobrá duše vysvětlit zdejší systém questů/eventů? Ne, že bych tu hru chtěl hrát, na MMO nemám čas, ale zní to zajímavě.
-
-
No buď ti milé informativní NPC poví, kde se co na mapě děje, nebo si sám najdeš "srdíčka" - to sou jako questy. Srdíčka splníš jednou za postavu, dostaneš odměnu a jedeš dál. Vždycky máš na výběr jak to plnit, tak nejmíň 3 možnosti co dělat, takže to není jen tak nuda. Vývojáři byli dost kreativní:D
Krom toho můžeš potkat eventy. Ty buď najdeš zrovna náhodou a nebo k tobě nějaký npc přiběhne a řekne kam. Eventy si můžeš plnit jak chceš, podle toho jak se snažíš dostaneš XP a odměny.
No a nakonec je main quest, což je tvůj vlastní příběhovej. V tom ti můžou pomoct spoluhráči, ale dá se plnit solo. *9* -
-
No musím hoši uznat, že to zní skvěle. Až budu mít čas, možná se na to vrhnu. Zní to jako hra, kde se můžu na hoďku a půl denně odreagovat. Víc času bohužel nemám, maximálně tak o víkendech. Že to je zadarmo je super. Ale to vše pouze za předpokladu, že příběh je fakt dobrý. Je dobrý?
Navíc mě dost štve, že vůbec neznám ten svět - jedničku jsem nehrál a čas a chuť na to, abych četl nějakou fantasy knížku 3. kategorie taky nemám. Neexistuje nějaká stránka, kde je nějaký výtah z lore - nějaké stručné, ale úplné dějiny světa, popis frakcí apod.? -
-
Story quest line tě krásně provede.
-
tady na te strance nejaky vytah je.. http://guildwars2.cz/
Uz podle ras, profesi nebo pribeh samotny -
neni to zadarmo, porad to musis za litr koupit, ale absence mesicnich poplatku je parada.
-
-
-
Kromě příběhový linie, která je vyprávěná pomocí instancí a je to spíš singl je ve hře systém eventů. Když začneš hrát, padneš na NPC, který ti odvypráví co se děje v danym regionu a ukáže na mapě. Na mapě pak máš místa označený srdcem, kde máš vypomoct.
Když tam dojdeš, je tam NPC, který ti řekne s čim všim je třeba pomoct a aby si danou lokaci splnil, stačí udělat trochu tady a trochu tam.
Ale tohle všechno je jen na nasměrování hráčů po mapě, důležitý je, že při zalévání kytek/krmení dobytka/zabíjení ještěrek v řece nebo opravování rozbitých čerpadel se může něco semlít. Například útok banditů, nebo třeba ta zmíněná karavana. To sou eventy. Jakmile se ho chytneš, může tě protáhnout přes několik míst a zároveň se ti většinou počítá do těch bodů.
Narazil sem např na to, že po vyčištění farmy od červů se místní rozhodli, že vycvičí krávy v boji. A protože nechtěli trkat do terčů, museli se hráči převlíknout za krávy a předcvičovat. No a když bylo po výcviku, začli závody krav i se sázkama. Nebo třeba po útoku na jednu pevnost se velitel naštval a podniknul protiútok. -
-
bojový krávy?! *1*
-
Vojenský výcvik kraviček - za to by měli vývojáři dosta nějakou cenu *15*
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=PTFaFaiMfZE
Jestli se ti chce, tak si poslechni toto. Okecaj tam faktograficky vše o GW2. -
-
Holy Shit, 45 minut?! *1* Kdyžtak na to kouknu zítra, až bude víc času. Každopádně dík.
-
-
-
Tento článek by měl být okamžitě smazán z důvodu nedostatečného fekálního obsahu. *12*
-
-
Proč ty mínusy? Mě to pobavilo. *1*
-
-
Jako vždy super. Tenhle typ článku je vždy příjemný na čtení a vsunutí informací o hře do povědomí. Teď zas čekat než tu bude pokračování, uaaa *11* *4* Díky.
-
zatim sokojenost, samorejme ze start provazi porodni bolesti jako nefukcni aukce, problemy s guild managementem, ale celkove hladky start. Hra mne ani jenou nepadla, vykon dobry. PvE je zabava ty dynamic eventy tomu davaj atmosferu ziveho sveta. structured pvp vypada dobre cim vic se s prateli sehravate tim vetsi je to zabava a open world pvp ala wvw vypada taky dobre spousta objektivu i pro male skupinky lidi. takze gw ma slibne nakroceno.
-
muže nekdo popsat jake to ma dungeony? jestli na bosse platí nejaka taktika
-
-
jako v kazdy mmo .... prijdes k bossovi, das mu par facek a vyberes loot ... *3* a kdyz nevis, jak mu dat par facek, tak da on tobe *1*
to je snad jasny, ze tam boss nestoji jak solnej sloup *7* -
-
jasny by to melo bejt, ptam se proto ze jsem videl nejake videa a tam to skutecne vypadalo ze jen stoji jak sloup
-
-
-
Je to opravdu tak HW náročný? Všude čtu že na to musim mít počítač z NASA :)
-
-
Intel Core 2 Duo E4800 3Ghz, 4 GB RAM, ATI 6670 1GB DDR5, Win XP, jede na medium naprosto hladce...
-
I5 2550K pres 4GHz, 8GB ram, radeon HD7970 ... na plné detaily mám kolem 50FPS, na minimum kolem 120FPS.
V BWE1 sem měl kolem 25 ... to si i z NASA na fórech stěžovali že je to moc náročné. -
-
Jenom?! No čekal jsem nižší nároky teda *8* A co dungeon vs environment?
-
-
To ti neřeknu ... já střídám dva charaktery při hraní podle chuti takže ani jeden ještě není na levelu kdy by mohl do dungeonu ... ale FPS závisí hodně na tom kolik je kolem lidí takže při velké bitvě mám i pod 40FPS. Odhaduju, že dungeonu budou lepší než venek.
-
-
-