Přejít na výpis diskuzí
Half Life remake Black Mesa má konečně datum vydání!
2.9.2012 | Petr Poláček
174 příspěvků
-
No tak on HL na svou dobu působil výborně. V dnešní době by to člověka asi tak neohromilo ani s grafikou Uncharted 3.
-
Řekl, že mu to dnes připadá horší, než mu připadal původní HL v roce 2000. Nevím, jak si z toho vydedukoval, že se mu to zdá horší v přímým porovnání.
-
Určitě ne zbytečnější než ten tvůj:).
-
Ano, ze hry se dozvíš, že ve městě jsou vzbouřenci a ti se postavili Combinům. Tím to víceméně hasne. Nikdo ti neřekne, co jsou Combine, kdy a kde se vlastně nacházíš, proč bys měl pomáhat odboji či cokoli jinýho.
Hra by měla motivovat člověka k postupu za pomoci vhodných informací. HL2 k tomu nijak nemotivuje, prostě tě postaví do koridoru s velmi vágním představením settingu a ty jednoduše nemáš možnost dělat něco jinýho než jít dopředu, i když vlastně ani nevíš proč. -
Kritizovat příběh HL série je podle mě více než zbytečné. Co jako z toho teďka? Podle mě naprosto zbytečné příspěvky...
-
protože neví, jak se dělaují zkratky.. vzhledem ke kvalitě některých příspěvků zdejší diskuze nic překvapivého. *1*
-
viděl si někdy původní HL? Jestli ano, jakou oční vadu máš, že ti tohle příjde po grafické stránce horší? Pokud oční vadu neznáš, zastav se u lékaře. *4*
-
Jak říkáš.
-
Ano, ano a ještě jednou ano.
-
To právě utváří super atmosféru když tě hodej do situace o který nic nevíš a ani gordon to vlastně neví ,nevím hold máš na to jinej názor.
-
lol, tady je dnes ale zase hateru! :D
-
Asi se to plete, ono to "f" na konci slova half pusobi trochu vyrazneji nez to "l" ve slove life, takze pak clovek nejak automaticky napise HF misto toho, tot ma vedecka teorie *1*
-
Tak to zase přeháníš. Je fakt, že remake je poplatný době, kdy začal vznikat, ale já ho nebudu hrát hlavně kvůli grafice (původní HL hraji občas i do dnes).
-
Asi jsem hrál úplně jinou hru, než ty. Informace o příběhu jsem na netu nevyhledával a přesto mi ten herní dává smysl. Co jsi nechápal na potyčkách ve městě? Snad každý pochopil, že jde o vzpouru a vzbouřenci se postavili proti Combinům. A ten tvůj příklad "WTF is Combine and why should I care" je dosti mimo. V žádné hře nemůžeš říct "se*u na vás, jdu dom". Myslím, že problém je jinde, než ve hře. Taky bych uvítal, kdyby Freeman občas otevřel hubu, ale i jiné němé FPSka jsem přežil a u série HL se příběh dal pochopit přímo ze hry. Toť můj názor.
-
Chtěl jsem říct původní HL, ne OF, samozřejmě.
-
Jen škoda, že autoři zaspali dobu tak o 5 let. Dnes už to na mě působí graficky hůř, než původní Opposing Force v roce 2000.
-
Z nějakýho nepochopitelnýho důvodu sem před pár týdny zapnul původní HL2 a pěkně si ho dohrál až do konce a královsky sem se bavil. Grafika i na dnešní dobu skvělá a hratelnost úžasná. Na poličce se mi válí spostu novějších her, které nemám dohrané nebo rozehrané, ale žádná z nich mě tak nebavila. Nevím čím to je, prostě HL feeling má v sobě neco kouzelnýho.
-
Proč se musí remake dočkat většího úspěchu? Já budu rád, když mě bude hra bavit. A tipuji, že zrovna tento remake bude bavit spoustu lidí.
-
Vyprávěcí mechanismy by měly bejt kompatibilní s prostředím, ve kterým se nacházím. Ve dvojce přijedu do města, nevím kde jsem, kdy jsem, co se kolem děje, přesto se od žádný postavy nedozvím dohromady nic. Každej mě jen nejdřív zahrne hromadou ptákovin typu "Omg, Freeman, všichni tě hrozně uctíváme, teď si vem vznášedlo a jeď do místa X, kde zabiješ miliardu Combine". A ty ani nemůžeš říct "WTF is Combine and why should I care", protože prostě proto.
Očekává se od tebe, že si informace nalezneš pixelhuntingem nad nějakým útržkem novin pohozeným v koutě, případně návštěvou bláznivejch fanstránek, kde polovina backstory je spíše zbožným přáním fanboyů a interpretací toho, co pronesl někdo z Valve, než něčím, co je opravdu ve hře. Nutnost hledat klíčový informace v prostředí prostě nedává smysl ve městě plným lidí, kde by tě mohla uvést do obrazu každá z desítek NPC, na který v průběhu hry narazíš. -
Presne ,pro mě jeden z nejlíp propracovanejch světu co sem ve hře viděl a právě to že si člověk musí nějaký věci domyslet to se mi na tom líbí .Názory škarohlídů už neberu vážně .Přece jenom kazdymu se to líbit nemůže ;-) a právě to mlčení postavy se mi líbí takhle to je jako bych to fakt hrál já ,a v duchu sem svým způsobem odpovídal za něj ,nevím jak to mám smysluplně napsat :-D