Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ked to bude do 20 eur, preco nie. A demo by som uvital.
    • Demo by se určitě hodilo, podle walkthroughů to vypadá jako obyčejná koridorová rubačka a za to nedám ani éčko...
      • Rubacka to je, koridorova jen castecne, obycejna nikoli.

Jsrm opravdu zvedav kolik se toho na pc proda za plnou cenu po tolika zadonenich.
        • jindra.veliky
          a co je na tom teda tak neobycejnyho?
  • Ze se trolluje v diskuzi to je docela bezna zalezitost ale to ze se trolluje i v clancich se mi zda trochu hloupy.
    • prudislav
      jo a to jsem si myslel že trolling v článcích je jenom na BW :-(
      • Trolling je, kdyz nekdo napise neco, co se ti nelibi a s cim nesouhlasis?
        • Hanzales
          Jejdananku :) Já mám spíše pocit, že ti ani nejde tak o věcnou diskuzi, jako spíše o to argumentování samotné. Mnohdy mi připomínáš Stratose, to byl podobný diskuzní výplod ;o)
          Kolikrát ani nejde o to, jaký názor (ať už pravdivý, či nikoli) máš, ale spíše jak ho prezentuješ (v několika příspěvcích, v několika diskuzích) Někdy pokecat si v diskuzi a vyměnit pár názorů nutně neznaméná vést argumentační válku ;o)
        • Tady si to prosim precti at se nemusim unavovat vysvetlovanim.
          http://cs.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)
          • Diky za definici. Na zaklade toho se da obvineni autora clanku z trollingu odmitnout jako neopodstatnene.
            • Ty jsi si vedom faktu 90% piratstvi? Tak ja jsem si vedom faktu ze zeme je placata. *15*
            • To je mozne, ale trolling to neni. Ja pc hry kupuji od te doby co se k nam zacaly dovazet, ma prvni byla ultima underworld 2 a poctive je kupuji dodnes. Presto me to tvrzeni nepohorsuje, protoze jsem si vedom faktu 90% piratstvi na pc platforme a smysluplnosti a opravnenosti takoveho nabadani. Neberu si jej osobne, protoze vim, ze se me netyka. A byl bych docela rad kdyby se pc platforma zdvihla ze soucasneho bahna a zacaly se pro ni zase delat poradne plnohodnotne hry tvorene na miru teto platforme. A uvedomuji si, ze za stavajicich okolnostá je to dost obtizne. A povazuji za spravne a dobre o tom mluvit.
            • Citlive tema kde prilejes ohen do kotle takovouhle hlaskou primo v clanku je minimalne pokus o flamewaru. Jako PC hrace ktery je zvykly za hry platit a pocitve tak cini (to i pres to ze se nekolikrat nehezky spalil a nikdy svoje penize nevidel nazpatek) a ktery dokonce pravidelne posila nejaky ten drobak i na konto tohohle herniho webu me proste podobne hlasky prijdou minimalne trochu nestastne.
        • Trolling je, kdyz si nekdo porad mele dokola ty svoje nesmysly, a vubec nebere v potaz, co na to rikaji ostatni jejdasku.
          • Reagujes uplne z cesty a snazis se prekroutit realitu. A mimo jine se opet vyhybas vecne podstate diskuse o tom, jestli se design prizpusobuje nebo nikoli. Ve svem argumentu jsem pouzil termin, kteremu jsi nerozumnel a argumentoval jsem proti tvrzeni, ktere popiralo prizpusobovani designu her pro pc a konzole, tudiz proti cloveku, ktery tomu evidentne rozumi mene. Ty sam se otazce prizpusobeni designu vyhybas jak cert krizi, abys mi nemusel dat za pravdu a nepoprel sam sebe: -). A mimo tema, nemusis byt buh, abys mohl prijit s novym terminem, pro vymysleni neceho noveho staci byt dostatecne inteligentni a rozumet veci. A protoze jsi to evidentne nepochopil, tak te upozornuji, ze se k autorstvi tohoto terminu nehlasim, ne ze bych se za nej stydel, je to dobry termin a presne vystihuje podstatu veci, proto ho pouzivam. Ze se zabyvas vyvojem her nic neznamena a nijak te to nekvalifikuje, zabyvat se jim muzes i jako ekonom nebo tester. A uz vubec tim neobhajis sve tvrzeni bez vecnych argumentu, zato plne argumentu ad hominem. Kdyz tomu budes rozumet, tak se v diskusi obejdes bez urazek, napadani a opirani se o svou funkci. Pokud budes mit pravdu, smetes sveho protivnika jasnymi vecnymi argumenty, ktere jdou k podstate veci. A budes se smat, az ti bude tvrdit, ze to jsou blaboly, protoze tomu nerozumi a on pritom ma Funkci. A to je tvuj pripad dnes.

P.S. A jeste jedna vecna. Ja neargumentuji terminem, ale jevem, ktery ten termin popisuje a ktery objektivne existuje, at ho popises jak chces. Chapes ten rozdil? Jestli jo, pokus se vyjadrit k podstate veci. Prizpusobuje se design her relativni velikosti bodu (jestli tento termin nedokazes prekousnout, dodam ti svuj vlastni a to zdanliva velikost bodu) nebo ne a proc? A ted ukaz, jak tomu rozumis.
            • @Robo
              Čekal jsem, jak dlouho vydržíš "diskutovat" s jedním z nejotravnějších lidí. Fajn skóre, asi si je začnu psát.
            • Sorry za pravopis, uz jsem se vycerpal...
            • To je fakt legracni tohle. Design her se zadny relativni velikosti bodu neprizpusobuje, protoze nic takovyho neni. Kompletne sis to vymyslel. Ty si zijes v nejakym vlastnim svete ne? A termin co sis vymyslel, tak jev, ktery si popysloval, NEEXISTUJE. To co jsi psal byla jen nejaka hodne divoke teorie, ktera michala dve nesouvisejici veci dohromady. Zobrazeni obrazovky, zorny uhel a design her. Coz nema zadnou souvislost. Prvni vec je technicka zalezitost monitoru nebo TV, druha herni design.
              Hry se delaji uplne stejne jak na konzole, tak na PC. Dokonce konzolove hry se delaji taky na PC. Rozdily jsou uplne nekde jinde, nez v tvych fantaziich a divokych vymyslenych konstrukcich a terminech. Design her na konzolych se prizpusobuje ovladani, cileni na hrace... O uplne posledni k tomuhle. Dyt bych se z toho zblaznil, argumentovat stale proti vymyslenostem.
          • Jestli je to narazka na me, tak ja to v potaz beru a odpovidam na to. Bohuzel jsou tu jedinci, kteri neumi diskutovat, misto rozumnych argumentu me napadaji, dokonce tvrdi ze tomu evidentne nerozumim a kdyz je vyzvu k argumentaci, tak se nezmuzou na nic jineho, nez nepodlozene prohlaseni, ze je to blabol, cimz jen ukazuji, ze tomu ve skutecnosti nerozumi oni sami a nejsou schopni vecne diskuse. Co na to rikas Robotrone? A presto nadale tvrdi neco o mych nesmyslech. Nevis proc to delaji?
            • Diky, konecne jsi to priznal. I kdyz jsi tak nabubrely, ze dokonce dokazes rict, ze terminy, ktere sis prave vymyslel, existuji a muzes jimi argumentovat, protoze zacaly existovat od te chvile, cos je napsal ty. Ty se musis povazovat minimalne za Boha, jinak to neni mozny *15* Zabyvas se tvorbou her? Pochybuju, ja ona, takze ano, argumentujes vymyslenymy terminy a argumentacemi lidem, kteri tomu rozumi vic nez ty.
            • Vzhledem k tomu, ze jsem ho pouzil, tak ten termin existuje, i kdybych ho mel prave stvorit (ve skutecnosti jsem ho pouzival uz pri navrhu a projektovani hmi jednoho ridiciho systemu). Ale to je irelevantni, vyhybas se podstate veci. Podstatne je, ze existuje jev, ktery jsem timto terminem popsal a ze tomuto jevu se prizpusobuje design her, coz jsi poprel. A o to v te diskusi slo.
            • Zadnej termin jako "relativni velikost bodu" pri vyvoji her NEEXISTUJE. Nic takovyho neni. Je to hromada nesmyslu a blbosti, a ty si na tom stale trvas. Nic takovyho NEEXISTUJE, a uz nevim, jak jinak bych to mel rict.
            • Kdyz nerozumis terminu relativni velikost bodu, tak se mas zeptat co to znamena a ne se misto toho dopoustet urazlivych napadani. A ostatne i po tom co jsem ti vyznam tohoto terminu vysvetlil se nic nezmenilo. Ani po te jsi nebyl schopen vecne diskuse. A vedl sis arogantne dal svou o blabolech, aniz bys mel jediny argument a pritom se snazim s tebou diskutovat vecne. Tomu se rika hulvatstvi, vis? Chovas se tak proto, ze se ti nelibi me nazory, ale nejsi schopen radne obhajit ty sve. Chyba neni na me strane.
            • Tak kdyz si vymyslis terminy jako "relativni velikost bodu" a jimi argumentujes, tak to je pak tezky *15*
  • Vážně je mi líto, že radši nedělají pokračování, ale nechali se nalákat na lži PChráčů, kteří psali petice a slibovali, jak hru budou kupovat, ale až výjde, tak jí stejně ukradnou. Doufám, že tohle PC dobrodružství vývojářům nezlomí vaz.
    • Paul_cz
      Když už trollit, tak with style, co? *1*
    • prudislav
      mě je líto omezenců jako ty
      • Asi to bude těma velikonocema, kdy si připomínáme, že se za nás pán Ježíš obětoval, že tolik lituji, ale vážně lituji, kolik zlodějů zde opět vypsalo své lži, které jim mají ospravedlnit, proč tuto vynikající hru ukrást a nedat tak vývojářům ani minimální odměnu za jejich fantastickou práci a tím se opět o něco víc přiblíží peklu.
        • ty seě dobrej vořežprut *1*
        • Ježíš ťa vidí vole, halelůja! :)
          • Robotrone3 jestli si myslíš, že za rozbalení hry, dohrání a její následný prodej jako nové se nebudeš smažit v ohni pekelném, tak se pleteš *16*
            • Tady nekdo hodne upad na halvicku. Co to meles? *15*
        • prudislav
          asi jako port Alana Wakea zlomil vaz Remedy :-D
          Fakt mě fascinuje že když se udělá port z konzolí na PC tak je strašnej problém , ale když je to naopak tak je to přece pohoda(zaklínač).
          BTW: stejně se DS na konzolích(!2 platformy!) prodávalo hůř než zaklínač na PCčku
          (jestli teda dobře umím matiku tak 1.1 mega zaklínače na PC(1 platforma) je víc než 1.5 mega DS na PS360 (2 platformy)
          • Nekrmit, nekrmit, nekrmit....
          • Alan Wake. To Remedy PC hráčům pěkně mazalo med kolem huby. Dokonce neváhali ani šířít lži, že se PC port zaplatil během jednoho dne a tím trapně doufát, že se PCčkáři slitují a za těch pár šupů ten šmejd koupí. Marně.
        • Hairy_Ass
          Ehm, jasně! *7* *1* *1*
  • "Ukažte se PC hráči, že jsme ochotni za takové hry zaplatit (jestli se konverze povede)!"

Ukažte se recenzenti, že nehodnotíte jen podle síly reklamy (recenze TES:Skyrim kontra recenze LoZ:Skyward sword). Rukavice je na Vaší straně, redakce Games.cz ^_-.

A k tématu: jsem rád, že si budu moci zahrát. Ovládání na myši a klávesnici nemusí být až takový problém, takhle na rychlo mne napadá:
    WASD ovládá pohyb, kameru ovládá myš, horními tlačítky 1/2/3/4 otevírání inventářů, "E" jako přepinač mezi jednoručním a obouručním stylem, "F" jako akce, "Q" jako použítí zvoleného předmětu, "levý SHIFT" jako skok/kotoul, levé myšítko jako primární útok, pravé myšítko jako sekundární útok, "mezerník" jako guard, "levý CTRL" jako parry, "C" jako target lock. Jediný problém je absence změny zaměřeného soupeře, a bez toho se podle mne dá být, pokud bude kamera díky myši dostatečně precizní.

Drobný problém by na klávesnici mohl být keyjamming, ale když šla na klávesnici provést většina pokročilých technik DMC4 (nabíjení BlueRose + target lock + yamatický útok Showdown) tak s si nemyslím, že by DarkSouls mohlo mít jakékoliv větší problémy. A pro náročné existují i (patřičně drahé) klávesnice s rolloverem, u kterých keyjam hned tak nevznikne.
    • Umaroth
      a nebo dát 300 za gamepad....
      • Gamepad jsem zkoušel, ale mám pak otlačená bříška palců. Hraní "všemi sedmi" je mi přijemnější.
    • Lock soupere muzes dat na prostredni tlacitko mysi. Ale jeho smysl je v tom, abys nemusel ovladat kameru a mohl pravou rukou za behu ovladat akcni tlacitka, ktera ty si mapujes na levou ruku, kterou pouzivas i k behu a tak je soucasne pouzivat nemuzes. Takze to co jsi navrhl je ergonomicky blbe a to ani neberu v uvahu, ze budes muset drzet mezernik a pritom chodit a jeste delat treba komba se shiftem. Jsem zvedav, za jak dlouho te z toho bude bolet ruka. Navrhni to ovladani tak, abys zachoval rozvrzeni funkci pro pravou a levou ruku, nesnaz se to vsechno nahazet na levou.
      • Tímto způsobem hraji odnepaměti a po nocích strávených u MB2 si nemyslím, že se jedná o špatné rozložení. Ukazovák, prostředník a prsteník levé ruky ovládají pohyb + akci, ten setinový přehmat kvůli "akčním klávesám" mi nevadí, nehraji na progaming úrovni. Palec ovládá blok (důležité), malík se stará o úhyby a parry.

Kolečko myši užívám nerad, protože se často při stisku zároveň pootočí. Nicméně navrhoval jsem vše s ohledem na klasickou dvoutlačítkovou myš. Pochopitelně, že s ohledem na vícetlačítkovou myš by došlo k přesunu některých kláves.
    • tady si napsal presne to jak by se portovani ovladani nemelo delat a jak se to momentalne dela vsude
      • Mohu poprosit o návrh "jak se to má dělat"? Takto jsem si klávesy sestavoval ještě v době PSX u PC only her a vcelku se mi pro "hardcore ale ne progaming" hraní osvědčilo.
        • No ono je vcelku jedno co kam nabindujes od toho maji vestinou PCckari si moznost vsechno prebindovat, nekdo hraje na numpadu nekdo na sipkach nekdo wasd.... de spis o to ze to co jsi napsal je vzit ovladadni jak je na konzoli a nasadit to na klavesnici (takhle se to dela u vsech portu). Tuhle hru sem na konzoli nehral takze nemuzu byt moc konkretni protoze presne nevim jak se to ovlada ale byl bych radsi kdyby se predelavali ovladani jako celek pro mys a klavesnici tzn. zadny target lock ten neni potreba od ceho je mys (tzn predleat ovladani kamery), u vestiny her by neskodil pridat quickbar, pridat couvani a strafovani misto behani proti kamere, predelat UI pro mys abych se nemusel proklikavat 50-ti tabulkama jak je to reba u BF3 (jak tu hru mam rad tak to UI je zoufaly) atd. mozna to nekmu prijde jako extrem a predelani na fps/tps ale treba me se na m+k takhle hry hraji o dost lip jinak to muzu rovnou hrat na gamepadu jediny co bude rozdil tak bude pomaly a nepresny otaceni kamery ktery u takhle udelanyho ovladani stejne neni potreba.

holt kazdej ma na to jinej nazor
          • Ah až takhle...no uvidíme, bylo by to samozřejmě hezké s tím souhlasím, ale už dopředu počítám s tím, že se do až takových úprav kódu Namcu moc chtít nebude.
  • *4* Může to být lepší? Paráda. Už "jen" nepo*rat to portování. Pokud je obtížnost u téhle záležitosti peklo, tak se zmršeným portem by to bylo nehratelný. Zbývá tak otázka zda se opravdu počítá s klavesnicí a myší. Doufám, že budu moct utratit prachy za kvalitu a ne polotovar.
    • Neni to zase tak tezke. Je to docela jednoduche, ale nesmi se to hrat rambo stylem a bez premysleni.
  • deridon
    tady se to zase sešlo.. jejdasek zase vytahuje dokonalou ergonomii konzolí a gamepadu a jindra je zase jeho opak a troluje jak o život a přitom hladí myš s klávesnicí.. :D a co se týče Petra Poláčka k tomu nevim, proč ty negativní ohlasy, články píše velmi dobře.. a levise už všichni známe, tam je to jak na houpačce, ale aspon není nuda :D

a teď k novince, jsem taky velmi zvědav na prodeje a hlavně jak dopadne ta konverze, což bude taky záležet na prodejích, aby zase neřekli "No, takže ta nevděčná PC scéna. Nevyplatilo se nám to." (protože jsme pokakali konverzi).. Tak se to snad konat nebude a obě strany budou spokojeny.
  • Doufám, že to dobře adaptujou pro klávesnici a myš. (Gamepad je pro mě neznámý pojem...)
  • GrUbKiLlErCZ
    Jsem sice konzolista,ale přeju PC hráčům hodně zábavy.Je to dobrá a pro hardcore hráče jak dělaná.
    PS co tu tak delší dobu čtu komenty jistého uživatele Jindry,začínám pochybovat o tom,zda má vůbec něco v hlavě nebo to jenom dělá.
    • jindra.veliky
      tohle si zahraju jen protoze kazdej rika jak je to hardcore hra. ja jsem si totiz vymyslel tenhle vzorec ktery zni nasledovne:

hardcore hra na konzoli = easy na PC
      hardcore hra na PC = unplayble na konzoli

a potreebuju si ho znovu overit *14* *15* *2*

*12* *12* *12*
      • Omezenec zůstane omezencem.. Víc slov je na tebe škoda *7*
  • Tahle hra přinejlepším skončí jako Assasin Creed. Z toho plyne hratelnost-ní nuda. Gamepad je hodně omezený oproti klávesnici a myši (počet tlačítek...) Nestačí jen přebindovat ovládání. Musí se předělat celý princip způsobu ovládání hodný klávesnici a myši. To je jako kdyby pedály a volant fungovali jako tlačítko místo plynulé regulaci. Na kinect taky musíte udělat přímo hru jinak je to spíše otravné než praktické
    • A klavesnice s mysi je zase hodne omezena proti gamepadu (ergonomie, analogy, vibrace). Souhlasim ze u hry designovane na gamepad nestaci prebindovat ovladani a jeho upravou uz se zmeni cela hra a jeji gameplay. Takze DS tak jak je, je na pc neprenosny, pokud pc hraci odmitaji hrat s gamepadem.
      • Mne treba ergonomie gamepadu vubec nevyhovuje a po chvili hrani me boli ruce a to ani nemluvim o tom ze nektere hry vyzaduji mackat opravdu velmi krkolomnou (prstolomnou) kombinaci klaves.

BTW. hral jsem treba celyho batmana asylum a pulku arkhac city s gamepadem a rikal jsem si ze tak se to ma asi hrat... pak jsem v pulce arkham city zkusil prehodit na klavesnici a mys a razem jsem byl schopnej davat komba o kterych jsem si predtim myslel ze nejsou vubec mozna s prstem v nose.
        • Ovladani muze byt udelano blbe na K+M i na gamepadu. Je samoztejme dobre si poridit gamepad, ktery ti sedne do ruky, jinak verim ze z nej mohou bolet ruce. Me takhle boli treba z psp bez gripu. A DS prave vyuziva gamepad velmi dobre. Vyvojari nesli cestou vymyslime soubojovy system a pak ho nejak napadujeme na gamepad, ale naopak, vzali gamepad a na nej nadesignovali soubojovy system a prizpusobili design cele hry. Dovedu si predstavit, ze nejaky ovladac muze i to ovladaná zjednodusit (viz treba joysticky s autofire) ale tim si ten gameplay jen pokazis, kdyz s tim design hry nepocita. Klavesnice s mysi to ovladani hodne zmeni a pochybuji, ze by tomu prizpusobili design cele hry.
          • Bohuzel nevim, ktery mi padne do ruky a tezko to v obchode zkouset protoze to je vetsinou az po nejake dobe hrani, ale moc to me sikovnosti s gamepadem nepomaha. Za me jsem si prechodem na klavesnici a mys nic nepokazil. Nic me nebolelo, byl jsem mnohem presnejsi v bojich i pri plachteni, ale rekl bych ze to bylo spis tim ze si na gamepad tezko zvykam, hraju na nem fakt malo.
            • Ja na Gamepadu hraju uz nejakou dobu. Vlastne jsem si ho poridil kvuli Mafii 2 a to hlavne kvuli autum a hral jsem na nem dost her abych se s nim naucil pracovat ale porad mam radsi klavesnici a mys a ovladaci asi neprijdu nikdy uplne na chut i kdyz treba na Renegade Ops mi prisel docela nezbytnej.
            • To je poctive tvrzeni. Teoreticky mas narok si zbozi pred koupi vyzkouset, ale chapu, ze se obcas uplatnuje obtizne. Mne to s gamepadem slo tak po tydnu hrani. Je fakt, ze me hezky proskolil heavy rain.
  • To zas bude rozmlatenych klavesnic, u tejto hry musi clovek naozaj vediet do coho ide :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit