Přejít na výpis diskuzí
Hardcore RPG Dark Souls vyjde v srpnu i na PC
7.4.2012 | Petr Poláček
198 příspěvků
-
Prosím lidi kupujte to, ať nejsme my PC hráči za debily. Byla by ostuda, kdyby si to většina stáhla... *7*
-
-
tak to doufam ze vydaji aspon demo protoze 9 z 10 portu je spatne naportovanych :)
-
Ono to tak podle mě dopadne, zvlášť jestli DS nevyjdou třeba na Steamu.
-
-
No jestli spiš za konverzí nestojí mizerné prodeje na konzolích. Rád bych se mýlil, ale ani na PC se u takové hardcore záležitosti nedají očekávat prodejní zázraky. Otázka je taky jak se konverze povede, přecejen Namco moc zářezů na PC nemá a tak by mě i zajímalo komu tuto práci svěří.
-
-
Na konzolích se prodalo odhadem cca 1,5 milionu kusu, coz Namco bere jako velky uspech.
-
-
Tak to je pěkné. Kéž by PC vytáhlo aspoň ten milion.
-
Divil bych se kdyby na PC prodali pětinu tohodle, ale až to bude za rozumnou cenu tak to koupim. Taky by mohli udelat neco jako Valve s Portalem, mas na PC-dostanes na ps3 (ale naopak :) )
-
-
-
(PC hráč)Čte si článek o Dark Souls "Výborně, takže petice zabrala to je super" čtě dál "To vypadá dobře aji napsane to je hezky!!!" s každým dalším řádkem se zvyšuje pozitivní feedback... a pak ( a naprosto neočekávaně ) to poslední dvě věty totálně zazdí.
*16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* -
-
Nechápu, čím jsem to zazdil. Realita je taková, že se prostě na PC pirátí a bez ohledu na to, co si o tom kdo myslí, to je pro vydavatele jeden z důvodů, proč jsou při vydávání her na PC opatrní. A jediný způsob, jak je přesvědčit, je kupovat kvalitní hry, když už na PC vyjdou. To není moralizování, to je výzva na základě jednoduché logické úvahy. Chcete, aby hry vycházely na PC? Tak je třeba si je kupovat :)
-
-
"Jedna věc je třeba ona petice se skoro 100 tisíci podpisů, druhá věc je volání hráčů po PC verzi a třetí věc je, jestli obrazně řečeno zvednou zadky a hru si opravdu koupí, nebo se jen spokojí s tím, že PC verze existuje a opatří si ji tak nějak bokem. Ukažte se PC hráči, že jsme ochotni za takové hry zaplatit (jestli se konverze povede)!"
ono je to v zasade ok, kdyby s vynechalo to opatrovani si nejak bokem. a navic stejne jde ve vysledku o to kolik se proda a ne o to kolik se upirati. trochu mi to pripomelo jednu newsku od levise asi pred mesicem, ktera byla jasne psana tak aby spustila flame. ale todle je trochu mirnejsi. -
možná byste mohl přestat propagovat ideu Ubisoftu o DRM
-
no stejně polovina pirátů na PC jsou konzolisti kteří to tam zkouší :-( (aspoň je jich tolik v mym okolí ) . Za názor "stáhnu si to na počítači a když to bude fajn koupim na xko" bych vraždil a nejhorší je že tyhle lidi na forech pak píšou podobný hlody jako jejdasek a jemu podobní. Jen je smutný že to vidíte takhle jednostraně i v redakci. (píšu to z vlastní zkušenosti z mýho okolí, ale evidentně asi bydlím blbě když je to ve zbytku vesmíru jinak)
-
-
To neni jednostranne videni, to je realne videni. Piratstvi vyvojare nepochybne sere, ale rozhodujici jsou prodeje. Proto je dnes pro vyvojare nejdulezitejsi platformou xbox, prestoze je na nem vetsi piratstvi nez na ps3 a nejmene dulezitou pc, protoze se tam toho prodava nejmin. Kdyby se toho na pc prodavalo vic nez na konzolich, bude situace v hernim prumyslu uplne jina. Takze je jen na pc hracich jako celku, nakolik jsou ochotni do teto platformy investovat a to nikoli do hardware, ale do software. Ja se obavam, ze vetsina pc hracu za hardware utrati vic nez za hry. A tomu odpovidaji vysledky.
-
-
hm a proto se poslední dobou an PC portujou i druhý díly bejvalých konzolových exkluzivit :-D
On je taky problém že když se počítaj někde prodeje tak obě hlavní konzolový platformy jsou braný za jednu a porovnávaj se s PC.
Třeba ten Zaklínač 2 měl v přepočtu na platformu mnohem větší prodejnost než DS!
-
-
-
-
PC hrac by mel prestat cist hned jak uvidi ze je clanek od levise nebo Polacka *2*
-
-
Nebo pokud je příspěvek od jindra.veliky@tiscali.cz
-
-
skoro stejne dobrej vtip jako ze PC hrac by si mel koupit gamepad *4*
-
-
Trine, Devil May Cry, PES, Mortal Kombat, Street Fighter etc etc...
Your argument is invalid. -
-
no zrovna Trine se líp hraje na klávesnici :-D a zbytek nehraji . Gamepad mám a používám ho jedině na fifu a tím to tak končí :-) ale zas jindra je troll na něj radši nereaguj
-
-
-
-
-
-
Já jsem jen zvědavej na prodeje, protože PC hráči pořád držkovali že si konzolisti tuhle hru nezaslouží, tak uvidíme jestli si ji teď aspoň koupí...
-
-
ono bude dost záležet na tom jak se povede port :-) , DRM vidím na steam (viz. poslední PC hry od Namca - RRU a Ninja Blade)
- Jinak jestli se port povede tak to vidím na vánoční nákup :-D -
-
a kdyz se port nepovede tak si hru stahnes a zahrajes. Pak budes psat ,ze to je kravina a atd ?
-
-
proč bych to proboha dělal?
-
-
-
-
tady se to zase sešlo.. jejdasek zase vytahuje dokonalou ergonomii konzolí a gamepadu a jindra je zase jeho opak a troluje jak o život a přitom hladí myš s klávesnicí.. :D a co se týče Petra Poláčka k tomu nevim, proč ty negativní ohlasy, články píše velmi dobře.. a levise už všichni známe, tam je to jak na houpačce, ale aspon není nuda :D
a teď k novince, jsem taky velmi zvědav na prodeje a hlavně jak dopadne ta konverze, což bude taky záležet na prodejích, aby zase neřekli "No, takže ta nevděčná PC scéna. Nevyplatilo se nám to." (protože jsme pokakali konverzi).. Tak se to snad konat nebude a obě strany budou spokojeny. -
"Ukažte se PC hráči, že jsme ochotni za takové hry zaplatit (jestli se konverze povede)!"
Ukažte se recenzenti, že nehodnotíte jen podle síly reklamy (recenze TES:Skyrim kontra recenze LoZ:Skyward sword). Rukavice je na Vaší straně, redakce Games.cz ^_-.
A k tématu: jsem rád, že si budu moci zahrát. Ovládání na myši a klávesnici nemusí být až takový problém, takhle na rychlo mne napadá:
WASD ovládá pohyb, kameru ovládá myš, horními tlačítky 1/2/3/4 otevírání inventářů, "E" jako přepinač mezi jednoručním a obouručním stylem, "F" jako akce, "Q" jako použítí zvoleného předmětu, "levý SHIFT" jako skok/kotoul, levé myšítko jako primární útok, pravé myšítko jako sekundární útok, "mezerník" jako guard, "levý CTRL" jako parry, "C" jako target lock. Jediný problém je absence změny zaměřeného soupeře, a bez toho se podle mne dá být, pokud bude kamera díky myši dostatečně precizní.
Drobný problém by na klávesnici mohl být keyjamming, ale když šla na klávesnici provést většina pokročilých technik DMC4 (nabíjení BlueRose + target lock + yamatický útok Showdown) tak s si nemyslím, že by DarkSouls mohlo mít jakékoliv větší problémy. A pro náročné existují i (patřičně drahé) klávesnice s rolloverem, u kterých keyjam hned tak nevznikne. -
-
a nebo dát 300 za gamepad....
-
-
Gamepad jsem zkoušel, ale mám pak otlačená bříška palců. Hraní "všemi sedmi" je mi přijemnější.
-
-
Lock soupere muzes dat na prostredni tlacitko mysi. Ale jeho smysl je v tom, abys nemusel ovladat kameru a mohl pravou rukou za behu ovladat akcni tlacitka, ktera ty si mapujes na levou ruku, kterou pouzivas i k behu a tak je soucasne pouzivat nemuzes. Takze to co jsi navrhl je ergonomicky blbe a to ani neberu v uvahu, ze budes muset drzet mezernik a pritom chodit a jeste delat treba komba se shiftem. Jsem zvedav, za jak dlouho te z toho bude bolet ruka. Navrhni to ovladani tak, abys zachoval rozvrzeni funkci pro pravou a levou ruku, nesnaz se to vsechno nahazet na levou.
-
-
Tímto způsobem hraji odnepaměti a po nocích strávených u MB2 si nemyslím, že se jedná o špatné rozložení. Ukazovák, prostředník a prsteník levé ruky ovládají pohyb + akci, ten setinový přehmat kvůli "akčním klávesám" mi nevadí, nehraji na progaming úrovni. Palec ovládá blok (důležité), malík se stará o úhyby a parry.
Kolečko myši užívám nerad, protože se často při stisku zároveň pootočí. Nicméně navrhoval jsem vše s ohledem na klasickou dvoutlačítkovou myš. Pochopitelně, že s ohledem na vícetlačítkovou myš by došlo k přesunu některých kláves.
-
-
tady si napsal presne to jak by se portovani ovladani nemelo delat a jak se to momentalne dela vsude
-
-
Mohu poprosit o návrh "jak se to má dělat"? Takto jsem si klávesy sestavoval ještě v době PSX u PC only her a vcelku se mi pro "hardcore ale ne progaming" hraní osvědčilo.
-
-
No ono je vcelku jedno co kam nabindujes od toho maji vestinou PCckari si moznost vsechno prebindovat, nekdo hraje na numpadu nekdo na sipkach nekdo wasd.... de spis o to ze to co jsi napsal je vzit ovladadni jak je na konzoli a nasadit to na klavesnici (takhle se to dela u vsech portu). Tuhle hru sem na konzoli nehral takze nemuzu byt moc konkretni protoze presne nevim jak se to ovlada ale byl bych radsi kdyby se predelavali ovladani jako celek pro mys a klavesnici tzn. zadny target lock ten neni potreba od ceho je mys (tzn predleat ovladani kamery), u vestiny her by neskodil pridat quickbar, pridat couvani a strafovani misto behani proti kamere, predelat UI pro mys abych se nemusel proklikavat 50-ti tabulkama jak je to reba u BF3 (jak tu hru mam rad tak to UI je zoufaly) atd. mozna to nekmu prijde jako extrem a predelani na fps/tps ale treba me se na m+k takhle hry hraji o dost lip jinak to muzu rovnou hrat na gamepadu jediny co bude rozdil tak bude pomaly a nepresny otaceni kamery ktery u takhle udelanyho ovladani stejne neni potreba.
holt kazdej ma na to jinej nazor -
-
Ah až takhle...no uvidíme, bylo by to samozřejmě hezké s tím souhlasím, ale už dopředu počítám s tím, že se do až takových úprav kódu Namcu moc chtít nebude.
-
-
-
-
-
Koukl jsem na pár partů Walktrough a universum té hry mi příde velice sympatické a zajímavé. Nicméně je to strašná koridorovka a hra na způsob Diabla...tohle není můj šálek čaje, nějak mne to neohromilo. Navíc ta hra má prvky, které prostě nemám rád (například ty statické meče v zemi). Tak na mne hra alespoň přes WT púsobí.
Co se týče autora článku - hardcore RPG se představuji jinak, pod spojením "hardcore RPG" si představím RPG s velice promyšlenýma složitýma questama a vývojem postavy DaD. Nikoliv hru s vyšší obtížnosti bojů...takovou hru bych spíše nazval hardcore akční hrou.
Samozřejmě je to jen můj názor, každý ať si to přebere jak je mu libo. -
-
Docela by mě zajímalo co ti na tom připomíná Diablo. Tohle není tupá rubačka, kde svou neschopnost můžeš vyvážit spammováním healing potionů. Spíš je to trochu podobný Severance:Blade of Darkness, jak už tu někdo psal.
Co se lokací týče, sice jsou tam z větší části koridory, ale struktura není rozhodně jednoduchá. Je tam plno větvení, odboček, tajných cest a zkratek. Level design je skvělej.
Udělali hodně rozmanitý a originální lokace, který jsou zároveň propojený tak aby vytvářeli jeden velkej celek. Dali do navrhování prostředí i nepřátel (hlavně bossů) hodně fantazie. Díky tomu je prozkoumávání lokací jednou z největších motivací.
Jestli něco Dark Souls dokáže, tak překvapit, ohromit a zabít. -
-
Já nekritizuji level design, ani nevolám po spletených obrovských dungeonech, ALE nemám moc v oblibě hry kde neni kladen důraz na peace lokace - města etc. pokud tam tedy vůbec nějaké jsou - v tomto vidím podobnost s Diablem - chodit z dungeonu do dungeonu, mě to prostě nudí, tím ale nechci tu hru odsuzovat, co se nelíbí mně, líbit se může jinému.
-
-
Přátelské lokace a města v DS nejsou, ale dává to celkem smysl vzhledem k tomu že většinu času tam strávíš jako shnilá mrtvola.
-
-
To už, ale jen obhajuješ fakt, co mi vadí. Čili se naše disksue stává poněkud bezpředmětnou. *3*
-
-
V pohodě :)
-
-
-
-
-
To máš tak. Dneska se pod nálepku RPG ukryje kde co. *3*
-
IMHO pravdu bdíš. *3*
-
-
díš
-
-
No jo... tak jsem se dozvěděl zase něco nového. *7*
-
-
-
-
Mam to sice na Ps3 ale asi si to koupim i na Pc prvnich 14 dni nez se Pc only hraci rozkoukaj bude suprovej invading :))
-
Děkuji moc :) Přesně tuhle zprávu jsem potřeboval !!
-
To zas bude rozmlatenych klavesnic, u tejto hry musi clovek naozaj vediet do coho ide :)