Přejít na výpis diskuzí
Hearthstone: Goblins vs Gnomes - recenze
17.1.2015 | Jana Kilianová
148 příspěvků
-
Není úplně pravda, F2P fps nebo akční hry mají lepší zbraně např. Tedy si znevýhodněn, protože má např lepší palebnou silu více zbraní. Pokud si hrál FPS tak 90% je P2W, právě proto v PVP to omrzí pak rychle. Např zbraně co se nedají získat, jinak než nákupem zase je to o lidech nevěřil bych kolik jsou ochotni do blbých F2P investovat. Jsem toho názoru že většina her nepotřebuje aby sis koupil ale když si nekoupíš budeš dost pozadu, počítá se i minimální vklad do hry.
Blbosti typu VIP tedy rychlejší exp/peníze atp se nepočítají pak je nej hra typou COD nebo CS ale CS je lepší nebo Insurgency prostě důležitý je skill, pak si jen můžeš stěžovat na hackery bohužel neduh dnšešní doby. F2P hry mi nevadí pokud neznevýhodnují platicí hráče což je hodně her MOBA hry, jak které ale SMITE má výborný model navíc se dá i dost gems vyhrát zadarmo.
Znevýhodnění je např u matcmakingu tam je hlavní kámen útazu, odradí to opět spoustu hráčů kdy nestojí proti stejnému levelu... to je taky zlé. Vyšší level většinou více vybavení + když ještě má zaplacené zbraně tak má jistou výhodu.
Jinak k Hackům na YT několik kánálů předvádí a prodává hacky humus. Není to v rozporu se slušnými mravy nebo co viz článek v posledním levelu. -
Proto je u F2P důležité věnovat nějaký čas na pochopení toho jejich platebního modelu.
A říci si, jak lze konkurovat tomu kdo má šanci navíc. U FPS je dobré, že tam je mapa a tedy často potkáš protivníka který si třeba něco koupil z boku, ze zadní strany apod a tam mu nic nepomůže. Tedy i kde a jak se to hraje na to má vliv. -
Dík *15*
Ono to svádí tvrdit to co píšeš. Hraješ hru a víš, že tam je možné něco koupit no a chcípneš. Tak na co budeš nadávat? Na to, že si to někdo koupit apod....
U her které jsem hrál to bylo vždy o větší šanci vyhrát.
Kdyby jsi ale uměl hru na 100% a potkal borce který to umí také na 100%, tak tam se ta šance navíc hodí znatelněji protože již rozdíl skillu tolik nerozhoduje. Přesněji oba třeba hodí stejně vhodné karty a tam pak je ta lepší znát více, než běžně kdy to lidí matlají páté přes deváté a lepší kartu použijí nevhodně.
Většinou se tohle ale nenastává při běžném hraní a tedy je lepší když se naučíš skill a výhodu lze pak potlačit. A nic jsi do toho krom času nedal.
Blbý to je u MMO kde jsou levely a je možné si zaplatit nějak za větší level. Větší level lepší skilly obecně a také staty. Proti tomu s menším levelem blbě bojuješ. No ale je možnost se boji většinou vyhnou a jakmile ho doženeš tak mu nakopat pr*el *3*
Osobně mám ale raději model předplatného, protože tam o vývoji hry rozhoduje většina lidí (zda to hrají nehrají apod) a ne menšina která aktivně platí a to někdy láká tvůrce tam přidat různé kraviny jen aby ještě více získali z daných velryb. Ale jasně, že kdyby to takto bylo tak by se nešlo lehce bavit u nějaké F2P hry a tedy by dost lidí přišlo o zábavu a to je blbě. Hlavní je, že se baví. -
Tjn, je to u hodně her... F2P lidi nahází hodně peněz a spoustu jiných co neplatí to časem odradí, protože jsou vždy soustem těch movitých a ty jsou zase rádi že mají velké "vybavení" ego taky no.
-
Jsi asi prvni clovek od koho na netu ctu nazor ze p2w muze byt i proste kupovani vyhody.
Vsichni ostatni jen demagogicky tvrdili, ze p2w musi znamenat ze ten kdo zaplati automaticky vyhral.
Mas u me male bezvyznamne plus. *3* -
To je pořád stejné.
Jestliže lidi berou P2W = zaplatíš a vždy vyhraješ (to by sedělo podle doslovného překladu), tak snad žádná hra není P2W.
Pro mě to je P2W = zaplatíš a máš větší šanci vyhrát. Tohle samotné stačí na to abych to osobně nehrál (protože proti klad je často nutnost mít více času). Pořád tam budeš mít ten pocti, že jsi neprohrál vlastní neschopností, ale protože někdo měl prostě lepší karty a měl jsi značně omezený prostor na rozhodování. To je stejné jako u WOT apod. Máš větší šanci vyhrát a daný pocit tam můžeš mít. I když je to pořád jen šance a skillem lze často zdatně konkurovat.
Jedině by jsi za prachy musel kupovat kosmetické změní a pak to logicky nemůže být P2W , když to zasahuje pouze do vzhledu.
Navíc hrát karty online kde máš větší prvek náhod než třeba u FPS akce na h*vno. Jako hazard s kartami s tím rozdílem, že tam má každý stejné karty a hraje o reálné peníze. Nicméně štěstí tam hraje velkou roli z podstaty hry a Blizzard má matematiku spočítanou určitě dobře :) -
Takže máme tu 50:50, pro někoho P2W, pro jiného o ětěstí a dobrých kartách to je jak v reálu kdo má lepší karty a nejen tehn kdo si za ně zaplazí, + + je že nemůžou bejt cinklé.
Abych se stresoval u online karet to bych si rovnou mohl jít zahrát texas hold em a ještě na tom třeba vydělat nebo blackjack a ne tohle. *1* -
Nechci za něj mluvit, ale proč by jsi investoval do něčeho peníze, z čeho jsi frustrovaný?
-
ja nevim to vsemi zatracovane rnd jsem si predstavoval jinak napr ten OP Dr. Boom jo kdyby ty bomby dali dmg nahodnejm cilum tedy ne jen protivnikovi tak OK, ale tohle zadny velky rnd nejni mit ho tak ho kazdej zahraje a neresi jestli ted jo nebo ne
-
porat si muzes ty karty koupit *3* to ze nekdo zacna az ted ho jen bude stat € nic vic...
-
ona je špatná i pro občasné hráče. Od začátku prosince jsem nehrál, nebyl čas. Nedávno jsem to spustil.. a chuť to dál hrát mě přešla :) V podstatě se na nové balíčky chytám dost sporadicky a když si uvědomím kolik času, her (a momentálně spíš proher) by mě čekalo než bych si nacuc nějaké nové použitelné karty.. škoda :(
-
Tohle je recenze. Na "hlubsi" nahled jsou jiny zdroje, coz sam dobre vis jelikoz jak se zda hrajes o rank (btw to neni cil kazdeho). Ze se meta zmenila o tom zadna a ty sam to v pozdejsim prispevku dokladujes. Hrat prvni ligu bez GvG nejde. "Kompletne" jsi psal jen ty, stejne tak jako o "rozsireni plny hratelnych karet".
No nic, hadat se muzu i jinde. Jen mi prislo, ze to nebylo fer. -
mmr funguje vyborne. schvalne si udelej novej ucet a jdi hrat - na casualu si zahrajes vyborne a na rankedu do dejmetomu rank 17 celkem taky, az na obcasny farmare vyher
-
"V budoucnu by tak Hearthstone mohl přebrat víc rozličných archetypů ze zaběhnutých „papírových“ her." - napriklad pokus o control huntera
"o žádné renesanci v rámci třídy však nemůže být vůbec řeč." implikace ze by mela byt
"Zaběhnutá liga musela s expanzí (...) bořit ustálenou podobu" - treba tady
bohuzel temer celej clanek je jen popis novych karticek, ale nejaky hlubsi nahled se nekona. -
Hele faggot, kde slecna/pani recenzentka pise:
"ze cilem bylo kompletne predelat metu" nebo ze "rozsireni ma byt plne hratelnych karet"?
Zmen si nick na strawman. -
Ta hra je velmi špatná pro začínající hráče... Představte si nováčka, který v životě nehrál karetní hru a chce si zahrát Hearthstone, jen protože je fanouškem série Warcraft. Nainstaluje si tedy Hearthstone, udělá tutorial, a při první hře proti živým protivníkům dostane se svým základním deckem Huntera nebo Zoo. Nemluvě o tom, že takový nováček bude mít těžko Naxxy. A proč by si ty Naxxy kupoval? Vždyť přece pořád prohrává a to ho nebaví. Toto je podle mě dost velký problém -> začínat nyní je asi 5x těžší než před rokem a Blizzard by s tím mohl něco udělat.
-
Hunter je silná sračka=face face face a kupa RNG. Jediný co to přineslo nový je fatigue mage a ten je nový, takže se dá těžko říct, zda se na tom postaví nová meta. Jinak všechny balíčky přidaly tak akorát 2-6 karet z gvg. Takže neúspěch. A to nemá cenu rozebírat trošku přesílenýho Dr. Boom.
-
Faktor náhody je u karetní hry nechuťárna, obzvlášť v extrémní míře jako zde.
-
250 vitezstvi si s nejakym alldefault balikem na rank20 s jakoukoliv winrate muzu nahonit taky, takze je to absolutne neodpovidajici statistika. Jestli se s nim v soucasne dobe dostanes >rank5 s rozumnou winrate, to uz je jina verze.
-
Jestli narazis na ten Trumpuv f2p balik, tak vez, ze se s tim do legend dostal pred znacnou dobou, kdy malokdo mel vypilovany balik. Dneska te od ranku 10 ceka smrst hunteru/zoolocku/handlocku/cwarru, kteri budou tvorit >50% vsech matchupu a bez karet, ktere jsem vypsal vyse (a ze nejsou vsechny) si proti nim ani neskrtnes.