Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nefér je v prvé řadě nabídnout výhru a po splnění podmínek ji s výmluvou zapřít.
  • No to teda nevím...Bayonetta jsem nehrál ale jinak jsou to vpodstatě primitivní hry, těžko je nazvat hrami pro dospělé. Portal 2 je vyloženě dělanej tak aby děti nefrustroval a jako typického hráče LA Noire si představuju patnáctiletýho smrkáče...
  • A podle me ani k interaktivnim filmum se neda Dragons Lair zaradit. Protoze interaktivni by melo znamenat, ze muzes neco ovlivnit, nekde se rozhodnout aspon ze dvou moznosti a tak. Dragons Lair jsou ale jen stupidni filmecky, ktery musis jeste stupidneji odkliknout ve spravny cas na spravnym miste a pak te to nahodne hodi do dalsi stupidni obrazovky. Ja bych rek, ze Dragons Lair je jedna velka nehorazna picxxxxx, a to je cely :)
  • To protoze skatulka "akcni adventury" nikdy nema nic spolecnyho se zanrem adventur. To jen znaci, ze je to akcni hra a je tam jakysi pribeh :)
  • Samozrejme ze jsem hral. Ja hral snad vsechny adventury co kdy vysly:) Presto si myslim, ze Dragon's Lair nemuzes zaradit ani k acnim hram. Je to proste Interaktivni film, stejne jako interaktivni filmy o dekadu pozdeji na CD-ROM. Proto take dostavaly vetsinou hodne nizka hodnoceni ve vsech periodikach :) Treba Dragon's Lair 3D ma uz primo uveden zanr Action Adventure a ten bych zase ja za adventuru nepovazoval uz vubec:)
  • Hral jsi Fahrenheit a Heavy Rain? I kdyz s akcnimi prvky, tak jsou to porad v principu klasicky adventury. Dragons Lair nema s adventurou spolecnyho vubec nic. To spis s akcni hrou, nebo arkadou, ci snad dnesnimi rytmickymi hrami, kdy clovek musi ve spravny moment stisknout tlacitko.
  • No podle mne, kdyz mohl byt adventurou Fahrenheit respektive Heavy Rain , tak muze i Dragon's Lair. Je sice definovan Wikipedii jako "Action Interactive Movie" (hra z roku 1983), ale jde o klasicky system - vyberu akci a film pokracuje, nebo vyberu spatnou akci a zemru :) No kazdopadne je to jedno:)
  • Ani trochu *3*
  • A aktualne Catherine, abych nezapomnel...
  • Pokud se nepletu, tak prukopnikem FMV "adventur" nebyla hra z roku 1989, ale z roku 1983 a to Dragon's Lair. Otazkou je, jak moc se da povazovat za adventuru :)

Jo a poznamecka ke druhe casti - ani zminka o Omikron the Nomad Soul? :)
  • To podle me neni pravda. Driv byl pomer "infantilnich" her mnohem vetsi a dospelych her jako Gabriel Knight taky malo. A prave dnes se to zacina lamat, kdy hry hraje stale vice lidi nad 30. Mame tu Heavy Rain, Bayonetta, LA Noire, Portal 2, atd., coz jsou hry, ktere obsahove oceni spis uz dospeli...
  • http://web.archive.org/web/19990209085425/http://www.accesssoftware.com/ctg/aboutus/

"Company Overview" :)
  • Jsem rád, že autor článku vypíchnul sérii o Gabrielu Knightovi. Zejména druhý díl považuji za jednu z nejlepších her všech dob. Gabriel II a III mi bez nadsázky změnily život. Díky dvojce jsem se začal zajímat o Richarda Wagnera, z čehož se pro mě stal zřejmě celoživotní koníček. A díky třetímu dílu jsem věděl o tajemství Svatého Grálu deset let předtím, než Dan Brown zkopíroval stejné zdroje a vypotil své "veledílo". Myšlenkově, esteticky i dramaticky jsou Gabrielové absolutní absolutní špička. Je škoda, že tenhle žánr vážných, příběhových, adventur pro dospělé časem prakticky zanikl. Podle mě šlo o vzácný jev, kdy se na chvilku zdálo, že počítačové hry budou skutečně zábavou pro dospělé a vznikala díla zaměřená primárně na dospělé. Pak se ale situace změnila dnešní základní cílovou skupinou je mladší teenager. Škoda, za zkoušku to stálo.
  • Tyhle tituly, to je moje citlivé místo. Phantasmagoria v době vydání byla pro mě naprosto nedosažitelná, s 386 to jinak být ani nemohlo. Ale jakmile jsem zakoupil první schopnou CDROM (tu první jednorychlostní se SCSI řadičem nepočítám), Phantasmagoria byla doma. Ten příběh byl na to, že to byl interaktivní film skutečně špičkový a dodnes mi v hlavě znějí některé dialogy. Co taky na téhle hře bylo špičkové, byl zvuk, respektive hudba. Nezapomenutelné jsou sekvence připoutané Adrienne a letící sekery na její hlavu, to člověk už fakt musel koukat jinam, velice brutální scéna je pak také ta ve skleníku (sklenička do oka), případně krmení trychtýřem.
    Druhého Gabriela jsem hrál jednou a už v době, kdy vizuální pojetí her vypadalo dramaticky jinak, takže jsem si to už tolik neužil. Nicméně na GK3 mám opravdu úžasné vzpomínky, dle mého názoru jedna z nejlepších her vůbec (dohrál jsem to asi pětkrát z toho jednou na plný počet bodů, ale to bylo podle návodu). Zkusím najít CDčka a rozchodit to, docela se mi zastesklo :). Blade runner, to je taky absolutně famózní věc, ve své době byla zajímavá kvůli čtyřem (?) koncům a kvůli grafickému pojetí. Opět tu hrála naprosto geniální hudba, byl u ní vynikající dabing a mělo to neskutečnou atmosféru, jediná nepříjemnost byla absence titulků.
    Co jsem si nechal na konec je ten Toonstruck. Tohle by měl každý milovník adventur prostě zkusit ač tu hru sežene jakkoliv. Mě se poštěstilo si zakoupit originálku chvilku po vydání (už tenkrát ve slevě) a jsou to jedny z nejlépe utracených peněz. Ch. Lloyd je naprosto famózní, ale ani ostatní, kteří namluvili někdy velmi svérázné postavičky, se nenechali zahanbit. I scénář ač třeba docela absurdní, snese velice přísná měřítka. To hlavní spočívá v tom, že se u toho prostě bavíte a to od začátku do konce. Lepší trénink bránice jsem snad nikdy neměl. http://www.youtube.com/watch?v=xERRV7JmZk8 Tady to máte jako film (fakt kreslená show se vším všudy).
  • Kucka,ze tohle udelate i s RPG. Stejne skvele napsany a koreneny videi?

Moc se tesim
  • Pan_Klobouk
    Heh, tak jsem vytahnul manual k UaKM. ;) V pasazi o pribehu neni kupodivu zminena zadna WW3 ani osud sveta, jen ze v tomhle futuristickem SF ziji dva typy lidi, norms a mutants. V intru pak Tex vypravi cosi o peti milionech lidi v radiaci a ze teda nekteri maji stesti a imunitu. A ted se v tom zorientuj a neco pocitej. :)

ad Access Software - jj, neni zdroj jako zdroj. Skvela je treba wikipedia, udava rok zalozeni 82 a hned vedle v ramecku ma founded: 1983. Taky dobry. ;)

ad kapacita CD-ROM - tak 500x vetsi nez disketa zni urcite lip, nez 450x vetsi, pravda. ;D
  • "Firma Access Software byla zalozena az v roce 83"

hmm... zdroj?
  • Tak to melo San Francisco kliku kdyz tam zmutovala jen polovina obyvatel a vsude jinde prezilo jen par % vyvolenych*1*. Kdyz uz se stourame ve stouranym, tak Access Software byl podle vetsiny zdroju zalozen v 82, jen par spatnych zdroju hlasa rok 83. "takřka 500násobnou" muze klidne byt i cislo 450, stejne jako "scénář o cirka 500 stranách" mel ve skutecnosti stran 550 *3*
  • ucho
    překlep: "Fotka Jane Jense". chybí písmenko. možná tam bylo předtím i "-ová" a po odmazání se toho odmazalo moc :)
  • Pan_Klobouk
    Tohle se asi bude lisit zdroj od zdroje ;) na Mobygames maji zase "Radioactivity has turned many humans into mutants, and the gap between those and the "norms" (non-affected humans) is growing wider." Co si pamatuju, bylo tam stare Frisco a nove Frisco... a obyvatele byli rozcleneni prave podle mutaci. Takze v ramci hry (Tex snad nevytahl paty z mesta) to asi vazne bylo pul na pul.

Jinak k tem chybam, kdyz uz se v tom stourame a jsme dokonce autorem ;) pobizeni, paklize mame byt opravdu za hnidopichy: cedecka tehda nemela oproti disketam "500násobnou kapacitu", maximum bylo tech 640-650MB. Firma Access Software byla zalozena az v roce 83. Under a Killing Moon nebyl plne 3D, byl presne jako Doom, tudiz se sprity, 3D byly jen nektere objekty. Mam pokracovat? :)

K cemuz se i vaze - u 3D adventur bych krome Normality urcite zminil i Azrael's Tear, ktery byl technologicky mozna dal. Nebo naopak jeste starsi (1994) kousek Robinson's Requiem. BTW Omni 3D jako novy 3D smer myslim Cryo pred Atlantisem pouzilo uz u Versailles 1600 a neco.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit