Přejít na výpis diskuzí
Historie adventur #5: interaktivní nákaza a 3D horečka
6.8.2011 | Petr Ticháček
102 příspěvků
-
Gabriel Knight - Beast within, stejně jako další hry od té ženské, mě vždycky přišel strašně přeceňovaný, je to stejný béčko jako Phantasmagoria a další FMV interaktivní filmy
-
Tak co treba tohle..:)
"Mean Streets, situovanou do post-apokalyptického San Francisca 21. století, zničeného 3. světovou válkou, která polovinu obyvatel geneticky zmutovala."
Podle popisu z:
http://www.adventureclassicgaming.com/index.php/site/reviews/109/
"The year is 2033. Earth has survived World War III, but the radiation from the nuclear war has left most of the Earth inhabitable. A small percentage of the survivors have developed a natural immunity to the mutating gamma rays, but most of the populations have been poisoned by the radiation. They are the Mutants and are referred to as "Freaks" by the Norms."
je drtiva vetsina obyvatel zmutovana a pouze male procento je mutaci nezasazeno. Pokud autor clanku neprebral informace o polovine zmutovanych obyvatel z "gooddays.org", tak prosim o zdroj *1* *5* -
Azrael's Tear
-
Tak, interaktivními filmy byly tehdy míněny hry plné animací s živými herci. Je fakt, že Neverhood měl taky animované sekvence, a perfektní animace postaviček, ale do škatulky interaktivních filmů bych ho osobně nedával... To ale nic nemění na tom, že to byla a je unikátní a v jistém směru dodnes nepřekonaná hra.
-
Nebyl 3D to je pravda, ale byla to vlastně interaktivní videa, takže bych to možná řadil k první části článku. Nevím jaká je jeho historická hodnota, vlastně sem ho někde viděl jako jednu z nejvíc nedoceněných her všech dob. Myslim, vyjít to dneska v HD, tak to má úspěch. Jinak perfektní články to se musí nechat.
-
Napadá mne Schizm 2: Chameleon, to byla ryze 3D 1st person hra...
-
Tak, Sierra svůj první Kings Quest z roku 1984 taky nazývala "3D" :-)
-
No, to bol engine Clay 3D. *1*
-
Neverhood přece nebyl 3D... prostředí i postavičky byly z plastelíny/hlíny a animace byly tvořené metodou stop-motion. Opravte mne někdo, pokud se mýlím...
-
Tak, máme tu jednoho potenciálního vítěze - viz příspěvek někde výše. Odhalená chyba ale byla tak trochu mimo moje dílo, takže šanci dostávají další, ale už jen v omezeném čase - během následujících 48 hodin. Pokud něco objevíte, postněte to v diskuzi do pondělka 8.8.20101 20.00 hodin. Jinak je vítězem čtenář Odar (i když ten už je vítězem tak jako tak :-)) Díky.
-
Hahahahahahah :-)
Tak tohle mne opravdu pobavilo. Sleepless uz vysvetlil okolnosti, jak tahle chyba vznikla, NICMENE pravda je ta, ze podle podminek MOJI neoficialni souteze jste chybu v clanku skutecne odhalil. Byla tam, to je nepopiratelne, a vas osobne vubec nemusi zajimat, jakym zpusobem chyba vznikla - to je nas (respektive muj) problem.
Takze udelame kompromis, co rikate? Vyhrajete urcite, zadny strach. Nicmene, ostatnim dam 48 hodin na to, aby nasli skutecne muj omyl/chybu/nepravdu v clanku (opakuju, minimalne jedna potencialni tam je!) a pokud nikdo nic nenajde, je Gabriel Knight 2 vas. Pokud najde, domluvime se na "cene utechy", kterou bude nejaka jina archaicka adventura v pouzitem stavu - nabidku bych vam pak poslal mailem. To myslim, ze je fer. Kazdopadne, ozvete se mi prosim se svoji postovni adresou na ptichacek@hotmail.com, protoze neco ode mne dostanete urcite :-). Diky. -
Nejsme my náhodou dvojčata? The X-Files Game byla totiž vůbec moje první originálka! A hra je to báječná.
-
a co Neverhood? pomyslel tady někdo na Neverhooda?
-
To uz je druhy krat tento rok co som vyhral-nevyhral - arghhh!!! Prvy pripad nebol TG ale islo o sport... Nevadi, ja som s vyhrou aj tak velmi neratal, zivot ma naucil ze vyhry su pre tych druhych, nie pre mna *5*
-
A nebo http://www.youtube.com/watch?v=Jv1OFYH9SYo
Ale to uz by predpokladam dneska nikdo nehral,... nebo jo? :) -
Penumbra neni moc adventura. Kdyby slo o system prechodu mezi panoramatickymi obrazky, jako Atlantis a Myst, tak takovych her je spousta. Ale plne 3D fps adventure jako Normality, nebo Tex Murphy moc neni. Vic aknejsi byly treba Realms of The Haunting, nebo Call of Cthulhu Dark Corners of the Earth.
-
Sorry, tahle chyba se nepocita, protoze je to muj preklep pri editaci clanku a pridavani videa. Snad pochopis, bylo by to vuci BigPeterove nabidce trosku nefer, protoze on to mel spravne :) A omluva za to samozrejme
-
zajímá mě více kvalitních zástupců First-person 3D adventur jako již zmíněna Normality...(co jsem koukal, tak podobná je novější Penumbra, která má však už i prvky střílečky)...zná někdo?
-
Safra, to sem nikdy nehral a vzdycky jsem chtel.
-
u interaktivnich filmu by mozna stalo za to pripomenout adventuru The X-Files Game 1998
hra byla na 7CD a byla jednou z mych prvnich originalek :)
http://www.youtube.com/watch?v=vmRmyZJ7ZK8