Přejít na výpis diskuzí
Hlasování o protipirátském zákoně bylo odloženo
16.1.2012 | Petr Poláček
228 příspěvků
-
k streamovaniu > žiaľ súhlas, hra môže byť akokoľvek kvalitná ale ani to nie je zárukou toho, že nebude postihnutá pirátstvom a jej výroba bude pre developera naďalej atraktívna. Existujú 3 alternatívy :
1) udržať aktuálny stav (vysoká miera pirátsva + sústredenie developerov na masovú produkciu, keďže inak sa im vložené investície nevrátia s primeraným profitom )
2) snažiť sa účinne bojovať proti pirátstvu (čo ale prináša riziko obmedzenia internetu (môže ale i nemusí - v závyslosti od prostriedkov. SOPA je určite extrém ktorý, predstavuje veľké riziko pre slobodu internetu a preto je ho nutné odmietnuť), avšak pokial sa najde citlivé ale účinné riešenie tak výhody sú zrejmé - viac zdrojov pre developerov, lepšie hry pre náročnejších + ponechaná určitá miera pirátstva ktorá je v mnohých ohľadoch potrebná )
3) streaming / cloud. computing ( herné pirátsvo skončí - so všetkými pozitívami ale i výraznými negatívami + dopad na PC ako nie len hernú platformu môže byť zdrvujúci ) -
jejdasek (skrytá identita) .. tak sa tu zaregistruj a nemel sracky, ked si tak velmi proti anonymite
-
Pokud tě tam někdo zrovna při tom nevyhodí do vzduchu *1*
-
Tak jako letaní letadlem na dovolenou, práce, sportem...nemá přímé propojení s terorismem :)
-
Jak se tu všichni zmiňujete, že tenhle zákon by měl negativní vliv na facebook, youtube, twitter apod., tak se jen usmívám a představuju si takovou situaci.
Teda hlavně ty lidi, kteří jsou schopní se přidat do stovky skupin, které nesou úplně stejný význam, jenom názvy se liší v jednom slovu nebo takoví, kteří dokážou pětkrát denně používat jednu aplikaci, aby se dozvěděli, co je dneska čeká anebo kdo by je z jejich přátel chtěl vyšoukat *1*
Nic proti fb a jdou se tam najít dobré informace apod., ale takovéhle lidi, které jsem zmínil, ty bych chtěl vidět trpět *4*
Každopádně toho youtube by mi bylo líto a rád si tam poslechnu hudbu, když jsem unavený a nechce se mi hrát, je večer, takže se mi nikam nechce a v televizi zrovna nic není. -
s pohľadom na pirátstvo s tebou súhlasím ale to čo tu kecáš o anonymite je prvotriedny bullshit. Anonymita je jednou z najväčších devíz internetu, riešiť problém zneužívania anonymity tým, že sa anonymita zruší pre všetkých je asi ten najabsurdnejší nápad aký som v poslednom čase počul... a pri všetkej úcte táto veta "jsem pro restriktivni omezeni internetu v zajmu boje proti piratstvi" Ťa úplne diskvalifikovala, zrejme si vôbec neuvedomuješ čo hovoríš a mal by si navštíviť krajiny, kde žiadny youtube nie je a väčšina stránok je blokovaná aby si pochopil aké dôležité je udržať internet anonymný a slobodný.
-
A uvedomujes si,ze takovy youtube naopak pomaha spousty mensim hudebnim interpretum ziskat posluchace a potencionalni kupce jejich tvorby?Skrze youtube jsem ja osobne poznal spousty kvalitnich tvurcu ,o kterych bych jinak vubec nevedel.
Nic neni cernobile ,to jenom ti nenazrani nahore to tak prezentuji. -
"tento zakon ale nema s piratenim vubec nic spolecneho"
Ale podivej se jenom na tuhle diskusi. Jen 5 lidi napsalo, že to je prachsprostá cenzura všeho, co si nějaký týpek umane. Ostatní se pachtí v pirátství. Populismus jak hrom. Na to jako lidstvo dojíždíme. Prosím lidi, podívejte se dále, než na špičku vlastního nosu! -
Tou nejlepší ochranou je streamovani her...ale to se vi uz dlouho...tento zakon ale nema s piratenim vubec nic spolecneho...on jen tak na oko jako ze by zakazoval informace o tom kde si to stahnout....ale to by pak museli zrusit cely gooogle :) Protože damy a panové google je ten největší propagator piratství tedy po piratebay....ikdyž pres piratebay google nenajdete ale pres google piratebay ano :)
-
Zrušení anonymity je blbost, i my, co máme regitrace jsme anonymní a mně to vyhovuje. Nechci, aby se někdy v budoucnu člověk bál něco napsat pomocí např FB a pak ho někdo za to na ulici zmlátil.
-
Přesně.
Zruš anonymitu a jediné, co ti zůstane je strach. Nic než strach. -
A zase jejdásek. Tak komu to podkuřuš po nocích, že jsi pro tento zákon? Nepracuješ pro OSU? Tam takové jako ty uvítají s otevřenou náručí. Přečti si jeho znění, tedy pokud víš, jak se čte v angličtině. A pokud umíš i hledat na internetu za použití strýčka Googla, tak si najdeš, co všechno tento zákon omezí. Ale hlupák zůstane hlupákem, ale ty, ty jsi jejich císařem.
-
Zajímalo by mě do jaké výsledné podoby to upraví. Přeci jenom by z toho teoreticky mohli udělat smysluplný fungující zákon.
-
A kde se to pravo vzalo? Prava stanovuje zakon a zadny takovy zakon neexistuje, anonymita na internetu je momentalni technicky stav, ktery se ukazuje jako nezadouci, protoze 1) je masivne zneuzivana a 2) internet nabyva cim dal vetsiho vyznamu v ekonomicke sfere. A to spolu bohuzel nejde dohromady.
-
Jak by zrušení anonymity vypadalo se můžeš podívat na server "aktuálně" jako na příklad. Lidé se tam nebáli zveřejnit své názory, byli tam poměrně živé dlouhé diskuze, to co je tam dnes pod "křídly" facebooku se můžeš podívat sám, nikdo si nedovolí názorově vybočovat z "normy" málo lidích je dostatečně sebevědomých(nebo hloupých) aby se tam nějak vyjadřovali.
Nejsi dostatečně moudrý na to aby sis uvědomoval následky, nevíš jak tenhle svět funguje "pod povrchem" tak si své radikální pravicové názory radši nech pro sebe, takových tu už bylo a moc dobře to nedopadlo. -
Mne se anonymita libi, je pro mne vyhodna. Nepochybne je vyhodna i pro piraty. O tom diskuse neni, neni o tom co se komu libi, ale co je spravne, nebo potrebne. Problem anonymity je, ze se casto zneuziva a pak je nutno ji resit.
Treba zrovna anonymita v diskusich je pro radu webu velky problem a resi ji tim, ze vsichni diskutujici musi byt registrovani. A neni na tom nic spatneho. Jsem pro, aby tady mohli diskutovat pouze registrovani uzivatele a klidne i overeni. Ale takove pravidlo musi byt platne pro vsechny. Jinak prirozene budu vyuzivat to, co je pro me nejvyhodnejsi.
Proto take pisu, ze jsem pro restriktivni omezeni internetu v zajmu boje proti piratstvi, protoze lide se sami dobrovolne nikdy neomezi. -
No jen at si to ti kkti schvali :D dopadnou jako sony nebo jeste hur. Proti takovemu shitu se lidi budou vzdycky branit vsemi moznymi prostredky a za jakoukoli cenu. Jinak nebyt 90% her , filmu a hudby ktere jsou totalni p******y nebylo by treba warezu. Ja osobne neverim sebelepsimu traileru dokud si nezahraju plnou verzi. Co takhle misto trapnych blokaci zavest poviny trial ? povine jazykove lokalizace ? navody ? zaruky supportu ? Hraju jen par her , jako bf3 , cod , wow a heroes of neverth . Vsechny sem koupil na zaklade dobrych zkusenosti ktere by meli byt (ve prospech spotrebitelu) standardem.
-
piraty to stejnak nezastavy piratit se bude stale jako za starych casu
-
Ale mě nevadí anonymita mého okolí...
Na internetu má každý právo být anonymní.
Víš, jsou místa, kam patří a kam ne. Všechno není černobílé. -
Uprimne, tusil jsem, ze nejsi schopen hlubsi diskuze a ty povrchni reci obhajit, oni jsou totiz neobhajitelne. Kazdy by chtel anonymitu pro sebe, protoze je to pro kazdeho vyhodne, v podstate anonymita = beztrestnost. Ale zaroven nikdo nechce aby bylo anonymni (beztrestne) jeho okoli, protoze si kazdy uvedomuje, jak by na tom byl v konecnem dusledku bit.