Přejít na výpis diskuzí
Hlasování o protipirátském zákoně bylo odloženo
16.1.2012 | Petr Poláček
228 příspěvků
-
I kdyby jim to prošlo, tak by to netrvalo moc dlouho. Někde jsem četl, že by se společnosti sídlící v USA přestěhovaly jinam a tak by se to na ně nevztahovalo, ale spoň ne v takový míře.
-
Když se ti tedy nelíbí anonymita, tak se tady zaregistruj, dej si do profilu svoji fotku a uveď svoje celé jméno (i s titulama, jestli nějaký máš). Nic mi do toho sice není, jak určitě hned uvedeš, ale když se tady vyjadřuješ ve smyslu negativnosti anonymity a sám si tady se skrytou identitou, tak tím tvoje vlastní slova ztrácí absolutně význam.
A rovnou ti odpovím na tvojí pravděpodobnou reakci. Ano, až z anonymity vystoupíš, vystoupím z ní i já. -
Sorry, ale to se nestane.
Ty si pouhý slepý křižák. -
Panebože. eee se vrátil.
-
Neodpovedel jsi mi. To co vedes jsou prazdne jalove reci, ktere nikam nevedou. Bud konkretni a uvidime, jsem ochotny diskutovat o rozumnych argumentech a prispusobit jim svuj nazor.
-
On je takovy exterm i anonymita na internetu. A lide toho v masivnim meritku zneuzivaji. Je historicka nutnost na nej privest zakon a rad. Otezkou neni jestli ano, ale kdy a jak. Dnes je internet jako kdysi divoky zapad, i tam nakonec zvitezil zakon. Bohuzel internet ma daleko destruktivnejsi vliv na zbytek civilizovane spolecnosti, nez divoky zapad, na kterem se bezpravi konalo jen v omezene oblasti bez vaznejsiho vlivu na okoli.
-
Ale ti anonymní nejsou.
Anonymita přináší spoustu dobrého. Jenom jsi to nepoznal. -
Dne 20. 12. 2012 byl odshouhlasen návrh zákona známého pod zkratkou SOPA...
A tramtadááá druhá prohibice je na světě :) Internet budem dostávat od mafiánů na příděl *3* -
Nerozumim ti. V cem dava anonymita vyniknout?
Ja nikoho svazat nechci, natoz nekomu upirat prostor. Ja jen chci, aby byl kazdy odpovedny za sve jednani. Vysvetli mi, co je na tom spatneho?
Chtel bys, aby tvuj zamestnavatel byl anonymni, nebo vyrobci potravin, leku, elektrickych spotrebicu, nebo policiste, nebo vsichni? Kdyby byli vsichni anonymni, nastoupil by zakon dzungle a nikdy by ses nedovolal zadneho prava. Ne, anonymita nic dobreho neprinasi a pokud ano, tak je chyba primarne nekde jinde. -
Právě.. Důsledky, to je to, čeho se každý bojí.. Tento zákon jde do takových extrému, že si ho v podstatě nikdo nedokáže představit v praxi *12* A ani se není čemu moc divit :q
-
Souhlasim, je to nebezpecne. Ale neni to ve stavu, ze by si s tim delal kdo chtel co chtel.
-
Víš tady vůbec nejde o pirátství a to je asi ten problém. Tohle je obyčejná cenzura. "Piráti" bude jenom to minimum, co na tenhle zákon doplatí. Ale pokud se ti líbili (nebo to co si o nich slyšel) časy komunismu, tak tohle je cesta zpět akorát, že cenzura nepude z Ruska ale teď pro změnu z USA.
-
Trnem v oku jim je opravnene, takze by neslo o zadne zneuziti. Ale mas pravdu, vydavatelske korporace maji dost vlivu na to, aby to prosadily. Takze by bylo zajimave to pozorovat.
-
To je vcelku jedno, ze by si to nekoupili. Kdyz by si to nekoupili, nemaji to stahovat. Tim ze to stahli a pouzivaji maji zakonnou povinost odmenit vlastniky majetkovych prav. De facto i de iure jsou jejich dluznici.
-
Že velkých vlivných servrů by se to nedotklo? YOUTUBE je trném v oku Hudebních a Právních korporací už roky a nemůžou s tím nic dělat. Ba naopak, tohle je první web, který by tento zákon pocítil nejvíc.
-
Anonymita dává lidem prostor vyniknout s tím, že se poté musí potom potrestat ti, co toho zneužívají.
Ty chceš všechny svázat a žádný prostor ani nedat.
Přemýšlej o tom.
To je totalita. -
Aby mal niekto pod palcom tlacitko, co mu umozni vypnut pozadovanu DNS, co sa mu prave nehodi je dost nebezpecna vec a nestoji za to, aj ked sa jedna o osetrenie piratstva.
To je ako dat niekomu, koho nepoznas zbran, nech na teba mieri a dufat, ze nevystreli. -
Ne, volam po odpovednosti. Bez osobni odpovednosti nemuze zadna svobodna spolecnost fungovat. To je dobre si uvedomit. Premyslej nad tim.
-
Anonymita je obecne problem, to se pak lide chovaji jako utrzeni z retezu. A nemusi se to resit hned ocipovanim.
-
Přesně o to se snaží. Počínaje přivlastňováním si internetu, přes politické a ekonomické manipulace, válkami po celém světě konče.