Přejít na výpis diskuzí
Hledání zatraceného času: Transport Tycoon tehdy a dnes
14.4.2013 | Ladislav Loukota
95 příspěvků
-
Jak je vidět tak nikdo kdo hrál tycoon nepochopil o čem byla ta hra a proc je chytlava..... Jako malým dětem vám rodiče kupovali autodráhy a vláčky, jenže jsem byli omezení počtem kole počtem vagonu atd. A hra Transport Tycoon bylo právě pro tuto generaci něco jako vytvářet uměni... namodelovat krajinu udělat megadloué vlakové dálnice atd...... osobně ten kdo to hral na styl skupováni akcii nikdy nepochopil pravé kouzlo hry......
-
No co se tyce strategii tak grafika zabila docela serii settlers.Tam je krasne videt jak jednicka zacatek 2 fantasticka 3 zacala graficka silenost ala vsechno krasne barvicky postavicky ale hratelnost na nule 4,5,6 nema se settlers nic spolecneho az ted 7 vypadala nadejne ale zabii to ty vitezne body ve hre.Stejne si myslim ze ty mala studia vydaji hru sou frajn pak je prevezme ea ci ubisoft a jde to do haje.Jak rikam dokud to budou ridit kravatacico hledi na cisla na uctech nebudou hry jake byvali.Jinak fandim navratu tyccon zpet ke korenum protoze jak se koukam neni co momentalne hrat.Myslim takovou hru ktera cloveka chytne a rekne si jeste todle mesto todlu fabriku propojim v tycconu a pujdu spat.
-
Já fut hraju Theme Hospital, parádní věc :)
-
Transport Tycoon... smrk, smrk, nepomozem si, ale to je nostalgia jak svina. Sam neviem, kolko hodin som pri tej hre kedysi stravil *1*, ale je iste, ze ich bolo VELA. Ja si nepomozem, ale zlate 90. roky PC hier... A ano, som uz skor old-schooler hrac, ktory da radsej znova prednost Falloutu, nez aby som ako divy zhanal tie novodobe podivnosti (cest vynimkam!!!), ktore maju hraciu dobu zvacsa okolo 5-6 hodin. To ma byt akoze zabava??? *7*
-
jako jo, vypadá to jako přesná kopie. i je to vizuálně hezké. ale nevím proč, ta klasická 2D grafika na mě působí takovým přehlednějším dojmem :) prostě vnímáš každé políčko železnice/silnice, co postavíš. tady natáhneš a je někde v krajině železnice. nevím no. a ty města na tom videu zatím nic moc.
-
Myslim že by sme ti tu mali pomoct sa zviditelnit, proste tlacit na redaktorov Games.cz aby tomu venovali pozornost, bola by skoda ak by to zapadlo.
-
Všichni co tady hledáte vhodné alternativy, podívejte se na hru Train Fever (ostatně nedávno zmíněna v článku "Hráči jako skuteční investoři aneb nový trend herního průmyslu". Ta hra vypadá jako po dlouhé době pořádný nástupce TTD včetně dynamického růstu měst atd.
-
Fajn - určitě tomu udělejte pak trochu mediální podporu ať mě to nemine - tyhle hry já rád a dle obrázků se mi líbí. Tak ať se daří.
-
Díky za podporu. Stáhnout zatím ne, focustest který jsem udělal byl jen s kamarádem *4*. Hra je někde kolem alfy, nějaký betatest bude případně až bude beta verze. Zatím tam nejsou všechna pravidla finální a hra obsahuje minimum assetů (modelů, grafiky, zvuků). Spíš je to hratelný tech-demo a asi bych se zatim styděl to dát zahrát někomu zvenčí *15*.
-
Lynch: Píše mi co je a co není jeho práce, chápu že to je otevřená diskuze, ale mě to prostě nezajímá.
-
Stejný problém mají a budou mít i další CitiesXL dokud neudělají nový engine. Tohle patch neopraví. Je pro mne ale až nepochopitelné, jak to můžou lidi stále kupovat...každý rok nový díl...každý rok stejný problém. Jakmile Vás to začne trochu bavit a město začne nějak vypadat, začne se to nehutně zpomalovat.
-
No nepsal jsem o tom, že by měli vymýšlet něco extra nového a revolučního, ale že by se mohli vrátit k tomu původnímu. Dneska jsou pokračování her osekaný o základní prvky, který tu hru definujou a nejdou vůbec do hloubky a to by klidně mohli.
-
michelangelo: myslim, ze takhle otevrena diskuzu nefunguje
-
Zdravím, a dá se to stáhnout a zahrát ? Přijde mi, že by se mi to líbilo. Určitě to má cenu dokončovat !
-
no tebe se hlavně nikdo na nic neptal, já diskutoval s paulemcz
-
Přijít na něco konkrétního je práce profesionálních designérů, ne nás. Můžu ti ale říct že prasečiny jako poslední sim city ani nemusí vycházet jelikož předchozí díl byl v každém ohledu lepší a není absolutně žádný důvod přejít.
-
Pěkné!
-
skuste kouknout na youtube gameplay videa z farming giant. je to taky tycoon budovatelska strategie, mela by u nas yvjit v kvetnu a vypadá imo velice dobre.
-
...Nikdy nezapomenu, jak jsem ještě jakožto malý klučina objevil taje "PýSíček" (PC kluby...), doma jsem PC neměl a když byl u někoho v okolí, byl to zázrak...Jednou jsem ale objevil právě "PýSíčko" - tehdá tam stála hodina 5 Korun...Nechápu, jak to bylo možné... *1* Dostali jste do ruky takového starého brontosaura a na něm nahrané hry...Mortal Kombaty, Stunts a mezi tím vším i právě Transport Tycoon...V té době jsem hře absolutně nerozuměl...Nějakou záhadou se mi podařilo spustit něčí save a najednou bum...Vláčky, auta, letadla, lodě...Nevěděl jsem o co v té hře jde, ale bavilo mě se hodinu jen tak koukat, jak to všechno jezdí a funguje...Potom jsem řadu let nebyl schopen zjistit, co to bylo za klenot...Když mi nakonec kámoš řekl, že má tip a hru mi přinesl asi na 10 disketách... *1* Byl to on! *1* Konečně jsem věděl, že je to Tycoon...Jenže jedna z disket nebyla zrovna v poho, v tý době jsem neměl ani internet...Prostě mi to někdo nepřál... *1* Na chvíli mi potom Tycoon dal pokoj a potom, o dalších pár let později, se zase z toho nejodlehlejšího kouta mojí paměti ozval...V té době jsem kupoval pro mě celkem výkonné PC (i7, HD 7950, 6GB ram...), no a první a dlouho hraná hra na něm byl právě Transport Tycoon, ovšem pozor - tady už Deluxe... *1* Tycoon je srdcovka, hra s duší a vlastně i takové mistrovské dílo, které by si už sakra zasloužilo nějakého pořádného nástupce se vším všudy... *3*
-
Ja mam CXL2011 na steamu a nejradejc bych jim to omlatil o hlavy. Hratelnost by byla fajn, hra by me bavila, ale sakra gameska z roku 2010 jede na mem q9600,6gb ram,gtx285 nehratelne pri trochu vetsich mestech (pripadne pri staveni delsi silnice - wtf?). Duvodem je mizerna optimalizace a hlavne to, ze engine jede jen na jednom jadru a zbyle 3 jadra se flakaji.Co jsem cetl fora tak lidi na toto nadavaji uz od puvodniho CXL a vyvojari to stale nejsou schopni za ty roky vyresit - o opravnem updatu na 2011ku si muzu nechat zdat. Stejny problem ma i CXL2012 - podle toho co jsem videl tak je 2012 je v podstate 2011ka s par kosmetickyma zmenama. Cela tato hra me prijde jako jeden velky podfuk.