Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jen teda podle jejich webu si na to jeste rok pockame : RELEASE DATE May 2014
  • wow. tohle ale vypada fakt dobre. dik za tip. o tom jsem vubec nevedel, ze se neco takoveho chysta. zkoda ze jsem uz promeskal kickstarter, na tohle bych klidne prispel.
  • Jistou alternativou můžou být Mashinky... www.monade.cz/blog ... Dělám na této hře už poměrně dlouho a blížím se do fáze produkce (hra je už nyní hratelná včetně multiplayeru, jsem ale programátor a né grafik, takže nejsou všechny modely/zvuky/pravidla ještě dokončené a poladěné). Každopádně budu rád za jakýkoliv názor (klidně i za ten že to nemá cenu dokončovat *15* ), stejně už to v téhle fázi nemůžu vzdát *5*.
  • Tohle uz je jedina hra, kterou v dnesni dobe hraju. "Silenci" z http://www.openttdcoop.org/ tomu dodavaj novej rozmer :)
  • palcov
    V současnosti hraju budovatelské strategie staré 10 - 20 let (transport tycoon, RT 2-3, simcity 4) i současnou Cities in Motion 2 a nevidím žádný rozdíl. U CIM2 to akorát dospělo do bodu, kdy 3D grafika je stejně hezká a použitelná jako 2D grafika. Ale hratelnost/nápady jsou stejné. Řekl bych, že od dob, kdy se rozlišení vyšplhalo na nějakou použitenou úroveň typu 800x600 mají strategorie všechnu technologii, kterou potřebujou. v RTC mi kdysi pochodovaly tisíce pajďuláků (i když jejich pathfinding byl v podstatě dílem náhody) bez nároku na nějaký výkon počítače.
  • Souhlas, souhlas. Vždycky když pustím RCT nebo OTTD, tak zajásám nad tou nádherně roztomilou grafikou a atmosférou, kterou dokáže vytvořit.
  • Ten má do opravdu budovatelské strategie hodně daleko.
  • No to moc konkrétní nebylo, spíš jsem měl namysli nějaké specifické příklady gameplaye a právě toho ovládání. Říct "rozumnej mix" je stejný jako říct "aby to bylo lepší". Ale sorry, fakt nechci útočit, prostě mě to jen zajímá - protože upřímně, když budu mluvit o budovatelských strategií, lepší koncept než má třeba Roller Coaster Tycoon si prostě představit nedovedu. Samozřejmě, sem tam pár detailů by se z mého pohledu dalo předělat, ale to nemá ani cenu zmiňovat - a pokud se budeme bavit o hratelnosti, komplexnosti hry, vyvážení jednotlivých složek, pohodlnosti ovládání, nebo já nevim interfacu, tak prostě v tomto ohledu mě žádná "renesance směrem dopředu" nenapadá. Kromě těch drobných změn jak jsem říkal, které přichází automaticky s dobou, ale jinak nic revolučního..
  • Paulcz
    AI, velikost mapy, simulace (a ne to co předvádí Simcity 5, takovej Dwarf fortress je úplně jiná liga, i když tu hru nehraju), větší počty objektů nebo jednotek, rychlejší počítání tahů u tahovek atd. Ovšem nesmělo by to být zabito konceptem. A renesanci si představuju tak, že se tvůrci vykašlou na ptákoviny a naservírujou něco pořádnýho. Nejsou tu ekvivalenty k Settlerům, Simcity, Civilizaci, Transport Tycoonu, HOMAM.. rozumnej mix mezi komplexností, hratelností a jednoduchosti ovládání.
  • A na co bys ten hardware použil ty? Popřípadě jakou renesanci by sis představoval? Nemyslím to nijak ironicky nebo útočně na tvoji osobu, ale napiš konkrétně jak by sis představoval svoji vysněnou budovatelskou strategii pro 21. století. Protože plkat jak by mělo být všechno lepší umí každý, ale specificky a podnětně uvést příklady, už tak snadné není. Každopádně s tebou souhlasím v grafice, taky bych si dnes raději zahrál 2D hru..
  • Rad jsem pripomnel, clanek k tomu vazne vybizel, casu neni nikdy dost :)
  • ja mel nejradeji railroad tycoon 2 :-)
  • Paulcz
    Přijde mi, že hráč v nových strategiích ztrácí kontrolu nad hrou a místo toho mu je servírované něco co se hraje samo. Tomuhle žánru schází renesance a doufám, že přijde někdo podobně schopnej jako lidi co dělali staré TTD, Civku apod a využijí potenciál, který nabízí daleko výkonnější hardware. Momentálně ho každej promrhá na 3D zpracování.. :)
  • sleepless
    Zmíněno bylo, ale říkalo se, až bude čas. Nicméně, díky za připomenutí, je na tom třeba zapracovat.
  • SnakePlisken
    Já jsem je buď skupoval a nebo jsem jim ničil příjezdové cesty k továrnám, kde jsem mohl. Také jsem si zabíral pozemky, kde zrovna stavěl železnici apod. Jo jo, byl jsem svině, ale určitě jsem nebyl jediný, kdo to tak dělal. *15*
  • Nějak mě ve výčtu chybý kvalitní Capitalism II. http://en.wikipedia.org/wiki/Capitalism_II
  • Haku
    Klidně mě kamenujte, ale rád bych tu hru s grafikou AoE 2, Rise of Nations nebo Traffic Giant. Ta 2D grafika je úplně bombastická, tohle je takové moc old school. Přeci jen bych byl rád kdyby to hrálo víc lidí :)
  • zaleží na tom jakou by to melo hratelnost, ale co jsem slyšel cities xl nic moc. treba ja bych byl ochoten platit ale hodne lidi by to odradilo takže f2p a microtransakce je prijatelnejsi model.
  • Co ten openttd games.cz server, zminenej v jednom z podcastu? Po precteni titulku jsem marne doufal v jeho provoz.
  • Presne to, co popisujes, nabizel Cities XL - bohuzel placene. Nevim, jakou sanci si mysleli, ze ma budovatelska strategie, kdyz na ni naplacnou 13 liber mesicne (ano, liber - skoro 4 stovky mesicne). Po cca dvou mesicich se vypnuli servery a od te doby konec.

Fakt skoda, myslim, ze stylem F2P a nabidkou napr. novych textur budov (rozumejte neco ve smyslu skinu v LoL) atp., to mohla byt pomerne slusna hra.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit