Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MickeyMutant

Že se vám do té zajímavé diskuze míchám, měl bych drobný technicko-jazykový dotaz. Normálně bych to řešil jen v případě redakčního textu, protože na novináře se logicky kladou vyšší nároky než na vášnivě diskutující čtenáře. Ale vzhledem k tomu, kolikrát se to tu opakuje, se zeptat musím. To opravdu normálně běžně píšete "alpha" (čest výjimkám)? Napsali byste taky třeba "alpha samec" nebo "alpha a omega"? Chápal bych třeba v případě Adama Homoly, ale fakt jsem netušil, že strážnický pravopis se šíří až někam do Aše tímhle závratným tempem.

• residentevilfans

Prostě mi nepřijde v pořádku prezentovat alfa verzi hry, která nestojí na pevných základech. Po 6 letech stále ukazují nové věci, které ani nevíme jestli budou ve finální verzi hry. Stále dokola se dušují, co všechno nemají v plánu, ale kde jsou ty další představené aspekty hry, které měli být opraveny. Jen přidávají a přidávají, tímhle tempem se bety ani nedočkáme. Protože oni nedokáží ani odladit základní kameny hry a jen vymýšlejí další a další. 

• Hanzales

Co to meleš? Já akorát tehdy přispěl tak, abych měl tu digitální edici SC a SQ42 a jednou za čas mrknu na nějaké to video z vývoje, nebo prubnu alphu a to co vidím mi přijde naprosto v pořádku. Usuzuju dle vlastního uvážení a vědomí o tom, co to je práce.

Stádo je tlupa skinů, nebo jiná tlupa vymytých mozků někým jiným, někdy až nevěřícně. Ty mi přijdeš jako kus ze stáda zabšklých tvorů, jež mají FOV svého vidění a chápání celku tak zhruba 20 stupňů.

• i586

1) RDR 2 nebylo oznámeno 6 let zpátky.

2) RDR 2 nefinancuje komunita.

3) RDR 2 nevybralo 200 mega od lidí.

4) RDR 2 neprodává pozemky za reálné peníze.

5) RDR 2 neprodává koně za reálné penize za tisíce dolarů.

Jsem zničen. Toto jsou prosím důvody, proč bude SC zastaralý až vyjde a proč není možné (a ani logické), aby byl po 6 letech v alphě. Tak tomu říkám vrchol infantilní logiky. Přímo z ruky místního jelita. 5 red herring argumentačních faulů v 1 postu. Takhle failovat, to nejde naučit. S tím se člověk musí narodit, to je v hlavě.😂

• Blue.Shark

Že se vám do toho vměšuju - pokud chápeš pojem Alpha verze jako implementaci naprostých základů, na kterých se staví další obsah, je zřejmé, že přesně to je v prezentaci ukázáno. A všechny základní mechaniky stejně ještě nejsou a dost dlouho nebudou na svém místě. Až budou, přesune se hra do bety, kdy se bude pracovat na stabilitě a opravách chyb z alphy.

Kritiku bugů, nedodělků a rozbitých mechanik považuju za korektní ve chvíli, kdy je prezentována plná verze hry. Do té doby je to irelevantní, protože se stav mění prakticky na denní bázi - něco se opraví, neco se rozbije. Vypichováním nedodělků ve verzi, která ani nemá být dodělaná, tak trochu nosíš dříví do lesa.

• Taronyu

Mne sa napríklad to neustále rozširovanie obsahu tiež moc nepáči. Pôvodne to malo byť len niečo ako freelancer a s tým by som bol bohato spokojný. 

Neviem prečo by som mal kritizovať predávanie pozemkov. Oni niekoho nútia si tie pozemky od nich kupovať? 

• Lukyz

Oukej, tak tohle jsem těžce projel 😣😅

Pointa je každopádně stejná, je to pořád alpha, každá hra je v tomhle stavu "rozbitá" 

• residentevilfans

Než tohle bude v obchodech, tak budu spokojeně hrát pokračování RDR 2, Cyberpunku, ale tobě bude pořád cvakat žilka na čele z alfy SC. 😂

• lito

RDR 2 bylo oznámeno snad 6 let zpátky? RDR 2 snad financuje komunita. RDR 2 vybralo 200 mega od lidí? RDR 2 prodáva pozemky za reálné peníze. RDR 2 prodává koně za reálné penize za tisíce dolarů? 

Srovnáváš nesrovnatelné trollíku, tvá infantilní argumentace je k smíchu😂

• residentevilfans

Sni dál. Běž si udělat proklik, třeba se ti ten komplex méněcennosti trošku vyléčí. 

• i586

Má ale pravdu, trolík. Příští rok bude hra možná ještě v alphě. To je fakt nehoráznost u takhle technicky průměrné hry, která nikam nic neposouvá a nemá nic, co by tu už stokrát nebylo. Přenos mimiky hráče do hry, holografická komunikace přímo ve hře v realtimu, přistávání na komplet rotující planety s městy bez loadingu, vše co vidíš - tam můžeš jít, pohybující se lodě velikosti běžného FPS levelu s hráčema a dalšíma vozidlama uvnitř. To je vše technické klišé a průměr. Všichni přece víme, že skutečně revoluční hry jako např. 8 let vyvýjený RDR2 plný skriptů, odehrávající se na jedné placce s kulisama v pozadí byl v alphě jen 1 rok a pak už byl skoro hotový bez bugů. A ukázaný CP2077 byl po 5-6 letech vývoje už taky skoro hotový a ne v alphě.

Taky nezapomínejme, že ten 8 let vyvýjený RDR2 bude strašně zastaralý až vyjde, tak jako byl zastaralý 6 let vyvýjený HZD.

To je ta racionalita vs emoce. Ne, moment... dem**ce.😂

• residentevilfans

Takže pořád to samé dokola. Pořád si jedete svoje. Alfa verze má snad určovat základ hry. Jenže tady jsou základní mechaniky zcela rozbité. Nevšiml jsem si, že by u alfa verze Cyberpunku byla prezentována rozbitá kostra hry. 

• lito

jj, jsi hloupé jelito, Koukl jsi se alespoň do komentářů? Víš, co jsi postl? 😂

• lito

tohle je až děsivé. Takhle lehce zmanipulovat stádo je opravdu děsivé.

• Lukyz

Přesně jak říkáš (je)lito! 

Mrkni na tohle., taky hnus fialovej, doskakující objekty, chybějící textury, divný animace a přitom ty lidi to GTA V tak adorujou, fakt sekta tohle 🙄

• lito

To jsi samozřejmě mimo. Alpha se ukazuje zcela normálně naposledy např. Cyberpunk a mohl bych pokračovat. SC se ukazuje už šest let pořád v alphě a jen pořád rozšiřují obsah. Samozřejmě to ani nezaminuji, že prodávají za tisíce virtuální pozemky na planetách a lodě. Hlavně že bojujete proti lootboxům, ale nefunkční hra která prodává virtuální pozemky je vlastně v pořádku. 😂

• Hidden

Prezentovali progress alpha verze hry, tedy castecny, nehotovy, nefinalni produkt. Racionalni uvahou tedy musim nutne dojit k tomu, ze jako takovy bude obsahovat nedodelky, bugy a pripadne muze i behem prezentace spadnout. Nevidim proto jediny duvod, proc se rozcilovat nad tim, ze preblikavaji animace, AI se chova podivne a tak dale. Nevidim na tom nic sektarskeho (a to rikam jako clovek, ktery ma obcas z nekterych az nemistne optimistickych fanousku SC legraci).

• Hanzales

Na tebe už nemá cenu vůbec reagovat a jsem rád, že to kromě mne nikdo neudělal a doufám, že ani neudělá ;o)

• i586

No vidíš, že ses nakonec pochlapil, přestal dělat kašpárka a nakonec uznal, že si napsal blábol který nejde nijak podložit. Tleskám.

• Taronyu

Ale veď pochop už predsa že takéto bugy a glitche má v alpha verzíí každá jedna hra na svete. Len klasické štúdia nikdy nerobia prezentácie keď majú ešte len alphu.  Vývojári sa v alpha verzií totižto na takéto bugy a glichte ani nezameriavajú, tieto veci sa dolaďujú až v pozdejších fázach vývoja hry. Vývoj každej hry máš predsa rozplánovaný na fázy a máš jasne dané čo sa kde bude robiť.  Toto snáď hádam chápeš. Teraz sa rozrastá len obsah  a ten sa prezentuje. Toto nie je žiadne fanatické obhajovanie, práve naopak, z tvojej strany ide len o argumenty z neznalosti.

Samozrejme môžme sa baviť o tom, či je správne takto stále rozširovať obsah hry, kde to skončí a či to už neprepískli. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit