Hogwarts Legacy – recenze fantasy RPG ze světa Harryho Pottera
-
Méně než Šárka dal této hře už jenom britský levicový Guardian (60%), nechvalně proslulý svými výpady vůči Rowlingové. 70% hodnocení se tam objevilo celkem 3x (včetně Games.cz), zbytek ze 49 recenzentů dávali 80-100% (aktuální průměr 85%).
-
Feminismus není jednotný ideový monolit. Myšlenky TERF hnutí se dají datovat do 80. let do proudu tzv. "lesbického feminismu", který nejrůznější (anti)utopické koncepce, jako třeba segregace pohlaví, izolované komunity žen a podobně. Brali transgender ženy jako "převlečené chlapy" (konec citace), kteří jim chtějí uzmout i ten feminismus.
Rowling trpí strachem z mužů kvůli svému násilnickému ex. Je to vlastně smutný příběh jedné zlomené ženy, která by to raději, než na svém blogu, měla řešit na terapii.
-
Vidíš a já bych na základě gamesplaye dal tak 5/10. Svět nic moc, generické věci typu seber 50x kozí bobek, souboják, že jsem se málem poblil - jak už to říkal Vašek v gamesplay, kde jsou nějaké zajímavé kouzla etc etc namísto toho, že to působí, že prostě střílíš "kouzla" jedno za druhým a pak tam máš silnější útok s cooldownem?
A Slytherin Student to už je na dnešní dobu docela vrchol, to je takový problém dát každé postavě originální jméno a nejlíp ji dát i nějakou negenerickou konverzaci (klidně i krátkou)?
Jsem cassual hráč, přijdu domů z hokny, pozdravím babu, zeptám se co je potřeba udělat, vyřídím, na dvě hoďky si jdu sednou k PC, pak na hoďku k TV s babou a jdem spát. Vyrůstal jsem na RPG, ARPG lehce RTS a TTS. FPS mě moc nebrali. Jenže dnešní RPG to jsou knížky textu (Pathfinder: Kingmaker), on se dá kvalitní příběh odvykládat i jinak, než že si přečtu knížku (Assassins Creedy mám teda prošlé, ne všechny dohrané ale zabavil jsem se - tedy u těch novějších mi chyběla Eziova nonšalantnost a souboják, který se změnil z timingu na klikfest, lvl nepřátel už byl vrchol).
RTS jsou dnes o tom kdo má více akcí za minutu a ne o tom jak dobře si dokážeš poskládat armádu a jestli dokážeš protivníka vylákat tak abys mu pak vlítl do boku.Takže ty dvě hoďky dám s kámošem u Warzone 2 nebo Company of Heroes 2 a pokud kámoši nejsou dostupní, tak třeba teď v City of Gangsters co byl zdarma na EPICu, nebo klidně v ruském (ač na to nejsem hrdý ale lepší podobná hra zatím nevyšla - až na ty bugy a technickou stránku to je fakt hrůza) 7.62 High Calibre s modem Hard Life.
Máme teda s kámošem i EfT ale tak nějak není čas na to se to učit hrát, možná by ještě stálo za to zkusit Squad. -
"PC gaming do 5-10 let nejspíš zanikne úplně"
Hah, tak to už tu dlouho nebylo. Dík.
-
Jak to delis na normalni a uchylka je nesmysl. Ukazuje to, jaky jsi v tomto laik.
-
Přesně, psát o hrách na herním webu, to je úplný vrchol !!!!
-
ano, uznávám, je to tam navíc :D
já sem taky hetero, ale nejsem ten, kterej to potřebuje zdůrazňovat a tlačit před sebe jako vykřičník, tak sem mu chtěl dát nějakej kredit uznání navíc - jako když hetero je kmen stromu, ale on je tak čistej a osekanej až na dřeň, že už to nemá ani kůru a možná ani už žádný dřevo, tak osekanej strom, že už zbyla jen jeho esence :D
-
To snad prý vůbec nejde - jakkoli kouzlit na spolužáky a učitele, podle všeho útočný kouzla a kletby používáš jen v části, kde se bojuje .. tak nevím, jestli si nemaluješ nějaký marný naděje .. ;)
No uvidíme za tři dny ;)
-
Se Šárkou často nesouhlasím a už jsem od ní schytal i pár banů za diskusi ohledně podobných témat, ale tady má pravdu. Hra s tak průměrným core gamemplay loopem, nudnými questy a technickými problémy není 9tková ani 8čková hra.
-
A nebo si precist recenze i jinde ;)
-
Basic hetero? Co to je? Neco jako cis-gender? Cili normalni potrebuje privlastek a uchylka je novy default, jo? :D
-
To nevím co s tím děláš. V Steamu jsem od HL2 a roky nedělám nic jiného, než klik Stahnout, klik Hrát.
Samo se to patchuje, samo mi to zálohuje save, samo validuje vlastnictví. Instalace módů je také doslova na jeden klik.
Jediné, co dělám navíc je nastavení AMD Chill v ovladačích dle typu hry.
I ta migrace na další disk/PC je doslova zkopírování jedné složky, což jsem ochoten jako jediné udělat ve výchozím Windows file manageru🙂
-
Nečekal jsem to tak špatný. Takže počkám na slevu, jako už tradičně. 😀
-
Jakože v den kdy padne review ebargo se nemají vydávat recenze? :-D
-
Ne, pokud jsi už předem rozhodnutý, že se ti to nelíbí, tak to nekupuj.
-
No to by bylo hezky ze, a kdyby se slo pripojit k internetu z roku 2010, kdy internet jeste nebyl komercni sracka plna reklam, to by bylo no...😉🙂
-
Nejde jen o PC. I rozdíly mezi generacemi konzolí jsou mnohem menší než bývaly. Porovnej SNES a první PS (nebo N64, ať je to stejný výrobce) a co se na nich hrálo. Dnes máš na PS3 a PS5 prakticky ty samé typy her.
A s tím herním PC dnes to taky není tak horké. Pokud chceš hrát na max nebo skoro na max, tak máš pravdu, ale jinak nové hry rozjedeš i na mnohem starší sestavě. Ostatně dřív to nebylo jiné. Jsem z generace, co poslouchala pískání PC speakeru nebo hrála bez zvuku, zatímco nabušená sestava měla MIDI přehrávač od Rolanda. Zlom, kdys najednou potřeboval drahý hardware, bez kterého nové hry fakt nejely (CD mechanika, 3D karta určitého typu) byl mnohem drsnější než cokoli za posledních 15 let.
-
Věk 34 a jsem na tom stejně, všechny hry co zmiňuješ . Čekám, kdy mě zase konečně něco chytne stejně jako SOMA, to postupné odkrývání příběhu v hlubokém podvodním prostředí byl pro mne úžasný zážitek.
Ale co mi teda uniklo je Deliver Us The Moon. Už to mám v hledáčku ,takže díky tobě mám teď naději, že si zase něco užiju. Díky :)
-
NE NEMA, měl by si pak nočni mury, že HP z tebe vyždimal penize a ktovi co ješte ! 😂
-
Ma smysl, abych si hru vubec porizoval, kdyz je universum Harry Pottera pro me zdimacka penez z deti, dospivajicich a jejich rodicu neco jako ceckova verze Pana Prstenu ze ktere jsem nikdy nic necetl ani nevidel?
Uz jednou jsem se takto spalil, kdyz jsem vydrzel se nedivat na Battletar Galacticu do posledni sezony a o to vic jsem si to pak kralovsky uzil ...