Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • palcov

Přesně tak. Když se woke aktivisté požírají mezi sebou, tak mě už jenom kávičku :)

• Horst

Ne, woke penalizace Rowlingové je již do verdiktu započtena. Průměrné hodnocení ze 42 recenzí na Metacritic je v současné chvíli 86%.

• Horst

Vy už to máte dohrané, že si to troufáte posoudit...?

• Jarisko84

Ja mam 39..a hravam asi od 6r... didaktik atd... u mna je problem v tom ze mam pocit ako by som uz vsetko videl hral a kazda hra je skoro to iste len v bledo modrom... mne sa skor pacia hry ktore neohuruju grafikou ale moznostami ako dany problem v hre vyriesit atd... alebo potom kvalitny pribeh ale nie openworld aby som sa po 30h posunul trosku v pribehu... u mna zatial posledna hra ktora ma dostala pribehom atmosferou bola diskoelysium...a hlavne mala genialny dabing...

Co sa tyka tejto harry potter hry chyba tomu pocit pre detajl ako robi rockstar a tiez veci co su tam nie su vobec dotiahnute... naco su tam 4 fakulty? Mohli dat jednu a premakat ju a v dalsom diele druhu atd...ked chceli mat 4 tak nech to ma daky zmysel...

P.S. neznasam tuto dobu remastrov a remakov.....

• Tak to som si do tohto momentu ani neuvedomil. Vdaka za info. 

• Iggy

mad max je od avalanche studios, hogwarts legacy je od avalanche software. to je úplně jiná firma, bacha na to.

• dread delusion - Fuj, to jsem se lekl. Ale pak jsem trochu pogooglil a vypadá to zajímavě. Trochu mě to připadá stařičký Dungeon lords, na kterém jsem kdysi krutě ujížděl. Budu sledovat, díky za tip. Jinak souhlas.

• mně je 43 a hůlkou už dávno mávám. Ale co jsem si s věkem všiml, tak člověk se stává selektivnějším v tom co hraje. Tj už nemám moc toleranci k balastu a natahované hrací době, spíš mám tendenci hrát kratší atmosférické hry typu Soma, Outlast, Alien Isolation, Deliver Us The Moon (každou z těch her lze dohrát za 2-4 večery). Dřív jsem hodně hrával RPG, ale teď je problém na to najít čas, tj snažím se hrát opravdu jen to nejkvalitnější co vyjde

• Hráči 30/40+ určitě jsou v zájmu alespoň nezávislých vývojářů a menších studií. Příkladem se letos strašně těším na hru Dread Delusion kterou tu v komentech občas zmíním. Dále potom na Baldur's Gate 3, který tuším také nebude mít úplně infantilní příběh a není od úplně malého studia. Slovenský Sacred Fire vypadá dobře.
    Je pravda že když bych se zamyslel dlouze tak těch her na které se letos těším nepřekročí desítku, ale tím líp...alespoň nemusím řešit čemu dát přednost. Souhlasím ale že je těžší se v té záplavě titulů orientovat a hledat skryté perly mezi vším tím bahnem.

• Me je 33 a zetra budu mavat hůlkou!!!

• jo, je legrace když se radikální feministka hádá s radikálními transgender aktivisty, a ti ji nazývají terfkou (TERF = trans-exclusionary radical feminist). Když se dva hádají, třetí se směje (což jsem v tomto případě já)

• Jaký hardcore, kde o tom píšu? Autorka si stěžuje na infantilní příběh a slabé herní mechaniky. A na to si stěžují i já. To nemá s inspiraci nějakým světem nebo předlohou nic společného. A tahle hra se prezentuje jako rpg, tedy důraz na kvalitní příběh by měl být samozřejmostí. A ohledně Pottera si uvědom, že ti co na něm ujižděli jako děti už jsou dnes dospělí. Já jinak nemám nic proti hrám pro puboše, ale to neznamená, že musím hýkat blahem nad kdejakou vykopávkou jen proto, že to má cedulku Harry Potter.

• Nejspíš nikdy. Hry vždy cílily na mladé, protože ti mají nejvíc času je hrát.

Ten obrat je spíš v sociální struktuře. Dřív měli počítač/konzoli spíš ti kteří vyžadovali (aspoň občas) trochu víc, než jen bezduchou zábavu (přece jen to nebylo jednoduché a levné zařízení). Teď je to mainstream a podle toho vypadá poptávka a dle ní se řídí nabídka.

Druhá věc je, že se ustálily úspěšné žánry a technické vybavení. Dřív jsi mohl tři roky vydávat dvourozměrné adventury nebo plošinkovky, ale pak příšel DOOM, po něm 3D karty a najednou jsi měl po zákaznících. Teď můžeš deset let dělat variace na Skyrim, Call of Duty nebo Dark Souls, jen průběžně leštit grafiku a budeš v pohodě. Lidi, očekávající novinky, budou zklamaní, ale mainstreamu to stačí. Když k tomu dodáš solidní příběh a vyvaruješ se technických chyb, bude hodnocení 8-10.

• SlavicBes

forspoken je totalny nonsens

• SlavicBes

Na PC Gameru v podnadpise recenzie pisu "I'm impressed by my first 32 hours, but also haunted by JK Rowling." lol

• Uvidíme u Atomic heart😀

• matej.lesko.1

nemusí to mať súvis s hrou samotnou, ale so subjektívnym prístupom recenzenta/ky. Predstavme si situáciu, že slečna/pani Tmejová sa pohybovala na rozhraní hodnotenia 7/8. Istá podvedomá pachuť sa pridružila ku hernému zážitku a hodnoteniu a naklonila ho k sedmičke. 

To do istej miery nie je zlé, resp. je len veľmi ťažké sa tomu vyhnúť. Šárka Tmejová je profesionálka a verím, že s týmto pri hodnotení rátala, resp. sa pachuti snažila vyhnúť. 

Otázka od 1892 je provokatívna, to áno, ale je správne na túto stránku v diskusii poukázať. 

• Slavik_Jenda

Nikdo nemluvil o tom, že budou dávat nižší známky v recenzích apod... Že si to nekoupí je zcela legitimní... 

• Hidden

Rekl bych, ze redakce Games je dost profesionalni na to, aby dokazala oddelit osobni postoje k tomu ci onomu od hodnoceni hry. Nedovedu si nejak predstavit, ze by zde treba nejakou desitkovou hru od studia A zalozenou na motivy knizni predlohy spisovatele B strhali jen proto, ze pan ci pani B je treba tak trochu blb. I kdyz ne, ze by nebyly herni servery, kde bych podobne chovani necekal. ;)

• matej.lesko.1

"Hráči 30/40+ už prostě nejsou v zájmu velkých korporací a vydavatelů." a niekedy boli? Pozrieť sa na recenziu hry na námet Harryho Pottera (knižnej série pre deti) a dušovať sa nad tým, že nie je hardcore pre ľudí 40+ mi príde naozaj mimo. 

Čo taký Elden Ring? soulsovky? sú určené deťom? rád by som si, ale nedokážem si odpustiť napísať, že Váš komentár je brekot dospelého. Dospelý čo príde na Fortnite fórum s tým, že hra je príliš farebná a potrebuje mechaniky z Escape from Tarkov. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit