Přejít na výpis diskuzí
Hrajeme a neplatíme: 40% CZ hráčů si hry nekupuje nebo stahuje
7.9.2011 | Petr Poláček
351 příspěvků
-
Když si uvědomíš , kdo stojí za názvem "Asociace herního průmyslu v ČR a SR" , tak ti musí být jasné , že reálný stav je opět jinde . Strukturovat u nás už tak dost omezenecký přístup k hernímu trhu by bylo z jejich pohledu kontraproduktivní .
-
Okey tak bud jeden den v prácí a pak si kup hru, ale za ten den nesmíš nic pít,jíst, kouřit, musís pesky domů, a nesmís si ten den hru ani zahrát, nejlikož nesmís pouzivat elektrinu.
-
Za 1000 kč mám 4 - 5 kvalitních hudebních CD (ze zahraničí), která vydrží na celý život. V porovnáním s tím je hra na pár hodin, která za rok bude šmejd, naprosto směšná... *7*
-
1000 Kč dokáže s měsíčním rozpočtem už pořádně zamávat - To že podobnou částku někdo proleje hrdlem za výkend ovšem neznamená , že by se tak chovali všichni ;)
-
najlepsi su vsetci ti herni novinari, ktori sa vo velkom pohorsuju nad tym ako si niektori ludia stahuju hry z netu, ale to ze oni maju vsetky tie hry zadara od vydavatelov, to uz akosi zabudaju spomenut, ale pixovat na hnusnych piratov to budu stale.
-
Není nač čekat - teprve na základě zkušenosti se samotnou hrou se zvažuje její koupě .
-
:) Hlavně úslužně .... PEGI a všeliké ratingy jsou na nic. Roli rodiče zákazy nenahradí . Obchodník je obchodník - zvlášť u nás .
-
1000kc je hodne? cece to se da propit za 2 hospody ani to nepoznas. Jak pisu nize muzem si sami za to ze nebudou hry prekladat no ma to pozitivum zvedne se znalost anglickeho jazyka.
-
Hry téměř vůbec nehraju... Nejsou zkrátka dost dobré na to, aby mě zaujaly. Dříve to jistě bylo lepší, protože jsem nebyl tak náročný.
Stále je to s hrami tristní... Jak říkáš, akorát trochu lepší tetris. *7* -
To co jsi napsal je v rozporu s článkem, ne? Není tam náhodou, že většina platí? Takovéhle zobecnění je dost mimo realitu, vystrčit nos ze svého pokoje, asi budeš překvapený, že mnozí češi opravdu kupují a platí. Obzvláště za něco, s čím mají dobrou zkušenost (= repeated business).
Plus ti co neplatí, to je dost obtížně pojmutelná skupina - bazary, F2P, old games, bundle a tak dále. Malé skupiny lidí (až na ty F2P a flashovky), ale také mají své zastoupení.
Asi rok jsem hrál F2P hry, čili bych se také zařadil do kolonky, že za hraní neplatím. Nakonec jsem jim samozřejmě nějakou tu zlatku poslal, ale hra byla F2P, tak proč se cpát do jiné kategorie?
Aby tahle statistika byla v tomhle víc vypovádající, bylo by potřeba tuhle množinu nějak víc struturovat. -
tak když se mi to nelíbí tak to nehraju, ne?
jako kvalita prodávaného zboží v supermarketch apod. u nás je taková, že si ty prachy obchody nezaslouží už vůbec(porovnávám z Francii a USA) a drtivá lidí si ty věci kupuje a nekrade. -
Asi tak - víc než 1000Kč za hru dám jen ve vyjímečných případech (např Arma X - a to ještě hledám nejnižší cenu na trhu ) a max několikrát (2x 3x) do roka .
Co kupuji častěji jsou časopisy s herními bundly - a to jen pokud mne příloha zaujme .
Rozhodně nejdu do obchodu a nedonesu si hru o které bych nic nevěděl - na Blind .
Slevy , steam akce , Humble Bundle ... to mne zajímá .
Co se týče recenzí , tak sice mohou být obsáhlé ale zkušenost s demem nic nenahradí .
Než investovat do herního SW , to raděj peníze obětovat za novější HW - v případě tisícových částek za hry, které nemohu reklamovat pak prostě není co řešit .
Rozhodně si ovšem připadám jako jeden z mála , kteří jsou ještě ochotni za hry platit . Těch co spoléhají jen na dnes běžné stahování je převážná většina . -
co to placas? jsou hry za ktere se vyplati zaplatit. kdyby se kazdy choval jako ty bysme tu ani tetris nemeli. mam rad takove frajiry ale posledin rok si hral kazdy titul co vysel ze? Se nedivim ze tu prestali delat preklady kdyz je to tu takova chaska ktera si nedokaze vazit dobre prace a jen ohrnuje nos ze to stoji moc penez a stoji to za prd.
-
Třeba já si říkám. "Jak v takové díře, jako je ČR můžou hry stát tolik(a je mi jedno, že náš trh s hrami je malý, taky že jo, když se u nás nevyplatí kupovat), když v Polsku či Anglii za ně dám o třetinu míň". Tak stahuju "dema" u nás a kupuju ze zámoří(nebo Steam), když to za to stojí. A pak tu všichni jen pirátí. *3*
-
Je to len tak na okraj, ale predsa. Príhoda s PEGI označením.
Pri návšteve obchodu Brloh som mal možnosť pozorovať cca 10- ročného chlapca ako sa hrá na vystavenom XBOXE Buletstorm a pritom stále dookola hovoril vetu "Je mi potešením Vás zabiť". Vážne si nevymýšlam. Za tú minútu, čo som tam stál to zopakoval asi 5- krát. Hra je samozrejme právom od 18 rokov. Keď som na to upozornil predávajúcich, Tí sa zmohli len na chápavo nechápavé úsmevy v štýle "hm, blbé to je, to hej, ale čo my s tým..."
Takže asi takto ku PEGI. Rečnícky príspevok... -
Ja osobne sem s koupi her velmi opatrny. Velmi vzacne kupuji hry nad 600kc, a kdyz uz jo tak jenom tak jednu az dve do roka.. sice si obcas nezahraju takove tituly jako je ted Deus Ex, ale jako jeden z mala to dokazu prekousnout a pockat si az hra polevni, nebo bude ve sleve nez si ji tupe stahovat. *3*
-
No méně než hru ročně znamená třeba jednu za rok a půl, rok a den apod. ne? *3*
-
Tím nemyslím nejnovější COD, to bych sosnul taky, kdybych to hrál. Bohužel, na takové blbosti nemám čas.
-
takze telefonicky pruzkum je standardne nepresna, protoze vetsina lidi ma na takove ankety averzi, hodne lidi nema cas a cast lidi ani cizi cisla nebere... ale co, nejaky vysledky maji, ackoliv je jich dost nepresnych. Ja ty nepresnosti nasel za minutu, ale oni nemeli cas to ani nikomu dat precist... asi uzaverka. Ale barevne se mi to libi ;)
-
Čekal někdo něco jiného? U nás nejsou lidé zvyklí platit. A už vůbec ne za hry nebo software. Typickej Čech si řekne - "proč by bych si měl kupovat něco, co můžu mít zadarmo, nejsem přece blbej, no né?". Je to smutné. Místo toho aby lidé podporovali kvalitní tituly koupí, raději je sosnou z torrentu...